Gazsó L. Ferenc tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettes részére

Gazsó L. Ferenc tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettes részére

Stein Róbert tartalomszolgáltatási igazgató részéreTisztelt Vezérigazgató-helyettes Úr!

Tisztelt Igazgató Úr!A magyar nótát és cigányzenét kedvelő magyar emberek milliós közönsége örömmel fogadta a Dankó rádió tavalyi indítását. Mint az megfigyelhető, a Dankó rádió zenei műsortartalma a korábbi mr7.hu internetes rádió zenei repertoárjára épül, amely repertoár főleg az elmúlt 30-40 évben létrejött felvételekből áll.Műsorukat a kezdetektől fogva figyelemmel kísérjük és arra gondoltunk, hogy repertoárbővítési céllal hírt adunk a birtokunkban lévő archiv magyar nótás és cigányzenés hangfelvételekről.

Gramofonlemez-gyűjtők vagyunk, a világ legnagyobb katalogizált és digitalizált magyar nótás és cigányzenés repertoárú gramofonlemez-gyűjteményével rendelkezünk, mely a gramofonlemez-gyártás Osztrák-Magyar Monarchia korabeli kezdeti, századfordulós éveitől számított 60 év történeti jelentőségű hazai, európai és tengerentúli gyártású, közel 10000 darabszámú felvételeiből áll. Katalógusunk vonatkozó részét és a használatával kapcsolatos tudnivalókat mellékeljük. A katalógusban felsorolt hanglemezek fizikai valójukban és digitalizált wav formátumban is rendelkezésre állnak.

Tárgyi témájú lemezeink diszkográfiai feldolgozását és a repertoárral, valamint az előadókkal kapcsolatos, több évtizedes kutatómunkánk eredményeként szerkesztett, megjelentetés előtt álló kiadványunk számítógépünkön már olvasható verzióját szívesen megmutatjuk.Hangfelvételeink közkinccsé tételéről készek vagyunk tárgyalni Önökkel, amennyiben érdeklődésüket jelzik.

Kelt Budapesten, 2013. április 10-énTisztelettelBartha Z. Ágoston és Kovács Péter