sarkadi lászló üzente 12 éve

Kedves Szecsi Irén !

Elgondolkodtam,ha ne vagyok ilyen ismert, akkor Ön honnan ismer ennyire? Kedves Hölgyem! Egy nótacsokor összeállítása sok mindenen múlik.Hogy az illető tanár vagy nem, az annak nem függvénye.Nem mindenki tud minden nótát elénekelni és ez alól én sem vagyok kivétel.Valójában sok véletlen játszott közre abban ,hogy így alakult a dolog, ahogyan alakult.Higgye el, ez engem nem idegesít.Továbbra is ugyan azt csinálom, mint eddig: szolgálom a magyar nótát. A feltett kérdéseire keresse meg a választ és járjon utána ,hogy hol énekeltem eddig .Ha már ilyen jól értesült, akkor azt is tudja,hogy a Debrecenben működő nóta egyesületek elindítója jómagam voltam.Nézzen pontosan utána,hogy nagyon közel Debrecenhez is segítek a nótásoknak ,nemcsak ott ahol ÖN gondolja! Ha már említette Balogh Imre nevét -gondolom ismeri-kérdezze meg ki volt az az két énekes az Ő szilveszteri műsorában, akik felajánlották a fellépési díjukat azért ,mert nem volt rentábilis a rendezvény anyagilag.Engedje meg ,hogy tisztelettel meg kérjem: addig ne alkosson se rólam ,se másokról véleményt ,míg meg nem győződött az "emberi mivoltomról", ahogyan Ön fogalmaz! Jómagam egyáltalán nem ismerem az Ön nevét , személyiségét,sem zenei múltját Még akkor is " bátor" cselekedet ez, ha már találkoztunk volna,vagy lettek volna közös témáink , amit akár megvitattunk volna.Nem szép dolog csak úgy vagdalózni ,sértegetni,mert itt nem látják az ember arcát. Ha megismer valakit akkor alkosson majd véleményt , de addig kérem ne tegye,mert higgye el ez kettőnk közül nem engem minősít , hanem Önt !
Tisztelettel:Sarkadi László

Válasz

szecsi iren üzente 12 éve

Gratulálok Sarkadi Tanár Úrnak, a tejes embernek a NótaSztár versenyben alakított/nyújtott teljesítményéhez!
Sanálatos módon egy Tanár azt mondja ország/világ füle hallatára, hogy azért nem volt jó az előadása, mert nem tudott már nótát választani? Ez maradt? Az mondja, egy húszon éve művész,zeneszerző, zongorista, hogy 15 énekes elénekelte az összes nótát? Nem tűnt fel senkinek hogy a hallgató nótát már Koltai László elénekelte?
S.László nem tud 3 nótát egy blokkban elénekelni? És eddig hol is volt 20 éven át? Hol énekelt? Kinek? Ki előtt? Kinek a szervezésében?
Egyébként a lent leírtakhoz semmi hozzászólni valóm nincs, mindenki a maga módján megfogalmazta a valós vagy nem valós sérelmeit! De egy kérdés! Ha ön egy 200.000 körüli városban él, akkor miért több száz km-re az Ön lakóhelyétől akar segíteni a magyar nótának? Debrecenben minden profi, ott nem kell a minőség irányába fordítani a nóta szekerét? Épp ott, ahol rendszeresen szerveznek műsort? És érdekes, hogy Önt sehol nem látják szívesen, még a Balogh Imre nagy műsoraiban sem? Valószínű kedves S. László, azért, mert nem igazán a művész, valójában EMBERI mivolta az, ami taszítja az embereket! A szakmát mindig megelőzi az EMBER! Ja...és Máté Ottilia nevét az Ön szájából többször hallani? Egressy Béni nótaklub... Máté Ottilia hogy-hogy nem hívja soha az által szervezett műsorába, még a magyar nóta napján sem?

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Furcsa, hogy nem emlékszel már rá Kedves László!!!! Majd akkor egyszer személyesen segítek emlékezni. Rendben ??? MERT VALÓBAN így történt az a sajnálatos odautazásom. Nem találtam ki hidd el, azt a felesleges utat Debrecenbe !!! Nem tennék ilyet. Nekem elég volt akkor az az egész úgy ahogy ,ami ott történt. Ne keverd össze azzal a Berényi Márti féle vacsorás rendezvénnyel. Az egy más dolog. JÓ ?? Maradjunk ennyiben, de azt hangsúlyozom , nem állítottam , sem akkor, sem most, sem soha VALÓTLANT !!!!!! Mert én nem szoktam .! Ilyet , egy épeszű ember nem talál ki !!!! Ennyi. További sikeres szép műsorokat, lelkes kiállást a NÓTÁÉRT , és JOBB MEMÓRIÁT ! LM

Válasz

sarkadi lászló üzente 12 éve

Kedves Zsuzsa!
Nem szeretem a formaságokat és ezért kell visszautasítanom gratulációdat, mert annyira ismerlek,hogy ezt nem szívből teszed.Gondolom azért hívtál előző nap későn délután mert szeretted volna velem közölni mélyreható őszinte kitárulkozásodat.Zsuzsa !!Bizonyára ezt alaposan átgondolva tetted, és a leírt gondolataid objektív tényekkel támasztottad alá.Engedelmeddel ki kell ábrándítsalak ,mert sok volt a csúsztatás abban ,amit írtál.Nagyon csúnya dolog úgy beállítani azt a témát ,hogy a kis vidéki kezdő énekes csak egy kis fröccs árért lépett fel, amit nagylelkűen a zenészeknek reprezentálás címen fel is ajánlott .Akkor had tudják meg ,akik ezt olvassák ,hogy valótlan dolgot állítasz a neked juttatott morzsákról.Itt van előttem a szerződés,és a számlatömb.Ezek szerint 120000 ft volt a rendezvény bekerülési összege. A zenészek kaptak 40000 ezer forintot, nekünk maradt 40000 ezer forint,abból Te kaptál 15000 ezret,én pedig 25000-öt.Megbeszéltük előre: aki segített a műsor lebonyolításában annak adunk, 10000 ezer forintot ketten.
Így maradt Neked 10000 ezer forint, nekem meg 20000 ezer útiköltséggel együtt. Azt már zárójelben jegyzem meg: a számlát én adtam, nem Te és nem is a zenészek.Ennek volt az akkori szabályokból adódóan adó és áfa vonzata.Ugye nem nem mondod,hogy Te adtál számlát ?Kedves Zsuzsa ,kinek maradt a morzsa?Ki kapott 5000 ft kevesebbet ,mint a meghívott vendég?Arról nem is beszélve kétszer mentem le Kisvárdába saját költségemen.Nagyon szomorú,hogy nem írsz a műsorról, ami nagyon jól sikerült . Ezt ugye ezt nem vonod kétségbe?
Csak annyi közöm volt hozzá,hogy szerkesztettem és énekeltem is benne .Veled még kettősöket is. Ennyit arról ki iszik bort és ki prédikál vizet?! .Ami a Veled való kapcsolat baráti oldalát érinti ,Te mondat magad Pesten ha valakire megharagszol az nem kerül be a az általad szervezett műsorban .Rá is kérdeztem,hogy ezt rám érted? A válaszod egyértelmű volt :igen.A harag nagyon rossz tanácsadó kedves Zsuzsa.Olyan dolgokat hoz fel a felszínre, ami néha visszaüt .Eddig sem kopogtattam nálad mint műsor szervezőnél,hogy engedd meg, hogy énekeljek.Nem is fogok soha.Pontosítanom kell abban is téged ,hogy nem feléd nyújtottam a kezem ,hanem azt mondtam: fogjunk össze a nóta érdekében.Eszem ágában nem volt a Te énekesi karrierednek gátat szabni vagy esetleg szakmai tanácsot adni.Félreértetted.Ígérem Neked: eddig is elkerültem a társaságodat ezután sem fogom keresni. Ha véletlenül összehoz az élet egy színpadon, félre állok és nem lépek fel, nehogy meggátoljam jó énekesi munkádat .A szakmai hozzáértéseddel,"misszionáriusi munkáddal" remélem sikerül a magyar nótát a megérdemelt helyére tenni.Magam sem teszem másképpen. Ezt igyekeztem megfogalmazni Felsőzsolcán és nem a nagyot ,az igazat, a valót. Gondolom nagy felindultságodban tévesztetted el azt a tényt is,az a város ahol élek az nem 120 ezer fős hanem 200 ezer körüli.Részemről ezt a témát lezártam.Tisztelettel megkérlek,hogy a személyeskedést,a valótlan dolgok állítását ne folytasd! Nem akarok részt venni olyan beszélgetésekben,ami ha nem is nagyban ,de árt a magyar nótának és úgy érzem méltatlan mindkettőnkhöz és azokhoz is, akik ezt olvassák. Köszönöm megértésedet.Üdvözlettel:Sarkadi László

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sarkadi Lászlónak
Nyíregyházi Tanárképző Főiskola 1982 énektanári diploma
Oszk 1985 Művészi oklevél. a riportból ezt értettem ki.
A videó mondanivalóját nem tudom másképpen értelmezni.
Nem vagyok sem énekes sem tanár, csak egy _talán jó fülű_ nótakedvelő.
Csak az igazat...

Válasz

sarkadi lászló üzente 12 éve

Kedves Marika!
Nagy tévedésben vagy én soha nem szerveztem műsort ahol Te is felléptél.Emlékeztetni szeretnélek egy farsangi rendezvényen léptünk fel mind ketten amit Farkasné Berényi Márta szervezett.Meghívott vendég volt még Máté Ottiília.Ha az emlékezetem nem csal velük jöttél kocsival és velük is mentél vissza.Ha nem így lett akkor sem értem miért engem pellengérezel ki,hisz ismétlem, a szervező nem én voltam.Könnyű támad azt ,aki ebben teljesen vétlen.Ez ugyan, az mint amikor leírtad,hogy közös dalunkat nem éneklem és nem jelentettem meg a saját CD-en.Kedves Marika! Nem szép az, amikor valótlan dolgokat állítsz be, amihez nekem semmi közöm.

Válasz

sarkadi lászló üzente 12 éve

Kedves Lukács János!
Nem tudom mire vélni rossz indulatú kritikáját.Kérem Önt nézze meg újra a videót és értelmezze annak mondani valóját.Azt jelzem Önnek, hogy én a a főiskolán nem művészi oklevet kaptam hanem ének tanári diplomát és nem 1985-ben, hanem 1982.-ben. Látja, ezek azok a jelek, amelyek a rosszindulatú kritikát fogalmazzák meg Önben. Jó lenne ha Ön is felfedné zenei múltját,vagy esetleg zenei képesítését .Arra gondolok, aki ilyen kritikával illeti az előadókat az bizonyára jobban tudja ezt a műfajt képviselni.Soha nem volt bennem gőg, önmutogatásra való hajlam.Tettem . teszem ezt már több mint 25 éve, de az Ön nevével még soha nem találkoztam.Kérem tudassa velem hol láthatom ,olvashatom ,hallhatom Önt.Tanulni soha nem szégyen senkitől. Tisztelettel :Sarkadi László

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sajnos azt kell látnom: nyílik a bicska.Az eddig barátnak vélt kollégák nem mindegyike tudja magában tartani az elmúlt évek tüskéit. Csak úgy csapkodnak a villámok. Jobb később, mint soha.
Megnéztem a videót,láttam egyszerű, szívből daloló énekeseket, és láttam a riport alatt-közben éneklő tanár urat.
Meglepődtem a nyíregyházi Főiskolán, a 85?-ben szerzett művészi oklevélen.
A szinpadon egy olyan embert láttam, aki énektanárnak vallja magát,-ki a legjobb, ha nem én- modorral csapkod összevissza ,örüljön a közönség,hogy hallhat engem. A Tegnap éjjel álmomban csárdás ritmikai csúfság, onnan meg hadarókórus az egész.A szívet nem a főiskolán és nem a művészi oklevéllel adják, az legbelül az EMBERBEN van!
Szív helyett gőgöt, magamutogatást kaptam a TANÁR úrtól.

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Bár csak többen lennének a magukat "igazi nótásoknak " nevezett társaink között olyanok, mint Kádár Zsuzsanna énekes, szervező, rendező. Ezt azért merem mondani, mert megértem Zsuzsa helyzetét a szervezés tekintetében. Míg itt Bp-en teljesen más feltételek mellett tudunk rangos műsorokat adni, addig bizony K.Zsuzsának ,erejének, idejének,anyagi részéről már ne is beszéljünk a sokszorosát kell befektetnie, hogy olyat hozzon létre, amire emlékezni lehet és büszke lehet műfajunk. Sajnos, volt részem ( bár ne lett volna !) egy évekkel ezelőtti "NAGY MEGHÍVÁSBAN " Debrecenbe. Örömmel vállaltam el az igazán csak (útiköltségnyi) költségtérítésű közreműködést , S.Laci barátunk szervezésében. Mi lett a vége? Ami még ma is csak rossz emlékként jön elő. Leutaztam vonattal, a kis bőröndömmel, a verseimmel..stb. Már az állomásról hívtam a rendező S.L-t , de nem értem el. Útnak eredtem. Több debreceni kedves ember aztán útba igazított. Oda is értem közel fél órás gyaloglás után. Ott semmi. Nagy üresség. Kerestettem a rendezőt. Sehol senki. Végre elértem nehezen mégis telefonon. Válasza. -Sajnos még csak el sem tud oda jönni, ha akarom mondjam el a verset. Nagyon sajnálja, hogy leutaztam. De még csak elnézésemet sem kérte. Ott álltam egyedül, az intézmény dolgozói meg csak csóválták a fejüket. Aztán fáradtan , étlen -szomjan visszaballagtam az állomásra és haza Bp-re. Mindezt csak intő pl-ként mondtam el. Így nem szabad nótaműsort szervezni és Bp-ről vendéget meghívni. Vagy !!! Ha valami mégis közbe jön, akkor időben értesíteni az illetőt !!! Méltatni arra, hogy ne tegye meg feleslegesen az utat. Ennyi. Bocsi, hogy ezt elmondtam, de el kellett mondanom. Addig ne beszéljünk mi, nagy szakértelemmel a szervezésről , a nóta melletti igaz kiállásról , meg miegymásról, amíg ilyen durva , és felelőtlen szervezés megtörténhet. Kívánom, hogy ilyet még egyszer senki ne éljen át. Kedves társaim ! Nem kritizálni kellene a lelkes, fáradságot nem ismerő rendezőket, hanem tanulni tőlük!!! Mert van mit !! Főleg, ha maradandót , színvonalat adnak műfajunknak. Dalos szeretettel LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Mindenki! Aki nem akarja elolvasni, ne tegye! Kicsit hosszúra fog nyúlni a mondandóm! Valószínű sokan elítélnek a kitárulkozásom miatt, de így teljes az egész. Semmisem az, aminek látszik!
Kedves Laci!
Először is szeretnék gratulálni a Nóta Sztár tehetségkutató versenyen elért sikereidhez.
Sokáig gondolkodtam, válaszoljak-e az általad leírtakra ország-világ, a nagy nyilvánosság előtt, és úgy döntöttem nem rejtem véka alá a véleményemet továbbra sem.
Aki hallotta tőled ezt a riportot, egyet ért veled, mert Te megmondtad a nagyot, az igazat, a valót. Pedig te azok közé tartozol, aki bort iszik és vizet prédikál.
2002-ben részt vettem egy amatőrversenyen, ahol Kerekes Kati volt a zsűri egyik tagja, és azt javasolta, tanuljak, képezzem magam. Mivel a nótás világ számomra teljesen idegen volt, Téged ajánlott nekem. Így kezdődött a mi ismeretségünk. Már évvégén arra ösztönöztél, szervezzek, egy rendezvényt Kisvárdában majd Te a szakmai részét felvállalod, ami abból állt, hogy a fellépő művészeket, zenekart Te beszervezed. Máté Ottilia volt a sztár vendég,a többi énekes pedig a Te általad alapított Egressy Béni nótaklub fiók tagjai, akiket akkor és ott láttam először. Hangsúlyozom, velük a kapcsolatom továbbra sem szakadt meg…sőt nagyon baráti, emberi kapcsolattá nőtte ki magát, ellenben veled. Visszatérve a szervezésre: én több hónapon át dolgoztam, szerveztem a közönséget, hogy megmutassam, milyen jó énekes , és milyen jó szervező vagyok. Életem első nótás rendezvényének Te voltál a szakmai tanácsadója és főszereplője. Úgy, ahogy te a riportban beláttad, mennyit hibáztál, én is beláttam, nagy tévedés volt a veled való találkozás. Az ingyenes szakmai tanácsadásod abból állt, hogy a gázsid 5000 Ft.-tal volt kevesebb, mint a Máté Ottiliáé, nekünk pedig maradt egy kis morzsa. Tisztán és határozottan emlékszem, hogy a zenekarnak egy fröccsöt fizettem a gázsimból, vagy nevezhetem tandíjnak is.
Aki először olvassa a közöttünk zajló értekezést, annak elmondom, hogy Te kinyújtottad novemberben felém a kezed ismét és szakmai segítséget ajánlottál 9 év után. És én tényleg azt válaszoltam, majd gondolkodom rajta. És azóta is egyfolytában gondolkodom.
Utolsó rendezvényem október 22-én került megrendezésre. Leírom a fellépő művészek névsorát. A meghívott vendégek között szerepelt még Bokor János, Szeredi Krisztina és Viszt Péter is, akik egyéb okok miatt nem fogadták el a meghívást.
Madarász Katalin-Budapest
Csala Judit Budapest
Tarnai Kiss László Budapest
Szőllősi Emese Budapest
Csák József Budapest
Nógrádi Tóth István Budapest
Szabó Sándor Nyíregyháza
Szabó Lajos Kismarja (román határszél)
F. Berényi Márta Debrecen
Menyhárt Éva Mohács
Fejős Jenő Kecskemét
Dóka Zsuzsa Felvidék
Bősi Szabó László Felvidék
Kiss László Vajdaság
Nagy Anikó Kárpát-alja
Miklós Szilvia Erdély
Szilágyi Sándor Erdély
A műsort vezette: László Mária és kísért Sárközi Béla héttagú zenekara.

Olyan fellépőket hívtam meg, akik előadó művészetükkel, a magyarnóta iránt való szeretetükkel, munkájukkal, szűkebb-tágabb környezetükben e műfaj elkötelezettjei. Én az ország legtávolabbi és legszegényebb régiójában élek. E rendezvénybe fektetett időm, energiám, munkám, a meghívott előadók is bizonyítják, megcáfolják azt a vádat, és ezennel visszautasítom, hogy azok közé sorolj, akik fellépési kielégítetlenségük csillapítása, illetve azok megvalósítása érdekében mindenre hajlandóak. Én nem követek semmilyen trendet. Bár tény a „kéz-kezet mos” elve, mint az élet bármely területén nálam is érvényes. És fog is érvényesülni. A szakmai segítséged ezennel visszautasítom, de a közönségszervezésben, támogatók keresésében korlátlan segítséget elfogadok, annál is inkább, mert ez a legnehezebb mondhatom kuli munka és mert sajnos vagy hál’ Istennek én nem élek 120.000 fős nagy városban , mint Te. Kis falvak embereit szervezem be, akik a leghálásabb és szívem legmelegebb közönsége.
Még egy dolog: a nálad való tanulást fejeztem be, mert találtam Ungváron majd később Kisvárdán olyan tanárnőket, akik egy-két népdal eléneklésére felkészítenek. Rendelkezem önkritkával, tudom, hol a helyem. De a nóta ügyét lehetőségeimhez mérten, és ha egészségem is engedi, tovább fogom szolgálni.
Üdvözlettel: Kádár Zsuzsa

Válasz

sarkadi lászló üzente 12 éve

Kedves Zsuzsa!
Engedd meg,hogy válaszomat ne olyan hivatalos formában tegyem meg ,mint Te tetted a hozzászólásodban, hisz régóta ismerjük egymást. A magyar nóta szeretete és tisztelete, amit Te nagyon jól tudsz,hisz volt szerencsénk ezt közelebbről is átbeszélni -tudod milyen komoly a részemről.Nem találok semmiféle ellenmondást a nyilatkozatomban azzal kapcsolatban,hogy szakmai segítséget nyújtok azoknak, akik erre kérnek.Tévedésben vagy amikor azt mondod,hogy Hajdúnánáson kluboknak segítek és Debrecenben pedig kifogásolom azt ,hogy több klub is működik. Szeretném tisztán és világosan leszögezni,hogy szólisták felkészítését vállaltam el,és nem annak a klubnak a tevékenységét segítettem, ahol Te is aktívan énekelsz, ha erre megkérnek.Most is elmondom ,hogy hibát követtem el amikor ebben a mozgalomban segítettem azoknak, akik csak klub szinten akartak énekelni.Tudod nagyon jól milyen az amikor keményen kell dolgozni a sikerért. Amikor nálam tanultál sok minden a felszínre került,hogy mennyi mindent kell ahhoz, hogy siker szülessen.Legfontosabb a folyamatos tanulás és gyakorlás. Nagyon sajnáltam, hogy ezt a tanulást nem tudtad folytatni,de ennek meg voltak az objektív okai részedről.
Még egy dolgot szeretnék megemlíteni. Nemrég felhívtalak telefonon,hogy segítsünk a magyar nótának , Te mint egy agilis ,műfajt szertő énekes és fordítsuk a minőség irányába a nóta szekerét. Budapesten amikor összefutottunk rákérdeztem erre és az volt a válaszod ,hogy még nem döntöttél. Engedd meg, hogy belső megérzésemet jelezzem: nem is akarod. Fel kell tenned a kérdést önmagadnak mennyire akarod tiszta szívvel, őszinte lélekkel ezt a műfajt szolgálni. Vagy követed azt a trendet ami már működik-sajnos: " ha te meghívsz és szimpatikus vagy akkor én is meghívlak." Ez árt legtöbbet a magyar nótának ,mert itt termelődnek nagy százalékban azok az énekesek, akik nem méltó képviselői ennek a műfajnak. Üdvözlettel: Sarkadi László

Válasz

Tábori Irénke üzente 12 éve

Szeretettel gratulálok Katikám az előadásodhoz, az interjúhoz és a továbbjutásodhoz!
További sikereket kívánok!

Válasz

Radnai Éva üzente 12 éve

Csatlakozom Gyémánt Ferenc Véleményéhez.Radnai Éva.

Válasz

kulcsár istván üzente 12 éve

Kedves Molnár Magda

Sajnos rosszak az infók. A NÓTÁS NÉGYES (T) nem ismerhette meg Gyöngyöstarjánba mert nem volt ott mindenki. Ugyanis az eredeti NÓTÁS NÉGYES tagjai a következők voltak: Újvári Marika Gáspár Anni Sarkadi László Kulcsár István

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A nótaklubok megalakítása és „fiókosítása” nem helyi specialitás, nem budapesti hivatásos énekesek találmánya, csak leginkább itt vannak meg a feltételei, hogy a dolog nagyüzemi jelleggel működhessen. Kevés amatőr: kis üzlet, több amatőr: kevésbé kis üzlet.

Az ún. „vezető gárda” a saját túlélésével volt/van elfoglalva. Tanítás, műsorszervezés, rendezés az egyre kevesebb fellépés alternatívája a túléléshez; hiúságból, becsvágyból, exhibicionizmusból nem csak a kozmetikai ipar profitálhat. Egy-egy aspiráns 2-300km-t utazik, és még a benzinköltséget sem fizetik ki neki. Mindig lehet olyat találni, aki tapsért vagy tapasztalatszerzésért énekel. Aki fizet, az tanul, mert a kedvét szegő kritikában a tanár ellenérdekelt. Némelyik nem is tanul, csak egy jó ismerős. Aztán elmegy hakniba még külföldre is, ahol jólesik neki, ha művésznek vagy előadóművésznek szólítják, pedig még csak nem is nótaénekes. Elég, ha így vagy úgy elénekli azt a hallgatót, amelynek szövege emlékeket ébreszt az ősz hajú öregasszonyokban.

20-30 évvel ezelőtt általában még 4 neves előadóművészt meg lehetett fizetni egy nótaműsorban a cigányzenekaron kívül. A mai műsorok költségvetése legfeljebb 1-re futja, hacsak a cigányzenekarnyi gázsit egy személyben felmarkoló nincs jelen.
Ez az egyik ok a sok közül.

Válasz

Gyémánt Ferenc üzente 12 éve

Sarkadi Laci minden szavával egyet értek. Igen így van!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nekem annyi a hozzáfűzni valóm Sarkadi László interjújához: fejétől bűzlik a hal, csak mindig a farkánál kezdik pucolni. Nevezetesen a nóta klubok létrehozását , ahogyan ebben a riportban is elhangzik, Budapesten kezdték el megalapítani hivatásos énekesek. Többek között Debrecenben létrehozták az Egressy Béni fiókot, amelynek központja Budapesten működik, ha jól tudom 30 felett is van a tagok száma, akik a Patakyban rendszeresen fellépnek. De ismerek más hivatásos énekesek által működtetett nótaklubokat Budapesten, amelyek/akik amatőr énekesek előadásainak tartalmával töltik meg a műsort, hagsúlyozom INGYEN, ők pedig ( a hivatásos énekesek) a bevételt zsebre teszik. Abban egyet értek Sarkadi Lászlóval, nem volt egy olyan vezető gárda, aki ezt valamiképp megakadályozta volna, inkább hozzájárult a Sarkadi Úr által megfogalmazott szellem kiengedéséhez a palackból. Hajdúnánáson is több nótaklub működik, ahol Sarkadi úr szívesen segít azoknak, akik ezt igénylik vagy kérik. Csak azt nem tudom, ez nincs ellentmondásban a riportban elhangzott "Debrecenben több nótaklub működik, de minek" kérdésével? Szerény véleményem szerint az, hogy a nóta műfaja mély gödörben van, nagyon-nagyon összetett. Minden esetben a volt/van "vezető gárda" tagjai felé (beleértve hivatásos énekeseket, szakszervezeti vezetőket, tagokat) sok-sok kérdését tudnék intézni.

Válasz

Kali Margit üzente 12 éve

"ÉDES" NÉGYES (Ani keresztelt el így) Gratulálok Nektek. Jó volt újra látni, hallani a szép nótázásotokat. AZ ÉNEK OLYAN, MINT A NAPSUGÁR, ÉLTET, MELEGÍT. Ezt Ti mindig megcsillogtatjátok! Margit

Válasz

Petik Erzsébet üzente 12 éve

Osztom véleményem Marika, és Magdika hozzászólásával. Gratulálok, és sok sikert kívánok énekeseinknek! Nagyon tettszett, és tanulságos Sarkadi László interjúja
Nótás üdvözlettel: Petik Erzsi

Válasz

Varga Zoltánné Marika üzente 12 éve

Nagyon jó,hogy felraktad Magdika. Nagyon jó volt végig hallgatni.Többet tudunk énekeseink életéről. Szívből gratulálok nekik és további sikereket.Szeretettel. Marika.

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 12 éve

A Nótás Négyes tagjait személyesen is megismerhettük az első gyöngyösi nótás találkozón,
ahol nagy sikerrel mutatkoztak be.
Köszönöm, hogy bemutatkozásukkal többet is megtudhatunk az életükből.
Gratulálok és további sok sikert kívánok!

Válasz