László Mária üzente 7 éve

Nagyon szépen köszönjük kedves Mária , úgy a művésznő, mint a zeneíró nevében is. nagy köszönet nekik és a jó Istennek , hogy gondolataimat ilyen szépen és sikerrel éltetik. Áldott legyen a pályájuk.

Válasz

tüzsér mária üzente 7 éve

Nagyon szép nota csodálatos elöadás köszönöm szépen

Válasz

László Mária üzente 7 éve

Nagy köszönet a kedves énekes társamnak, Újvári Marikának és zeneszerző társunknak.

Válasz

László Mária üzente 8 éve

Nagyon szépen köszönöm kedves Erzsike a szép köszönő szavaidat mindhármunk nevében. Talán én még nagyobb köszönettel, ..a legnagyobbal tartozom a zeneíró társamnak és az előadó énekes Marikának. Ő nélkülük, és a mindenkori énekesek , zeneköltők nélkül némák maradnának a szövegírók versei . Természetesen a remek muzsikusok nélkül is ! Boldog szép Ünnepeket kívánok dalos szeretettel minden kedves nótát, verset szerető barátomnak !

Válasz

Horváth Ferencné Erzsi üzente 8 éve

Gratulálok mindhárom embernek akik ezt a gyönyörű nótát megalkották!És a zenekarnak is elismerésem!Újvári Marika hangja szinte erre a nótára termett.Gyönyörű!Nótás Üdv:Hné Erzsi.

Válasz

László Mária üzente 8 éve

Kedves Péter ! Talán azon egyike vagyok, akik minden élő előadásomban, mint konferáló bizony nyomatékkal mondom ki MÉDIÁNK hiányosságait ! De sajnos a szervezők, műsorközlők többsége nem nagyon tartja ezt fontosnak KIMONDANI !!! Vagy mert akkor a TV-ben való megjelenésük csorbát szenvedne....Bár jónéhánynak nem ártana onnét eltűnni. mert csak lehúzzák műfajunkat. NA DE !!! Itt jön be a PÉNZ !!!! Pénzért a silányabb dolgok is megjelenhetnek ! Na erről van szó ! ÖSSZEFOGÁS ??? Miről beszélünk ? Kikkel ?

Válasz

László Mária üzente 8 éve

VIGYÁZATLAN vagyok és az is leszek kedves Elemér ! Valamit nem tudnak elvenni tőlem !!! Sem a " Szatyorból " ! A PÉNZT , mert azom nincs! A "magyardalok szeretetét, mert az belül van ! Az írói vénámat, mert azzal születni kell ! Dalaimat így is hál Istennek több kedves előadó szívébe fogadta ..(Amit nagyon köszönök ) , pedig nincs szerzői CD-m meg Isten tudja mifenéim. Szülővárosom , Nagykáta, és második "Hazám " Újpest becsül engem ! Az meg, hogy a "Nótások nagy médiái " nem tartják fontosnak műfajunk megújulását, a ma élő JÓ SZERZŐK bemutatását, az meg AZ Ő SZÉGYENÜK !!!!!!

Válasz

Kovács Péter üzente 8 éve

A Muzsika TV kereskedelmi vállalkozás, és nem azért van, hogy jelenkori magyarnóta-szerzők érvényesüljenek általa.
A Nóta TV sem, ha még van. Tudomásul kell venni, hogy gazdasági és politikai (korábbi írásaimban részben érintett) okok miatt jutott mélypontra a magyar nóta, és ez a műfaj önmagában nem képes eltartani egyetlen kereskedelmi csatornát sem. A probléma inkább az, hogy nem igényes zenei repertoárt bemutató csatorna műfaja, hanem a proli számára fogyasztható könnyűzenei műfajok legalját prezentálóé. Ha a magyar nóta ilyen környezetben kap helyet, az még inkább rontja megítélését. Franciaországban a francia sanzon főadókon és igényes kereskedelmi adókon megy, Romániában a népzenének külön csatornája van, mert ezek a nemzetek megbecsülik zenei kincsüket. Kereskedelmi csatornán itthon én utoljára a TV2-n láttam igényes nótaműsort kb. 15 évvel ezelőtt.

A korrupció rendszerhiba, de ha az egyszemélyes irányítást szakmai testület irányítása váltja fel, akkor szakmai érdekek is érvényesülnek.

Válasz

Kovács Péter üzente 8 éve

Összefogással és szókimondással a hosszú nyelvűt is le lehet váltani. Fogjanak össze, mondják el minden műsorban a közönségnek! Az a baj, hogy remélt érvényesülés vagy/és honorárium érdekében a legjobb nótaénekesek is a homokba dugják a fejüket és kiszolgálják azt az embert, akit a háta mögött jobb éghajlatra kívánnak.
Ennek a szakmának ma már sem presztízse, sem befolyásoló szakmai felügyelete nincsen. A hungarikummá nyilvánítás miatt bizonyos pénzcsapok, még ha csordogálnak is, de megnyíltak, viszont aki a pénzt adja, nem vizsgálja, hogy annak felhasználásáról ki dönt. Amíg személyi kérdések nem kerülnek elő és szakmai felügyelet nem áll fel, és még egy nótaműsorban sem jelzik sérelmeiket, addig biztosan nem változik semmi.

Válasz

Gyimóthi Elemér üzente 8 éve

Kedves Marika!

Az elmúlt 15 évben elhunyt, de szintén a névtelenség homályába lökött szerzőtársaim, valamint a még köztünk élő, de nem említettek nevében Tisztelettel KÖSZÖNÖM a nótás Médiáról közölt, a valóságot pontosan tükröző vélemény nyílvánításodat.
De ,,VIGYÁZZ", mert én már a szatyor közelében sem vagyok hasonló szavakért. Miért? - mert csak egy arcom és rövid nyelvem van, de az éles.
Nótás barátsággal üdv. a NET-es ,,nótáspapa"

Válasz

László Mária üzente 8 éve

Újra kérdenénk ! Hol vannak a nagy NÓTÁS MÁDIÁNK műsorából a ma élő szerzők művei ? Vannak , de csak egy-egy , de az állandóan !
Pedig egy műfaj akkor marad meg, és tud megújulni, ha vannak utánpótlásai. Már pedig vannak, jobbnál jobbak...úgy , mint a ma élő énekeseink között is vannak tehetségek !
Ma élő szerzők közül hánynak hallani a dalait a D. rádiónkba ?? ( Gyimóthy E, Gyémánt F, Jászteleki S Józsi, Pálkerti Zs, Botos T és még sorolhatnánk a jobbnál jobb zene és szövegírókat !) És mit kérnek állandóan az emberek ? Amit állandóan hallanak ! Erről ennyit . Nagy köszönet még egyszer Marika , a szép előadásodért !

Válasz

László Mária üzente 8 éve

Ezt a kis dalomat is nagyon köszönöm a kedves énekes társamnak és zeneírónak, mert ha nem keltették volna életre , ma is néma maradt volna a versem, szövegem.

Válasz

László Mária üzente 9 éve

Talán Magdikám lehet, hogy nem illenek bele a hazafias dalok a DANKÓ rádió repertoárjába. Nem baj, az emberek szívébe annál jobban.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 9 éve

Drága közmédiánk megteszi a magáét. Érdemes megnézni a Dankó Rádió műsorát, ami a népzene, "magyar" nóta és az operett turmixa. (Ebből a népzenére napi 1 óra jut.) Ugyanez van a nóta tv-nél is, Nótából van a legkevebb a műsoronMM

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 9 éve

Kedves Marika!

A napokban feltöltöttem egy videó felvételt, ahol Kalmár Pál, a neves énekes mint műsorvezető működik közre és ami meglepett, már Ő is a magyar nóta mellőzéséről beszélt.
Minden nótakedvelő a saját eszközeivel tehet csak a szép magyar nóta megismertetésével, tudom ez nem sok, lehet róla beszélni, vitatkozni, de legalább itt a klubban megpróbáljuk ami tőlünk telik, kisebb-nagyobb sikerrel.
Üdv. Magdi

Válasz

László Mária üzente 9 éve

Ez így igaz Magdika ! No de mégis mit lehetne tenni azért, hogy ez kedvezőbb legyen sokunk számára ? Tartok tőle, hogy az ég-világon SEMMIT !!! Falak, falak... és süket fülek... Hogy is van a híres sláger ?? " Ez az a hely, ahol áll az idő... stb.."

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 9 éve

Nálam a Nóta TV látható és hallható, de egyáltalán nem vagyok megelégedve a műsor kínálatával. Délután, este,éjszaka, egyáltalán nem hallható a nevében megnevezett nóta műsor, hanem itt is a fiataloknak való zenés műsorokat adják, amit szerintem az idősebbek egyáltalán nem nézik. Hajnalban nem mindenki kel fel azért, hogy hallgathassa a magyar nótákat. A délelőtti műsorról nem tudok véleményt mondani, mert akkor nem szoktam tévézni.

Válasz

László Mária üzente 9 éve

Itt a DANKÓ RÁDIÓNK !!! Hurrá! És örüljünk ! És hol vannak a ma élő szerzők dalai leadva benne?? Mindig hétről-hétre, napról-órára ugyan azok a beszöszösödött hanganyagokat adják ! Miért rendeznek akkor, NÓTAOLIMPIÁT ? Miért adják ki füzetekben a ma élő szerzők műveit?? S mindezeket jó pénzért ! Az énekesek , akik szívükbe fogadták a szép dalokat , hiába viszik szeretettel fel CD-re , hiába küldik be a Médiákba (Nótás TV, stb-be ) El vannak hallgatva ! MIÉRT ? Hiszen vagyunk egy páran jó szerzők. Sorolni is nehéz lenne .( Pl Siliga M, Sarkadi L, Bányai M, Niczky G, Pálkerti Zs, Ráthy J ,Szirmai L, J. Sánta Józsi , Barabás S...és még sokan ) Hol vannak a szerzeményeik hallhatóvá téve ?? Egy kettőnek igen ! Aki meg tudja fizetni és még csak ráadásul nem is NÓTA amit írt ! Na ennyit erről. Majd az utókor, AJELEN úgysem becsüli meg a tehetségeit, lehet az egy közepes valaki, de ha van pénze, akkor "zsenivé " válhat.

Hogy álljunk ki így a műfajunk megbecsüléséért ? Mikor úton- út félén azt hallom, hogy borzalmas, ami pl a "Muzsika TV"-ből lejön. Nekem nincs , de hallom a visszajelzéseket.

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Marikám ! Én is nagyon örültem, hogy megismerhettelek Téged és a többi kedves dalos ajkú barátokat. Jó érzéssel jöttünk haza Nagyszénásról, látva azt a végtelen műfaj szeretetet a versenyen indulóknál, azt a műfaj iránti alázatot, egyszerűséget , bizonyítékát adta sokunk számára, hogy ...." AMÍG LESZ EGY MAGYAR LÉLEK, ADDIG ZENG A MAGYAR ÉNEK..! " Köszönöm kedves szavaidat és szeretettel gondolok rátok. Továbbra is ilyen lelkesedést, erőt és sok sok éneklést. üdv LM

Válasz

nacsáné marika üzente 11 éve

Most ismertem meg Nagyszénáson László Máriát ő olyan csupa szép lélek, én fújtam a dalait és most már még jobban szeretem őket. Ő a színpadon mondta "kis hazánknak áldott földjén" én meg halkan énekeltem meghatódva,kicsit szégyenkezve mert ott jöttem rá Ő az a valaki aki megtudja érinteni a lelkeket!! Köszönöm Marika és Isten adjon erőt egészséget hogy még sok ilyen csodálatos verset ill. Nótaszöveget kelljen megtanulnom! Rajongó tisztelettel Nacsáné Marika

Válasz

nacsáné marika üzente 11 éve

Nagyon szép szívhez szóló nóta gyönyörű a hang! Jó választás! Így kerek az egész. A szöveg írót és a zeneszerzőt is csak a "NAGY" elismerésem illeti!!!Nacsáné Marika

Válasz

Varga Zoltánné Marika üzente 11 éve

Nagyon szép óta.Marika nagyon szépen énekli.De a szerzőt is dicséret illeti. Köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Drága általam ismert és ismertlen MÁRIA klubtársaim!
A jóisten áldását kívánom mindnyájatoknak. Szívem minden szeretetével köszöntelek benneteket névnapotokon !. Az életetek legyen szép,boldog.
Nótás barátsággal:Zsuzsa

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Engedd meg Marikám,hogy köszönettel ezért a szép előadásodért ezúton kívánjak nagyon sok boldog szép NÉVNAPOT, hogy ilyen szívvel tudd még sokáig éltetni magyar dalainkat. Mert nótáink mindig vígaszt adnak számunkra. Isten éltessen sokáig ! Üdv LM

Válasz

Virágh Balázs üzente 11 éve

Nagyon szép dal.

Válasz

Horváth Ferencné Erzsi üzente 11 éve

Gyönyörű szép ez a nóta és olyan szépen énekeli Újvári Marika,hogy az ember szíve belesajdul.Gratulálok!Hné Erzsi

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Több kedves tagunk érdeklődésére válaszolva, annyit tudnék csak mondani, hogy a mostani (jövő heti ) márc.30-i Újpesti előadásunkra, (melynek ez a dal a címe), sajnos a jegyek már elfogytak...(talán a ficakban még 2 van ?) de ha előadás előtt még valaki oda jön, előfordulhat, hogy valaki visszajuttat egyet-egyet esetleg betegség miatt.
Akik ott lesznek , köszönöm jelenlétüket. Üdv LM

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 12 éve

T. Lukács János!

Ujvári Marika! Elfelejtünk minden csókot c. videója alatt van egy bejegyzése és arra a válasz is.
Lehet, hogy azt keresi?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem találom a korábbi hozzászólásomat,sem az arra érkezett választ.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Gyönyörű nóta és egy csodálatos hang amit hallhattam ,kőszönőm az élményt további szép síkert Kissné Marika :)

Válasz

László Mária üzente 12 éve

József, István, Ferenc és a többi kedves hozzászóló!!! Nagyon jól estek biztató, elismerő szavaik, véleményeik. Bizony szerencsés találkozása ez , egy dalnak ,hogy így jött össze a vers, a zene és az előadó együttes hatása , munkája. Valóban mélyen, átérezve adja elő Újvári Marika énekesünk a dalt. Ez már nem egy ember sikere, hanem háromé!! Szövegíró(LM), Zene: (Sarkadi L) és természetesen az énekes társunké, (Ú.M) KÖSZÖNÖM !!!

Válasz

Gyémánt Ferenc üzente 12 éve

Nagyon szép nóta! Gratulálok a szerzőknek és az előadónak egyaránt!

Válasz

Mészáros István üzente 12 éve

Nagyon szép nóta,gyönyörű szép előadás

Válasz

Szemerédi József üzente 12 éve

Nekem is nagyon tetszik a nóta szövege és Újvári Marika hangja-,előadása is.
Köszönet mindenkinek, akik közreműködtek-e dal megismerésében.

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Kedves Melinda!!! Köszönöm őszinte szavaidat, végre hallunk felőled !!! Ne feledd, a 3 éves "Zenebarátkör Ünnepi" megnyitására ( szept.6 -a . kedd. 15 óra ) várunk Attilával együtt , szép operettekkel.

Válasz

Szászik Melinda üzente 12 éve

Egy csodás nóta, egy tehetséges, gyönyörű hangú előadó tolmácsolásában!
A szöveg és dallam nagyon szépen fonódik egybe, egymást erősítve-szívből gratulálok a Szerzőknek és további sok sikert kívánok Újvári Marikának!

Válasz

Szabó Imre üzente 12 éve

Csodálatos!

Válasz

Varga Zoltánné Marika üzente 12 éve

Nagyon szép nóta. Köszönöm,hogy hallhattam.

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Köszönjük mindannyian a kedves tagjaink visszajelzését. Örülök, hogy ez a kis dalom is, mint a többi, a legjobb helyre, szívhez,és tehetséghez került .

Válasz

Petik Erzsébet üzente 12 éve

Nagyon szép a dal szövege, dallama. Most hallottam először, köszönöm... Újvári Marika gyönyörűen énekli, csodálatos szép hangja van. Gratulálok a szerzőknek, és Marikának!

Válasz

Hajnal Jánosné üzente 12 éve

nagyon szépen enekel és ígaz tiszta nóta..

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 12 éve

Nagyon szépen, tisztán énekel Ujvári Marika és minden szava érthető!
A szerzőknek és az előadónak gratulálok és köszönöm, hogy hallhattam ezt a szép verset
megzenésitve.

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Jaj Magdika ezért nem kell elnézést kérni!!! Az egy nyomdai elírás volt. De , hogy így megtaláltad ?? Biz Isten nem tudtam volna meg, hogy ezt Ú.Marika ilyen gyönyörűen énekli. Komolyan ez lesz majd egyik nagy rendezvényünknek a címe , és akkor Marikát feltétlenül ide várom. Nagy köszönet még egyszer Magdikám neked és még sok ilyen "véletlen nótás-leletet " kívánok. De ami a legszebb az egészben!!! Mind hárman ma élő (hál Istennek ! ) nótások, és Klubtagok is vagyunk !! ( Sarkadi Laci, Újvári M, s jó magam ) Ez olyan, mint Barabás Sándorral írt szerzeményeink esete. Talán annyit korrigálnék, hogy egyszer S.Laci barátunk azt hiszem énekelte már. De azóta sehol, még CD-re sem vitte. A zenéjét nagyon köszönöm neki !!!!!!!!! LM

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 12 éve

Urbán Kati dalait kerestem és rátaláltam a tiedre is Marika. Nagyon nagyon tetszik igazán szépen van énekelve
"Úgy ébred a mi szívünk is, ha egy kis dal zengedez,
Kicsiny falvak határában, nagy városok zajában, .....
Magyarul szól, magyar sorsról. Enyhet adó álmainkról, ."..
A többesszámot pedig kijavítottam. Természetesen tudtam, hogy nincs több szerzője, az csak egy előre megírt , mindenhol azt látod ahol nem javítottuk át.. Elnézést., hogy félreértésre adtam okot.

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 12 éve

Csodálatos a dal, és csodálatos az előadó! Újvári Marika a számomra a leghitelesebb, és a legjobban követésre méltó előadó. Egyénisége szinte átsüt a képernyőn.
Az meg csak még nagyobb öröm, hogy László Mária versét énekli, és egy énekes társunk szerezte e csodálatos, a vershez nagyon illő dallamot. Ilyen pillanatokért érdemes ezeket az internetes oldalakat fenntartani, mert különben nem jutnánk ilyen zenei " csemegékhez".

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Köszönöm szépen Magdika a feltöltést, és hogy rábukkantál. Nagyon megleptél vele !!! Örömmel hallom végre vissza a szerzeményemet. Eddig még senkitől nem hallottam !!! Még a zeneszerző, Sarkadi Lacitól sem. Nagyon nagy köszönet az előadónak, Újvári Marikának, hogy szívébe fogadta ezt a kis nótámat.
Annyit talán, hogy csak egy szövegírója és egy zeneszerzője van a dalnak !!!! Bizonyára véletlenül lett mindkettő többesszámba beírva !!!

Válasz