RAFAI MIHÁLY üzente 14 éve

nagyon szeretem a horvath pista dalait,
igazi lakodalmasak mulatosak.
gratulálok.

Válasz

Fekete Lajosné üzente 14 éve

Nagyon szép volt, köszi.

Válasz

Király Vilma üzente 14 éve

Nagyon szeretem Horváth Pistát!Köszönet annak aki feltöltötte!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Amit látunk, hallunk, az nem autentikus cigányzene! Autentikus cigányzenét pl. a Kalyi Jag, a Barna Gyöngyök és úgy 20 évvel ezelőtt a Nagyecsedi Fekete Szemek és Bódi Guszti játszott: ez a cigányság népzenéje.

Horváth Pista "kávéházi cigányzenekarra" hangszerelt, feldolgozott eredeti cigánydalokat és cigány műdalokat énekelt, amely nagyjából annyiban különbözik az autentikus cigányzenétől, amennyiben a magyar népzene különbözik a kávéházi cigányzenétől, vagy a magyar nóta a cigánynótától.

Az autentikus cigány népzene magyarországi megjelenése, kereskedelmi forgalmazása a 80-as évek végén kezdődött, amikortól fogva a cigányság mint politikai és kulturális entitás és identitás polgárjogot nyert egy változó társadalomban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

E-mailben küldtem mintát. Ha megfelel, akkor a többit DVD-n küldöm, miután összeszedtem (egy kis időbe telik).

Válasz

elkova eva üzente 14 éve

Kedves Kovács Péter úr,
már elore orulok a CD -nek és DVD-nek. Eddig nem válaszolt elobbi uzenetemre.Hiszen senkinek nincs sok ideje állandóan olvasgatni.Ezért már kuldom a cimem:
Eva Elková
Saleziánov 4
071 01 Michalovce /Nagymihály/
Slovensko

Ha lehet,ajánlva adja fel,hogy ne vesszen el.
Fogom figyelni válaszát. email cimem:elkova.eva@zoznam.sk
Koszonom segitségét,mely oromet szerez nekem

Elková,Putnoki Éva

Válasz

elkova eva üzente 14 éve

Nagyon szépen koszonom,hogy ilyen hamar válaszolt.Rigó Jancsival kapcsolatban csak annyit, hogy a STORY TV láttam Galambos Lajcsi musorában, a Szuperbuliban és ott Bangó Margit bemutatta mint Szlovákia legjobb cigánynóta énekesét.Addig nem hallottam róla.Aztán kerestem munkásságát,slágereit a you tube.sk és nem sokat találtam.
Ha hajlandó oromet szerezni nekem,elfogadnám a DVD és a CD is.Mivelhogy 6O felé vagyok, nem tudom, egyenesen a lap-topba nem lehet elkuldeni,ha nem akkor elkuldom cimem.De mondja meg kérem,hogyan fogom tudni onnek viszonozni a koltségeket.Várom válaszát és megirom a cimem.Nagyon szépen koszonom,van hol lejátszanom,meghallgatnom.
Elkova,Putnoki Éva

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Éva!

Tegyük hozzá, hogy számos kazettát is!

Szívesen elküldöm Önnek MP3 formátumban DVD-n vagy CD-n, ha megírja postacímét.

Rigó Jancsi nem is cigánynóta-énekes (még csak nem is az önálló politikai és kulturális entitássá vált cigányság autentikus dalait énekli, mint pl. hajdanán a Kalyi Jag, hanem napjaink városi cigány közösségeiben nép- és divatszerű mulatós cigány slágereket), tehát őt Horváth Pistához hasonlítani olyan, mint a körtét az almához hasonlítani.

Amúgy pedig H. P. zsenialitásához és életművéhez méltatlanul kevés az a 4 videó, ami látható itt.

Válasz

elkova eva üzente 14 éve

Nagyon szeretem Horváth Pista nótáit.Órák hosszat bongészem a neten, hogy minnél tobbet megtudjak róla. De ugy tunik, Magyarország elfelejtkezett a legnagyobb cigánynóta énekesrol. Kerestam már a Kanadai magyar kozosségekben is. Nagyon orulnék annak, akinek megvannak Pista nótái, hiszen 9 lemezt adott ki, 11 éve halt meg.Bangó Margit oszintén,magabiztosan értékeli munkásságát. Halála óta nem talált magához valo cigánynóta énekest. A Szlovákiában élo Rigó Jancsi még a nyomdokaiba sem léphet,pedig jó énekes. Pista izzig-vérig muvész
volt.Ezért kérem a cigányzene és Pista kedveloit, tegyék fel osszes meglévo felvételeit.Aki szerette, gondolok a magam idosebb generáciojára annak megvannak nótái.Mivel Szlovákiában élek,és a teruleten ahol lakom nem beszélik a magyar nyelvet,nem tudok hozzájutni. Nagyon szépen koszonom és várom

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mai napig is szeretem a magyar - és a cigánynótákat hallgatni.
Jó lenne, ha mindig itt maradnának az oldalon !

Válasz

VERES ERZSÉBET üzente 14 éve

ILYEN énekesünk már nem lessz!nagyon szeretem! a cigány zene KIRÁLYA Ő!!!

Válasz

Magony István üzente 14 éve

nagyon régen nem hallottam Horváth Pistát köszönet a feltőltőnek.

Válasz

Veres Istvánné Mari üzente 14 éve

Nekem is a szívemig "hatolt".
Nem is az én kedven cem vol ő, hanem a páromé!
Nagyon szép, köszönöm szépen!

Válasz