[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Drága Marikám ! Sajnos ez megtörtént, de fátylat rá már nem tagja ennek a Magyar Nóta klubnak, szerintem csak azért lépet be, hogy kikezdhessen A Hevesi József Magyar Nóta klub tagja jelenleg is, aki ezzel érte el, hogy kizárjanak.Puszillak szeretettel.

Válasz

László Mária üzente 9 éve

Jaj ne beszélj butaságokat Zsuzsi ! Itt senki nem keltheti rossz avagy jó híredet, itt véleményeket mondhatunk, hogy aztán az ennek-annak tetszik e vagy sem... az egy dolog.
Köszi, hogy figyelmet fordítottál a véleményemre, és Te is hasonlóan észleled a dolgokat. Rengetegszer elmondom, sok helyen, hogy igenis HÁTTÉRBE vannak szorítva a ma élő szerzők remek szép nótái!!! Ezzel nem csorbítom a páratlanul szép örökzöld régi dalainkat hanem hiányolom tehetséges kortársaink értékes munkáját ! Ha ezt valaki félre értelmezi, AZT CSAK SAJNÁLNI TUDOM !!!! Puszi LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Drága Marikám ! Mi szükség van rá? SEMMI, HISZ NEM A NÓTA SZERETETE A LEGFONTOSABB, HANEM AZ ANYAGI ÉRDEK, AZOKNAK AKIK RENDEZIK ÉS KIADJÁK.Egy szűk kör az, akik ezen osztozkodnak, Mit látunk ? Új nóta, énekes zeneszerző már nem fér be a csapatba,pedig nem igaz, hogy nincsenek tehetséges új arcok.De minek is járatom itt a számat,majd megint lesznek akik igyekeznek a fejemet betörni, s rossz híremet kelteni mint tették már......ha kell aljas módon.....piszkos eszközökkel.

Válasz

László Mária üzente 9 éve

Örökké Zsuzsikám ?? Hát mikor hallani ezt pl a nótás rádióba leadva ? Az biztos, hogy szívesen hallgatnák ezt is, mert gyönyörű !! Na erről beszélek ! Többet kellene a ma élő szerzők dalait hallhatóvá tenni !
Mi szükség van akkor " NÓTAOLIMPIÁRA " ? Meg ÚJ NÓTÁK kiadására a CSENDÜL A NÓTA füzetekbe, ha nem találkozhat vele a közönség !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Ez a nótát is örökké fogják hallgatni az emberek, annyira szép. D.Zs

Válasz

ordog vilmos üzente 13 éve

nagyon szep dal.sok minden kozos velem.

Válasz

SZEGEDI JÁNOS üzente 13 éve

*** Nagyon szép hang és szöveg !! ***

Válasz

Vas-Varga Tibor üzente 13 éve

Kedves Feri!

Ha ezt a dalodat "Valahol a Galga mentén" kezdősorral adták ki, akkor bizony meg kellett benne hamisítani az Erdélyre utaló kifejezéseket is. Az már valóban hamisítás. Miért nem tettél lépéseket?

Válasz

Sass Ferenc üzente 14 éve

Kedves Cecilia!
A nóta az nóta, amit az ember hallgat és ellazul, boldog, hogy a mai rohanó világban ilyet hallhat. A politika az politika, amit a pártirodákon, gyűléseken megvitatnak, megszavaznak és bőszitik egymást. A két műfajt nem kell összemosni, mert teljesen eltérőek egymástól. Van aki nagyon szép nótát tud nagyon szépen előadni és ettől még jó hazafi. Én boldogan hallgatom a magyar nótát és ettől még nem vagyok hazaáruló. Ha magyar nótát hall, hagyja a fenébe a politikát! Meglátja ez sokkal értékesebb!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A klubvezetőnk kérésének csak tekintélytisztelet okán tudok eleget tenni, mert a szakma (énekesek, szerzők, cigányzenekarok) helyzete és az egyes produkciók megítélése, a pályakezdők és a már szakmában lévők munkalehetősége, valamint a nóta műfaj megítélése, jövőbeli kilátásai nem tárgyalhatók társadalmi-gazdasági összefüggések ismerete nélkül.
Az érvelő, disztingvált hozzászólásoknak politikai tartalom esetén igenis helye van; ha a magyar nóta ügye nem mentes a politikától, akkor miért kívántatik, hogy egy ilyen klub mentes legyen tőle?
Ha valaki a politikai összefüggések megvilágítására helyezi a hangsúlyt egy hozzászólásában, számomra érdekesebb, mint a youtube-ról amúgy is letölthető tartalmakat kommentár, szöveg nélkül csak úgy itt látni.
Én nem félek attól, hogy esetleges politikai nézetkülönbségek megosztják ezt a közösséget.

Válasz

Bordás Cecília üzente 14 éve

Kedves Istvan!Azt hiszem,hogy egy kicsit felreertette a mondanivalomat.En Magdika keresere valaszoltam es a magyar hagyomany örzesröl meg szot sem ejtettem,nem hogy meg ott magamra utaltam volna.A magyar nota valodi magyar ertekeröl sem volt szo,mert ez ugy gondolom, mindenki szamara egyertelmü.Igy ha meg egyszer figyelmesen elolvassa az elözö hozzaszolasokat,akkor biztos nem ertelmezi felre a valaszomat.
Az iskolaban nekem tantargyam volt ugy a magyar nepdal,mint a magyar nota es szivesen vennem ha ezt ma is annyira apolnak,mint ezt nalunk Nagyszalontan tettek az enektanaraink.
Magyarra valoban csak a sziv es a lelek tehet,ezzel maximalisan egyetertek.
Köszönettel es tisztelettel,Cecilia.

Válasz

Berta István üzente 14 éve

Kedves Cecília ! A magyarnóta valódi ,,MAGYAR ÉRTÉK" Bocsájtson meg, de az Ön véleménye alapján nem Önnek és az önhöz hasonló gondolkozású embereknek köszönhető,a magyar hagyomány őrzés. Ha rajtam múlna ,tantárgy-ként tanítanák a magyarnótát. ,,Magyarnak lenni nem a szó,a név,az ősök,az élet,......magyarrá csak a szív tesz és a lélek. Berta ISTVÁN

Válasz

Berta István üzente 14 éve

Ha egy erdélyi nótát hallok,mindig hevesen ver a szivem.Nagyon tisztelem az erdélyi embereket ,mert magyarabbak, mint mi az anyaországban. Hűen őrzik a hagyományokat,legfőként a Székelyek. Szeretek Erdélybe menni,mert úgy érzem haza megyek,pedig Heves-megyében ,,láttam meg a napot." Azt kivánom ,az ISTEN áldjon meg minden erdélyi embert. Baráti üdvözlettel. Berta István.

Válasz

Bordás Cecília üzente 14 éve

Kedves Magdika!Kereset tiszteletben tartom,de szerintem a magyar nota a magyar ertek,letiprasa sajnos az orszag polotikajaval van összefüggesbe es ezert akarva,vagy akaratlanul ez erzelmeket es serelmeket csal ki az ember reakciojan keresztül.Az ösi magyar szellemet hordozo,jellemeböl adodoan reagal es ezt nem politizalasnak szanja,hanem igazsagerzete es hazaszeretete szolal meg.Elnezest kerek,ha ezzel valakit megbantottam,de sajnos nem mindig tudja az ember az erzelmeit veka ala rejteni.
Tisztelettel,Cecilia.

Válasz

Gyémánt Ferenc üzente 14 éve

Nagyon egyetértek a klubvezető által írottakkal. Ezen az oldalon nótázzunk és ne politizáljunk! Tudom, hogy a politika mindennapjaink része, én azt szeretném, ha a nóta is azzá válna.
Amikor ezt a dalt írtam, - esküszöm - , minden hátsó politikai szándék nélkül tettem azt.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Kedves Cecilia! Hazafias érzelmű hozzászólásokat a Szegénység klubban lehet feltenni. Ez a klub maradjon a magyarnótáé és tiszta, politikamentes.
Ha a nótával kapcsolatos más ismeretanyag a birtokában van azt nagyon szívesen venném, ha feltenné.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 14 éve

Kedves Stefán! A magyarnóta klub vezetője vagyok. A fenti című nóta alatt irt kommentjét szeretném megkérni, hogy Szegénység klubban tegye fel. Ugyanis azt szeretnénk, hogy a magyarnóta klub politika mentes legyen Ide a nótával kapcsolatos tudnivalókat t töltsünk fel, mert azért jött létre, hogy a magyarnótákat összegyűjtsük és az ezzel kapcsolatos ismeretanyagokat a hozzászólásoknál mindenki hozzátegye. Tehát a politikai és hazafias érzésű véleményeket A Szegénység klubban lehet feltenni. Oda is felteszem ezeket a videókat, amelyek ilyen érzéseket váltanak ki és ott le lehet irni minden más érzést amit a nóta kivált. Köszönöm szépen a megértését. üdvözlettel: Kovács Istvánné Magdi

Válasz

Bordás Cecília üzente 14 éve

Kedves Istvan!Kar,hogy el kell szomoritsam,de ez a jellemtelen,hazaarulo egeszen biztos ha hallotta volna,akkor sem cselekedett volna maskepp.
Az sem biztos,hogy a szavazatok többsege"Nem"volt,mivel ebben az orszagban mindent ugy manipulalnak,hogy az,az idegen es kommunista erdeket szolgalja.Ebben a mai politikai helyzetben sajnos nincs mit varnia,meg az ott elö magyaroknak sem.Ezek nemzeti ertek irtok es magyar nemzet ellenes politikat folytato egyenek.Ez a szomoru valosag es ha mi magyarok(eljünk barmerre is)nem fogunk össze,elveszünk!
Üdvözlettel,egy nemzetet es hazajat szeretö magyar honfitars,
Cecilia.

Válasz

szakacs Stefan üzente 14 éve

A gurcsany feri ha hallota volna ezt a notat,(annak idejen) lehet hogy nem uszitott volna ellenunk, amikor ,,a magyar allampogarsag megadasa az erdelyi magyaroknak meg szekelyeknek" ...
...hat most is szamomra hihetetlen, de TI ELLENUNK SZAVAZTATOK!!! ...
Akkor nekunk csordult ki a konnyunk kedves Varga Zoltanne Maria!

Trianont nem mi ezkozoltuk ki... Hatat forditottatok nekunk!!!

Egy elszomorodott Maros Szetgyorgy-i lakos, akinek a kedvenc notaja
a MAROS MENI FENYVES ERDO ALJABAN....

Válasz

Varga Zoltánné Marika üzente 14 éve

Gyönyörű ez a nóta szépen van énekelve,akinek érző szíve van még a könnye is kicsordul meg a képek is el szorítják a szívet.Köszönöm. Vargáné.Marika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Gyönyörű ez a nóta ,köszönöm, hogy hallhatom.

Válasz

Gyémánt Ferenc üzente 14 éve

Köszönöm szépen! Én pedig azt kívánom mindenkinek, hogy ismerje meg azt a vidéket és annak a földnek az EMBEREIT, ott találkoztam életemben először az EMBER - rel. Ők tudnak igazán emberek lenni!

Válasz

Imre Judit üzente 14 éve

Ezt a nótát ha hallgatom,rögtön honvágyam van mert én is székely földről származok.Nagyon sok sikert és jó egészséget kívánok Gyémánt úrnak ,hogy még sok ilyen gyönyörű nótával örvendeztessen meg bennünket.Tisztelettel:I.J.

Válasz

Kalapács József üzente 14 éve

Ez is nagyon szép

Válasz

Varga Anna üzente 14 éve

Nagyon szép köszönöm

Válasz

Kaszáné pannika üzente 14 éve

Csodálatosan szép inkább gyönyörü de aki énekeli az is csupa kedvesség.Kaszáné Pannika

Válasz

Burszán Lajos üzente 14 éve

Ejsze (talán) csak a magyaroknak,székelyeknek ekkora LELKÜK.

Válasz

Gyémánt Ferenc üzente 15 éve

Köszönöm szépen!
Gyémánt Ferenc

Válasz

Balogh józsef üzente 15 éve

ezeket még nem is halotam de nanyon jok

Válasz