Mészáros Miklósné irénke üzente 10 éve

SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK! E GYÖNYÖRŰ ELŐADÁSHOZ! AMIT HALLHATOK, ÉS LÁTHATOK! KÜLÖN KÖSZÖNÖM. MINDEN SZÉPET JÓT KÍVÁNVA! MÉSZÁROS MIKLÓSNÉ irénke. 2013.09.17.

Válasz

Kovács Géza üzente 13 éve

Öröm hallgatni téged drága művésznő.Az,hogy Nagyváradon találkozhassunk nagyon remélem nem csak álom marad.Addig is boldog Ünnepeket!

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

DRÁGA ÉVIKÉM OLYAN JO UJRA ÉS UJRA MEGHALLGATNI A GYŐNYŐRŰ SZÉP HANGODD, AMI NEM CSAK ENGEM HANEM SZERINTEM MINDEN NÓTÁS BARÁTUNKAT ELBŰVŐLT! KÖSZÖNÖM NEKED! ÉS KIVÁNOK A TOVÁBIAKBAN IS SOK SIKERT ERZSIKE

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 13 éve

A Gy.tarjáni összejövetel célja Kiss Anna nótás életének 10. éves jubiliumi megünneplése
volt, ami nagyon jól sikerült, és minden elismerés megilleti a találkozó sikeres rendezéséért. Ilyen rövid időtartamu összejövetel nem ad alkalmat, lehetőséget több
program beillesztésére. Mindenki tudta milyen programra jelentkezett, részletesen le volt
irva!
Köszönöm Kiss Annának a sikeres összejövetel megrendezését, nagyon sok szép sikereket
kívánok további nótás és magánéletéhez.

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Drága István!A legfontosabb...Szeressük egymést gyerekek...ez a nagyszerű találkozó sokunknak felejthetetlen élmény volt!Nem verseny,nem sztárolás...CSALÁDI, NETES találkozó is volt,hisz sokan most találkoztunk először,akik a Magyar Nótát kedvelik,szeretik,MŰVELIK!!!!!Adja a jó Isten,hogy még sokszor találkozhassunk,örülhessünk egymásnak!Ne csüggedjünk el,maradjunk meg egymásnak szeretetben,békességben!Ebben a rohanó,irigy világban nagy szükség van rá.
"Szeressük egymást gyerekek..."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Csupán a tisztánlátás érdekében szeretném hozzátenni, hogy a második, azaz a 2010. október 09. Gyöngyöstarjáni találkozó programja nem arra volt megrendezve, hogy a magyarnóta helyzetéről beszélgessünk! Ennek a találkozónak a programja a találkozón résztvevők barátságának megerősítését volt hivatott szolgálni, hiszen az első találkozón nagyon sok szó hangzott el a műfaj helyzetéről, gondokról, problémákról.
A sósíréti kastélyban, majd a pincében folytatódó program nem fórum témára volt szervezve, de az esti gála főleg nem!
Akik a fórum elmaradását, illetve a programba történő beiktatását hiányolják a mai napig, adott a lehetőség egy újabb találkozó megszervezésére, csak fel kell vállalni és meg kell rendezni.
Az alábbiakban leírt gondolatok mind az Kiss Annát érintik, mintha őt kellene okolni azért, hogy nem volt a találkozón fórum, pedig inkább elismerést érdemelne!
Talán le kellett volna állítani az éneklést a kastélyban, vagy a tangóharmonikást, aki kísérte a nótázást a pincében és helyette fórumozni?
Ennek az egésznek olyan bíráló hangja van, amely sérti azt, aki fel merte vállalni már másodjára egy ilyen kaliberű találkozó megrendezését.
"Szeressük egymást gyerekek..."

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Erzsike drága! Aranyos és kedves a válaszod, de nem az én munkámon van a hangsúly , és nem e miatt írtam azt, hogy hiányzott a beszélgetés, hanem többen sokunk közül várták a közös hozzászólásokat a műfajunkat érintő dolgokról. Bizonyára minden kedves résztvevőnek lett volna építő jellegű ötlete, véleménye. Csupán csak ezért. Én az ilyen, és ehhez hasonló Találkozókon mindig sokat tanulok a kollégáimtól. szeretettel LM

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

ARANYOS ÉVIKÉM NAGYON SZÉPEN ÉNEKELSZ! EZ A SZÉP DAL KŐZEL ÁLL A SZIVEMHEZZ, MÁR NAGYON SOKSZOR MEGHALGATTAM, DE ERRE NEM LEHET RÁ UNNI! REMÉLEM LESZ MÉG ALKALOM HASONLÓ MINT A NÓTÁSTALÁLKOZÓ VOLT! NAGYON JOL ÉREZTEM MAGAM VELETEK NÓTÁS BARÁTAIMMAL! KÖSZÖNET ÉRTE!!!!!!ERZSIKE

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

Kedves Marika tudom a te munkád sokkal nagyobb elismerést érdemelt volna a nótástalálkozón, hiszen a te megmozdulásodnak köszönhetően sikerűllt ezt az oldalt ilyen keresetté tenni! engedd meg, hogy elnézésed kérjem amiért nem sikerült meg őrőkiteni azt a győnyőrű szép megemlékezést amit te oly sok szeretettel adtál elő! Nagyon remélem, hogy lesz még alaklom, és akkor igérem rendbe hozzuk ezt a hibánkat! mert igen fontosnak tartottam volna én is! sajnálom! Mindenesetre a jo munkádhozz it a klubban sok erőt és egészséget kivánok ! És köszönöm, HOGY VÁLASZOLTÁL! ERZSIKE

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Köszönöm Erzsike a reagálásodat erre az egészre, és örülök, hogy hasonló véleményen vagyunk. Sajnos hiányzik a mi szakmánkból a tisztelet, a művészi alázat!!! Hogy ez így van , talán a minket körül vevő világ, és önző szemlélet lehet az oka. Sok mindenről szólhattunk volna ott még a Találkozón, de sajnos valahogy most nem került erre sor. Kár, mert többen hiányolták. , főként azok, akik az elsőn is jelen voltak. szeretettel üdv.LM

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

DRÁGA ÉVIKÉM! OLYAN MEGHATÓ EZ A SZÉP SZÉKELY BALLADA, HOGY BÁR MÁR SZINTE KIVŰLRŐL TUDOM MÉGIS MINDIG MEGHATODOK HA MEGHALLOM TŐLED! A GYŐNYŐRŰ HANGODD ELKÁPRÁZTATT AZT HISZEM NEM CSAK ENGEM HANEM SOKUNKAT! GRATULÁLOK NEKED! ERZSIKE

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

László Marikának ! El olvastam a hozzászólásokat, és mint kivűl állo csak egyszerű nóta kedvelő vagyok de nem értem a magyarnóta klub némelyik tagját, mert hisz az ősze tartás helyett csak egymást kritizálják, akkor kérdem én kinek kellenne megértőbnek lenni,, ha nem a művészeknek! Én nem ismerem a Kovács Pétert csak meghallgattam pár nótáját, és igen jol énekel, de ez nem hatalmazza fel arra, hogy másokat itt az üzenő falon kritizáljon! Hiszen minnél nagyobb tudásu egy művész vagy akár egy ember annak példa mutattoban kellennne viselkedni! Ez az én szerény véleményem. És mivel én ott voltam a szoban forgó nótás találkozón igy merem állitani, hogy nagyon jol sikerűlt találkozó volt amihez csak gratulálni lehet, persze ha valaki hibát keres az talál is! Neked Marikám nem lehet könnyű dolgod, nem is sejtettem, hogy ekkora kihivások vannak a művész világban! Sok sikert kivánok a további munkádhozz! erzsike

Válasz

pinter jozsef üzente 13 éve

Kedves Évike! Örülünk hogy megismertünk a találkozon és szeretnénk gratulálni az éneklésedhez.Jóska Gizi

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 13 éve

Kedves klubtagok !


Köszönöm mindenki észrevételét,véleményét,javaslatát ! A kedves szavakat is köszönöm.Szeretném,ha békesség,öröm vinné elöbbre sokunk igyekezetével mind azt,amiért itt vagyunk ebben a közösségben.
Ehhez kívánok mindannyiunknak sok sikert,kitartást !

Tisztelettel,Nótás jókedvvel : S.Éva

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 13 éve

Kedves Kovács Péter !

Teljes lelki nyugalomban élek,nem haragszom Önre,sem senkire,a profiljára azért írtam,mert 2 hete beszéltem Tolnai Andris barátommal,minden javaslatát betartottam,Öntöl visszajelzést vártam volna,nem vizsgálódom senki után.Az építő jellegű kritikát nagyon bírom,sőt a Mesteremnek még fizetek is a tanításáért,közben hallgatva a kemény kritikát.
Intelligens szigorúsága vezet utamon.Viszt Pétert is tisztelem,szeretem,ahogy énekel,örülök,hogy itt tudhatjuk ezen oldalon.Én senkire nem vagyok irigy,féltékeny,tudok örülni mások sikerének,örömének.Ha tudok,még segítőleg értekezem privát beszélgetésben.Engem mindenki megtalálhat,civil hivatásomban is a segítőszándék vezérel,mindig emberekkel foglalkoztam egymás tiszteletben tartásával.
Kérem,fogadja tiszteletemet,és lezártnak tekintheti ezt a témát.
Nótás jókedvvel : S.Éva

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Zsuzsa!

Ha tehetséges énekesnek tartanám magam, akkor - ahogy azt nem egy, szintén nem a tehetségéről ismert énekes csinálja - tele lenne a net a felvételeimmel és számos egyéb elfoglaltságom ellenére addig nyüzsögnék, míg nem jutna minden hétre egy fellépés. A háttérből szemlélem a történéseket, nem vágyok színpadi szereplésre, hanem jól elvagyok nóta-hangtörténeti kutatásaimmal.
Kritikáim nem felkérésre jönnek, hanem belső késztetés okán, illetve van egy élvonalbeli énekes, aki időnként kéri, a legnagyobb meglepetésemre.
Megnyugvással tölt el, hogy kritikai hangvételű, intelligenciából Ön szerint nem kellően körülbástyázott hozzászólásaim ellenére nem váltam ellenségévé. Viszonyunk jellegét megőrzendő, klubbéli jó komfortérzetét meghagyandó meg kívánom nyugtatni arról, hogy nem illetem kritikával semelyik felvételét.

Nótás Tisztelettel

Kovács Péter

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Smidéliusz Éva!

Miután egy helyütt én az Ön felvételét minősítettem, ha Horváth Pista reinkarnációja vagy Madarász Kati klónja lennék, akkor sem várhatnék Öntől jobb kritikát az említett amatőr videófelvételre, melyet Koltai Laci barátom kívánt a netre feltölteni és meg is tette. Emiatt nem foglalkoznék vele, ha nem érezném, hogy ki kell javítanom.
1. A képzett hang általában inkább hátrány, mint előny ebben a műfajban, a legjobb előadók között képzett énekhanggal csak Apollónia indult. Egyikünkre sem jellemző őstehetség kell hozzá és megfelelő környezeti háttér.
2. Horváth P. és Madarász annyira egyediek, hogy őket utánozni aligha lehet, ráadásul mindketten máshogy (voltak) különlegesek, így még kevésbé érthető, miként lehetne egy előadásban a kettőt egyszerre utánozni. Való igaz, hogy HP és MK által énekelt ismert számokat adtam elő, mindkettő énekes iránti tiszteletből (a felvétel MK máig egyetlen önálló estjén készült), valamint azért, mert ezek könnyen kísérhetők, és nem kell a zenekarral próbálni vagy a hangnemen kívül bármit előre megbeszélni.

Műveltségének, tudásának felemlített sokoldalúságát latba vetve a sok ilyen-olyan gratuláció nyugtázása mellett jó szándékkal javaslom Önnek, hogy fontolja meg Tolnai Andris javaslatát, és ne énekeljen cigánydalokat, más műfajban ugyanis lehetnek szakmai sikerei. Velem ellentétben ő képzett énekes, énekel cigánydalokat, és ráadásul cigány is. Ő nálam sokkal tapintatosabban fejezi ki magát, így mindezek alapján remélhető, hogy megfogadja a tanácsát.

Az üzenőfalamra írt reflexióiból ítélve, profilom Ön általi gyakori vizsgálatát tudva úgy érzem, Ön annyira lelkére vette a negatív kritikámat (amely kizárólag az Ön egyik produkcióját és nem a személyét illette), mintha még sosem kapott volna ilyet. Ezért célszerűnek tartom, ha lezártnak tekintjük azt a témát és Ön visszanyeri lelki nyugalmát.

Őszinte tisztelettel

Kovács Péter

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Péter!

Ha ön a folyamatos kritizálásban éli ki szenvedélyét, tegye. Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok álszerény, sőt... elég nagy a szám és bárkinek megmondom a véleményemet, megfelelő stílusban, megfelelő helyen.
Nekem Ön nem lett az ellenségem, nagyrabecsülöm alapos zeneismeretét, hozzászólásait, amelyek az én ismereteimet is bővítik, gazdagítják. De nem tartom Önt tehetséges énekesnek. Ami azt jelenti számomra, nem vagyok az Ön véleményére kíváncsi. És másokat akkor kritizáljon, ha Önhöz fordulnak tanácsért. Kéretlenül ne akarjon mindig a középpontba kerülni, főleg, ellenségeket toborozni. Az intelligenciáját is fitogtathatná néha, nem csak a műveltségét.
Üdvözlettel:
Kádár Zsuzsa

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Kedves Kádár Zsuzsi ! Hozzászólásoddal azért szeretnék maximálisan egyetérteni, mert szomorú, hogy ebben a kis közösségben, mint ez a NÓTA KLUB, még itt sem tudunk egymással jó indalattal, jó szándékkal lenni. Értem ez alatt az olyan kedves és általam tisztelt kollégák kritikáit, akik anélkül , hogy egy eseményen ott lettek volna, ilyen vagy olyan értelemben azt, véleményezzék. Természetesen megilleti őket ez a " kritizálási szabadság ", de kérem, tegyék ezt némi intelligenciával !!!! Nem rendelkezünk mi, egyikünk sem azzal a ( zenei felkészültséggel !!), hogy kemény ,meghatározó ítéletet mondjunk ki társainkról. S ha mégis, ezt tegyék meg, magán levelezési úton. FELTÉVE , ha ÉPÍTŐ jelleggel szánják, s nem lehúzó, tekintély romboló jelleggel!!!! Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, és megadatott, hogy mindkét kedves előadó társamat,
Kádár Zsuzsit, és Smidéliusz Évát is hallottam személyesen , többször is énekelni. Csak a tisztelet hangján tudok róluk szólni. Szívből, lelkesen és teljes odaadással teszik azt, ami Isten által megadatott számukra!! Az éneklést , szavalást, táncot , ballada mondást..stb!! S úgy vélem , mindezeket csak megköszönni lehet barátainknak, nem LEHÚZNI!!!!!!
Kérem az illetékes nagyra becsült "hozzáértő társaimat ", mielőtt reálisan tájékozódnának egy -egy előadásról, ne vagdalkozódjanak. Az senkinek nem tesznek ezzel jót. Főként saját maguknak nem. Igen , én is jelen voltam Gy-tarjánban okt 9-én, és figyelemmel kísértem előadóinkat. Lévén magam is rendező, szervező vagyok immár 12 éve, tudom, hogy vannak helyzetek, ( egyszeri fellépések esetén !) mikor egy és ugyanazon öltözékben kell a fellépőnek előadni több, egymástól tartalmilag eltérő műsort . Semmi kivetni valót nem éreztünk ott, sokan abban, hogy S.Éva színes ,sok rétű képességét EGY öltözetben és egyéb kiegészítővel oldotta meg. S mindezt tette könnyedén, igazodva, alkalmazkodva az éppen oda illő mondanivalójához. Hát ezért is késztetett Kádár Zsuzsa szép hozzászólása most engem is az fent leírtakra. További szép őszi napokat. Dalos szeretettel LM.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Kádár Zsuzsa!

Fogadott prókátornak is dicséretére válna mindaz, amit az én kritikáimmal és éneklésemmel szemben, valamint egyéb produkciók védelmében felhozott. Első mondatait olvasván elbizonytalanodtam, vajon tényleg tárgyi témában nekem címezte-e sorait vagy pedig önéletrajzából merítette gondolatait, hiszen mi soha nem találkoztunk, Önről vagy előadásáról én véleményt nem alkottam, és nem is alkothattam, mert ma láttam, ma hallottam először színpadon énekelni felvételről, és egészen a kérdőjelig csak az Ön pirongása sugalmazta azt, hogy mindez tényleg nekem szól. Szerénységét vagy álszerénységét fitogtatva hangot ad annak, hogy nem tartja magát tehetségesnek, csak azért, hogy pirongást legyőző bátorsággal, könnyítve mondhassa ki rólam ugyanezt. Meg nyilván azért is, hogy hiteltelenítse a negatív kritikát, üzenve, hogy éneklésben tehetségtelen ember ne kritizáljon, legfeljebb csak ha a véleménye pozitív, esetleg kellően tapintatos vagy eufémizmusban van megírva. Az „álpozitív”, képmutató véleményeknek is köszönhetően van tele a net olyan produkciókkal, amelyek nem oda valók, ahová feltették azokat.

Ha Ön nem tehetséges énekes, akkor miért vagyon reklámozva tucatnyi fotója, videófelvétele pl. eme oldalon? Igazán nem a személyeskedés kedvéért, de én úgy vélem: ha valaki nem tehetséges, akkor 10 év szorgalmával sem válhat belőle színpadra való énekes. Ilyen vélemény kimondásához, legyen akár sarkosabban megfogalmazva is, nem kell tehetséges énekesnek lenni. Ígérem, ha lesz építő, jó szándékú kritikám az Ön előadásához, akkor azt nem fogom rejtegetni. Kérdés persze, hogy aki a saját tehetségében sem bízik, pontosabban: nem gondolja magát tehetségesnek, eljuthat-e valaha az önelégedettség bizonyos fokát jelentő „jó voltam” minősítésig. Azt viszont nem ígérhetem Önnek, hogy a nekem nagyon nem tetsző produkciókkal kíméletes leszek, mert az olyan lenne, mintha azt kérné, bújjak a bőrömből. Ha hiba az, akkor azt a hibámat, hogy hajlamos vagyok tapintat nélküli véleményközlésekre, elismerem.
Tudom, hogy a kíméletlen vélemény nem barátot, hanem ellenséget vagy legalábbis ellenérzést szül, de én nem kívánok képmutatással, hízelgéssel szimpatizánsokat szerezni.

Tisztelettel

Kovács Péter

Válasz

Petró Sándorné Katalin üzente 13 éve

Nagyon szép, szívből jövő , akárcsak az éneked! Gratulálok és további sok sikert! Évike

Válasz

Petik Erzsébet üzente 13 éve

Teljesen egyetértek Kádár Zsuzsa hozzászólásával,de...........ami az egyik embernek bagoly, a másiknak pacsirta. Az igazság csak azoknak való, akik elbírják viselni. Az ember időnként belebotlik az igazságba, de legtöbbször feltápászkodik és tovább megy.
Üdv: Petik Erzsi

.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Kovács Péter!

Mindig nagy csodálója voltam, hogy fiatal kora ellenére ennyire mélyrehatóan foglalkozik a magyar népdal és magyarnóta szakirodalmával is, és bevallom, annak ellenére, hogy én is csak szabadidős kikapcsolódásként énekelgetek, sokszor pirongok az Ön hozzászólásai illetve kritikái láttán. Úgy érzem, ha már túl későn, életem derekán kezdtem el magyarnótát énekelni, minden féle zenei előképzettség nélkül megtanultam kottát olvasni és transzponálni, saját magamnak állítom be a hangnemet, akkor a zeneirodalom sem maradhat ki az alapműveltségből. A magyarnótával kapcsolatos zenetörténeti könyvekkel csak az utóbi időben találkoztam, pl. Fejezetek a Magyarnóta két évszázadából c. Lengyelfi Miklós által szerkesztett kutatómunka, amelyet nemcsak a magyarnótát, népdalt éneklők, hanem minden magyarérzésű embernek ajánlom figyelmébe, akihez közel áll egy kicsit is ez a kultúra.
És hát az éneklésről nem írtam. Soha, senki nem mondta, hogy tehetséges vagyok, de nagyon szeretek énekelni, főleg a népdal és népies műdal áll közel a szívemhez. Megkerestem egy tanárnőt és azt mondta, 10 év, mire lesz vagy lenne belőlem "valami vagy valaki". Sajnos erre már nincs időm.
Miért is osztom meg ezeket a sorokat Önnel és a nyilvánossággal?
Azért Kedves Péter, mert én nem vagyok tehetséges énekes, és hát ahogy Önt hallgattam, Önt sem sorolnám azok közé, ennek ellenére, teljes tudatában vagyok a hiányosságaimnak, felismerem a hibáimat, a másokét is, ezt a technikai, hangképzési hiányosságokra értem elsősorban. És ezt már Évikének is szánom:
a magam nevében beszélek. A legnagyobb kritikus saját magam vagyok. Nekem is gartuláltak már nagy művészek, a legnagyobbak, a legjobb prímások. Bevallom: jól esett. De már a színpadon is, és amikor visszanézek egy-gy felvételet döbbenek rá, mennyi - mennyi minden hiányzik még ahhoz, hogy csak egyszer mondjam magamra: jó voltam. Nem tudom, elérem-e, lesz-e kitartásom, időm, akaratom, lehetőségem?
Minden esetre én úgy érzem, az őszinte, építő kritikára minden esetben szükségem van.
Nem csak érzem, várom is azoktól, akik ismernek és tudják, hogy az éneklés az egyetlen dolog az életemben, ami a lelkemet felüdíti, és a szürke hétköznapokból kizökkent néhány percre, órára. De ezt a véleményt szívesen várom a saját leveles szekrényemben.

Szóval a negatív kritikákkal kíméletesebben itt a nagy nyilvánosság előtt, még akkor is, ha jó szándékú, építő és helytálló.
Köszönöm, hogy elolvasták soraimat.

Üdvözlettel:
Kádár Zsuzsa

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Évike kedves! Nem születtél cigány etnikumba, de ettől függetlenül sok cigányszármazású előadóművész megirigyelhetné ezt az előadásodat, és alakításodat. Nyugodt, szélsőségektől mentes, és főként szívreható!
Kérdem én: Kinek az előadásában nincs semmi kritizálni való??? Olyan művész még nem született! További sikereket kívánok, úgy a cigánydal, mint a magyar nóta világában!
Nótás barátsággal: Sánta Béla

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 13 éve

Kedves Kovács Péter !

Tiszteletben tartva az Ön véleményét,néhány hete írtam az üzenőfalára a profilján,melyre nem kaptam visszajelzést.Tiszteletem továbbá,hogy Ön is szereti a cigánydalokat,sőt kikerestem és meghallgattam az Ön egyetlen rögzített, feltőltött videóját a YouTube oldalán/Kovács Péter cigánydalokat énekel/,kevesetlen szóval értékelném.Sajnos az Ön hangja kevésbé képzett,mint az enyém, de ez talán nem is rontana abból az előadásmódból,mely nem őszínte és eredeti,mert Horváth Pistát és Madarász Katikát utánozza,Lehet,hogy ruházata hibátlan és kiegészítőket sem használ,de mégis vérszegény az előadása,mert hiányzik belőle az a tűz,mely Önben nincs meg,csak szeretné,de meg sem közelíti az egykori nagyokat.Elismerendő,hogy műfajon belül maradt,mint írtam üzenőfalára én kérést teljesítettem,műveltségem,tudásom több oldalát mutattam be.Tény,hogy nem öltöztem át egyszeri színpadralépés lehetőségében.Önt kiváló muzsikus Berki Béla Prímás és zenekara kísérte a felvételen, nekem is volt szerencsém az Ő kíséretüket többször is élvezni,jó barátságban vagyunk.Madarász Katikával színtén,aki külön gratulált nekem,hisz Ő is évek óta ismer,e műfajban zenei fejlődésemet figyelemmel kíséri.Szeretjük egymást.Ön nem veszi el senki jó hangulatát,csak sajnálhatja,hogy nem volt jelen a Nótástalálkozón,mert lemaradt erről a jó hangulatról.Az emberek az Ön hozzászólása után nem mernek pozitív véleményt ide írni,csak privátban találnak meg.Minden külsőséget leszámítva,én hangulatot tudtam teremteni a színpadról.Ha olyan alacsony színvonalú lenne a teljesítményem,nem hiszem hogy azok a kíváló zenészek ragaszkodnának hozzám,akik egykor Berki Béla csoporttársai voltak a Rajkóban-talán a HONLAPOM oldalain megnézte a zenészeimet,akik úgy tekintenek rám,mint zenekari tagra.Tolnai Andrissal beszéltem telefonon,elfogadom és szeretem baráti véleményét--talán nekem szerinte nem kéne cigánydalokat énekelni,viszont klasszisokkal jobban szerepelek a magyarnóták előadásában,melyhez gratulált egyéb felvételeimet meghallgatva.Ö volt az,aki egykor megengedte egyedül nekem,hogy a Vén cigány étterembe lejárjak énekelni,mikor Ő ott volt.Sokat tanultam tőle.-ez úton is köszönöm Andris.Amúgy Kedves Péter ezt a felvételt eddig 195-en nézték meg.A helyszínen Nova Brigi,Fényes Gyuri,Szilágyi Sándor/kivel döntősők is voltunk neves versenyen/Koltai Laci,Bányai Marci stb.gratuláltak a laikusokon kívül,és nem az amatőrök közé sorolnak mint ezüstkoszorús magyarnótaénekest.
A csárdás nem a Halljátok cigányok...kezdetü,hanem a Gyertek ide Bp.-i cigányok ...kezdetü --de ez mit sem veszít az Ön értékes észrevételéből.

Örömmel olvasom zenetörténeti írásait,sok éves gyűjtéseit,tapasztalatát.
Tisztelettel,Nótás jókedvvel : S.Éva

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

helyesbítés: "...de ettől MÉG, remélem,...."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Erzsike!

Örülök, hogy jól érezte magát múlt szombaton. Én nem az esemény alkalmi közösségét, még csak nem is az előadó hangját minősítem, leginkább pedig az áll távol tőlem, hogy akár utólag is elrontsam az Ön hangulatát. Az olyan események lényege, mint a szombati volt: közösségszervezés, barátkozás, élményszerzés, és nem elhanyagolható az esemény lelki egészségre és általános közérzetre gyakorolt hatása. Smidéliusz Évát én nem ismerem. A produkcióját - sok más, szombaton szerepelt énekes között - azért szúrtam ki és véleményezem, mert cigánynótát énekel, és ez a műfaj hozzám is közel áll. Bírálatom nem az ő személyének szól (műfaj iránti lelkesedése alapján egyébként szimpatikus), hanem az előadásának. Nem baj, hogy amatőr énekes, ettől még lehetne jó a tárgyalt produkcióban, és szeretheti Ön és sokan mások. A csörgődob ugyan kiegészítője lehet egy produkció hangszerelésének, vagy akár egy flitteres cigány öltözéknek is, viszont börtön témájú cigány hallgató és magyar/székely/moldvai csángó népballada alatt nem kelt jó benyomást. Mivel magyar nóta énekléséhez nem szokás csörgődobot kézben tartani, a "Halljátok, cigányok" c. magyar nóta esetén sem áll jól. Mi több, eléggé szerencsétlen összeállítása egy produkciónak, mikor egy cigány ruhában elénekelt cigány hallgató után moldvai csángó népdal v. ballada következik, aztán meg egy csárdás a végén, ugyanabban a ruhában. Ez a három műfaj egyetlen produkcióban ilyen sorrendben semmiképpen nem illik össze.
Én gratulálni olyan teljesítményhez szoktam, amely felkelti a figyelmet, mert magas színvonalú. Sajnos ez a produkció nem ilyen. És a zenekaré sem tetszik nekem, de ettől, remélem, Ön is hasonlóan szép hétvége elé néz, mint jómagam.

Tisztelettel

Kovács Péter

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

KEDVES PÉTER ÉN NEM AKAROM MEGBÁNTANI DE AZÉRT EGY KICSIT KIMÉLETESEBBEN IS MEG IRHATNÁ A VÉLEMÉNYÉT! ÉN OTT VOLTAM SZEMÉLYESSEN AZ ANIKA ÉS ISTVÁN ÁLTAL MEGRENDEZETT ANIKA 10 ÉVES GÁLA MŰSORÁN, EZÉRT ÉN NEM EZEN A VÉLEMÉNYEN VAGYOK! MERT AZ ÉVIKE HANGJA KIVÁLÓ, ÉS EZ EGY SIRATOS NÓTA EZ IGAZ, DE A CSŐRGŐ DOB NEM EHEZZ A NÓTÁHOZZ VOLT, HA NEM ELÖTTE PŐRGŐS NÓTÁT ÉNEKELT! ÉS A LÁTÓ IMRE ZENEKER KIVÁLOAN KISÉRT, MINDEN MŰVÉSZNŐT ÉS MŰVÉSZT! CSAK GRATULÁLNI SZABADNA MINDEN ELŐADÓNAK! BOCSÁNAT, HOGY KI NYILVÁNITOTTAM AZ ÉN VÉLEMÉNYEM! TISZTELETEL ISMERETLENŰL ERZSIKE

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Giccs a javából. A cigány hallgatót Horváth Pista énekelte, az ő nótája, de ettől még lehetne itt is jó. Nem a hajlítás és a csörgődob miatt nem az, hanem mert eredendően vérszegény, sajnos a zenekar is. A ballada rendben, de a "Halljátok, cigányok" nem cigánynóta, a csörgődobot pedig nem tűri.

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

DRÁGA ÉVIKÉM ! IMÁDOM HALLGATNI A CSODÁS HANGODD! KIVÁNOK NEKED TOVÁBBI SOK SIKERT! ÉS A JO KEDV AZ SOKAT JELENT SZÁMOMRA! BÜSZKE VAGYOK RÁD!!!!!!!!! ERZSIKE

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Évike!Nagyon büszkék vagyunk Rád!Sok sikert kívánunk,és várjuk a következő találkozást!Puszika Jolika és Gyuri

Válasz