Gyimóthi Elemér üzente 7 éve

A MAGYARNÓTASZERZŐK ÉS ÉNEKESEK ORSZÁGOS EGYESÜLETÉTŐL ÉLETMŰDÍJAT KAPTAK:

2004: Gaál Gabriella, Kovács Apollónia
2005: Gergely Anna, Győri Szabó József, Madarász Katalin
2006: Kutassy Katalin, Urbán Kataln
2007: Lente Lajos, Lovas Lajos
2008: Talabér Erzsébet, Hollay Bertalan
2009: Szentendrei Klára, Pere János
2010: Máté Ottilia, Rezsnák Miklós
2011: B. Tóth Magda
2012: Csala Judit, Gránát Zsuzsa
2013: Szabó Szilvia, Nánásy Lajos, Bokor János, Tarnai Kiss László,
2014: Farkas Rozika, Pécsi Kiss Ágnes, Szántai Ildikó
2015: Drágán Lajos

A fenti Életműdíjasok fényképes listája a ,,Csendül a nóta" 10. füzetben.

Válasz

Sánta Béla üzente 7 éve

Kedves Magdika! Én is mindjárt ezt a kérdést tettem fel, de azt válaszolta a T. Éliás művész úr, hogy - rengeteg kritikát és támadást kaptak különböző okok miatt, ezért jobbnak és igazságosabbnak gondolták ha mind a 30 kiválasztott személy megkapja a megérdemelt életműdíjat. Ezért már nincs szükség a közénségszavazásra sem. Szóvá tettem a kései gálaesti kezdés időpontját is, és már most közölte velem, hogy jövőre 16 órakor fogják kezdeni. A szavazással kapcsolatosan elmondhatjuk, hogy "Sok hűhó, semmiért", de reméljük, hogy jövőre kigondoltabb és jobban szervezett szelektálással választják meg az év életműdíjasait. Kívánok hozzá sok sikert és megfelelő támogatást!
Sánta Béla- nótakedvelő

Válasz

Gyimóthi Elemér üzente 7 éve

Hatvani Kiss Gyöngyi: Szikszó, 1959.9.9. ,,nótáspapa".

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 7 éve

A felhívásban január 25 - február 25 van megadva, akkor hogyan zárulhatott le a szavazás?

Válasz

Sánta Béla üzente 7 éve

A Magyar Nóta Ünnepe- szavazás lezárult
Kedves nótabarátaim! Értesítlek benneteket, hogy egy pár perce beszéltem az Éliás Úrral, a Magyar Nóta Ünnepe címen szereplő, életműdíjak odaítéléséről szóló kezdeményezés kigondolójával, és a leendő gálaműsor rendezőjével. Elmondta, hogy, az egy hónapra tervezett közönségszavazási lehetőséget lezárták, mert a szavazatoktól függetlenül az összes jelölt megkapja az életmű díjat. Ezért kérlek benneteket, hogy feleslegesen ne szavazzatok, és úgy mondd, ne lobbizzatok! Úgy érzem, hogy a felsorolt egyének megérdemlik a kitüntetést, még ha sajnos nem is teljes a lista az általunk hiányoltak miatt, de Éliás művész úr ígérte, hogy jövőre is lesz folytatás. Gratulálunk a díjazottaknak!
Sánta Béla- nótakedvelő

Válasz

Sánta Béla üzente 7 éve

Kedves Mancika! Próbáltam utánanézni, de nem találtam adatot Hatvani Kiss Gyöngyi életkorával kapcsolatosan. Szerintem még nem töltötte be, vagy ha igen, akkor nem olyan rég.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 7 éve

Én is megnéztem a kijelölt személyeket, előadókat. Megkérdezem, hogy mégis kit hagytatok volna ki a felsorolt személyek közül? Lehet saját kedvencet is az egyébnél jelölni. MM

Válasz

Keresztes Manci üzente 7 éve

A Hatvani Kiss Gyöngyi elmúlt 60 éves ???

Válasz

Sánta Béla üzente 7 éve

Hozzá tartozik az igazságos értékeléshez, hogy magamat is kontrolláljam! Ha tényleg életműdíjról és ebből adódóan a 60. életév betöltésének feltételéről beszélünk, akkor így már értem, hogy miért nem került be Tolnai András a névsorba. A többi kritikámat továbbra is fenntartom.

Válasz

Gyimóthi Elemér üzente 7 éve

Csatlakozom az előttem szóló véleményéhez, annyit hozzátéve, hogy a díjátadó előadás 18 órás kezdési időpontjával a Bp.-től távolabb lakó vidéki nézők kizárva az előadásról!

Válasz

Sánta Béla üzente 7 éve

http://classicahungarica.hu/
Erre a honlapra kattintva ismerhetjük meg a szavazatainkat váró énekeseket, zenészeket és a nótaműfajért sokat tevő személyeket.
Senkit sem akarok befolyásolni, vagy kedvetlenséget sugallani, de vannak az összeállítással gondok, érdekességek! Számomra felfoghatatlan, hogy a kuratóriumi egyének, hogy szerepelhetnek azon személyek között akikre lehet szavazni?! Ez olyan mintha a futball bíró is beállna focizni!
A szólisták között szerepel Sárközi József névvel szereplő személy és Sárközi Béla fotója van hozzá rendelve. Ezt javítani kellene.
A "magyar nótáért- díjra" javasoltak közé nem fért be Gyöngyösi Kiss Anna????!!! Pedig hát Ő országos és nemzetközi szinten hozza össze a nótabarátokat, és élteti a magyar nóta műfaját.
Az énekesek közül hová lett a nótakirály- Tolnai András?!
Örültem ennek a kezdeményezésnek, de sajnos itt is nagy az érdekösszefonódás! Pedig kár érte!
Tisztelettel: Sánta Béla- nótakedvelő

Válasz