László Mária üzente 5 éve

MINDEN SZÍNVONALAS NÓTARENDEZVÉNY A MAGYARNÓTA ÜNNEPE ! BÁRHOL LÉGYEN, BÁRMIKOR ! MINDEN RANGOS ÉS SZÍNVONALAS NÓTÁS RENDEZVÉNYEN A SZÉP NÓTÁINKAT, SZERZŐINKET, MUZSIKUSAINKAT ÜNNEPELJÜK !!!!! Lásd PL a MÁJUS 18-i "DANKÓ P Díszelőadást " (Eltörött a hegedűm.." Újpesten műfajunk jeles képviselőivel ! Vagy a " Magyarok szép hazája ..! vagy "Adj Uram Isten..." vagy " Hazám, hazám..."Pillantsanak rá a Nótaklub képeinél is . Köszönet minden szervezőnek, rendezőnek, akik kitartó szív-munkával éltetik műfajunkat méltó rendezvényekkel, melyek a MAGYARNÓTA ÜNNEPEI !!

Válasz

Katona András üzente 5 éve

Helyes, Péter! A sikert nem kell magyarázni, a bukást pedig nem lehet. A Magyarnóta únnepének olyan sikere volt, hogy szombat óta csak a dicshimnuszok zengenek az interneten minden felől, igazi ünnep uralkodik a közönség és a szakma körében. Tudja, hogy van? A kutya ugat, a karaván halad! :) Na, minden jót! :)

Válasz

Kovács Péter üzente 5 éve

Önnek közjáték, másnak közügy. Idéz belőle a konferanszié, a Wikipedia, az Érdi Hungarikum Klub, újságírók és sokan mások.

Válasz

Katona András üzente 5 éve

Ja, szóval az olvasóknak szólt ez a kis közjáték, nem nekem? :) Akkor csak írogasson! :)

Válasz

Kovács Péter üzente 5 éve

Nem várok választ, felesleges volna fáradnia ezzel, az olvasók az első reakciójából megítélhették Önt.
Amúgy is rossz helyen kapaszkodik, mert nekem nincsenek szereplési ambícióim, így nem kívánok semmiféle műsorba se bekerülni.
Az írásaimat pedig felületesen olvassa, mert ha nem így lenne, akkor most leginkább azt restellné, hogy korrepetál engem Madarász Katalinból. Ne égesse tovább magát, legalább neki meg ne mondja!

Válasz

Katona András üzente 5 éve

De él a butaság és a rosszindulat! Látom, apránként csak elgondolkodik rajta, hogy mit írt. Van egy rossz hírem az Ön számára: nézőt csalogatni nem kell, van éppen elég. Restellem, hogy pont a magyarnóta kiemelkedő ikonját használja fel támadásra. Önnek nem Madarász Katalin elhelyezése fáj
(képzelem, mit szólna, ha abc-s sorrendben került volna fel a plakátra), hanem hogy Ön nem került be ebbe a műsorba sem. Olvastam jó néhány írását más vonatkozásban is. Csak azt adhatja, ami lényege. A magyarnótához a magyarnótát pártoló, más műfaj jeles művészei a csalogatók? Akkor nem igaz az, hogy Madarász Kati mindent tud, hogy a közönség imádja? Higgye el nekem, Madarász Kati mindent tud, és a közönség imádja! Nem a kora, hanem az istenadta tehetsége által. Ugye, nem kell Önnel leveleznem?

Válasz

Kovács Péter üzente 5 éve

Utóirat:

Katona András! A modortalan hozzászólásából kifröccsent rasszista vádat visszautasítom. Az írásomból rasszizmus nem olvasható ki, az másként nem értelmezhető, mint olyan vélemény, amelyet Magyarországon sokan osztanak: senkit nem tennék magyarnóta-műsor plakátjára Madarász Katalin elé. Írásomban a 3-szoros „sem” éppen azt jelenti, hogy származástól függetlenül. Hol itt a kirekesztés?

Madarász Katalin nemhogy nem szorul fogadatlan prókátorokra egy plakáthoz, de szerénységében még a műsora előtt hosszan méltató konferálásokat is leinti. Ilyen-olyan életmű-díjakra sincs ráutalva. A magyar nóta viszont a jelek szerint nagy bajban van, ha gálaműsorára kabarészínész, cigánydalénekes és jazz-zongorista a nézőcsalogató, nem a magyarnóta-énekesek.

Pénz beszél, a magyar nóta kihal.

Válasz

Kovács Péter üzente 5 éve

Tisztelt Katona Úr! (És nem: Katona András!)

Talán nem veszi rossz néven, ha véleménykülönbségünk ellenére az Ön irányában megtartom a megszólítás Ön részéről meg nem előlegezett, de mégis csak illendő formáját.
A ripacsozást vállalom, a rasszizmust és kiközösítést nem, az írásomnak ilyen szándéka és éle nem volt, Ön ad ilyen vádaskodó élt a hozzászólásának. Ha a klubvezető és a moderátorok ezt másként gondolják, akkor megkövetem Önt és én kérem meg őket, hogy a hozzászólásomat töröljék, ne érezhesse senki sértőnek azt.

Ha az Ön szemét nem szúrja az, hogy Madarász Katalin 6.-ként szerepel ezen a műsorplakáton, az az Ön értékítéletét minősíti és nem engem. Annyira másként ítéljük meg ezt a helyzetet, hogy a szabad véleménynyilvánításra hivatkozva kijelentem, egyetértek Önnel: vitára nem alkalmas. Nem is nyitunk erről vitát. Arról sem, ki kinek a prókátora. De Katiról meg Katalinról se.
A Katona Consultingnak és minden együttműködő partnernek sikeres szervezést, a közönségnek pedig jó szórakozást kívánok!

Ja, és több tiszteletet, mint idáig!

Katyvaszos sikertelenségében is üdvözli egy előre ítélkező senki:

Kovács Péter

Válasz

Katona András üzente 5 éve

Kovács Péter! A vélemény szabad, a rasszizmus pedig elítélendő! Először is mossa ki a száját, és ne cigányozzon, ne zsidózzon, ne ripacsozzon, és ne közösítsen ki senkit egy olyan alkalommal, amikor maga az ünnepelt is kisebbséghez tartozott. Ha Dankó Pistát támogatni Gárdonyi Gézának nem volt rangon aluli, akkor most se legyen róla szó. Madarász Kati ( egy egész ország számára!) az elsők között kapta meg az Életmű-díjat, nem szorul olyan minőségű prókátorokra, mint ön. A sok katyvasz, amit összehordott, vitára nem alkalmas. Ebben a rendezvényben anyagi támogatás nincs, minden költségét Éliás Tibor állja. Az ítéletet pedig nem előre, hanem a végén a közönség hozza, és nem Ön. Ha bármi nem tetszik, kérem, valósítsa meg a saját pénzén, a saját rendezésében elképzeléseit, szabad a pálya. Több sikert, mint idáig!

Válasz

Kovács Péter üzente 5 éve

Egyáltalán nem természetes, hanem szégyen és gyalázat, ahogy hozzáállnak Madarász Katalin meghívásához a műsor szervezői és támogatói. Más műfajban meghirdetett rendezvények, gálaműsorok és egyéb rendezvények esetén ha egy 85. évében járó ikon, egy ilyen formátumú és életművel rendelkező művész fellép, akkor annak az eseménynek tükröznie kell már a plakátján is az iránta megnyilvánuló tiszteletet, törődést, szakmai elismerést és szeretetet, és nem csak úgy hatodikként megemlíteni a 20 fellépő között. Egyáltalán nem természetes, még ha a műsor szervezői ezt természetesnek veszik is, hogy Madarász Katalin 85. életévében aktív, és elvállal egy ilyen szereplést.

Válasz

Kovács Péter üzente 5 éve

Néha a kevesebb többet ér, mint a sok. Egy másfél órás műsor a nóta legjobb előadóival méltóbb lenne Dankó Pista emlékéhez, mint egy 20 fellépős, 4-órás gigarendezvény, amelyre a szervezővel jó viszonyt ápoló érdekemberek vagy a pénzügyi támogatók által futtatott, gálaműsor-szintű kvalitást el nem érő személyek bekéredzkednek. Dankó Pistának nem volt köze az operetthez, és ha a szerkesztő tiszteletben tartja ezt, akkor operett ebben a műsorban sem lesz, még ha meg is hívott ilyen énekest. Természetesen nem tudom szó nélkül hagyni, hogy Madarász Katalint a cikknek a plakátszerkesztő értékítéletét hűen követő szerzője „lemadarászkatizza” – ez udvariatlanság, illetlenség és tiszteletlenség a részéről. Az sem vall jó ízlésre - ez pedig a plakátszerkesztő részéről - , hogy Madarász Katalin hatodikként szerepel ezen a plakáton, miközben 85. életévében is nagyobb érdeklődést vonz és szakmailag különb produkciót nyújt, mint bármely más előadó.
Semmiféle marketingszempont, sem Bangó Margit Kossuth-díja és televíziós celebsége, sem Sas József hitgyüli-tévés ripacskodása, sem zsidó, sem cigány, sem magyar előadó nem taszíthatja a műfaj legjobb előadóművészét a 6. helyre semmilyen plakáton!

Válasz