Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

350 ezer magyarnak nincsen semmi bevétele. olvasom valamelyik cikkben. Most újra itt vagyunk a politikánál. Ha ennyit elismernek, a duplája igaz.
Amíg az emberek ilyen nagy hányada a szakadék szélén egyensúlyoz, tombol a munkanélküliség a kultúra is megélhetési gondokkal küzd.
A politikát és a kultúrát képtelenség szétválasztani egymástól, ha tömegek szegényesedését lepellel borítom, még mindig van amit észre kell, hogy vegyünk.
A kultúra piacán milyen pályázati lehetőségekkel lehet találkozni? A pályázati kiírásokra az alsó rétegeknek semmi közük, ők csak nem tudják élvezni a számukra megfizethetetlent , ha valahol mégiscsak megrendezésre kerül egy-egy műsor.
Javaslatom a következő választásokon csak magyarnótát is kedvelő indulókra adjuk le voksunkat.

Válasz

olah attila üzente 11 éve

Mindenki tudja ,hogy ez politikai akarat! , Kiadott előadóművészi működési engedélyeket érvénytelenítenek,értéktelennek titulálnak ,de volt már így!Jó hogy nincsenek a parlamentben .!Ez az írás felháborító !!!!Remélem ez az ember nem kap sok hatalmat !!!!!!!

Válasz

olah attila üzente 11 éve

Hát vannak bértolnokok , akik megrendelésre írnak!!!!!!!! A filozófia és a vizilófia mindegy,szezon a fazon !!A magyar nótát keverik a pop ,jazz stb zenével ezek nevelik a fiatalságot.Nemzetköziek vagyunk ezt sulykolják.,A Németek és a többi nemzet védik a zenéjüket, és büszkék rá ,itt szégyenként tekintenek a az igazi zenére mert egyedi, ez nincs máshol !!Az igazi értéktelenség amikor ,valaki rossz akcentussal, angolul énekelve azt sem tudja, mit énekel , de azért modern dalt énekel ez az igazi nép butítás!!!! ATTILA

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Igen kedves Péter! Nagyon igazad van, mert a gyakorlat téged igazol. Gondoljunk csak Gyöngyösi Márton rosszul megfogalmazott parlamenti kijelentésére, amikor a zsidó szót használta a magyar-izraeli kettős állampolgárság helyett. Fél Európa felbolydult a zsidó szó használata miatt, és utána következtek a hisztérikus békemenetek, a kolosszeumi vilanyoltás és stb. Nem a mondanivalójával foglalkoztak, hanem a zsidó szó, mint antiszemita megnyilvánulással. De valahogy így van ez a cigány szó használatával is, még ha nem is ennyire élesen. Itt is inkább javasolt a roma szó használata, nehogy a rasszizmus legkisebb gondolatának árnyéka is felmerülhessen, hol ott, ugyan egy dologra gondolunk és asszociálunk. Csak hát az a legszomorúbb és legigazságtalanabb megítélése ennek a tendenciának, hogy ha ugyanez fordítva történik, vagyis amikor a zsidó értelmiségiek le "birka magyarozzák-illetve a romák leparasztozzák a magyar embert, azt a kutya sem teszi szóvá. Persze ezzel nem arra akarok buzdítani, hogy szórjunk egymásra mindenféle rasszista jelzőket, mert az tényleg egy vége és beláthatatlan viszályt szülne a felek között, de ha már egy bizonyos náció odáig fajul, hogy gazdaságilag és politikailag is ellehetetlenít egy nemzetet, akkor legalább a kultúráját becsülje meg, azt is ne akarja kikezdeni, mert már akkor kénytelenek vagyunk NEVÉN nevezni a dolgokat, még ha veszéllyel is jár. A magyar nóta a magyaroké, az nem eladó, legalább azt hagyják meg nekünk!
Tisztelettel: Sánta Béla

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kampányidőszaki hamis párhuzamok a kommunista diktatúra évtizedei és napjaink között. Könnyen cáfolhatók, de nem zsidózással, kedves Béla, mert a politikai közbeszéd mainstream (értsd: főáramú, gyakorolni illő, szalonképes) felfogása szerint abban a pillanatban, ha vizsgálod, ha kihallod a sorok közül, ha rámutatsz az író vagy az írás megrendelőjének faji hovatartozására, antiszemita vagy, és akármilyen színvonalú tárgyilagos cáfolatot szerkesztesz, abból csak antiszemita közbeszédes státuszod lesz felnagyítva, az marad meg, és nem a cáfolatod tartalmi elemei. Utóbbi miatt sem érdemes tehát faji hovatartozást emlegetni.

Egyetlen mondatban összefoglalható, miről is van szó: a FIDESZ-kormány alatt hangsúlyeltolódás van, már nem érvényesül gátlástalanul, akadályok nélkül az a nemzetközi, kozmopolita kultúrszemlélet, amelyben a cikkíró-félék igen jól érezték magukat az SZDSZ és MSZP kormányok alatt. Hiszen mindaz, amit a FIDESZ-korszak találmányának vagy rákosista-kádári örökségnek tulajdonít, az általa favorizált kormányok alatt mélyült el, teljesedett ki. Ezekhez a csúsztatásokhoz tehát nem kell kommentár.

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 11 éve

Én egy dolgot megtanultam már az életben. Kimondhatom, mert elég öreg vagyok hozzá! Amin nem tudunk változtatni, azt a legjobb ha elfogadjuk, és nem tesszük tönkre a kevéske hátra lévő időnket.!
Drága dalos barátaim, aki szeret énekelni, és tiszteli a magyar nótát, és annak minden képviselőjét, politikai hova tartozás nélkül, az énekeljen ezután is, bármit mondanak a firkászok. Csak ez számít, hogy a lelkünk felüdülést kapjon. Erre törekedjetek, Magda

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

.... nem az említett újságíró az ELSŐ, aki hasonló stílusban ír.....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Magdika! Szerintem senki sem a terád neheztelt, amiért ide felraktad a cikket, hanem Szász István által írtakra gondol,.(legalább is én), és csak a feszültséget gerjeszti a leírtakkal.Valóban egyet értettem a törölt felhasználóval, neve nincs feltüntetve, ezért idéztem az első szavait, valamint Keresztes Mancival is Nem az említett újságíró az aki hasonló stílusban ír,a saját dühét vetíti ki a közösségre. Természetesen sok minden igaz az általa, s az általad leírtakban. Ennek ellenére azt gondolom a magyar nóta klubnak a béke szigetének kéne lennie, hisz a nótának nem az a szerepe, hogy politizáljon, hanem megnyugtassa a lelkeket, letörölje szemünkből a könnyeket, csökkentse a fájdalmunkat,bánatunkat örömet okozzon annak aki hallgatja.Szerintem ennek e Klubnak ez volna az elsődleges feladata.Politizálni, ha feltétlen szükséges azzal tudunk, hogy olyan rendezvényeket csinálunk, amire mindenki odafigyel,ahol színvonalas előadások zajlanak.Tisztelettel:D.Zsuzsa

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

A cikket nem azért jelentettem meg a klubban, hogy felháborodjatok, és azért sem, hogy a világot megváltsuk. De akár tetszik,, nekünk, akár nem a politika hivatlanul itt van, beleszól a kultúrába, és bele a magyarnóta mindennapjaiba is.. A történelem újra és üjra megismétli önmagát. Sokáig mehetnek rossz irányban a dolgok, egyszer a folyamat azonban elérheti azt a pontot, hogy betelik a pohár. Onnantól kezdve megfordulhatnak a tendenciák.
A fejünket hiába dugjuk a homokba, kedves törölt felhasználó ( a félelem töröltetett talán?)
hogy minnél kevesebbet lássunk a posvánnyból, hiába dugod be a füled, csukod be a szemed, lakatolod le a szád , a mocsár ott van körülöttünk.
A politika nemcsak a társadalom ma aktiv jelentős rétegeitől veszi el az emberhez való megélhetés lehetőségét (ha csak a családjuktól többszáz és ezer kilóméterre dolgozó családfőkre gondolok, akik havonta csak egyszer láthatják feleségüket, gyermekeiket - ez volna a családcentrikus politika?) hanem elveszi unokáinktól is és elveszi a magyarnótától is, és a hagyományok nem ápolása azt eredményezi, hogy a nép elveszti arculatát.
Ha valaki továbbra sem akar véleményezni ez alatt a cikk alatt csak egy kattintás és már el is tünt a cikk miután az első sorok ugyis világossá teszik mindenki számára, a tartalmat.
Videós tartalmak feltöltését senki számára nem kívánom korlátozni, ha valamelyik nem üti meg a szintet nyugodtan alá lehet írni a véleményünket és vagy észreveszik magukat, vagy nem.kv.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Béla! Tudod, hogy tisztellek , becsüllek, s értékelem,hogy ki mered mondani amit gondolsz! DE ebben a nagy demokráciában nem vagyok biztos, nem ütnek e a fejünkre ezért. Volt már ilyen a történelem során.Azt hiszed én nem látom hallom kik az állandó szereplői a Muzsika Tv nek, Dankó Rádiónak. Vannak benne kiváló elismert, általam nagyon tisztelt, becsült művészek is, de bocsássa meg az ég, ha én is ki merem mondani, sokan nem odavalók! Itt e klubban néhányan szebben énekelnek.Erre céloztam az előbb, ott is megvan a kis "csapat", ahova nehéz beférkőzni.Egypáran átvették ott is az irányítást nemde?
Barátsággal:Zsuzsa

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Dehogy nem kedves Zsuzsika! Ezzel a szóval nem akartam a rasszizmus szítani, nem abszolút nem vagyok rasszista, de ha végig gondoljuk, hogy kiknek az okoskodása, spekuláltsága, manipulálása miatt jutott ide úgy a kultúránk, mint a hazánk, és, hogy a támogatást kik adták nekik a politika teréről, akkor nincs min csodálkoznia annak a "bizonyos rétegnek", hogy gyűlölet övezi őket a nagyratörésük, a mást elsöprő gondolkodás módjuk miatt. Én ki merem mondani, hogy a saját maguk sírásói, anélkül, hogy uszítanék ellenük, vagy gyűlöletet éreznék irántuk. csak sajnálni tudom őket, mert a történelem folyamán mindig ebből volt a problémájuk, s sajnos nem tanulnak belőle.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az idézőjelet elfelejtettem kirakni,ezért most helyesen leírom, nehogy félreértés essen:. ............ Valahogy... "magam sem szeretem"...amikor a politika......D.Zs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

"Ilyenfajta véleményeket kár közölni",talán igaz, mert az emberek első indulatukban olyat írhatnak amit nem gondoltak komolyan, s később ebből csak kellemetlenségek származhatnak.Szerintem Béla sem komolyan gondolta amit először írt. D.Zs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Valahogy magam sem szeretem amikor a politika beszivárog a magyar nóta berkeibe. Így is ott van már mindenütt.Szerintem itt csak a nótával kéne foglalkoznunk, és énekelni, tehetségünkhöz mérten a legszebben! Azzal tudjuk bebizonyítani ennek a "nagypolitikának", hogy színvonalas műsorokat adunk, s amit csinálunk igenis nemzeti kincsünk, amire oda kell figyelni, s nem lefitymálni ezt a műfajt. Ehhez az is szükséges, hogy mi magunk is igényesek legyünk, magunkkal és másokkal szemben is.Hisz amit megmutatunk minősít bennünket, s átvitt értelemben amit képviselünk is.A magyar nóta méltó arra, hogy a legszínvonalasabb módon adjuk elő.
Nótás üdvözlettel:D.Zs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Magam sem szeretem, ha a politika helyet kap ennek a klubnak az oldalán. Maradjon meg annak, aminek szánták, a magyar nótáé. Énekeljünk, a politika hívatlanul is átsző mindent.Ne itt akarjuk a világot megváltani, úgysem sikerül.Inkább azzal foglalkozzunk, hogy az ide felrakott felvételek, (önkritika) legalább megüsse a minimális elvárást.Ezen a téren is volna javítani való.

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Igazán nem a sértés szándékával kérdem, hogy a cikk írója, Szász István Úr zsidó származású-e? Mert ha igen, akkor megértem a mondanivalóját a "keserűségét" De ha viszont nem az, akkor viszont jól fölbiztatták!!!!
Erről a cikkről automatikusan a hazaáruló Kertész Úr jut eszembe.
SZÉGYEN!!!!!!
Hazafias szeretetemmel: Sánta Béla

Válasz

Keresztes Manci üzente 11 éve

Ilyenfajta véleményeket kár közölni !
Pont az a célja az írónak, hogy felháborodjunk.
Nem is kell vele törődni..............ezzel nagyobb bosszúságot okozunánk az írójának !

Válasz