Bágyné Őz Ibolya üzente 11 éve

Minden tiszteletem Azoké,...akik a legnagyobb KINCSÜNKET,....a...MAGYAR NÓTÁT írják,...Előadják,...s terjesztik, bármilyen formában!........EZ ..A MAGYAROK IGAZI KINCSE!!!!
Nagyon NEM...szerencsés...egymást bántani,...manapság, meg aztán FŐLEG NEM!!
A költői idézet vezéreljen Benneteket:"Mindenik Ember lelkében dal van,....és a saját
lelkét hallja, MINDEN DALBAN"..............Nótás üdvözlettel:Bné Ibolya

Válasz

Cára József üzente 11 éve

Kedves "druszám" nem csak a szegénységről van itt szó délvidéken, van itt más nagyobb probléma is, gondoljon csak jobban bele. Üdv. Cára József

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Feri!
Gratulálok a hozzászólásodhoz, végre egy SZAKEMBER is megszólal, s elmondja a véleményét amivel maximálisan egyet értek! Sőt ugyanezt gondolom Nógrádi Tóth István hozzászólásáról is. Már oly sokszor leírtam, mindent el lehet mondani, de a HANGNEM ,az nem mindegy, s ezt nem értik meg sokan, egymást gyalázni, sértő hangnemben írni sőt esetleg valótlanságot állítani valakiről,no ez nem mindegy! Egyet értek veled Feri, bár több szakember hallatná a hangját, de igaz a közmondás, aki érti az énekel, zenét szerez, aki meg nem, nos......
Nótás barátsággal:Zsuzsa

Válasz

papp györgy üzente 11 éve

Kedves Kovács Mária Magdolna! Kedves Nótabarátok!
Az alábbi bejegyzésével nagyon egyetértek, s ha nem is mindenki számára lesz teljesen világos, hogy miért, mégis pici, zárójeles változtatással megismételném: " Nem kell(ene) ide más, csak hit, szív és a műfajunknak "érdek nélküli" szeretete." (LM)
Éljen a magyar nóta, s mivel az idus is nagyon közeleg, éljen a Haza!
Tiszteletem mindenkinek!

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

"Nem kell ide más, csak hit, szív és a műfajunknak "érdek nélküli" szeretete." (LM)
Egy találkozó kitünő alkalom a nézeteltérések elsimítására. kv.MM

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Kedves Ferikém! Ha nem haragszol akkor most nem szeretnék reagálni az írásodra, mert nagyon nem szeretném ha a klub hangulatát kikezdené a Nógrádi Úr mellet - illetve ellene szóló érvek kitárgyalása. Ha esetleg eljössz április 20-án az Ani rendezvényére, akkor nagyon szívesen kitárgyalom veled ezt a témát.
Egyébként úgy mint művész igenis elismerem, és nagyra tartom az érdemeit. Más kérdés, hogy vezetőként már nem tudom elismerni munkásságának eredményeit.
Nótás barátságommal: Béla

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 11 éve

Köszönöm Feri, a reálisan gondolkodó nótások nevében.

Válasz

Gyémánt Ferenc üzente 11 éve

Béluska! Ezt igazán nem kéne és nem így kéne ! Olyan dolgokat zúdítottál Nógrádi úr fejére, amelyről tényleg nincs fogalmad! Nógrádi Tóth István már akkor elismert művésze volt a műfajnak, amikor te még meg sem fogantál. Nem kintről, ismeretlenül kéne kritizálnod. Ha oly "nagy" és tenniakaró szerző vagy, miért nem kéred tagfelvételedet a Magyarnóta Énekesek -és Szerzők Egyesületébe ( ennek is vannak feltételei ), és ha okos javaslataid lesznek, akkor azt méltányolni is fogja a vezetőség! Persze azt ne várd sem te, sem más szerző, hogy majd a vezetés bárki énekest "utasít " arra, hogy a szerzeményeidet énekeljék. A Nógrádi úrat a több mint 200 fős tagság választotta az egyesület elnökévé, az Ő munkáját a tagságnak van joga véleményezni, értékelni, bírálni. Outsider -ek megtehetik, de úgy gondolom, hogy semmilyen erkölcsi és jogi alapjuk nincs rá! Sértegetni, kollaboránsnak titulálni meg pláne!
Nagyon kérlek már csak a kora miatt is és a már általam említett érdemei miatt is, kérj elnézést a MŰVÉSZ úrtól. Mert úgy mondtál róla becsületébe vágó sértő véleményt, hogy nem ismered őt!
Azt, hogy ki, milyen nótákat ír, sosem a különféle szakmai és nem szakmai bírálók, zsűrik, hanem az énekesek akik műsorukra veszik a nekik tetsző dalt és a közönség dönti el. Megerőszakolni viszont nem lehet egy művészt sem, hogy énekeljen egy nótát.

Azt hiszem a mi ügyünket akkor szolgáljuk a legjobban, ha nem egymást bántva sértegetve, kígyót - békát kiabálunk, hanem visszük a nótát, a műfajt a hátunkon, műsorokat szervezünk és lehetőségeinkhez képest pódiumot adunk a műfajnak.
Nem vagyok a Nógrádi úr prókátora - sem fogadott, sem pedig fogadatlan - a jó érzésem és neveltetésem azt diktálják nekem, hogy az egyesületünk tagsága nevében visszautasítsam a vádaskodásaidat, a sértéseidet, és régi ismeretségünkre való tekintettel kérlek mégegyszer, hogy kérj bocsánatot Nógrádi Tóth Istvántól!

Üdvözöllek: Feri

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Kedves Nógrádi Úr! Én nem érzem szükségességét annak, hogy Önnel tárgyaljam ki a nóta helyzetét. Azt pedig, hogy milyen nótákat írok azt nem akarom jellemezni, azt hiszem, hogy a hozzáértő nótabarátaim értékelése nekem mindennél többet ér, és önmagáért beszél. Nem Önnek üzengetek, csupán nagyon sokunk egybefüggő véleményét és óhaját fogalmaztam meg.
Tisztelettel: Sánta Béla

Válasz

Nógrádi Tóth István üzente 11 éve

Válasz Sánta Béla megjegyzésére:
Medveczky azért csinálja velem a cikket, mert látja, hogy a magyar nóta ügyét én irányítom, műsorokat szervezek, médiákkal teremtem a kapcsolatot, minisztériumnál a működési engedélyt szeretném visszahozni, és 30 ezer aláírást összegyűjtöttem, melyet bemutattam a rádió kuratóriumának, számtalan levelet írtam, hogy a Dankó rádió beindulhasson, 130 kiadványom - kotta, CD, DVD - kinn van a piacon (az egész szakmának nincs ennyi kiadványa). Sánta Béla te mit tettél a nótáért, azon kívül, hogy förmedvényeket állítasz, aminek a tized része sem igaz, teljesen tájékozatlan vagy a szakmában, s olyan nótákat írsz, amelyeket a bizottság nem fogadott el. Én nem vagyok a bizottságba, én adminisztráltam. Ha századrészét tennéd annak, amit én teszek, nagyon örülnék neki. Fogalmad sincs milyen kis pénzért csinálom ezt az óriási munkát, melyet egy fél éve meg se kaptam. Bármilyen problémád van, telefonon szívesen megbeszélem veled. Jó volna, ha nem interneten beszélnél olyan dolgokról, amelyről fogalmad nincs. Várom a hívásod. Nógrádi

Válasz

Pálfi József üzente 11 éve

Csak ne lenne ennyire nagy a szegénység itt délvidéken, majd meg tudnánk mi mutatni, hogy mit jelent itt a Magyarnóta.

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Ez a Medveczky érdekes módon, mindig csak a Nógrádival készít riportot ha magyar nótáról van szó! Nagyon jó barátságban lehetnek. Azzal a Nógrádival aki kollaboránsként együtt működött a szintén kollaboráns kormányokkal, mert a kormányaink azoktól a hatalmaktól függtek / vagy talán még most is függ? / akiknek érdeke volt elsorvasztani a magyar kultúrát, így a magyar nótát is. Azzal a Nógrádival, aki most veri a mellét, hogy mennyi mindent megtett az eltelt évek során a nótáért, amely csak abban mutatkozott meg, hogy ide-oda küldözgette a látszat leveleit, aláírásgyűjtéseit, amiről 100%-ban tudta, hogy azon nyomban a kukában végzik. Semmi olyan érdemi cselekvésre nem volt hajlandó, amivel felkeltette volna a köz-illetve a média figyelmét. Mért nem fogott össze a nótás és zenész érdekeltekkel, a szimpatizánsokkal, mért nem vonult a Parlament, vagy a Kulturális Minisztérium elé, Mért nem demonstrált az ügy érdekéért, mért nem fordult az Eu kulturális Bizottságához, úgy mint pl a pedagógusok, vagy az egyetemi diákok????
Minden ilyesmitől mereven elzárkózott. Érthető is volt, mert akkor elvesztette volna a megbízatását, a jól jövedelmező daliskoláit. És most ez a Nógrádi az ő harca eredményeként tudja be a Dankó rádió beindulását. Most kezd kommunikálni a nótarendezvények szervezőivel, hogy csak kategóriával rendelkező énekeseket hívjanak meg a műsorukba. Hát igen, azok fizetik be a tagdíjukat az ő egyesületébe.
Nótaműfajunknak olyan enervált és szívből, lélekből ténykedő vezetőre van szüksége, aki harcot indít minden olyan törekvés ellen ami még csak a legcsekélyebb szinten is ki akarja kezdeni, megkérdőjelezi a nóta létét, jogosultságát a magyar kultúra palettáján. Nem egy ilyen, erre alkalmas személyt ismerek!
Nótás barátságommal: Sánta Béla

Válasz

Varga Mihály üzente 11 éve

magyar ember nótája a magyar nóta ennél nincs szebb

Válasz