Kovács István üzente 7 éve

Ezzel a hozzászólással értek egyet!

Válasz

Kovács István üzente 7 éve

Ezzel értek egyet!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Én is jártam alkalomszerűen a Nótaénekes Iskolába. Valóban igaz az az állítása, amit most ide másolok :.....................
részrehajlóan szelektíven szerkesztett tartalmat dob az éterbe, középszerű nótaénekes létére a legmagasabb fellépti díjat zsebeli be, ám ezt még megbocsáthatnánk neki, ha a tanítványai mellett vagy inkább helyett a tehetségeket karolná fel, tenné és vinné műsorba.

Valóban így van : senkit nem enged a rádióban énekelni, ha nem fizettek neki óradíjakat és egyebeket.

Válasz

Kovács Péter üzente 7 éve

Kedves Magyar Úr! Remek hozzászólása arra késztet, hogy az „eltarnaisodás” okán rágódjak egy kicsit. Engem kifejezetten foglalkoztat az a nem költői kérdés, hogyan tehette saját bizniszévé ez a gyógypedagógus azt a műfajt, amelyhez a Nyílik a rózsa c. vetélkedőig csak zongorakísérőként volt némi köze és 30 év után is legfeljebb középszerű előadója.

Mi kellett ehhez? A tehetségesek ambícióhiánya? Lengyelfi patronálása? A csak hakniban érdekelt jó előadók közömbössége és meghunyászkodása?

Örömmel venném, ha mint kor- és versenyző társa, megosztaná tapasztalatait.

Tisztelettel

Kovács Péter

Válasz

Nógrádi Tóth István üzente 11 éve

Nem voltatok ott fals dolgokon rágódtok Nógrádi

Válasz

Nógrádi Tóth István üzente 11 éve

Nem volt a zsüri elfogult nagyon reálisan pontozott Nógrádi

Válasz

Nógrádi Tóth István üzente 11 éve

Jól válaszoltál , ha valaki nem ért egyet a zsüri döntésével hivjon fel telefonon Nógrádi

Válasz

Nógrádi Tóth István üzente 11 éve

Igazad van Nógrádi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves István! Most mit mondjak, én sem gondoltam volna önről, hogy autódidakta módon tanult meg így játszani, mert ha ez igaz, már pedig miért ne volna az, akkor megkövetem, ehhez képest nagyon szépen játszik. Sajnálom, hogy azt vélte rólam, hogy negatív gondolkodású vagyok, nem, csak általában az őszinte véleményemet szoktam leírni, de mindenkor vígyázok arra, hogy emberi méltóságában ne sértsek meg senkit sem,még magán levélben sem. Nem szeretem azt sem, ha valaki ezt teszi.Ilyenkor mindig felemelem a hangom, és szóvá is teszem Talán keressen vissza pár beírásomat. Örülök,, hogy ezt megbeszélhettük, mert az értelmes párbeszédnek vagyok mindenkor a híve.Az ilyen beszélgetések viszik elóbbre a dolgokat, nem az értelmetlen oda-vissza csapkolódások, viták, egymás sértegetései.
Nótás barátsággal:Zsuzsa

Válasz

Varju István üzente 11 éve

Kedves Zsuzsa!

Nem is gondoltam,hogy ilyen pozitív dolgokat is tud írni!!!
Csak így tovább!
Üdv: István

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Oláh Attila!
Mindenki tévedhet,félre érthet valamit, hisz emberek vagyunk,de tisztelem, becsülöm azt az embert, aki tud elnézést kérni ezért! Az emberi nagyság itt kezdődik!
Mindenkinek áldásos szép hétvégét kívánok.
Nótás barátsággal:Zsuzsa

Válasz

Képíró Kálmán üzente 11 éve

Kedves Dalosok!

Azt hiszem,hogy nem a verseny rendezésével volt a gond,hanem a zsűri elfogult "ítélete" volt ami a "biztosítékot! kiverte! Ez mindig így volt,van és lesz is.Meglehet érteni a háborgókat, ,hiszen különböző a vérmérsékletünk.Mindegyikünk másként éljük meg a kudarcot. Nem szabad feladni.Folytatni kell még keményebben a munkát,mások és saját magunk örömére. Előbb,vagy utóbb meg lesz a jutalmunk.Saját környezete ismeri mindegyik dalost.Szerezzünk nekik örömöt és egyenlőre felejtsük el,hogy vannak olyan emberek,akik nem szívesen veszik,ha valakinek az énektudása meghaladja az ő szintjüket!
Kedves Mónika! Ne keseredjen el. Az írások nem az ön személyének szólnak. Csak a "BILI" itt borult ki.
Üdvözlettel: Képíró Kálmán

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Lerágott csontok már ezek a versenyekkel kapcsolatos beírások. Senkit nem köteleznek , hogy részt vegyenek ezen. Önkéntes alapon történik. Ha jól értelmeztem az alább írtakat, mindenki elfogadta, és aláírta a verseny feltételeit,ha valakiknek már keserű tapasztalataik voltak előző versenyekkel kapcsolatosan, miért próbálkoznak újra? Ha meg mégis részt vettek rajta, hát nyeljék le a "keserű" pirulát.Nem lehet könnyű egy ilyen versenyt megrendezni, én biztosan nem merném felvállani, sőt bármilyen ünnepséget megszervezni. ( most aztán tízszer átolvastam, hogy egy betűt se hagyjak ki).Ennek ellenére megértem azt, aki szeretné megmutatni magát, a tudását.
Nótás üdvözlettel:D.Zs.
Nótás üdvözlettel:D.Zs.

Válasz

olah attila üzente 11 éve

Viszont ha nem így történt elnézést kérek !!!

Válasz

olah attila üzente 11 éve

Kedves Farkas Mónika !!!!! Én valóban nem voltam ott, de Én csak Joó Gizella beszámolójára reflektálva írtam amit gondoltam.De ha igaz amit Joó Gizella állít ,szerintem érdemes lenne elgondolkodni a történteken.Tisztelettel Attila

Válasz

Wolskyné Farkas Mónika üzente 11 éve

Mindenki nyilatkozatot írt alá a verseny előtt,melyben szerepelt,hogy amatőr és nem rendelkezik előadóművészi engedéllyel magyar nóta kategóriában.Csinálja Farkas Úr után bárki is ezt a versenyt.Olyan ne nyilatkozzon,aki nem volt jelen a versenyen.

Válasz

Bordás Cecília üzente 11 éve

Kedves Peter!
Megannyi törekves es meg ennel is több tett kellene ahoz,hogy ez valamikor valtozzon.
Mar emlitettem egy jo par alkalommal,hogy neked kellene egy olyan intezmenyt vezetned,ahol vegre valahara a helyere kerülnenek a dolgok es az ertek,a müfaj valodi felemelese lenne a cel.
Addig amig nem lesz tiszta az,hogy ki itt valojaban a hozza ertö,kik az igazi tehetsegek es egy elöadonak mennyi mindent is kell valojaban megtestesiteni,hogy egyaltalan melton a müfajt kepviselhesse,addig sajnos itt valtozas nem fog letre jönni.
Egyik notamüsor csapni valobb a masiknal,tisztelet a kivetelnek,mert hal Istennek van azert ertekes müsor is-a baj csak az,hogy ezt meg nyilvanossag ele is tarjak-szinpadon allnak olyan emberek akik csak a szakmanak,müfajnak artanak,hogy apukam szavaival eljek nagy resze kritikan aluli es meg a fürdöszobaban sem lenne jo öket hallgatni,addig miröl beszelünk!
Itt egy teljesen uj rendszert kellene felepiteni,olyan vezer egyenisegekkel az elen mint Te kedves Peter es akkor lenne valtozas.Addig itt nem lesz semmi erdemleges elöre haladas!!!En egyedül csak ebben latom a megoldastl!!!

Válasz

olah attila üzente 11 éve

Kedves Anna!! Sajnos a zenészek közt is szintén ez a helyzet!Azok a zenészek akik jobb helyzetben vannak,csak magukkal vannak elfoglalva!!!A következő generációval nem törődnek!Én hiszek a változásban ,és előbb vagy utóbb megoldódik minden!!!!!szeretettel: Attila

Válasz

olah attila üzente 11 éve

Kedves Márta !!!!!!!!! Ezt mérlegelni kellene kiíráskor ki a profi , aki ebből él ,és ki az aki úgynevezett amatőr, akinek más foglalkozása !!!!!Legközelebb Farkas úr ha rendez ezt szem előtt kéne tartania,főleg neki mert ő profi zenész !!!!! Sok sikert kívánva!! üdv Attila

Válasz

olah attila üzente 11 éve

Tisztelt Gizella !!!!Én nem voltam ott sajnos de,így megszervezni valamit !!!!Az amatőrt a hivatásossal nem etikus, nem egy kategória!!!!!Farkas úr a rendező ,lehetett volna bölcsebb is, a rendezés tekintetében!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Részemről lezárva ezt a témát, annyit szeretnék még elmondani,elfogadom a mások véleményét is, sőt talán még egyet is értek ebben az esetben vele. Viszunt hirtelen haragból, indulatból, esetleg személyes sértettségtől vezéreive ne mondjunk elfogadhatatlan stílusban írt véleményényt, mert megbánhatjuk.A kritikát ellenvéleményt nehéz elfogadni, magamról tudom, azonban mindig szem előtt kell tartani a másik is ember, és ne típorjuk az önérzetét sárba.
D.Zs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Károly!
A T betű véletlenül maradt le, nem azért mert nem tudok helyesen íri,Ez előfordul bárkivel. Ennyit a helyesírásról. Sajnos ez a billentyűzet időnként megzavar, s nem is jól látom. Nem azt kritizáltam amit mondani akart, hanem ahogy, amilyen stílusban fogalmazta azt meg. Valamint azt, hogy a személyes sérelmeknek nem itt a helye. Szerintem Kovács Péter sem gondolta ezt helyesnek. Minden embert megillet az ártatlanság vélelme, minaddig amig be nem bízonyosodik az ellenkezője. Talán hallgattassék meg a másik fél is. Vári Piroskát nem ismerem, de egyet értettem vele.Nem vitatom az állításukat, nekem is megvan ezzel kapcsolatosan a véleményem,nem pártolom Nógrádit, hallottam énekelni, de nem minősítem. Sőt az iskolájukból kikerült énekesekkel is találkoztam, s bizony némelyik amatőr szebben énekelt, de ezt is már többször leírtam. Nincs nekem Önnel azon kivül semmi bajom, hogy emberségesebben is lehet fogalmazni, s egymás méltóságába ne tapossunk bele. nem hiszem, hogy kettőnknek kellene vitatkoznunk, mert ez megint magánügy, ami nem viszi előre a nóta ügyét.
Üdvözlettel:D.Zsuzsa
Ui: Elnézést ha hibát ejtek, de nem vagyok gépírónő, egyébként meg valóban ejtek időnként helyesírási hibát, de nem magyar érettségi vizsga ez,

Válasz

Németh Károly üzente 11 éve

Kedves Zsuzsanna!
Sajnálatos, hogy engem kritizál, ahelyett, hogy írni tanult volna meg! "nótáér" nem is beszélve arról, hogy szerencsére nem tartozom sem önnek sem pedig a Vári Piroskának magyarázattal! De egy mondást mindenképpen ide írnék:
Mondhatod te kannibálnak, milyen a Beethoven zene! Nem olvastak a sorok között. Arról van szó, hogy Nógrádi többet ártott a műfajnak mint használt és nincs keresni valója ezen a téren! Sokan vagyunk akik így gondoljuk, csak félnek leírni! Nekem nincs mitől -kitől félnem! Ez azért nagy különbség!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Köszönöm hozzászólásaikat, melyek többsége - bár eltérő hangnemben – visszaigazolja azt, amit írtam.

Szándékom szerint a versenyeztetés problémakörét csak felvezetésnek szántam, a hozzászólások jelentős része mégis e köré a témakör köré csoportosul. Ezzel kapcsolatban, a téma lezárásaként már csak a következőket szeretném megjegyezni, megkérve a nótaversenyek iránt (még mindig) érdeklődőket, hogy külön fórumtéma címszava alatt tartsák meg élménybeszámolóikat:

Azokat az egyéni énekesi ambíciókat, amelyeket most különféle egyesületek piacosítanak kultúraápolás címén nótaverseny-szervezéssel, régen a dalárdaegyletek karolták fel, jó hangulatú közösségi életet teremtve.
Nótaverseny szervezésének és a benne való részvételnek viszont akkreditált rendszerben van értelme és létjogosultsága, mint ahogy felsőoktatási intézmény hallgatója felvételi követelményeket teljesítő diák, vizsgáztatója pedig csak ilyen rendszerben megfelelő szakképesítést szerzett személy lehet. Így a különféle nótaversenyek meghirdetése, melyekről ez a klub is bő terjedelemben tudósít, nem más, mint a 40-70 éves korig ki nem teljesedett egyéni ambíciók kihasználásán alapuló szemfényvesztés, amelynek jóakaratú, néha naiv áldozatai jobban tennék, ha a saját maguk által kitalált közös vagy egyéni éneklési alkalmakra dobnák össze a cigányzenekarra és a harapni valót.


Kádár Zsuzsa költői kérdéseivel ostorozza a műfaj jeles képviselőinek passzivitását, a saját boldogulásukon felüli erőfeszítések hiányát, helyesen alkalmazva a hívószavakat. Örülök, hogy Vári Piroska és Gyöngyösi Kiss Anna részletesen kifejtette ezeket.

A helyesírását nem számítva 3-diplomás, legalább egy éve kezdő internetező Nógrádi Tóth István önéletrajzi vonatkozású hozzászólásából valóban hiányzik, hogy olyan daliskolának (volt?) a vezetője, amely 50-70 éves tanulókat oktat, és az iskola internetes honlapján olvasható célkitűzések szerint az iskola a magyarnóta-éneklés utánpótlás nevelésében kíván jeleskedni 100e Ft-os tandíj ellenében. Ettől a ténytől függetlenül Németh Károly urat tisztelettel kérem, hogy egyéni sérelmeinek disztingvált módon adjon hangot, mert az itt olvasható hozzászólásának stílusa és hangneme nem szolgálja azt a célt, amelyért írásomat közzétettem. Vári Piroskának köszönöm, amiért utóbbi hozzászólása arra is rávilágít, hogy az ilyen hozzászólás miért kontraproduktív.

Magyar Róbert úr figyelmébe ajánlom, hogy bűncselekmény megvalósításának tényére utaló nyilvános állításnak jogi következménye lehet akkor is, ha az állítás egyébként igaz.

Kérem, hogy a jelen témakör vonatkozásában további hozzászólásaikat közös ügyünk továbbviteléhez nélkülözhetetlen kulturált hangnemben és lehetőleg úri modorban tegyék meg.


Tisztelettel

Kovács Péter

Válasz

joó gizella üzente 11 éve

Az Arany cinege verseny, enyhén szólva nem volt tisztességes verseny, ezt én ott a verseny színhelyén is szóvá tettem a rendezőknek.Ha amatőröknek hirdetik meg a versenyt,miért léphet fel hivatásos énekes, énektanár ,bárzongorista, zeneművészetei főiskolás, rendszeresen nótadélutánokon fellépő énekes. Hol tud versenyezni azzal a nyugdíjassal aki csak 30-40 ledolgozott évek után jut el egy versenyre, mert eddig nem tudott,hiába volt szép hangja, nem jó helyre született,dolgoznia, gyereket nevelni kellett.
Igaz---- otthon is lehet maradni egy ilyen hátránnyal induló idősebb ember, mi a francnak
akar még énekelni!!!!! Kifogásolom a zsűri munkáját is,ott ültem mögöttük, nem egyszer, befolyásolta a zsűrielnöke a zsűri tagot,milyen pontszámot adjon.Ezzel a tapasztalattal, ígérem többet nem leszek ott az ilyen versenyen. Még annyit mondanák ,én, nem énekeltem, mint néző voltam ott.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kapcsolódom Vári Piroska véleményéhez, felháborító ez a stílus!
Mindent el lehet mondani kulturát formában, de ez a minősíthetetlen stílus ahogy Németh Károly írt, embereket megalázni, megszégyeníteni,ehhez senkinek sincs joga! Ez a vélemény nyílvánítás, már a becsületsértés határát súrolja. Egy bíztos, minden beírás azt az embert minősíti aki írja. Nem a témával van gondom, Kovács Péter a legjobb szándékkal, a tenni akarás céljával írt kommentet, de ezt felhsználni arra, hogy egyéni sérelmeinknek adjunk hangot, méltatlan ehhez a szerintem szent ügyhöz, hogy a magyar nótáér fogjunk ösze, és tegyünk meg mindent emi erőnkből telik Egy biztos, ami kis erőmből telik, mindent megteszek a nótaáért, hogy ismét az ő méltó helyére emelkedjék fel. Ezek a "méltatlan" beíráso azonban nem ezt s3egítik elő, sőt.
D.Zsuzsanna

Válasz

vári piroska üzente 11 éve

Németh Károly részére! Megdöbbentett ez a felháborító, trágár, primitív hozzászólás. Szegény Kovács Péter szégyenkezhet, hogy a nevét is kiírta ide ehhez a minősíthetetlen kommenthez. A személyes sértettség, párosulva az intelligencia hiányától, vezette ide ezt a műfajt. Az előző írásokban emlegetett személyek, akik ma még döntenek a média megjelenésről, ugyan ezeken a személyes indíttatások alapján érvényesítik saját, vagy barátaik érdekeit, csak éppen megtanulták mindezt az eladhatóság, a nyilatkozat tételi etikett követelményeinek megfelelően csomagolni. Szóval Ön csak annyiban különbözik ezektől a személyektől, hogy iskolázatlansága, bántóan primitív megnyilvánulása még az ő mércéjüket sem éri el. A műfaj megújulását , az említett „gyökeres változást” mindenki kívánja már, de nem azt akarjuk, hogy a primitívség irányába forduljon el igyekezetünk.

Válasz

Németh Károly üzente 11 éve

Tisztelt Nógrádi Tóth István!
Ha valóban osztanád Kovács Péter "valódi" gondolatait, akkor te már rég nem lennél még a Magyar nóta Műfaj közelében sem! Lehet, hogy 3 diplomád van, de egyik sem ZENEI! És most idéznék két Neves énekes szavaiból: " Pistikém neked az a bajod, hogy a seggedből énekelsz"! Igazi orrhangon énekelsz, de mivel politikailag hol MSZP hol pedig Fidesz színekben lavírozol, ezért vagy még ott ahol vagy gátlástalanul! Hová vezetett a hőn kikiáltott "daliskola"? Mit tudsz felmutatni amit Te a műfaj érdekében kézzel foghatóan tettél? Miért is lett mellőzve Pécsi Kiss Ágnes két zenei diplomával rendelkező Énekművész -Tanár? Talán mert 13 évet töltött USA-ban,és ott is népszerűsítette a nóta műfajt? Apámnak Lerner Ferencnek, aki 1959-től a rádió énekese is volt, még egy elismerés sem járt?Talán mert Profi volt és nem nyalt be neked!? Szeretnék megnyugtatni mindenkit, aki a műfajt támogatja TISZTA SZÍVBŐL, hogy ennek hamarosan vége lesz, és a működési engedély intézménye újra érvényesülni fog! És azok akik libáért - pénzért kapták meg, meg kell védeniük azt! Kovács Péternek oroszlán szerepet kell adni ebben a műfajban, mert egyedüli, EMBER aki elfogulatlanul tudná ezt kézben tartani! Fiatal kora ellenére magasan kvalifikált - felkészült! Változásnak kell jönnie és meg kell szabadulni a csontvázaktól, akik anyagi érdekből vannak a műfajon belül. Bízom abban, hogy sokan egyetértenek velem, akik gyökeres változást akarnak!
"Magyar Nóta nélkül lehet élni, de minek!"

Válasz

marton edit üzente 11 éve

Nagyon köszönöm Magyar Róbert őszinte kritikáját, melynek minden szavával egyetértekAmi napról- napra folyik a Duna és a Muzsika TV- ben magyarnóta műsor cimmel, az unalmas, nézhetetlen, tehát felháboritó.Olyan sok szép magyarnóta felvétel van régi és új ,nagyon tehetséges előadókkal, akik ezekbe a műsorokba soha nem férnek be.Mindig ugyanazok az arcok, ugyanazok az unalomig ismételt nóták, hogy aki szereti a műfajt hallgatni ill. nézni, még az is megúnja. Az előadók / természetesen nagy tisztelet az üditő kivételeknek : Csala Judit,Bokor jános, Gránát Zsuzsa, Tolnai András és még páran számomra megúnhatatlanok / A Többi a középszer és mindig ők vannak képernyőn és műsoron. Ifj. Déki Lakatos pedig annyira rosszul muzsikál, hogy előadó legyen a talpán, akit a hamis hangokkal félre nem vezet. , úgy érzem, az énekest teljesen magára hagyja.A valódi jók, a régi és az újabb jók szinte soha nem kerülnek képernyőre.Úgy tűnik, itt minden a pénzről szól. Ha van pénzed és fizetsz, kapsz műsoridőt. Tehát aki fizet, napról - napra látható és hallható.Nem jól van ez igy, de nem tudom, kinek áll módjában változtatni ezen.Remélem, többen is egyet értetek velem.

Válasz

Magyar Róbert üzente 11 éve

Kedves Kovács Péter! Kedves magyar nótás ismerőseim, és Ismeretlenek! Kovács Péter Úr minden szava igaz. Sajnálatos módon - elég régóta - minden magyar nótás szereplés Tarnai Kiss Lászlóról és "barátairól" szól. Rengeteg tehetségtelen ember keres pénzt ezzel a műfajjal. Olyan énekesek, akik többszörösen többet értnek és többszörösen jobbak, még véletlenül sem kerülnek adásba, vagy hakniba. Tarnai "úr" kisajátította, saját businessé alakította át a magyar nótát. Ez a Petőfi Rádiónál is így volt, most a Dankó Rádióban is így van. Sok segítséget kaphat a Rádió C volt vezetőjétől, akikkel most együtt lopják a pénzt. Trendi lett a gagyi, hangtalan, kifejezéstelen semmit mondó nótázás. Mert ahogy Kovács Úr is megírta volt: a közönség mindenkinek tapsikol. Mert a KÖZÖNSÉG magában JÓL énekeli a dalt! A rosszat meg sem hallja. Nincs egység, mindenki sokat akar keresni ebből műfajból. Ezért a valódi jókat - hogy az ő rettenet rosszaságuk ne látszódjék - félreteszik. Hazudnak róluk, ellehetetlenítik őket. Ma a senkiházi, semmit nem tudó, felfújt mellű - és szájú ribik, és a tehetségtelen senkik a menők. Nagy Feró zsüri tag tudott lenni. Röhej... A szakmának nincs tisztessége, mert eltarnaisodott, ellengyelfisedett... hát ennyi. Nagyok boldogságot Önöknek, Nektek:)

Válasz

Wolskyné Farkas Mónika üzente 11 éve

Köszönöm szépen a dicsérő szavakat a szervezésért.Örülök,hogy ennyien eljöttek és ilyen kiváló zenekarral léptek egy színpadra.
A zsűri tagjai is énekeltek a díjkiosztón,csak azt már nem mindenki várta meg.
Mást akartunk,mint az eddigi versenyek és úgy érzem,hogy sikerült is az elképzelésünk.
Köszönet minden kedves résztvevőnek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bocs, Wolskynak akartam írni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Wolszkyné, Mónika ! Nem lakott Ön valamikor Egerben? Mikor a kisfiam született, egy ilyen nevű végtelen kedves kis nővel egyidőben születtek a gyermekeink.Elnézést kérek ha alkalmatlankodtam a kérdésemmel, de itt sok Wolszky családnevű lakik.
Tisztelettel:D.Zs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Azt hallottam több embertől, hogy az egyik legkorrektebben megrendezett verseny volt, amihez őszinte szívből gratulálok. Jó ilyet is hallani, nemcsak mindig rosszat. Magam sosem mérettem meg magam,egyrészt nem éreztem szükségét a megmérettetésnek, másrészt az ember tudja magát hova tenni, ezért nincs is szándékomban versenyekre jelentkezni.,Nekem az éneklés okoz örömet s ennyi elég, de bíztosan nagy élmény lehet ílyen jó érzéssel eljönni egy versenyről Nótás örömmel:D.Zs.

Válasz

Képíró Kálmán üzente 11 éve

Kedves Mónika!

Csak pár szóval szeretnék szólni az "Aranycinege" énekverseny zsűrijének a munkájáról. Ha jól tudom csak kettő nótaénekes volt köztük Az elnök és még egy tag,(Szándékosan nem írok neveket.) Kíváncsi lennék az ő véleményükre is,hogy mikor énekelnek úgy,hogy csak egy hangnemet húz be a zenekar,és rögtön kezd énekelni.Mert a selejtező folyamán volt egy pár versenyző aki nem tudta elkezdeni a nótát,csak úgy,hogy bejátszotta a zenekar. És tovább jutott az énekes.Félre értés elkerülése végett,semmi ellenvetésem nincs ellene.Vissza térve a zsűri tevékenységére.Szeretném,ha legközelebb a zsűri tagok is énekelnének és mi "kontárok" minősítenénk az ő tehetségüket! (A négy tagra gondolok, mert kettőt nagyon jól ismerek már régóta.) Szeretnék mindenkit megnyugtatni,hogy semminemű harag,keserűség nincs bennem,csak más lebonyolítási rendszerben csináltam volna az egészet.Vagyis:kategorizálni kellett volna.(És ha amatőr,akkor az legyen igazából (AMATŐR!)
Ja,és majdnem elfelejtettem megköszönni azt a sok vesződséget,fáradtságot ami egy ilyen verseny szervezésével,lebonyolításával jár. Külön köszönöm,hogy részt vehettem
Az első "Aranycinege" Magyar nóta énekversenyen. Üdvözlettel: Képíró Kálmán

Válasz

Wolskyné Farkas Mónika üzente 11 éve

Én minden versenyzőért nagyon szurkoltam.Köszönöm a szervezésért a dicsérő szavakat. Szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek,aki megtisztelt minket Arany Cinege I. Országos Nótaversenyünkön.
Felejthetetlen élmény volt számomra.Rendkívül sok tehetséges embert ismertem meg.Tiszteletem mindenkinek,aki elindult ezen a nívós versenyen.Gratulálok mindenkinek!Köszönet a zsűrinek,a HAKME összes dolgozójának.A közönség remek volt.Jövőre újra találkozunk.Addig is szeretettel várunk mindenkit Farkas Gyula Nótakörünkbe.

Válasz

Acsai Ferenc üzente 11 éve

Kedves Kinga és Mártika! Köszönöm a hozzá szólásotokat remélem a tegnapi nap mindenkinek erőt ad és nem csüged el mert nem nyert. Tudjuk mindenki nem győzhet a reálissan mérlegelő versenyző álltalábban érzi is hol áll szakmailag mire számíthat. Mivel vannak külső okok is pl éppen akkor romlik el a technika sajnos elrekedtem nem jó kezdte el a zenekar ugye ismerős dolgok ezek na és a zsűri mert ki kinek az ismerőse kit és mikor hívta énekelni stb ezek sem új dolgok. Én ezeken már túl léptem senkire nem haragszom egy dolog amit szeretnék teljes szívemből, szóljon a magyarnóta és legyen minnél több nóta műsor és mindenki aki szeret énekelhessen színpadon és aki gyengébb azt a képzetebbek segítsék de ne zárják ki. Találjuk meg nekik is a lehetőséget hogy megmutathatsák magukat. Egy szó a pénzről, igen igaz azzal sok mindent meg lehet venni ének órát, Tv, DVD, Cd, felvételeket versenyekre fellépésekre elehet jutni. Sok tényleg tehetséges ember ezért is veszik el mert nem tudja ezeket megfizetni. Én ismét csak gratulálni tudok a tegnapi verseny szervezőinek szuper volt szerintem minden simán gördülékenyen ment. Már csak sok sok nézőt kell csalogatni mert énekes az van bőven és bátran mondom sok nagyon sok jó énekes van. És kérem szépen a mércét ne tegyük már a csillagos égig ebben a műfajban bocsánat ez a magyar népé mondhatnak rá bármit is, az emberek töbsége jobban érti a nótát mint egy operát bármilyen csodálatos is az a mű és az előadás. Szóval ez a szerény véleményem üdvözlök minden új műsort rádióban Tv ben ami magyarnótát népdalt néptáncot operettett sugároz mert ez mind mind a miénk. Tisztelek minden embert aki ennek érdekében dolgozik legyen az profi amatőr vidéken vagy városban határon innen és határon túl. És tényleg őszintén szóljon sok műsor zárószáma a SZERESSÜK EGYMÁST GYEREKEK !!!!
Én nem adom fel ha hívnak megyek és énekelek igaz versenyre egy darabig nem megyek és nem a rendezők szervezők vagy zenekar végett. De ez már az én gondom.
Barátaim mindenkinek jó egészséget sok sikert és sok sok nóta műsort kívánok!
Nótás tisztelettel Feri

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Acsai Ferenc!

Őszintén köszönöm neked kiállásodat mellettünk, " amatőr" magyarnóta előadók mellett. Nagy igazságnak adtál hangot, mellyel teljesen egyet értek, soraiddal erőt adtál nekem a folytatáshoz! Sok sikert kivánok neked további nótás élet utadon!
Szivélyes üdvözlettel: Bajkó Kinga,
Kolozsvárról.

Válasz

VESZELKA MÁRTA üzente 11 éve

Kedves Péter .osztom a véleményét.Tegnap voltam ugy szintén A.Cinege,,,nóta versenyén!Sok ,nóta szerető barátokkal találkoztam,például Acsai Ferivel,akivel már 7 éve nem találkoztunk,de jó volt össze futni,De ami fáj az fáj,,,AMATŐR,,,szinten legalább,4 embernek volt hivatásos nóta-énekes végzetsége,és mégis ott volt,ez így nem fer a többi nótás barátaimra tekintettel.Ha legalább kategorizálták volna ,bizony nem lettek volna számtalan kiesések(tehetséges kiesésekre gondolok)!Berki László ,prímás ur,,például,,pont mikor kellet volna (48)résztvevőként )énekelmen,átadott egy másik prímásnak,hogy már fáradt,és megoldom,had tegyem hozzá,hogy nem ismerték a nótám,a zenekar szétesett,én pedig végig küzdöttem,utánna persze jött a sírás.42 pontal,döntőbe kerültem.Itt nyertem egy kis időt,hogy a fiatalabbik prímással,megbeszélhessem a nótáim hangnemét,,,stb,,de az már nagyon szépen sikerült,köszönöm a zenekarnak,hogy szépen teljesítette. Had tegyem hozzá,hogy egy ideig boztossan nem megyek versenyre!,maradok tisztelettel L D V Veszelka Márta

Válasz

Acsai Ferenc üzente 11 éve

Drága Barátaim!
Egy órája érkeztem haza Budapestről az első Arany cinege amatőr nótaversenyről, ami talán most ér végett a gála műsorral. És most a legjobbkor olvastam Kedves Péter írását és a kommenteket érdekes dolgok. Sok igazságot látok az írásban DE!!! A jelenben nagy ellentétek vannak a nóta világában is, mindenkinek van igaza elfogadom Péter gondolatait és osztom is azokat. Osztom Kádár Zsuzsika véleményét is. A ma nap öröm és csalódás is volt számomra öröm a sok kedves baráttal való találkozás az új ismeretségek csalódás a pontszámok amit kaptam. Szóval remek szervezés csodás zenekar véleményem szerint a le a kallappal a szervezők zenészek előtt. Őszinte vagyok a zsűri /saját magán véleményem/ hát nem mindég azt a pontott adta ami reális lett volna . Na erről enyit szerintem amatőröket ne bántsuk régen is voltak vannak és lesznek is aki reális az magába néz és Ön kritikát gyakorol szerintem sok amatőr már porfiként énekel és a nagyok is hibáznak nem is egyszer. Igen is én is vallom ha a lekes amatőrök nem lennének bizony még ennyi nóta műsor sem lenne meg nem lehet mindenki sztár. Igen is van helye az egyszerű lelkes kis énekesnek is. A pénz is igaz a barátságok érdekek is de ez mindig így volt és lesz is. Én amatőr vagyok nincs diplomám nem járok ének iskolába nincs pénzem műsorok finanszírozására. Igen is megvédem az amatőröket tisztelem és becsülöm a nagyokat. Lehet mondani bármit egy biztos én amit elértem saját erőből önszorgalomból és kedves zenész és énekes barátaim segítségével értem el. Köszönöm a sorsnak hogy a legnagyobb énekesekkel zenészekkel szerepelhetek énekelhetek. Nem akarok több lenni mint vagyok tudom mire vagyok képes hol tartok szakmailag. A lehetőségem lenne én is több műsort szerveznék a legnagyobb nevekkel de ma ez nagyon nehéz hát maradnak az egyszerű kedves amatőr barátok és maksz egy vagy két nagy név hát ez van barátaim. Legyen béke a két tábor között hiszen az a kevés nagy énekes kevés fentartani a műfajt és az amatőr is ember még az öreg is szeret énekelni és bocsánat szerepelni is. Ma semmi gondom nem volt azzal hogy a fiatalokat jobban értékelték jók voltak előtük a jövő. Köszönet a HAMKE minden vezetőjének munkatársainak a mai nap megszervezéséért köszönet minden amatőrnek aki sok sok kilométert is utazva kis pénzéből áldozott a megméretettésre. Én jó szívű vagyok lehet nagyon is és engedeg a gyengébb produkciónak is teret de ahogy a nagyok akik tényleg szakmailag emberileg is azok ők nem szégyelnek minket amatőröket barátaink sőt támogatnak jó tanácsot adnak hál Istennek ezt én tapasztalom neveket is írhatnék nem teszem hisz a szakmában mindenki tudja ki milyen emberileg. Igen vannak akik nem csípnek mert azt hiszik elveszük a műsort vagy ép lenéznek mert hát mink nem vagyunk olyan tehetségessek mert nem tanultunk vagy éppen a jó isten nem áldott meg anyi tehetséggel hangal. Emberek vagyunk és különbözőek van aki pénz centrikus igen mindenki abból él ez igaz van ki iskoláira büszke van ki egyszerűen EMBER!!!!! Igaz a szakmai zsűri ma lepontozott de a közönség az szeret azt mindég érzem és nem hagyom őket cserben én nekik énekelek amíg szeretnek és megtapsolnak. Megnéztem a videó felvételt és merem mondani több pontot érdemeltem volna nem vágytam díjra helyezésre de úgygondolom meg álltam volna a helyem a döntőben is. De köszönöm a zsűri véleményét elfogadom egy biztos egy darabig nem megyek versenyre. Köszönöm viszont a kedves amatőr énekesek barátságát a úgyszintén a szakma elismert énekeseinek barátságát. Vég szó kell az egészséges vita de NE legyünk ellenségek amatőr barátaim legyünk kritikussak magunkall szemben törekedjünk a minnél színvonalasabb előadásra. Profi előadóink fogadjatok el minket mi nem akarunk senki ellen dolgozni inkább együtt veletek a nóta fenmaradásának érdekében. Sajnos most nagyon mély gödörből kell felhozni szeretett nótáinkat a sok kritika helyett inkább segítsük egymást. Hiszen a cél közös ápolni énekelni a Magyarnótát.
Nótás barátsággal Üdvözlök mindenkit Feri

Válasz

Barabás Sándor üzente 11 éve

Kedves Anna! Én nekem szinte egy életen keresztül rakott keresztbe a "MÉDIA". A legjobban sikerült CD-met ma sem tartja a magyar rádió szerkesztője lejátszásra alkalmasnak! Hol ott a környező országok rádiói rendszeresen műsorukra tűzik. Igaz én nem szervezek fellépő díjas műsorokat. A LaMarTi kiadónak köszönhetem,hogy most a Muzsika TV rendszeres szereplője vagyok.Ott is személyesen Déki Lakatos Sándornak és családjának, akik meghívtak és felvételeket készítettek velem. Ha megnézed a személyi lapomon a koromat hát bizony túl vagyok a hetvenen. De sosem adtam fel. Nem irigykedtem másokra. Megfogadtam ALFONZÓ örök igaz mondását,hogy "Előbb-utóbb mindenki a helyére kerül" Persze lehet,hogy az utóbb egy kicsit eltolódik sok évvel! Szeretettel Üdvözöllek Sándor.

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 11 éve

Kedves Kovács Péter!
Üdvözlöm az írását és egyetértek megállapításaival!
Ma is van sok olyan jó magyar nóta énekes, akiket alig ismer az ország nótaszerető közönsége, mivel nem igen kapnak helyet a médiákban. Az élen álló énekeseink pedig nem tesznek a fejlődés, fennmaradás és utánpótlás érdekében lépéseket, mert nem érzik át az igazi súlyát és jelentőségét ennek. Megelégszenek azzal, hogy ők szerepelhetnek... Személy szerint engem legalább 6-7 elismert énekes akadályozott meg eddigi énekesi pályám során abban, hogy tovább tudjak lépni ezen az úton.
Zsuzsa szavaival válaszolnék a "miért"-re.
Összefogás kellene, mert enélkül nem tudunk igazi eredményeket elérni, de véleményem szerint a mai nagyok között nincsen olyan EGYÉNISÉG, aki lépéseket tenne ez irányban, így én ebben sajnos nem látom az igazi megoldást.
Nem a három diploma számít, hanem az igazi nótás lélekkel, hittel és szeretettel való kiállás a műfaj mellett!
Nótás barátsággal:Ani

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem szeretnék senki mellett, sem ellene szólni, távol álljon tőlem, egyáltalán nem személyeskedésnek szánom, általánosságban írom ! A nóta szempontjából teljesen mindegy hány diplomája van valakinek. Nem a nyílt oldalra tartozik! Itt mindenki egyforma, és mindenkit a nóta szeretete kapcsol össze . Egy a fontos tud e énekelni vagy sem, jó szervező e vagy sem,szép nótákat szerez e vagy sem?!
Ha igen, színpadon a helye a nótának és az énekesnek,és a műsorszervezőnek szervezőként a szakmában.A tudást, rátermettséget kell értékelni.
Tisztelettel:D:Zs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tisztelt Nógrádi Úr! Én tudom, hogy a gondolatai közvetve, nem saját kezüleg lettek megfogalmazva, de mégis csak ön adta a nevét ehhez a kommenthez. Kérem, a jovőben olyan embert bizzon meg ezzel, aki tud helyesen írni, fogalmazni, mert ez önre nézve lejárató.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Még hozzátenném Kedves Piroska,tisztelet illeti meg Önöket azért, hogy próbálnak mindent megtenni azért, hogy az ocsút a tiszta búzából kiválasszák! Nemes, szent cél, feladat.Sok ilyen elszánt ember kéne, minahogy azt K.Péter is javasolta, ebben kéne összefogni.
Tisztelettel:D.Zs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon sok igazság van az alább megfogalmazott írásban, sajnos én is megtapasztaltam a környezetemben, hogy a pénz az úr. Még olyat is hallottam, attól függően ki mennyi tagdíjat fizet, tennék függővé, ki mennyi nótát énekelhet. Aki kevesebbet fizet kevesebb nótát, aki többet fizet több nótát énekelhessen.Ez már nálam is kicsapta a bíztosítékot. A színpadon meg ripacskodik, lejáratja a műfajunkat, s még meg vannak sértve, ha valaki ezt szóváteszi.Magam nem vagyok énekes, s a jövőben nincs is szándékomban énekelni, de azért azt hozzátenném a legnagyobb tisztelettel, hogy vannak igenis jól éneklő amatőr éánekesek, akik tanulnak, s mindent megtesznek azért, ha kiállnak a színpadra, igenis tisztán, szépen énekeljenek. Itt sem lehet általánosítani, mintahogy az úgymond "tanult",daliskolát végzett énekesek közt is akad, aki rosszabbúl énekel, mint egy amatőr énekes. Ennek megtapasztalásában is volt már részem. Egyebekben mindenben egyet értek az alább írtakkal.
Nótás tisztelettel. D. Zs.

Válasz

vári piroska üzente 11 éve

Kedves Kovács Péter Úr!
Figyelemre méltó, értékes és végre őszinte szavakkal írta le a magyar nóta mai helyzetét hazánkban. Tulajdonképpen nem is tudnék hozzáfűzni semmi újat, hiszen mindenre kiterjedően jellemezte művészeinket, az önjelölt - kissé hamiskás- "művészeinket", valamint a jó ízlés határait is súroló, de legalább lelkes amatőr "énekeseinket".
Sajnos ami nem változott 20,30, vagy akár 50 éve sem: még mindig a pénz az úr...
Az anno, a magyar nóta műfaját lehúzó "Budapest tv-beli" színvonal sajnos egy igen rossz követni való példát adott az azóta alakuló, a magyar nótát felvállaló tv és rádió csatornáknak, hogy hogyan lehet ebben a - kultúrát megfizetni nem tudó- világban jó pénzt keresni. Elég csak árulni a mikrofont. Jelentkező pedig van bőven... (de hát pont ezt írta le Ön is)
Talán annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy mi itt a Dunántúlon próbáljuk életben tartani az értékes, színvonalas magyar nóta kincseket. A létrehozott magyar nóta klubban sok amatőr énekes próbálkozik/próbálkozott-a saját örömére- énekelni. Profi énekeseink segítenek, csiszolgatják stílusukat stb. , és együtt találtunk sok új nótára is. A korosztály itt is 30 és a 70 között van. De egyszer sem jutott eszünkbe, hogy bárkitől ezért pénzt kérjünk, vagy kihasználjuk tudatlanságukat, nem biztatjuk - hitegetjük azokat, akik nem alkalmasak a színpadi előadásra, vagy tehetségtelenek. Nem csapunk be senkit, nem álltatjuk kétszínű, hamis ígéretekkel, nyálas kritikákkal. Ettől tudott megmaradni tekintélyünk és sok őszinte, csalódásoktól mentes barátságok szövődtek. Meg kell érteni, hogy vannak korlátai az embernek és ettől ő nem lesz kevesebb, de éppen ezért nem kell mindenáron ráerőltetni másokra önmagát. Mi tényleg örömmel hallgatjuk, énekeljük és kellő alázattal kezeljük ezt a műfajt.
(Itt jegyezném meg, hogy talán másfél évvel ezelőtt sikeresen állítottunk görbe tükröt azon énekstúdiók elé, akik irreálisan magas árért árulták az azonnali énektehetséget. Az általunk meghirdetett áltanfolyam méltán csúfolta ki ezeket a hirdetéseket. Kellemes csalódás volt, hogy az érdeklődők -egyet értve célunkkal- sokat segítettek megfékezni ezeket a már-már bárkiből verbuválódott "énektanárokat" ) És már többször sikerült elérni azt, hogy Veszprém város is felvállaljon bennünket: mindig jót, színvonalasat és igényeset kaptak cserébe.
(Műsorainkban nem az alapján szerepelnek előadók, hogy milyen összeköttetéseik vannak, vagy milyen ellenszolgáltatást tudnak felajánlani nekünk. )

Véleményem szerint meg kell kérdezni az elismert szakmabelieket, ők kit látnának szívesen. (Pl. Bokor Jánost, Szirmai Lászlót, Nógrádi Tóth Istvánt, Tolnai Andrást, Talabér Erzsébetet... aki már letettek valamit az asztalra. Számos hazai és nemzetközi versenyen részt vettek, zeneművészeti szakemberek, szakmai tekintéllyel rendelkeznek) Ők ajánlásait figyelembe véve már nem kellene hallgatni azokat a tanítványokat, akiknek hangja a pénzcsörgéstől és nem a hangzástól cseng.
Ismételtem felhívom a figyelmet, hogy nem a mennyiségre, hanem a minőségre kell helyezni a hangsúlyt. Egy nótaénekesnek nem 10 nótát kell előadni egy nótacsokorban (amivel halálra untatja a közönséget), hanem 3-4 számot előadva levenni a közönséget a lábáról.
Végére még annyit jegyeznék meg, hogy most is vannak nagyszerű fiatal tehetségek, akiket támogatni, segíteni kell a pályán. De a csúcsra lépésről, lépésre vezet az út.

Válasz

Nógrádi Tóth István üzente 11 éve

Osztom a véleményem én 45 éve a pályán vagyok három diplomával 15 éves zenei tanulás után szervezek rendezek müsorokat és néha énekelek és küzdök a magyarnóta megmaradásáért.130 kiadványom a piacon hetente ostromlom a médiát a minisztériumot szeretném a nótat hungarikumok között látni és összefogást kérek a nótakedvelőktől én müsorom zárószáma szeressük egymást gyerekek ti is eszt énekeljétek. (egy kezdő internetező) Nógrádi Tóth István

Válasz

Keresztes Manci üzente 11 éve

Pere János - Csodás magyarnóta videóhoz:

Ha a Dankórádió felkarolná au új nótákai is, akkor ezt a nótát már réges-régen játszhatták volna.
De mért nem szólalt már meg.?
Ez pont erről szól, amit Péter barátunk leírt
Kattintsatok rá és olvassátok el, de főleg hallgassátok meg!
Vadonatúj nóta, És aktuális is

Válasz

Ábrám Tibor üzente 11 éve

Minden tiszeteletem az Őné . Ez igen .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

egy fontos dolgot kihagytam,amely a nóta műfaj elöregedéséhez, a tehetségek mellozesehez vezetett az egyéni ambíció mellett:
szakmai féltékenység

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez tényleg kítűnő komment! Oly annyira, hogy Kovács Péterhez hasonlóan szerintem senki, de senki lényegretörőbben megfogalmazni nem tudja.
Péterrel egyet értek mindenben.
Egy kérdést azonban feltennék: kik azok, hányan vannak, milyen korúak azok a "legjobb, legnagyobb szakmai tekintélyt élvező nótaénekeseink, akik felül tudnak emelkedni egyéni ambícióikon és összefogva képesek konfliktust vállalni a középszerűség ellen?" És hány szakmai tekintélyt élvező nótaénekes karolt már fel tehetségeket? Nem óraadókra, nem azokra gondolok, akik tehetségtelen embereket is tanítanak kortól függetlenül. A Daliskolában sok évvel ezelőtt jártam. Egy alkalommal. Kérem szépen a legidősebb "tanítvány" hetven éves volt. És seni nem mondta meg neki, hogy pályát kezdeni nem hetvenévesen kell, hanem fiatalon. Azt mondták, sportolni is el lehet kezdeni nyolcvanévesen is, csakhát élsportoló soha nem lesz senki. Fájó, de be kell látnunk: kiöregedett a nóta műfaja. És ennek egyértelmű okai vannak. Péter megfogalmazta: az egyéni ambíció.
Most pedig nem csak a nóta műfaja silányosodik, minden... minden.
Egy gondolat az amatőrök és nem magam mellett: ha ők nem lennének, a nagy nóta énekeseink még ennyiszer sem állnának nagy színpadon közönség elé. Egyetlen művelődési ház, egyetlen önkormányzat nem vállal be egyetlen nótaműsor megszervezését, támogatását.
Köszönöm Kovács Péternek

Válasz

Freddy aki igényes üzente 11 éve

De jó komment ez !
Én a magyarnóta fénykorában éltem állandó lakosként Magyarországon.
Akkor olyan énekesek képviselték a műfajt, mint Jákó Vera, Soltio KÁroly és a többiek. Halálukkal teljesen felhigult a művészcsapat.
És eljutott odáig, hogy most az amatőr énekesek egyébként jószándékú , de mégiscsak művészi ihletettség nélküli produkciói jelentik "a" magyarnótát.

Nem véletlen, hogy a most indult Dankó Rádióban kizárólag a halott vagy a ma már öreg énekesek RÉGI felvételeit játszák. Mert azok művészi értéküek.
Most is vannak persze ismeretlen vagy "Mai" énekesek, de nem volna szabad megengedni a "vegyitést"
Dehát, aki a rádió közelében dolgozik, az már énekelhet is a mikrofonba.
Nemde?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tisztelt Péter!
Végre valaki, aki kimerte mondani a véleményét a jelenlegi helyzetről! Kapcsolódom Gyémánt Ferenchez, szívemből szólt. mi kisemberek hiába jártatjuk a szánkat, legfeljebb betörik a fejünket,s jelzőkkel illetnek bennünket.
Tisztelettel:Dalnoki Zsuzsanna

Válasz

Gyémánt Ferenc üzente 11 éve

Nagyon a szívemből szóltál Péter!

Válasz

Barabás Sándor üzente 11 éve

Értékes gondolatok! Tele realitással.

Válasz