Polgár Sándor üzente 11 éve

Képzeljétek Szerzői jogi jogsértéssel megtámadott a YouTube.hu csapata, a Polika temetését feltöltő 4 db fettöltésemért, amely ma a világon a leglátogatottabb feltöltésem, az USA-tól Chiléig. Ugyanis a Kovács Apollónia Pólika temetésén néhány taktust meghúzott a 100 tagú cigányzenekar a Richard Wagner Requiemjéből és egyéb temetésre illő művekből, és őket is feljelentették, hogy nincs befizetve a szerzői jogdíj, amin én mélységesen felháborodtam, és ezt az egyet visszatámadtam és végig csinálom, ha ingem gatyám rá megy akkor is, hogy vajon mi lesz a vége? Kérem, aki olvassa itt a 100 tagú cigányzenekarból, vagy a Nótás előadóművész Barátaimból az jelentkezzen és csatlakozzon hozzám, segítve a védekezésben, mert én még az elhangzott művek beazonosításában sem vagyok jártas, és így vita képes sem! Kérem írják meg ténylegesen mely művekből játszottak? Azt sem tudom, hogy hol és hogyan milyen tarifával kellene befizetni egy nagy közönség előtt elhangzott zenemű után a szerzői jogdíjat? 10 éve egyszer sem bántottak ilyesmiért. Most a Fidesznek már a temetési zene után is kell a jogdíj? Egyáltalán a szerzői jogi törvényben, a temetésen megjelentek közönségnek számítanak e? Ha van köztünk jogász, vagy ASVA szakértő, kérem hogy nyilatkozzon itt. Tudniillik az ASVA hajtja be a díjakat és a bírságokat.
Egyesek szerint számonként van a jogdíj fizetés, mások szerint meg a közönségnek eladott jegyek száma után. Így aztán azt sem tudom, hogy melyik változat szerint kellene fizetni? Ha olvassa itt az a Kultúrális Minisztériumi dolgozó, aki ért hozzá, kérem igazítson el!

Kérem a legmélyebb Tisztelettel és a Legszívélyesebb Üdvözlettel Polgár Sándor 410 2885 70 207 0521 http://polsan,gportal.hu

Hát nekem ez jár a fejelemben, és sikerült nekik jól felmérgesíteniük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Nótatársaim!
Nekem most telt be a pohár, azt hiszem igaza volt annak a kedves klubtársnak, aki figyelmeztetett, ne follyak bele értelmetlen vítába, sőt nagyon szépen megkért rá. Igaza volt!! Sajnálom, hogy akkor nem tettem le a tollat, pedig megértettem, belőle csak a jószánfék beszélt, azt kellett volna tennem. Most viszont utoljára írok,nehéz lesz megállni, de erőt fogok venni magamon. Minden esetre leírom pontosan ídézem azt a véleményt,amit egy általatok szeretett, tisztelt nótatag nekem írt. A levelet nem fogom egészében leírni, csak ami mindenkire vonatkozik.
IDÉZEM:
" Álszent pszihés betegekkel van tele az internet, és a network."
" Minden normáli épelméjű, tanult intelligens ember otthagyja ezt a klubot."
" Hízelegjenek csak tovább azoknak, akik ön és az önhöz hasonlóak szerint PROFIK! Ebben a klubban én még nem hallottam egyet sem."

Hát ennyit, ezek a mondatok magukért beszélnek. Nem lépek ki a klubból,csak csendes megfigyelőként fogok jelen lenni. Nem nevezem meg az íróját,tiszteletben tarom a szémélyiségét, de hívatalos helyen, ha szükséges meg fogom tenni.
Tisztelettel:Dalnoki Zsuzsanna

"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Takaró Úr !
Részemről az ügy le van zárva !
Én demokrata vagyok és véleményem van.
Sőt: tudok a dolgok között összefüggést találni !

Kérem ne írjon többez nekem !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mivel M. Manóné személyemet érintő valótlant állít, miszerint ide én a viszályt szító cikket tettem volna fel, éppen az ellenkezőjét alátámasztó cikket kérem elolvasni és a mellékelt linken a videót is megnézni, hogy ki állít valótlant és szítja a vitát!
Ő az, aki a tárgyhoz nem tartozó dolgokkal csinálja a feszültséget és csodálkozik, hogy a Slágermúzeum klubban megkapta a békétleneknek járó blokkolást.
Nem az ellenvéleménye az ami zavaró, hanem a tárgyhoz nem tartozó gyűlöletkeltő véleménye miatt jártam el a továbbiakban védendő a békességet.
Az általam ide feltett cikket a következő helyen találják meg:

http://magyarnota.network.hu/blog/magyarnota-klub-cikkei/bango-margitnak-peldakepe-volt-kovacs-apollonia

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Dalnoki Zsuzsanna
Ezen az oldalon még soha nem törölt le semmit a kommnetjeim közül az itteni klubvezető.
Nem így a Slágermúzeumban.
Ott "csírájában folytják el "
(szó szerint ezt írta nekem az ottani klubvezető) - a más véleményen levőket, miközben az Ottani klubvezető erre az oldalra teszi fel azokat a cikkeket, amelyekkel elletéteket szít a tagok között.

Ezért írtam a véleményemet erre az oldalra, mert a Slágermúzeumban letiltottak azért a véleményemért, amit itt még mindig olvashat .
Olvassa el a 4 pontból álló kommentemet 3 nappal ezelöttről.

Ön szerint a 4 pontból álló véleményemért letiltás jár demokráciában ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Molnár Manóné!
Úgyan már megkaptuk,hogy magamutogatók vagyunk, s azzal akarunk kitünni, hogy itt feltünösködünk. na mindegy, akinek nem ingje nem veszi magára, és én biztosan fel sem próbálom. Sajnos "okom" van arra, hogy gyakrabban ülök a gép előtt, s higgyel el, boldogan mennék dolgozni, énekelni is azért énekelgetek, hogy eltereljem a figyelmemet a betegségemről.Nincs szándékomban megbántani önt,távolálljon tőlem!Viszont szeretném az itteni Klubvezetőt, Kovácsné, Mária, Magdolnát megvédeni!.. Magdika igenis demokratikus, színte sosem szól bele, vagy csak a legvégső esetben, amikor már "vérre" menő viták folynak.Sőt, hasonló jót mondhatok a legtöbb klubvezetőre Ezt érdek nélkü jelnetettem ki, hisz mi érdekem is származhatna belőle, semmi.
Jószándékkal, és barátsággal:Zsuzsa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Javaslom a Klubvezetőknekj, hogy a viszálykodásra alkalmat adó CIKKEKET törtljék le és ne a kommentelőket tilsák el a hozzászólás lehetőségétől.
Inkább "cenzurázzanak", semmit antidemokratikusak legyenek !

Válasz

Polgár Sándor üzente 11 éve

Kedves Mindenki!

Visszamenőlegesen végig néztem az összes videófelvételeimet, és azt láttam, ha a Smuck Andor szerzett pénzt, vagy volt baloldali rendezvény, valamelyik nagy sport csarnokban, a Margitka mindig ott nyüzsgött, és soha nem rejtette a véka alá, az elhangzott beszéde, és az elmondott viccei alapján, hogy hová kötődik, és hová mely baloldali érdekkörhöz orientálódik.

Az ő esetében nem szenvedett az akkori köztársasági elnök, - mint a Bős Nagymarosi vízlépcső tervezői esetében, - hogy kezet fogjon e vele a Kossuth díj átadásakor, és jobbról balról megpuszilja?

Ahogyan a magas lóról beszél (Lásd a Liptaival!), órdít, hogy maga is elhiszi, hogy a tehetségéért és a magas színvonalú művészi teljesítményéért kapta, holott ha önkritikát gyakorolna, és visszanézné lemezein önmagát, szerényen azt kellene mondania, hogy százak vannak előttem a származásomból, és ezrek az azon kívüliekből, és ez a Kossuth díj egy kicsit század vagy ezred részben az Övéké is! De ezt nem mondta!

Mi fizikus tudósok, és mindenféle egyéb más tudósok, mi is magunk közül választunk, hogy kikapja az adott évben a legjobban végzett munkájáért a Nóbel díjat?
Vagy kinek az elmélete igazolódik be a CERN nagy hadron üzköztetőjében?
Gondolok itt Higgs professzorra, aki cirka 60 éve prognosztizálta hogy a tömeget a Higgs bozon tere generálja, és csak ennyi idő eltelte, és ennyi év munkája után kapja meg a legmagassabb elismerést, ha egyáltalán megkapja, és ha egyáltalán megéri, megéli?

Ugyan ennek a kaptafájára történik a Kossuth díj szavazása is. Olyan év nincsen, hogy roma valamilyen művész vagy alkotó ne lehessen a kitüntettek közül?

Erre propaganda célokból ügyelnek, ahogyan a második mátyásunknak is meg volt a Mári néni nevű országgyűlési képviselője is valamelyik Tsz-ből, aki a Népszabadság cím oldalán egyhangúlag szavazott a többi akkori érdekkörrel, hogy finoman fogalmazzak.

Mári néni sztár volt, tehetség nélkül, mert úgy emelgette a kezét, ahogyan diktálták.
Margitka is sztár .....................................................................................................................

Pólika esetében egyetlen olyan felvételt sem találtam, ahol a fentieknek még az árnyéka is rá vetült volna, csak az a gyönyörű kifejező érzelem és hang, és csodálatosan rezgő hangszálak, amivel Sztadiváry hegedű kvalitásában tudott játszani, és énekelni nekünk.

Én csak idén nyáron jutottam ki először Erdélybe és azon helyekre, ahol Pólika színészként kezdte, majd énekes művészként folytatta, miközben a Kodály Zoltán népdal gyűjtését megszégyenítő elszántsággal és lelkesedéssel gyűjtötte és kottázta le a helyi nótákat és dalokat, megörizve és feldolgozva a számunkra.

Pólika a népe közé ment vissza, ahonnan vétetett, és ott érezte jól magát, és nem smukk andoros balos talpnyalós érában.

Mikor mentem Szovátára sej haj, vettem Néked selyemkendőt sej haj.
Add ide a pici szádat, had csókoljam meg a szádat.

Szováta és környéke, akkora nyomott hagyott bennem a Pólika kapcsán, hogy ez még mindenképpen ki kívánkozott belőlem a mérleg serpenyőjébe, és az opponens oldal is bocsássa meg nekem, és fogdja el, amit én Pólikával kapcsolatosan is videósként a helyszíneken átéltem.

Kérem Tisztelettel: Polgár Sándor fotó és videóművész nótarajongó űrkutató és atom fizikus.
Honlap: http://polsan.gportal.hu
Tel: 06 1 410 2885 06 70 207 0521

Válasz

Keresztes Manci üzente 11 éve

Én szeretem Bangó Margitot is, de Molnár Manóné véleményével teljesen egyet értekk.
Bangó Margit nem járt el helyesne több estben sem.

Válasz

Polgár Sándor üzente 11 éve

Kedves Mini Manóka!

Egyet értek. Puszi Sándor

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bangó Margit énekesi megitéléséről itt nincs szó.

Itt arról van szó, hogy Bangó erkölcsi hibát követett el sorozatosan:

1. Miért áll politikus háta mögé skandálni olyan szöveget, ami nem művész szájába való
("Aki minket nem szeret.. verje meg a szentkereszt")

2. Nem ment el Kovács Apollóni temetésére sem
(Ezzel mindent elmondott az elhunyt művésznő iránti érzelmeiről)

3. Olyan valakit akar a művészek közé hozni, akinek nincs alkalmassága erre a pályára
(Saját lánya ugyanis alkalmatlan énekesnek lenni. A saját gyermekével is rosszat tesz ezzel, mert a lánya sohaasem lesz sikeres ! Ettől viszont keserű emberré válik)

A magyarnóta műfaj megitélése mindig az előadótól (is) függ.
Bangó Marika fogja képviselni a műfaj minőségét ??????

4. Ezáltal még a műfaj megitélésének is árt

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Keves Mindenki!
Istentől áldott, szép, békés hétvégét kívánok mindenkinek! Ne marakodjunk, hisz ez méltatlan mindenkihez, szépen emberi hangnemben beszélgessünk egymással! Hisz aki a virágot, nótát szereti, rossz ember nem lehet, s mi mindnyájan szeretjük, úgye?!
Nótás barátsággal:Zsuzsa

Válasz

VESZELKA MÁRTA üzente 11 éve

Kedves hölgyek és urak,látom nagyon megy a kritikázás,finoman írva.Minden embernek meg van a maga kedvence,én mindkettőjüket szeretem (B.MARGITOT,ÉS K.PÓLIKÁT IS).Ki hogyan ,miképpen mi módon került be a médiába,az rájuk tartozik nem de bár????Sokat tesz a média,és lehetséges,hogy az ujságírók is bekavarnak ám rendessen.Nagyon megalázó,hogy bántják a halottainkat,és még az élőket(itt a nóta művelőkre gondolok) is!!!Had tegyek még egy pár nevet ide:::GENCSI SÁRIKA,,KIVÁLLÓ,,,BOJTOR IMRE KIVÁLLÓ,,,ÍGY SOROLHATNÁM,,,,EZT AZÉRT ÍRTAM MEG,HOGY AKIK MEGALÁZZÁK AZ ÉNEKESEINKET,NÉZHETNÉNEK TÜKÖRBE,,,ÉS A SZÉGYEN ÉRZETÜKET GYAKOROLHATNÁK MINDT SEM BÁNTANÁK E MŰFAJ MŰVELŐIT.!!!! Maradok tisztelettel és ha lehet zárják már le ezt a témát,mert ez ránk nézve megalázó,,,,

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Anni !
A témát magam részéről lezártam, minden jót, szebb jövőt !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Miklós!
Ha van pár szabad perce, ezt a kijelentését megmagyarázhatná:
"Ha igazi magyar nóta , népdal éneklésről beszélünk szóba sem jöhet ........., de még Kovács is csak érintőlegesen."

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Anni !
Szánalmas "érvei "vannak ,azt hiszen magának másfajta orvos kellene , de ezt önnek kell intézni.
D. ZS . Ugyan mi ebben a méltatlanság ? Mert nem az a véleménye egyeseknek , amit bizonyos körök mindig "elvárnak " ?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Megpróbáltam az előbbi feldobott témával (Dankó Rádió- Muzsika TV) vel elterelni (vállava, hogy kicsit megcsipkednek érte) e két Művésznővel kapcsolatos méltatlan vitáról a figyelmet, de már látom hiábavaló volt! Reméltem, hogy elcsitulnak az indulatok, de úgy érzem semmit sem értem el vele Elgondolkodtató, sajnálatra méltó!
D.Zsuzsanna.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tisztelt Vaszkó Miklós!
Ha szabadságon lenne a házi orvosa, szívesen szerzek Önnek egy beutalót a Fülészetre!
(nagyon kár volt neveket emlegetnie)

Válasz

Kozma Marika üzente 11 éve

Vaszkó Miklós,a felsorolt énekesek közül Solti Károlyon kívül,messze lemaradnak Kovács Apollóniától,akárhány évet énekeljenek még magyar nótát.Soha még hasonló sem lesz.
SOHA!!!!

Válasz

Binges Etelka üzente 11 éve

Nekem meg az a véleményem , hogy felháborító és undorító, hogy mindig keresnek valakit,akit a sárba kell taposni, mert már elég régen fenn ragyogott a csillaga, hát törjük le.
Nincs ebben az országban semmi baj, ha ráérnek ilyenekkel foglalkozni.
Ha tetszik ha nem Bangó Margitnak Isten adta a tehetséget és nem a politika.
Gyermekkorom nagy kedvence (nyugodjon békében) Kovács Appolónia saját bevallása szerint (korabeli Nők lapja) Grabócz Miklósnak köszönheti, hogy eljutott oda, ahova eljutott,pedig Ő is nagy tehetség volt. Ha Bangó Margit nem rajongott érte, annak meg lehetett az oka, igen sokat bánthatta a fiatal kezdő pályatársnőt, mert érezte, hogy veszélyt jelent számára, meg kell osztani a trónt. Nézzék sokáig a Bangó Margit arcát és ugyanígy az Apollóniáét, aztán ha van egy kis ember ismeretük rögtön rájönnek, hogy melyik milyen tulajdonságú. Nem kívánom tovább ragozni a témát! Szerintem nem kellene bántani sem az élőt sem a holtat! Nem kellene örökké bántani valakit, rögtön szépülne a világ!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Elképesztő amit itt némelyek írnak! A Kiskegyed , Bangóék, Liptai egyszinten vannak a béka szint alatt több emelettel.. Hogy lehet itt "szinpadi megjelenésről írni és Pavarottit itt egyáltalán megemlíteni ezekkel együtt...
Ha igazi magyar nóta , népdal éneklésről beszélünk szóba sem jöhet Bangó , de még Kovács is csak érintőlegesen.. Azt Solti Károly , Máté Ottilia , Szentendrei Klára, Hatvani Kiss Gyöngyi, Kiss Károly , Kalocsai ....stb művelik.

Válasz

Marton István üzente 11 éve

Bangó Mária (az általam igen tisztelt Bangó Margit lánya) a televiziós Vacsoracsata c. műsorban hiúságából is felvillantott egy "keveset", ennél különb produkciójáról nem tudok.
Üdvözlettel: István

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bangó Margit őstehetség, minden idők legjobb cigánynóta-énekese, aki a cigánydalok mellett nótát, örökzöldeket, slágereket énekel.

Kovács Apollónia a magyar nóta sokoldalú és legkiválóbb előadóművésze volt, aki otthonosan érezte magát a népdalban és úttörője volt a cigánynóta népszerűsítésének. Kovács Apollónia a Grabócz Miklóssal kötött házassága révén néhány év alatt, már a 60-as években elérte azt, amit egyébként e házasság nélkül csak 10-15 év alatt érhetett volna el.

A Bangó Margitot kritizálók ne felejtsék el, hogy Apollónia már az egyik legnagyobb sztár volt Magyarországon, amikor Bangó meghallgatásra jelentkezett a rádióban.
A kettejük közötti rivalizálás oka, hogy mindketten kiváló előadói a cigánydaloknak és ehhez remek külső, színpadi megjelenés is társult.
Jellemző erre a rivalizálásra a távolságtartás is: amikor Bangó a 40-éves pályafutását ünnepelte a 100 Tagúval a Pesti Vigadóban, nem Apollóniát hívta, hanem Madarász Katalint és Gaál Gabriellát vendégfellépőnek.
Ettől függetlenül valóban csúnya dolog, hogy nem volt ott Apollónia temetésén, de hát nem csak ő hiányzott onnan…, mint korábbi cikkekből tudjuk.

Kovács Apollónia sikereit és országos népszerűségét ugyanis monopolpiacon szerezte, amikor a Magyar Rádió 2 csatornáján és a Magyar Televízió 1-es csatornáján kívül csak hanglemezek léteztek. Nótaénekesi mivoltában, megjelenését tekintve csak Jákó Vera jelentett számára konkurenciát.

Bangó celebszerű magatartása nem általa választott, hanem kényszerű, szükséges cselekvés abban a rendszerben, amely megélhetést jelent neki. A szórakoztatóipar mai működése kényszeríti erre, nem önmutogatásból és vélt egoizmusából eredően szerepel bulvártelevíziókban és bulvárhírekben, vagy ír szakácskönyvet.
Azok nélkül az eszközök nélkül, melyeket Bangó Margit a saját menedzselése céljából bevet, ma már nem vagy csak sokkal nehezebb körülmények között tudna érvényesülni.
Lányának, unokájának és a szlovákiai Rigó Jánosnak felkarolása megbocsátható neki, hiszen ő is anya, nagymama, dédmama, és más műfajokban az ő lányánál sokkal gyengébb csemeték színész vagy énekes szülő általi futtatására tudunk példákat emlegetni.

A Pólika és Bangó közötti viszály nem Apollónia halála után kapott elsőként sajtó- és médianyilvánosságot bulváréknál. Nem most volt, amikor Friderikusz Sándor egyik tv-műsorában mindketten beszélhettek erről.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A kommenteket olvasva megerősödött a véleményem:

Bangó Margit nem művészként, hanem CELEB módjára viselkedik egy igazi művésszel
(K. Apolloniával) szemben.
Be szeretné piszkolni a Művésznő nimbuszát, csak azért hogy megint szerepelhessen valahol:

Milyen művész az, aki a Kossuth dijáért (ma már bukott) politikusnak a háta mögött kiábálja, hogy"
"Aki minket nem szeret... verje meg a szentkereszt "

Kovács Apollónia nem állt politikusok háta mögé, hogy Kossuth dijat kapjon.

Nagyon örülök, hogy a kommentelők legtöbbje elitéli Bangó Margitot, aki egy nagy művész temetésén meg sem jelent. Emberileg is siramlas !

A lánya pedig amatőrnek sem megfelelő, amikor közönség elött produkálja magát !
Mért nincs egy barátja, aki ezt megmondja neki ?

Válasz

Kozma Marika üzente 11 éve

Kedves Polgár Sándor,nagyon helyes és igaz amiket ide leírt!

Mindenki tudja,hogy Kovács Apollónia a magyar nóták Örök Istennője volt és az is marad,nem vetekedhetik senki vele,soha.Nem volt szüksége arra,hogy másokra irigykedjen,mert rá voltak irigyek és még most is,halála után és fognak is,de van is amire hála Istennek.Korona nélkül is Királynő a magyar nóta műfajban,imádom minden nótájával együtt.Külön-külön minden nótája egy-egy imádság!

Válasz

Polgár Sándor üzente 11 éve

Kedves Mindenki!

Háládatlan, és ízléstelen dolog volt, a példányszám hajszoló Kiskegyed újság részéről a Pólika 2012 12 04-ei temetéséhez, és a 2013 01 02-ai újbóli katolikus szertartás szerinti búcsúztatásához ily közel felvetni, és feszegetni ezt a kényes kérdést és témát.

Nekem, aki mindkét szertartást videórra vette, és az egész Világ számára elérhetővé tette, hogy megnézhesse a YouTune-on, igen is nagyon rosszul esett szembesülni, ezekkel a szenzáció hajhász szalag címekkel.

Én a Münchemben élő Bordás Cecíliával és Társaival felépítettem a világhálón, és közösen felépítettünk itt valami olyasmit, ami méltó lehetett a Pólikához, és annak szép emlékének a megőrzéséhez a szerető szívekben.

Én most ezt lerombolni látom. Ezért ragadtam tollat, tintát papirost!

Az én véleményem szerint, ha a Bangó Margit egy kicsit is Tisztelte volna Pólikát, és "lett volna gyerek szobája", és intelligenciája, akkor udvariasan és elegánsan elküldi a szenzáció hajhász Kiskegyed újságíróját, és nem nyilatkozik olyasmiről, amikor már a "tudni illik, hogy mi illik" szabályai szerint, a másik fél nem hallgattatható meg.
Figyelemmel kellett volna lennie Bangó Margitnak arra is, hogy az általa a Kiskegyedben előadottakból, ismételten ő profitált, és ez megint csak nem elegáns, és nem a szerénység, és a művészi lélek nagyságának a jele. (Lásd Pavarotti ez irányú elegáns viselkedését!) Ezzel szemben néz meg azt a videót is, amelyen a Bangó Margit lekezelően és lenézően kiosztja a Liptai Klaudiát is, amely ki ha Ő nem beszéde, önmagáért beszél. Mondandója lényege, hogy Liptai Klaudia ő hozzá képest egy nagy nulla, egy nagy senki, és ő Klaudiához nem ereszkedik le, és szóba sem áll vele.

Most érkeztünk el, egy fontos ponthoz.
Más dolog cigánynak születni, és cigány énekesművészként elérni egy szintre, amire ő büszke, és amit én nem vitatok, és más dolog a cigány érából való kiemelkedés után, a bele nem nevelt, és így el sem sajátított intelligencia, és az elagancia megszerzése vagy elsajátítása.

Nekem ez a problémám velük, és a cigány vagy roma származásúakkal.

Pólikának ez önmagától meg volt, Margitkának ma sincs meg, és nem is törekszik hogy beiratkozzon, hogy meg legyen!

Ha meg lenne, elszégyelné magát, ha a Liptai és a Kiskegyed riportot visszanézné a videón. Én szégyeltem magam, az internet világában, az Ő nevében is!

Ugyanis, ha a Pólika temetése videóim nézettségének a Világ országai szerinti bontásban lekérdezem, az döbbenetes!

Ugyanis nincs a Földön olyan ország, ahonnan ne nézték volna meg nagy számban, az USA-tól a Fülöp szigetekig. Aki ad email címet, azoknak eltudom küldeni. Csodálatos.

Ezért nem szabadna itt rombolni, mert ezt is olvassák, és ezt is nézik, de csendben hozzá szólás nélkül. Arra is van példa, hogy valaki aki kint él az USA-ban, pár hónapra haza jön, mint a világ hírű Farm ahol élünk c filmből a Peremartpni Krisztina színésznő Úrhölgy.

Csak ámulok, hogy mindenről mindent tud.
Változott a világ.
Ez a nagy különbség!

Ha a YouTube.-on a keresőbe beírod hogy Sándor Polgár, vagy azt hogy POLSAN1000, akkor láthatod, hogy nem csak Pólikát, és Bangó Margitot töltöttem és tettem fel, hanem a Bangó Marikát is!
Ez egy újabb adalék a viszonyokra. Én nem tudtam lefordítani a történteket, de talán Nektek sikerül. A Kiskegyedben az jelent meg, hogy két lány van: Bangó Margit és Bangó Ronya ( elnézést pontosan nem emlékszem, valami ilyesmi), tehát egyik sem Marika.

Amikor pedig videóra veszem, Bangó Marikának konferálják be, és így töltöttem fel a YouTube-ra is. Szépen nőtt a názettsége, de zárójelben oda írtam, hogy Bangó Margit lánya.
Nos jöttek is ám az üzenetek, és a kérések, Bangó Marika nevében a férjétől, hogy azt hogy a Bangó Margit lánya, azt vegyem ki a zárójelből, és töröljem le.

Csak sejtéseink lehetnek, hogy nem jönnek ki, vagy nem akar az anyuka nevéből megélni, mint a Bokor János lánya, vagy a Zámbó Jimmy fia, a Krisztián.

Még a Bokor család nem írt, hogy a Bokor lánya megjegyzést töröljem le.

Sajnálom, hogy a Pólika emlék estekre nem jöttök innen Erdélybe.
Ha a legközelebbue jönni szeretnétek írjatok a polgar99@t-online.hu email címemre.
65 év felett nincs gond a vonatdíjjal, csak az alatt sok.

Ennyi kívánkozott ki belőlem a Kiskegyed cikk kapcsán.

Zárjuk be a vitát!

Had nyugodjon Pólika békében.

Kérem Tisztelettel: Polgár Sándor fotó és videóművész nótarajongó űrkutató és atom fizikus.
Honlap: http://polsan.gportal.hu
Tel: 06 1 410 2885

Válasz

VESZELKA MÁRTA üzente 11 éve

ELNÉZÉST KÉREK,DE EZ FELHÁBORÍTÓ,BANGÓ MARGIT IS EGY CSODÁLATOS,ÉS KIVÁLLÓ ÉNEKESNŐ,ÉS NEM HASONLÍTHATÓ EGYIK ÉNEKESÜNKHÖZ SEM,DE KOVÁCS APOLLÓNIA NEM RÉG HÚNYT EL ,ÉS RÁ IS TEKINTETTEL KELLENE LENNI,MERT Ő MÁR SZÓBAN NEM TUD EHEZ SEMMIT SEM HOZZÁ FŰZNI,DE AHOGYAN ÉN ISMERTEM PÓLIKÁT BIZTOSAN NEM ESETT VOLNA JÓL NEKIK,MERT Ő IS EGY KÜLÖNLEGES ÉNEKESÜNK,AKI FELEJTHETETLEN SZÁMOMRA MÍG VILÁG A VILÁG!!!MIND KETTŐJÜKNEK MÁS A STÍLUSA,MÁST HOZOTT BE A MŰFAJ TERÉN,,EZ FELHÁBORÍTÓ,HOGY IJENEK AZ EMBEREK.! HA LÁTTÁK VOLNA MARGITKA INTERJÚJÁT,AKKOR EZT NEM ÍRTÁK VOLNA IDE,NAGYON SZÉPEN BESZÉLT PÓLIKÁRÓL!!! Kérem tartsuk tiszteletben az embert halála után,és aki él,,,itt a két énekesünkre gondoltam,,,aki él azt pedig ne bántsuk.Én személyesen Bangó Margit,tanítványa ként ,tudom,hogy sokat tanultam a tanárnőmről,de mindíg emberséges volt mindenki iránt,és minden kollégáját tisztelte,sosem bántott senkit sem.!

Válasz

csorba sándor üzente 11 éve

kell ez????

méltatlan!!!

cSS

Válasz

Kovács István üzente 11 éve

A helyzet a következő:
Kovács Apollónia utánozhatatlan, nem mesterkélt tehetséggel született!
Nincs és nem is lesz párja!
Ő legalább nem kaparta ki magának a Kossuth-díjat. Megérdemelten jutott hozzá!
Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Nem kifogásolja senki, úgymond ellenfelek tehetségét (mert neki nincs is), de jobb kedvelem az ezer húron csillogó, tanult, égig érő tiszta hangokat, mint a zsíros-rekedtest, s a magukat igen nagy művésznek valló, kaparós művészeket. Apollónia egyszerű, igaz és őszinte művész volt, nem is akár milyen!!!

Válasz

Farkas Erzsébet üzente 11 éve

én is ezen a véleményen vagyok.Kovács Apolonia messzemenően tulszárnyalta B.MargitotOlyan szép hanghordozása mint Neki volt,ugy gondolom senkinek nincs !!!! Tiszteletem mindenkinek F.Erzsébet

Válasz

Mátyás Endre üzente 11 éve

Kedves Molnár Manóné !
Tökéletesen igazat adok önnek: KOVÁCS APOLLÓNIA a könnyed énekstilusával, hibátlan hangjával, csodálatos hanghordozásával messzemenően túlszárnyalta Bangó Margitot.
A lányáról, pedig nem érdemes vitát nyitni - nagyon gyenge - (nem alkatra).

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Dalnoki Zsuzsanna !
A véleményemet írtam le , mint ahogy Ön is.
Csakhogy én a cikkel kapcsolatban írtam véleményt, Ön pedig NEKEM írja, hogy :"szégyellje magát"
Nem tért el kissé tárgytól? ..... hisz itt a cikkel kapcsolatban kell kommentálni , nem pedig a véleményt véleményezni !
Legközelebb kímélje meg magát az idegeskedéstől, mert a nagy mérgében még szívinfarktust kap !

A nyomatékosítás kedvéért még egyszer leírom a véleményemet (ami a sajátom)

KOVÁCS APOLLÓNIA sokkal nagyobb művész volt, mit Bangó Margit !
Mégis elöbb kapta a Kossuth dijat, mint Apollónia.

És azt is leírom újból, mint saját véleményemet:
Bangó Margit lánya se hangban, se külső megjelenésében, sem pedig tálentum dolgában NEM alkalmas az énekesi pályára !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Molnár Manóné!
Személyesen nem ismerem Bangó Margitot, s talán soha nem is fogom, ez számomra nem fontos, elég ha hallom a hangját. Ön viszont nagyon szégyellje magát, nem tudom ön kicsoda, micsoda, tőlem akár Miniszterelnök is lehetne, akkor is azt mondom, mélységesen szégyellje magát, hogy ilyet ír egy Művészről,. legyen az jelen pillanatban Bangó Margit, vagy bárki más.Ön milyen jogon dönti el, ki volt kiválóbb, szakember ön. A maguk nemében mindketten sztárok, nagyok. A magánéletükhöz meg egyikönknek sincs semmi köze. Dalnoki Zsuzsanna

nknek sincs semmi köze. A lányával kapcsolatos megjegyzése is kicsit fúriás. B. M. is édesanya, aki mindent megtesz a gyermekéért.

Válasz

gaborne csiszer anna üzente 11 éve

Hat ez termeszetes,hogy mid ketten feltek egyik a masikatol,hiszen nincs olyan ,hogy ne legyen szakmai irigyseg,ez ,volt ,van es lessz is.De mindketto a magyarnota fenyes csillaga maradnak az emberek lelkeben,sziveben.Itt az a baj es nagyon kar,hogy nem szazaval szuletnek az ilyen tehetseges emberek,igaz akkor nem volna ekkora ertekuk.De kerdezem ,hogy miert is kell mindenben a negativumot keresni,ennyi erovel irna le mindenki azokat a kellemes pillanatokat vagy orakat amit egyutt toltott ezekkel az enekesekkel, rgy rgy fellepesuk alkalmaval. Gaborne Csiszer Anna -dalenekes Erdelybol

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

És még egy:
Kovács Apollónia sohasem engedte volna meg a lányának (ha lett volna ), hogy tehetség és szinpadi rátermettség nélkül közönség elé álljon !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A Kiskegyed -ben Katymári Vanda írása az elhúnyt művésznő emberi nagyságát méltatja, aki el tudta fogadni a fiatal énekesnőt is.
A cikk címe mégsem erre utal.

Bangó mégiscsak "elvette" a művésznő által "learatott babért", amikor elöbb kapott Kossuth díjat , mint a nála többszörösen kvalitásosabb Kovács Apollónia.

Bangónak nem lehet elfelejteni sohasem, hogy a budapesti Kálvin téren egy ma már bukott politikus háta mögött skandálta:
"Aki minket nem szeret verje meg a szentkereszt"
Talán ezért kapta a Kossuth díjat ?

Válasz

Németi Károly üzente 11 éve

Igaza van kedves Zsuzsa ' Ilyen világban élünk' Sok újságban megjelent a téma. Megmaradt a nóta - ez a lényeg. Sajnos a netten kerestem a nótákat és sajnos kevés helyen találtam.Ápolni kell a nótát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Minden reggel azzal kezdem, hogy leülök a számítógép elé, s elolvasom a legújabb beírásokat, közben iszogatom a kávémat, s elmélkedem azon amit olvasok.Most például azon, miért kell egyáltalán megemlíteni azt bárhol is, hogy Kovács Apollónia és Bangó Margit közt volt e viszály? Szegény művésznő már eltávozott közülünk, az újságok részéről is ízléstelennek tartom, hogy ilyennel foglalkoznak, vagy csak ezért csinálják, hogy még inkább reklámozzák magukat, s növeljék az eladott példányszámot, sajnos! Nem szeretem ezeket a "könnyű műfajú" újságokat. Soha nem is vásárolom és olvasom ezeket. Mindkét művésznő egyéniség és tehetség, volt, s van.
Másik téma:Mért nem jó dolog dicsérni a cigányokat,s mért pont a cigányokat? Igenis minden arra méltó ember, független a faji hovatartozásától , igenis méltó a dicséretre, ha szorgalmával, tehetségével és munkájával kiérdemli azt. Tisztelem és becsülöm a prímásokat a zenészeket legyen annak a bőrszíne bármilyen, s elítélem mindazokat akik önhibájukon kívül, lusta , munkakerülő léha életet élnek, mert vannak ilyenek is.lent voltam Debrecenben, s csak néztem azt a cigányzenekart, MILYEN FEGYELMEZETTEN, ÖSSZPONTOSÍTVA JÁTSZOTTAK, MÁR PONTOSAN NEM IS EMLÉKSZEM A NEVEIKRE, DE SZINTE LE SEM VETTEM RÓLUK A SZEMEM,( szokásához híven megint beragadt a billentyű), egyfolytában a vezető prímás kezét néztem, ahogy játszott a hegedűjén, profi volt.
Szép napot kívánok mindenkinek, szeretettel és barátsággal:Zsuzsa

Válasz