Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Kedves Károly a versenyen nem voltam ott, azért nem is akartam róla véleményt irni. A feltett cikket a neten találtam, azt hoztam át egy az egyben, tájékoztatás céljából.
2012. november 25. 16:27 lett feltéve Cs.I tollából. Most megnéztem, valóban hiányzik a polgármester úrról irtak, Köszönöm az észrevételt, A zsűri munkájára "szakmailag igazságos" megjegyzés részemről nem hangzott el, mert nem tudom mínősíteni a munkájukat, mert nem voltam ott, másrészt szakmailag nincs erre kompetenciám.
Részemről nem tudom elképzelni, hogy a zsűri bármelyik tagja is ne tett volna meg mindent annak érdekében, hogy a résztvevőket megfelelően tájékoztassa az előadott
versenyszámukat megfelelően, illetve, milyen hiányosságokkal adták elő. MM
Tehát áthozom mégegyszer, ahogy jelenleg olvasható:
A népies műdalok amatőr és hivatásos előadói versenyeztek vasárnap Nagyszénáson.
Hagyománya van Nagyszénáson a magyar nóták megőrzésének és népszerűsítésének. Vasárnap délután is nótázóktól hangos a Czabán művelődési ház.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a magyarnóta-énekes versenyt. Két kategóriában lehetett nevezni, amatőr és működési engedéllyel rendelkezők számára biztosították a megmérettetést.
A szervezők elmondták, több mint húsz énekes érkezett a versenyre, a zsűri előtt kellett bemutatkozniuk. Idén László Mária újságíró-költő, Erdei Ica nótaénekes és a zsűri elnöke, Dömsödi Farkas Bálint nótaénekes értékelte a produkciókat, majd gálaesttel zárják a napot.

forrás:http://www.beol.hu/bekes/kultura/notaverseny-a-nagyszenasi-kulturhazban-472634


XI. Magyarnótaénekes-verseny eredményei 2012.11.26


Amatőr kategória:


III. hely Valuk Mihályné Nagyszénás,
II. hely: Molnár László Doboz,
I. hely: Móricz Péterné Hajdúböszörmény.
Különdíjasok:
Szpisják Mihályné Nagyszénás, Agócs István Eperjes.
A felajánló kérése alapján különdíjas
Varga Mihályné Nagyszénás.


Működési engedéllyel rendelkezők:

I. hely: Makói Varga Anna Makó,
II. hely Fejes István Abony.
A helyezetteknek és minden résztvevőnek
szívből gratulálunk.




Ha valaki úgy gondolja, hogy ez a tájékoztató cikk nem elegendő, megkérem az ott levőket, hogy a történtekről irjanak olyan cikket, amilyet, csak olyan valaki tud irni, aki jelen is volt.
Megjegyzésként annyit hozzáfúznék még, hogy vigyázzunk a szavak a használatával kommentjeinkben, mert indulat szülte megjegyzésekkel sokak lelkiválágába taposhatunk bele.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az egyik hozzászólásban olvastam a " p r o z ó d i a " szót. Őszintén bevallom ,meg kellett néznem, hogy mit jelent a szó. Az alábbiakat:
PROZÓDIA: A verstanban azzal foglalkozik, hogy a természetes beszéd, a nyelv hogyan alakul verssé, illetve mi módon válik ritmikus formákká!!!!!.
PROZÓDIA: A zenében a szöveg és a zene helyes illeszkedéseinek tana a zene ütemének és hangsúlyainak helyes alkalmazkodása a szöveg ritmusához és hangsúlyához!!!!!
PROZÓDIA: A nyelvészetben a beszéd ritmusára, hangsúlyozására , hanglejtésére, folyamatosságára való szakkifejezés!!!!!!
Most már ezt tudván , kérdem én kell-e egy nótaversenyen egy amatőr szereplőnek ilyen szakirányú tudással rendelkezni? Megítélésem szerint nem, mert akkor már nem amatőr verseny! Egyelőre még nem hallottam, hogy művészeknek rendeznének versenyt.Az az amatőr, aki tehetséges és módjában áll, az majd megtanulja a helyes éneklést, aki pedig nem teheti meg, attól még szeretheti és művelheti az éneklést.
Tisztelettel:M Fné

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Nótatársaim!
Mielőtt bárki félreérthetné, sosem írtam magamról, hogy énekes vagyok, sem azt, hogy "valaki" vagyok. Nem vagyok énekes, mégcsak amatőr énekesnek sem nevezném magam. Annak ellenére, hogy négy éve keményen tanulok hívatalosan hangképző tanárnál énekelni, ami állítólag már érződik az előadásomon. Nem vagyok több, mint egy énekelni szerető ember, aki mindent megtesz azért, ha a művészeti vezetője jónak látja, hogy színpadon énekelhessen, hát megpróbálom a maximumot kihozni magamból Nem vagyok színpadfüggő, ajándéknak tekintem ha ott énekelhetek. Mert az életem az éneklés. a nóta. Betegségemben gyógyszer!. Addig énekelek mig élhetek, s addig élek, mig énekelhetek Nekem maga az éneklés gyönyörűség, s ez nem színpadfüggő!
Tisztelettel:Dalnoki Zsuzsanna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Károly ! Első olvasásra azt hittem egy nagyszénási versenyző, Kovács Máriáról beszél,mert a klubvezetőnket inkább Magdikának szoktuk szólítani
Magdika csak egy kérésnek, jószándékulag tett eleget. olvastam, valaki beírt,kérte, tegye már fel, valaki,mi volt Nagyszénáson s kik is a nyertesek, helyezettek.tehát rosszul tájékoztatták Magdikát. A "szervezők elmondták",.. tehát egyérteművé teszi, ő nem volt ott Ön viszont ott volt ha valaki, hát Ön biiztosan tudja , hogy zajlott le a rendezvény, Magdika, csak klubvezetői figyelmességből írta meg a választ.
Ősztinte tisztelettel Magdika és Ön íránt:D.Zsuzsa

Válasz

Németh Károly üzente 11 éve

Kedves Kovács Mária! Olvasom a Nagyszénási beszámolóját. Az a mondata annyira igaz, hogy "Nyemcsók János Polgármester köszöntötte a versenyzőket, mint az hogy a Zsűri "szakmailag igazságos" döntést hozott! Különös tekintettel arra, hogy az említett Polgármester Úr NEM is jött el a rendezvényre! Ezek után azt is vitatom, hogy Ön ott járt! Maradok tisztelettel:

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

A népies műdalok amatőr és hivatásos előadói versenyeztek vasárnap Nagyszénáson.
Hagyománya van Nagyszénáson a magyar nóták megőrzésének és népszerűsítésének. Vasárnap délután is nótázóktól volt hangos a Czabán művelődési ház.
Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a magyarnóta-énekes versenyt. Két kategóriában lehetett nevezni, amatőr és működési engedéllyel rendelkezők számára biztosították a megmérettetést.
A szervezők elmondták, több mint húsz énekes érkezett a versenyre, ahol Nyemcsok János polgármester köszöntötte őket, majd a zsűri előtt kellett bemutatkozniuk. Idén László Mária újságíró-költő, Erdei Ica nótaénekes és a zsűri elnöke, Dömsödi Farkas Bálint nótaénekes értékelte a produkciókat, majd gálaesttel zárták a napot.
forrás:http://www.beol.hu/bekes/kultura/notaverseny-a-nagyszenasi-kulturhazban-472634

XI. Magyarnótaénekes-verseny eredményei 2012.11.26


Amatőr kategória:


III. hely Valuk Mihályné Nagyszénás,
II. hely: Molnár László Doboz,
I. hely: Móricz Péterné Hajdúböszörmény.
Különdíjasok:
Szpisják Mihályné Nagyszénás, Agócs István Eperjes.
A felajánló kérése alapján különdíjas
Varga Mihályné Nagyszénás.


Működési engedéllyel rendelkezők:

I. hely: Makói Varga Anna Makó,
II. hely Fejes István Abony.
A helyezetteknek és minden résztvevőnek
szívből gratulálunk.

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Na végre egy korrekt, reális hozzáállás ! Szerintem is így van Zsuzsa! Egy -egy eseményhez érdemben csak akkor lehet igazán hozzászólni, ha azon ott is vagyunk. Ha ez nem így történik, akkor méltatlan helyzetben hozhatjuk a vétleneket is. Megjelenhet ilyen-olyan elferdített vélemény és akkor persze ösztönösen hozzácsapódunk , de ha nem tudjuk a valós helyzetet akkor abból kemény félreértések születhetnek. Köszi Zsuzsa , hogy ezt jól megláttad, mert esetleg olyan is magára értheti a negatívumokat, akiknek nem szánták. Még egyszer köszönöm Zsuzsa ! Üdv LM

Válasz

Németh Károly üzente 11 éve

kedves Dalos társak! Jó magam csak azért neveztem be a "nagyszénási" versenybe, mert nevelőapám Lerner Ferenc a Kiváló Nótaénekes ott nőtt fel és onnan indult el a pályán 1959-ben. Grabócz Miklós hívta be a rádióba felvételre. 1998. ig megszakítás nélkül szolgálta a műfajt, a "legek" közé tartozott! Szerettem volna ezzel is egy emléket állítani neki.
Erről ennyit. A továbbiakban arról szeretnék írni, hogy lehetne radikálisan megmenteni ezt a csodálatos műfajt! Vissza kell állítani a "működési engedély" intézményét a plakátokon jól láthatóan fel kell tüntetni az énekes neve mellett, hogy "Amatőr" , az országban működő valamennyi klubját végig járni, és egy szakmai bizottság döntsön arról, hogy az Amatőrök közül kik állhatnak színpadra! A többiek meg természetesen ápolják a műfajt berkeiken belül, de NE színpadon! A működési engedély kiadását rendkívül szigorítsák meg, minimum 300. nótát kell, hogy kívülről tudjon egy engedélyt kérő énekes, a kotta olvasáson kívül. A vizsga anyagában: hallgató, andalgó, csárdás szerepeljen, amit a Bizottság választ ki! A Bizottság legalább 4 fő legyen, akik kizárólag a Legek közül kerülhetnek ki. Pl: Pécsi Kiss Ági, Máté Ottilia. Bokor Jani stb. Annak idején, amikor Solti Károly Bátyám volt a Bizottság elnöke, sokan nem kapták meg az engedélyt, mert ott teljesíteni kellett! Sok énekes van, akinek az idők folyamán nagy lett a rutinja, de átadni - tanítani az a legkevesebb! megfigyelhető, hogy a "rutinos" énekesek nagy része tele van prozódiai hibákkal. Hakni módban énekelnek, szívet nélkülöző eladásmódban!
És ha felhívja a figyelmet egy Tanár ezekre a hibákra, akkor megsértődnek! Rengetegen nem rendelkeznek önkontrollal, mivel sok "nyalógép" dicsőíti őket, ezzel is ártva a műfajnak. Gyerek koromban minden hétvégén nótaműsorokon voltam a nézők között, főleg a "Guttenberg Művelődési" házban. Szántó Feri Bátyám rendezte ott a műsorokat. A szünetben és a műsor végén pedig kiértékelte az énekeseket. Egy alkalommal én is belehallgattam az értékekésbe. És egy ma is köztünk lévő énekesnek azt mondta: "szar voltál" apám, mert így nem lehet hallgatót énekelni! Ö nem sértődött meg, hanem azt mondta, hogy megfogja tanulni a következő fellépésre, hogy kell ezt előadni. A következőn is ott voltam és valóban megtanulta, mert meg akarta mutatni, hogy tudja. Ez az ami ma kevés énekesnél lelhető fel. Legkönnyebb megsértődni - ripacskodni!

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Kedves Pistukám, most ebben a témában lehet, hogy nem állok ki a gondolataid mellett. Hány és hány egyforma és hasonló légkörben megrendezett nótaversenyről hallottunk és olvastunk mint a szóban forgó nagyszénási nótaverseny?! Akkor érdekes módon mindig csak az elégedetlenségüknek adnak hangot a résztvevők? Az nagyon szép gondolat és gesztus lenne a szervezők részéről, hogy a nóta és népdal-műfaj népszerűsítése érdekében szervezik ezen versenyeket, No de ha majdnem mindegyik rendezvény után annak a negatív statisztikát szűrhetjük le az értékelésből, hogy az élen a hazaiak és a zsűrihez közelállók viszik el a pálmák többségét, akkor miért beszélünk műfajnépszerűsítésről?! Ezzel pont az ellenkező hatást és eredményt érik el a T. rendezők, mert a lelkes, tudásukat megmutatni szándékozó énekeseinknek úgy lehet, hogy örökre elveszik a kedvét a nótától. Én inkább azt tudnám javasolni a T. rendező és műfajnépszerűsítést szándékozó szervezeteknek, hogy ne versenyeztetés, hanem gálaműsor keretén belül adjanak lehetőséget amatőr énekeseinknek a bemutatkozásra, és azon belül kapjanak szakmai útbaigazítást a korrekt, szakmai hozzáértéssel rendelkező elittől. Úgy érzem, hogy az ilyen profilú műfajnépszerűsítés elejét vehetné az ilyen és hasonló elégedetlenségi és csalódottsági áradatnak.
Ez az én meglátásom és javaslatom.
Nótabaráti szeretetemmel: Sánta Béla

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tisztelt Nótaklub Tagok!
Olvasva a beírásokat , arra az elhatározásra jutottam, hogy mint résztvevő a versenyen , megírjam észrevételeim.
Már a verseny meghirdetése is úgy szólt: amatőr előadók versenye, tehát nem várható el. hogy profi szinten énekeljenek és magas szintű szakmai elbírálásban részesüljenek.
A jelentkezési lapon fel volt tüntetve, hogy működési engedéllyel rendelkezők is jelentkezhetnek, akik külön versenyeztek az amatőröktől.
Magas szintű szereplést profiktól és művészektől kell elvárni.
A rendezvények sorozatát azért szervezik, hogy a Magyar nótát , Magyar nyelvet
minden résztvevő a saját tehetsége szerint bemutassa..
A zsűri munkája egyáltalán nem kifogásolható, mert tisztában voltak azzal, hogy amatőr szintű versenyzőket értékelnek. Minden versenyzőnek rámutattak egy-egy hiányosságára, amit tisztelettel elfogadtak a résztvevők.
Dömsödi Farkas Bálint művész úr véleménye nem volt sértő és tiszteletlen , munkáját jól végezte. A zsűri nem azért volt, hogy a versenyzőket megalázza , vagy elvegye nótaszeretetüket. Munkájukért és fáradozásaikért a zsűrinek és a szervezőknek csak köszönet jár.
Sajnálatra méltó, hogy egymás lejáratásával foglalkozunk, minthogy egymást segítenénk.
Nótás baráti üdvözlettel: Fejes István

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Nótklub Tagok!
Sajnálom, ha valaki személyes sértésnek vélte szavaimat! Általánosságban fogalmaztam, s olyan zsűri tagokra gondoltam, akiknek valóban semmi közük, képzettségük nics, mégis ott ülnek a zsüriben.( Tiszteletbeli meghívottak, helyi nagyságok,politikai személyek, esetleg valakinek a valakije, aki sokat tud segíteni stb). Senkire nem céloztam ha ez lett volna a szándékom higgyétek el kerek-perec leírom a nevét.Nincs szándékomban más udvarában sepregetni, van nekünk a magunk környezetében is mit elseperni.Azonban kitartok azon véleményem mellett, hogy a mindenkori zsűriben csak a szakmában a legjobbaknak kellene részt venni.Németh Károly hozzászólását sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, mert nem voltam ott. Az ő dolga, hogy mit ír le, s mit gondol a rendezvényről.Pécsi Kiss Ágnest én valóban nagy művésznek ismertem meg anno,s hiszem,hogy a legnagyobbak közt lehet emlegetni szakmailag.
Részemről ezt a"vitát" lezártnak tekintem, bár számomra ez nem vita, hanem véleménynyílvánítás, s úgy gondolom, akinek nem ing ne vegye magára.
Nótás tisztelettel:Dalnoki Zsuzsanna
T

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kérem mondja már meg nekem valaki, mért kell a már Működési Engedéllyel rendelkezőknek versenyezni? Őket már azzal, hogy ezt az engegélyt megkapták, minősítették Legalább is az én értelmezésem szerint hívatásos énekeseknek vannak nyílvánítva. Akkor ők kivel versenyeznek, s miért? Merthogy a a legjobbak közé tartozó működési engedéllyel rendelkezők nem voltak ott, színte biztosra veszem. Ők milyen minősítést, díjat kaptak? Nagyon érdekelne
Köszönettel:D. Zs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Ferenc! Nagy tisztelettel köszönöm, hogy elmondtad a véleményedet, s megerősítetted azt a véleményemet, hogy csak kamagasló szakmai hozzáértéssel rendelkező ember legyen a Zsűri tagja. Nem értek egyet azzal az állítással, hogy olyan is el tudja bírálni ki milyen énekes, aki maga nem énekes, s nincs semmilyen zenei-énekesi képzettsége, csak sok énekest hallott énekelni, és sok előadást rendezett, Ez mind nagyon szép, hálás szívvel köszönjük is, de ettől még nem feltétlen tud szakmai szempontok szerint ítélni. Azt írta valaki, nem feltétlen kell szakmai képzettséggel rendelkezni egy zsűri tagnak,kérdem én, akkor mi a csudával kell rendelkezni? tessék már nekem megmondani, mert úgy látszik ezt én képtelen vagyok megérteni.Ezért tart ott a nagyar nóta ahol tart, mert sok esetben olyan emberek moindanak véleményt akik nem is értenek hozzá. Mindenesetre nagyon elgondolkodtató, mi nótaszerető emberek vágjuk magunk alatt a fát, mikor ilyen versenyekre benevezünk, és részt veszünk rajta. Ezért ne csodálkozzunk azon, hogy kivülállók leminősítik az általam végtelenül szeretett Magyar nótát.
Tisztelettel:D.Zs.

Válasz

Gyémánt Ferenc üzente 11 éve

Zsuzsikám! Azért mert leírod a véleményedet senki nem teremthet le!

Nem voltam ott, így csak az itt olvasottakra hagyatkozhatok! Egy biztos, hogy hihetetlen az a dolog, hogy egyesek ( sajnos sokan vannak ) honnan veszik a bátorságot, hogy nótaénekes versenyt szervezzenek? Szerintem versenyt kiírni, szervezni, - Uram bocsá' -
nevezési díjat beszedni minősítéseket adni, csak olyan rendező szervnek szabadna, aki rendelkezik megfelelő szakmai háttérrel. Lehet, hogy most a szakma "nagyjai" majd megvetnek, de leírom! Attól, hogy valaki ( jó ) énekes, még nem jelenti, hogy jó itész is! Az igazán kiváló énekesek is veszik a fáradságot és énektanárhoz járnak, képezik a hangjukat. Aztán vannak, akik bár nem ( jó ) énekesek és mégis veszik a bátorságot és még "tanítanak" is, pedig csak azt tudják megmutatni, hogy hogyan nem szabad énekelni! Ez is nagy dolog lenne akkor, ha azt is meg tudná mondani, hogy miért nem jó. Még jobb lenne az , ha azt is megmutatja a "tanár", hogyan kell énekelni.
Nyilván igaz az is, hogy a hazai pálya mindig előnyt jelent. Ez azonban max. csak a közönség díj odaítélésénél jöhet szóba. Egy magát valamire tartó zsűri tagnak fel kwell vállalnia a népszerűtlen feladatot és meg kell mondania, hogy kedves versenyző énekelj, mert a zene az éneklés nemesebbé teszi a lelkedet, de ne színpadon, ne a nagyközönségnek, mert nem vagy oda való. Ha ezt -bármíly nagy énekes művész az illető - nem meri megmondani, azért mert attól tart, hogy azzal népszerűtlenebb lesz, gondoljon arra, hogy mennyit veszít az ázsiójából egy ilyen verseny után, nem egy adott területen, hanem az egész országban. Azt hiszem a rendező szervek, személyek is jobban járnának, ha nem versenyeket szerveznének, hanem színvonalas nóta műsorokat és jó énekeseket hívnának meg énekelni és nem zsűrizni! Természetesen legjobban a nótaszerető közönség járna!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

No csak, és ehhez a véleményhez mit szólnak a Zsűri további ott lévő tagjai? Hoppá! Engem, hogy " leteremtettek" mikor azt írtam, csak magasan képzett, szakmai tudással rendelkező, hozzáértő emberek köreiből kéne a Zsűri tagjainak részt venni. Pedig az ELNÖK, elismert, hívításos énekes, mégsem tudta helyesen megítélni a versenyzőket? Ílyen alapon a csodálatosan éneklő Júli nénit is betehetnék aki a kukoricát kapálja, nemde? Pécsi Kiss Ágnest "természetesen " nem hívták meg, mert neki csak jelenthettek volna a tisztelt zsűri tagok. És most ismételten le lehet engem teremteni, hogy elmondtam a véleleményemet,
D.Zs.

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Kedves Karcsikám! Megértem a jogos felháborodásodat, de mondd már meg nekem, hogy nem tanultál a közelmúlt hasonló történéseiből?! Hiszen már kiveséztük, hogy értelmetlen bohócságok, ezek a semmit mondó, és semmit sem érő, tét nélküli nótaversenyek. Még ha díjat is nyer valamely énekes, mire tudja hasznosítani???? Gyakorlatilag semmire. Csak azt éri el vele a nótakedvelő énekes, hogy csalódik a műfajban, pedig hát ezért nagy kár lenne..
Hasznos tanácsként javaslom a többi, ilyen versenyen részt kívánni vevő énekeseknek, hogy százszor is gondolják meg a benevezésüket, ha nem akarnak hasonló keserű, csalódott érzésekkel gazdagabbak lenni!!!!!
Nótabaráti figyelmeztetésemmel: Sánta Béla

Válasz

Németh Károly üzente 11 éve

Én tegnap ott voltam a versenyen és az alábbiakat szeretném megosztani a Tisztelt Dalos Társakkal -érdekeltekkel! 21-en indultunk az "amatőr" és 4-en indultak a "működési engedéllyel" rendelkezők között. Bizton állíthatom, hogy előre le volt "zsírozva" a verseny végeredménye! A helyezettek természetesen Nagyszénási, "helyi" versenyzők voltak. A zsűri elnöke Dömsödi Farkas Bálint volt, aki még azt sem vette észre, hogy a versenyzők 99%-a dugig volt prozódiai hibákkal, nem tudtak elkezdeni egy hallgatót, az előadásmód - beosztás siralmas volt, (erről felvételek tanúskodnak). Nagy része még csárdást sem volt képes előadni! Felháborító, hogy ilyen dilettantizmusról árulkodó ember a Zsűri elnöke! Jelen volt a versenyen Pécsi Kiss Ágnes két diplomás énekművész, akit nem kell bemutatni, mert szakmailag igen csak a legek között említik. Persze Ágit nem teszik be Zsűribe, mert tudják, hogy akkor nem lehet előre eldönteni a végeredményt! Sajnálatos, továbbá az is, hogy pont az ilyen alakok, hitetik el tehetségtelen - önjelölt énekesekkel, hogy kiválók! Ezzel is taposva a műfajt! Idézem az Elnök "papagájként" említett hozzászólását. Egy ici -pici észrevételem lenne, ha nem haragszik meg: "ha van otthon hangszer, akkor gyakorolja a hangokat és skálázzon sokat, de semmiképpen ne hagyja abba az éneklést!" Ez volt a "szakmai" hozzászólás a zsűri elnöke részéről. ezen a versenyen, egyedül a Gádorosi Zenekar volt KIVÁLÓ, köszönet nekik ezért! De nem tudom megállni,hogy a Zsűri elnökére azt írjam, hogy gátlástalanul aljas volt! Soha többet nem mennék vidéki versenyre, mert általában az a jellemző végeredmény, hogy a "helyieket" díjazzák a jelentkezők pénzén, bármilyen is volt az produktumnak nem nevezhető szereplésük! A tegnapi eredmény inkább a Zsűrit minősíti! Gratulálok!

Válasz

debreczeni jános üzente 11 éve

Érdekel a lehetőség, a jelentkezési lapot ki kell nyomtatni?

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

A kommentek átmoderálva:
http://magyarnota.network.hu/forumtema/versenyek-vagy-talalkozok-a-magyarnota-erdekeben

A véleménycsere a fenti link alatt a versenykiirások vagy találkozók fórumtopikban folytatódhat. klubvezető

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Az alábbi kérdést intézte hozzám az egyik kedves klubtagunk, kérem a választ legyenszíves megadni aki tudja. köszönettel: kv.
Üdvözletem Mária!
Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy a XI. Nóta verseny, mely november 25- én kerül megrendezésre, ezzel kapcsolatosan van-e informálódva arról, hogy cigányzenekar lesz-e ?
Ezt azért kérdezem, mert már volt tudomásom olyan verseny kiírásról, hogy zongora kíséret volt.

Válaszát előre is köszönöm!
Kellemes szép napot kívánok!

Fejes István

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

A fenti versenykiirás forrása: http://www.czsmhnsz.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/xi.-magyarnota-enekes-verseny.html

Ezt a cikket a külömböző böngészők másképp jelenitik meg. Ezért elnézést kérek. kv.

Válasz