Bodó Zsuzsa üzente 11 éve

Ipolynyéken a nemzetközi nótaversenyen nem kértek nevezési díjat a versenyzőktől, sőt, megtérítették az útiköltségüket is. Ez jó példával szolgálhat a Szervezőknek...
Nyelvi igénytelenségre vall a felhívás szövege a gyakori főnévi igenév használatával. A "kettő hallgató és kettő csárdás" nyelvhelyességi hiba; helyesen: két hallgató és két csárdás.
Aki publikál, az tisztelje meg az olvasókat a hibátlan, szabatos fogalmazással!

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 11 éve

Már a részvét és a meg mérettetés nem is fontos ? csak a pénz?????????? Nem szabad ilyen kapzsinek lenni?

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Kedves Gyula erre a szervezők gondolom fognak reagálni, mert én csak feltettem a versenykiirást ami alul van a rózsával mert rátaláltam, a felette levő nevezési lapot pedig kérésre. Igy elnézést, de ezekre a kérdésekre én nem tudom a választ, hogy kinek mennyit, miért és hányszor kell befizetni, a tiszteletdijakat pedig egyszer csak nem fogják tabu témaként kezelni. MM

Válasz

Komáromi-Szabó Gyula üzente 11 éve

Úgylátom, itt már minden csak a pénzről szól ! Ha egy versenyző befizeti a nevezési díjat, akkor miért kell még belépődíjat is vásárolnia? A versenyző műsort ad elő a legjobb tudása szerint, a zsűri és a vendégművészek meg felveszik a fizetésüket. Gondolom, hogy a zenekar is befizeti a belépődíjat?!
Egyszer már azt is szeretném látni a versenykiírásnál, hogy kinek mennyi a tisztelet-díja !!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Kedves Margitka! Örülök, hogy felhozta ezt a témát, mert akkor én is elmondhatom a véleményem ezzel kapcsolatosan. Pont az ellenkezője a magáéval. valóban, a nóta gyökerei a népdalhoz nyúlik vissza, de azt már rég, rég kinőtte, mert a népi stílus nem fért össze azzal az irányzattal amire a nóta hangolta magát. Én, a magam részéről nagyon tudok haragudni ha egy énekes valamely műsorrészét úgy állítja össze, hogy a nóta keveredik a népdallal. Amondó vagyok, hogy énekelheti mind a két műfajt, de külön, külön. Ezt a nézetem már nem egy hozzászólásomban is kifejtettem, és a jövőben sem engedek álláspontomból. De egyébként nemcsak a zenei stílusban, hanem a szövegük jellemében is hatalmas a különbség, ezért sem fér meg egymás mellet, legalábbis egy csokron belül a nóta és a népdal. Ez szerény álláspontom.
Nótabaráti tisztelettel. Sánta Béla

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ha azt akarjuk,hogy a néptől jövő igények megmaradjanak, nem biztos, hogy magyarnóta kell, hanem az igazi népi- tályegység dalai, a Népdalok hiányoznak. Minden nótaesten , nótaszövegek közt keverve van a Népdal a magyarnótával.
Én úgy tudom,a magyarnóta az műdal, akárki is énekli. Hallgassátok csak meg Béres Ferencet...Csillagok csillagok, de szépen ragyogtok, Az én bús szivemnek utat mutassatok
Mutassatok utat a szegénylegénynek,
Nem találja házát a szeretőjének
A népdal a dal kultúránk alapja

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Kedves Margitka! Tudom ajánlani a zeneszoveg.hu oldalt.

Úgy szöknek az évek, mint a tűnő álom,
Szárnyukat megkötni hiába próbálom,
Isten így akarja, Isten így teremti,
Kidőlt keresztfának nem köszön már senki.

Nagy szívvel születtem kicsike országban,
Pár vidám emlékem és sok bús nótám van,
De ha elnémulok ez csak azt jelenti,
Kidőlt keresztfának nem köszön már senki.

Száguldó évekből nékem már nem jut más,
Asszony hazugságba lassú belenyugvás,
Így lesz bölcs az ember csak a szíve zengi,
Kidőlt keresztfának nem köszön már senki.

Nótás barátsággal. Sánta Béla

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szeretném, ha a szöveget lehetne csak olvasni, szerezzétek meg nekem, mert mindenhol videót lehet hallani, ha lehet, de nem jól hallani és nem is érteni a videókat.
Kért magyarnóta szövege: " Kidült keresztfának nem köszön már senki"
Köszi Margit

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Nagypál Béla!
A véleményünk tökéletesen egyezik.
Dusmáta

Válasz

Nagypál Béla üzente 11 éve

Kedves "Lehullott a rózsalevél..." Énekverseny Szervezői!
Nem ellenkezni akarok,de szeretnék egy kérdést feltenni.Szabad egyáltalán ennyi nótaversenyt rendezni? Elgondolkodtató.Én már odáig jutottam hogy ezt megkérdőjelezem.
Arra jutottam hogy amíg nem tudunk egy pártatlan,szakmailag elfogulatlan zsűrit kiírni,már fölösleges az egész.Folytatnám:Amíg a megfigyelésem terjedt,olyan énekesek tűnnek el,akiket segíteni kellene,olyan énekesek tűnnek fel,akik értelmesen nem tudnák elmondani a szöveget,mégis tolva van a szekerük,addig érdemes versenyt szervezni?
Én élek -halok a nótáért.Ezért fáj hogy azok a profi énekesek,tisztelet a kivételnek,Akik zsűrizni szoktak,egyébként kiváló énekesek,ha zsűrizni nem tudnak is,Nem segítik a tehetséget,hanem elnyomják.Az én véleményem,ha nem így gondolják,cáfolják meg,az hogy nem énekversenyt kell szervezni legelőször,főleg úgy hogy pár órahossza alatt nevezzek,hallgassanak meg,adjam le a nótát,zsűrizzenek le.
Most is azt mondom hogy egy dalos találkozó,ahol a profi,az amatőr,a nótát szerető földi halandó együtt énekel,sokkal hasznosabb.Van aki arra használja fel az egészet hogy vagy sikerül,vagy nem,hátha pénz lesz belőle.De kérem a nóta az elsősorban nem pénz,hanem orvosság.Mi a fontosabb?Az hogy az emberek jól érezzék magukat,felejtsék,vagy éppen felidézzék a jót,a rosszat,eldalolják hogy mi nyomja a lelküket,mi az ami az örömükkel kapcsolatos?
Nem írok neveket,mert nem szeretnék személyeskedni.Mégis szeretném, ha magyarázatot kapnék arra hogy miért a rivalizálást segítjük,nem kimondottan a nóta népszerűsítését,megmaradását a magyar ember érzelmi világát,összetartozását támogatjuk?!
Tiszteletem,üdvözletem küldöm, minden nótaszerető embernek:Nagypál BélA:

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

ica0601@freemail.hu

Tájékozódjon itt.
Előkelő helyezést kívánok.

Válasz

Kállai Dezsőné üzente 11 éve

SZERETNÉK RÉSZT VENNI, A VERSENYEN, MIVEL, NAGYON SZERETEM A MAGYAR NÓTÁT, ÉS GÁL GABRIELLA MŰVÉSZNŐT IS , MERT SZERINTEM Ő VOLT A MAGYAR NÓTA KIRÁLYNŐJE AZ Ő EMLÉKÉRE SZERETNÉM ÉNEKELNI AZ Ő NÓTÁIT! MEG SZERETNÉM KÉRDEZNI, HOGY MINDENKI MEHET, VAGY JELENTKEZNI KELL, HA IGEN MIKOR ÉS HOGY, MERT FELTÉTLENÜL OTT AKAROK LENNI . MEG KÖSZÖNÖM A VÁLASZT: KÁLLAI DEZSŐNÉ

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

érkezés 8 órától, regisztráció, folyamatos meghallgatás 12 óráig
12 órakor értékelés (versenyre bejutottak kihirdetése).
Ezek szerint a jelentkező a nevezési díj befizetésével nem is biztos,hogy eljut a versenyzésig?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Klubtagok!
Mindenkitől elnézést kérek,aki olvasta az előző beírásomat.
Eltörött a szemüvegem,anélkül alig láttam a betűket, s ma kellett menjek érte,mert ma lett kész.
Nagyon sajnálom az összevisszaságomat.
nótás barátsággal:Ferenc

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tisztelt János!
Érdektelenséget írtam, igen, de ez az eszrevétel a szabdszálási versenyre értetem.
A kecskemeti verseny nem ítéltem el elöre,az majdd csak késöb tatják.
Viszont a kisvardai verseny értékelése is elmaratt Kádár Zsuza szervezö szavíbol ez olvashatö ki.Pedig egyedül szerveszte a verseny, csak néhán video tudot potolni.
Ennyitt az erdektelenségröl és a versenyzök részvevök tagok hozáálásárol
sikeresseb kecskeméti verseny kivánok.
notás barácsággal feri

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok, a Jóisten óvjon mindenkit! Nekem a magyarnóta a gyógyszerem, reggel, délben, este és elalvás előtt " bekapok belőle egy szemet", mondjárt jobban viselem a azt, amit a sors rám mért.......
nótás barátsággal:Zsuzsa

Válasz

Szolnoki János üzente 11 éve

Elnézést, de nem olvastam át kellően mielőtt elküldtem, ezért vannak benne hibák, de aki akarja az érti . hogy mire gondoltam. Majd máskor körültekintőbb leszek. Megértésüket köszönöm.
Szolnoki János

Válasz

Szolnoki János üzente 11 éve

Egyet értek az előttem beírókkal! Nem lettek érdektelenek, hiszem mint ahogyan nekem is és ahogyan olvasom másoknak is sokat segít bizonyos egyéni gondokon túllendülni, ha meg nem is oldja meg, de ha nóta csak egy kicsit is mentálisan sikerül feltöltődni, mivel általában sok minden az agyban dől el, akkor azt vallom, hogy nem csak a versenyek hanem a szűkebb társaságok egymással történő kommunikációja - ami sokszor nem is ezen az oldalon jelenik meg - van a nótának összekapcsoló ereje. Az előttem beírókkal egyező véleményt már régebben én is írtam, és reakció nem volt, vagy csak alig. Természetesen nem vagyok az ellen, hogy ilyen rendezvények ne kerüljenek megtartásra, csak azok legyenek olyanok amelyek után nem hagynak az ott résztvevőkben olyan érzéseket mint amilyeneket az előttem beírók is megfogalmaztak. Annak reményében, hogy a Kecskeméti rendezvény jól sikerül, amit én is szívből kívánok a szervezőknek, viszont ne ítéljünk előre és nem érdektelenségre kell gondolni. Talán egy mélyebb elemzés, tárgyilagos végig gondolás többet megmutathat az okokról.
Várom a videókat a versenyről, mert sajnos objektív okok miatt most nem tudok részt venni. A fellépőknek és szervezőknek sok sikert.
Nótás üdvözlettel és tisztelettel: Szolnoki János

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Ferenc!Olvasom a beírását, s azt kérdezi, "Érdektelenek lettek a nagy nóta kedvelők?" Csak a magam nevében nyílatkozhatom,,én a magyar nótával kapcsolatosan NEM lettem érdektelen, mert nekem ez az életem. Ha hallom, s magam is énekelgethetem, minden bánatom, keserűségem elszáll. DE az egymást követő versenyek,már értéküket vesztik. Én legalább is, lassan nem is figyelek fel rájukTalán éppen ennek a sorozatos versenykiírásoknak köszönhető, hogy kezd érdektelenné válni. Nem beszélve arról, hogy vannakolyan versenyzők, akiknek a neve majdnem mindenhol feltűnik.Talán egy-két versenyző elgondolkodhatna azon is, nem elég egy szép hang, azt képezni kell. Kedves Ferenc, ezt a saját ismerettségemben állandóan versenyző emberekkel kapcsolatosan írom
Ebben az esetben is talán igaz A KEVESEBB TÖBBET ÉRNE! Talán a versenykiíróknak kellene elgondolkodni azon,hogy nem eemiatt a sok verseny miatt fog SAJNOS... lejebb csúszbi a már így is egyesek által " értéktelennek " minősített magyar nóta. MIndenestre sok sikert kívánok a kecskeméti versenyhe
Nótás barátsággal és tisztelettel:D:Zsuzsa.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem győzöm olvasni a nótaversenyk szükségessége körüli érveket-ellenérveket. A Nóta tv verseny utáni csönd azt mutatja, hogy telített a nótapiac. Kialakultak a mezőnyök, elrendeződtek a meghívlak meghívsz viszonyok. A renszeres versenyjárók kalakították a maguk véleményeit, a körök bezárulni látszanak. Sok önjelölt nötaénekes talán belátja beláta,hogy tanulás szív éés szí v nélkül nem lehet ezt csinálni.
A tegnapi szabadszállási verseny ről Senki!!! nem mondott véleményt, nics egy kép,egy videó, semmi beszámoló. Érdektelenek lettek a nagy nóta kedvelők? Csak kérdezem.
A kecskeméti verseny ezután következik bizom benne,hogy pozítívabb hozzáállás fog mutatni a nótaklub Magja. Enélkül a nóta a felsőbb körök akaratának megfeelően lejjebb fog csúszni. És az illetékesek? Hakllgatnak?

Válasz