[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marikám! Nem tudtam megállni, hogy ne így cselekedjek, az igazságérzetem ezt diktálta.Ha dicsérek valakit, sohasem önös érdekből, hanem tiszta szívből teszem. Őszintén mondom,meggyőződésből. Nem azért, hogy valakihez behízelegjem magam.Mindenkiben az embert keresem. Az ismeretsáségről csak annyi, bárki is az ismerőse az embernek, a színpadon ez nem segít, ott az embernek magának kell helyt állnia.Legyen pihentető éjszakád.
Szeretettel:Zsuzsa
Legyen nagyon szép éjszakád.

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Igazad van Zsuzsa ! De valahogy hiányérzetem is van amiatt, hogy ilyen sértegető, meggondolatlan embert ( K.Dávidot) talán legjobban K.Magdika klub-vez ,tudta volna hathatósabban helyre billenteni, Főként azért, mert egy olyan értékes, remek előadónkat , élvonalbeli énekesünket , mint B.Sándor , nem lett volna szabad csak úgy , egy goromba ember miatt hagyni elhallgatni. Míg sajnos az ilyen gorombáskodó hasonló "alakok" itt vannak. Sőt!!!! Némelyiket még dicsérgetik is. Ennyi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tiszta szívembő sajnálom, hogy Barabás Sándor MŰVÉSZ UR levett mindet, de valahol meg is értem. Csak az a baj, hogy velünk, akik szeretjük hallgatni. tiszteljük, becsüljük a művészetét, velünk tett ezzel rosszat, s kik örölnek ennek, az olyan beírok, mint Kovács Dávid Sajnos, hogy majdnem mindig elérik az ilyen dávidfélék,amit akarnak. A kevésbé értékes felvételek viszont továbbra is többször feltünnek. Barabás Sándor Művész Ur távozásával ismétt szegényebb lett ez a Klub. Annyit viszont megérdemelt volna a Művész Ur, hogy Ön kedves Dávid bármit is, de reagáljon. Legkevesebb, hogy BOCSÁNATOT kérjen!!! Nem szégyen bocsánatot kérni,ha az ember érzi, nem jól cselekedet, mint mondtam nem szégyen, sőt az emberi nagyság mérföldkőve. De ön kedves Dávid, ugye ezt az érzést nem ismeri, mert ha igen, valamilyen formában már reagált volna. ÉN megtettem volna az ön helyében!!
Dalnoki Zsuzsanna
Dalnoki Zsuzsann

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Erzsike! teljesen igaza van !!! Én csak azon csodálkozom, hogy ez a téma itt még fent van !!!!
Sok arra jobban érdemesült énekes kollégákat lehúznak .. magyarul okkal-ok nélkül megbánthatnak. És ők a sértegetők, azok itt vannak fent továbbra is, míg az értékes tagjaink lassan elmaradnak!!!! Ez a téma, hogy a magyarnótáink ilyen előadásban (az alábbiakban hallhatók ) felkerülhettek, ez nem méltó ehhez a közösséghez. Ennek kellett volna már rég lekerülni, és nem hagyni megbántani pl Barabás S művész társunkat , aki bizony joggal vette le a szép videóit . Itt valami nagyon hibádzik .

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Ezt , ha valaki tudja, akkor én nagyon jól tudom !!!!! Kb 12 éve !!!!! És még néhányan...Pl Fejős J, Szikora úr, Balogh B, Kádár Zs, a Szegedi rendezők , és azért még hál Istennek vagyunk...a Szolnokiak, Gyáliak, Csepeliek... R.Palotaiak...stb. Olyan rendező szervezőkkel kell megértetni ezt jobban, az élő nótaestek " varázsát " , akik jeles műfaj képviselőinak számítanak és mégis sorozatosan " szintivel " rendeznek ( " vonzó" ? ) Nótaműsorokat. Nem a zenei-Körökre , kisebb dalos Klubok összejöveteleire értem. Gondolom Ön is így értette. További szép nyári, hőség mentes napokat ! Dalos üdv LM

Válasz

Lichtmannegger Tibor üzente 11 éve

Kedves Dalnoki Zsuzsanna ! Köszönöm az elismerő szavait magam és a csapatom nevében, és nagyon jól esik, hogy Fűrész János illetve az Egri Ezüstidő énekesei ilyen jó véleménnyel vannak a rendezvényről. Kedves László Mária ! Abban egyet értek önnel, hogy a TV-nek nagy ereje van de az élő előadás varázsát , hangulatát nem tudja pótolni és ezt kell kihasználnunk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Lichmanegger Tibor! Csak gratulálni szeretnék Önnek, Önöknek, amiért olyan sikeres volt a Serkei Nótástalálkozó, szervezése, lebonyolítása, hogy ezt az Egri Ezüstidő Egyesület Elnöke Fűrész János mintaértékűnek ítélte meg! Ezen a z Ő énekesei is megmérettették magukat.
Munkájához további sok sikert kívánok.
Nótás üdvözlettel:D zsuzsanna

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Elnézést már !!! Ezt eddig is tudtuk TIBOR ! És eszerint tettünk is sokat ( néhány helyen, és néhányan !!!) az élő rangos műsorokért , de azzal ugye ÖN is egyetért, hogy sokkal nagyobb ereje van a széles nyilvánosságot, nézőket bevonó TV-adásoknak ?? A TV ,a hallgatóság egy-egy nézőtéri többszörösének adja a " remek" avagy " silány " nótás előadásokat, melyeken keresztül nagy erővel bír a műfaj megítélése!!! LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Kedves Erzsike megtisztelő válaszát. Akkor ezt megbszéltük, s kölcsönösen tiszteletben tartjuk egymás véleményét, sőt részemről meg is értettem.Áldott, szép napot kívánok Önnek, s minden kedves Nótatársamnak!
Nótás barátsággal:D.Zsuzsa

Válasz

Horváth Ferencné Erzsi üzente 11 éve

Kedves Zsuzsa!

Nem az amatőrökkell,hanem az önjelöltekkel van a bajom.Ismerek én is amatőrt akinek szebb hangja van mint egy önjelöltnek.Őket értettem őstehetségnek!Ők a kottát sem nagyon ismerik,mégis jól énekelnek.Nótás üdv:Hné.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Erzsike! Engedje meg, hogy pár szóval reagáljak arra, amit ön észrevételezett.Teljesen igaza van abban, hogy sokan, sokszor kiállnak a színpadra úgy énekelni, hogy semmi önkritikával sem rendelkeznek. Az, hogy a kottát nem ismerik? Attól még énekelhet valaki tisztán, szépen.Kicsit megvédeném az amatőr énekeseket, sokan, későn, már felnőtt korban jönnek rá arra, hogy van egy kis hangjuk, s szeretnek énekelni.Ahhoz, hogy valaki a kottaolvasást, s minden énekléssel kapcsolatos tudást elsajátitson, bizony már gyermekkorban, Zenei Általános Iskolában kell kezdeni tanulni, szerintem Azonban vannak olyan amatőr énekesek, akik mindent megtesznek azért, hogy képezzék magukat, rendszeresen haangképző Tanárhoz járnak, időt- energiát pénzt nem sajnálnak rá.Magam is ezt teszem, ennek ellenére még amatőr énekesnek sem nevezném magam, mert tisztában vagyok a képességeimmel. A mi egri közönségünk tisztában van azzal, hogy amatőr énekesek énekelnek,s igy is viszonyulnak hozzán. A Művészeti vezetőnk nagyon odafigyel arra,kit enged színpadra, s hány nótát énekelhet Ennek ellenére volt, hogy nem sikerült ugy elénekelni, ahogy szerettük volna. A közönség azt mondta, nem baj, tisztában vannak azzal, hogy nem profi énekesek kis csapata vagyunk, ők igy szeretnek és fogadnak el bennünket.Minimális belőpőgijat kérünk, csak annyit, hogy a cigányzenekart ki tudjuk fizetni. Tudják, hoy amatőrök vagyunk, akik színvonalasabb előadásra vágynak, nem jönnek el.
Csak ennyit szerettem volna elmondani Erzsike.
Nótás barátsággal és tisztelettel:D.Zsuzsa

Válasz

Horváth Ferencné Erzsi üzente 11 éve

Már ha az élő műsorokban olyanok lépnek fel,akiket érdemes hallgatni,nem olyan önjelölt nótaénekesek akik saját maguk nevezték ki magukat nótaénekesnek és sem a kottát nem ismerik,sem önkritikájuk nincs.Azért a plakáton így szerepelnek és a közönséget hibáztatják mert nem mennek el pénzért hallgatni őket.Persze vannak kivételek akik őstehetségek,de kevesen.Üdv:Hné Erzsi.

Válasz

Lichtmannegger Tibor üzente 11 éve

Kedves nóta barátok énszerintem ne a TV-n keresztül próbáljuk megszerettetni a fiatalokkal ezt a nagyra becsült örökségünket hanem próbáljuk őket elvinni élő műsorokra, mert az élő műsornak meg van a maga varázslatos atmoszférája és az könnyebben magával ragadja az embereket mint a TV.

Válasz

Horváth Ferencné Erzsi üzente 11 éve

A magyar nótából és népdalból mulatós nótát csinálni,szégyenletes és botrányos!Igaz,hogy az is egy műfaj(?),de aki azt akar énekelni,vagy azzal akar mulattatni,írjon saját szöveget hozzá.Dallamot már nem is kell,mert úgy is egyforma mind.A Nóta-TV meg már nem hű a nevéhez,mert nóta van benne a legkevesebb.Igazi nótakedvelők nem hiszem,hogy örülnek neki.Nótás üdv:Hné Erzsi.

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Jó, jó!! Ez eddig rendben is lenne ! Fogjuk meg a kezüket, adjunk kedvet nekik és ismertessük meg őket műfajunk értékével. De amíg azt látják, hallják.egyes TV csatornákon, .(már amelyik nézi ), hogy sok esetben mi jön le a médiából a műfajt illetően, nos akkor mit mondhatunk mi nekik ,??? Elsősorban ott kellene odafigyelni , hogy milyen színvonallal, milyen énekes előadók tolmácsolják dalainkat. Sajnos megtapasztaltam már, többször is, hogy sokszor befogták a fülüket, vagy elrohantak a TV elől. És bizony jogosan. Ennyi. Igen! A rendezők azok, akik sokat tehetnek még a nóta rangjának megőrzéséért. Hát eddig is ezen voltunk és leszünk.

Válasz

Nagypál Béla üzente 11 éve

Kedves Tibor!
Nem akarok kommentárt írni hozzászólásodhoz.Csak röviden.A fiatalok hogy viszonyulnak?
Teljesen egyet értek veled.Azt tapasztaltam én is hogy bizonytalanok.Hát fogjuk meg a kezüket???!!!
Nótás,baráti üdvözlettel:Nagypál Béla

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Hol is tartunk 2012-ben??? Hol is tartunk a XXI-ik században ??? Ott, hogy megérhettük azt, hogy a 30-ik Olimpián Londonban a győztesünk köszöntésénél nem ismertük fel a MAGYAR HIMNUSZT !!! Itt tartunk. Minden volt az, csak nem a MI HIMNUSZUNK. Akkor miről is beszélünk .? Ezen az úton eljuthatunk oda, hogy lassan már a zászlónkat sem fogjuk felismerni.

Válasz

Lichtmannegger Tibor üzente 11 éve

Kedves nótás barátaim megosztok önökkel egy történetet. Ez év februárjában községünkben rendeztem egy nótás találkozót. Az előkészületekben besegitett pár húsz év körüli fiatal is akiket természetesen meghivtam nézőnek el is jöttek "udvariasságból" , a rendezvény után kikértem a véleményüket, ami kellemes meglepetést okozott. Őszintén a szemembe mondták, úgy készültek, hogy a műsor felénél a szünetben elmennek de annyira megragadta őket a rendezvény varázsa, hogy nem tudtak elmenni és azt mondták a legközelebbi rendezvényre el hozzák a barátaikat is.És ami nagyon meglepett szerintük igy élőben élvezetesebb volt a magyar nóta mint a mulatós zene. Szerintem a fiatalokkal csak az a baj, hogy nem fogjuk kézen őket és nem visszük el magunkal ehez hasonló rendezvényekre. Nótás barátsággal Tibi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Béla! Általánosságban mondom, senkit sem szeretnék ezzel megbántani de a névtelenség homályába, esetleg más név alatt írogató emberek, ritkán vállalják fel az arcukat.Ezért is olyan bátrak, hisz nincs mitől tartaniuk.Magam az ilyen emberektől semmi jót nem várok.
Nótás barátsággal:D.Zsuzsa

Válasz

Nagypál Béla üzente 11 éve

Kedves Mária!
Köszönöm hogy méltatta a hozzászólásomat.Én nem tündökölni akarok,csupán a véleményemet,érzésemet hoztam nyilvánosságra.Remélem,de nem látom biztosnak hogy /laci rajz/ néven megjelölt személy válaszol nekem.Nem hiszem hogy válaszolni tudna.
Egy kicsit későn,de nagyon belemélyedtem a magyar nótába.Tele vagyok már a Nóta tv adásával is.Minden van már rajta,csak a nóta kevés.Az is legtöbbször ismétlés.Én elmondtam a véleményemet az adó nótaműsorában fellépő énekesekről is.Tisztelet a kivételnek,mert nem szeretnék sértegetni senkit.Egy páran magukba nézhetnének,mielőtt elmennek egy felvételre.Én nem tudok énekelni,nem is fogok próbálkozni,de az ideg rángat,amikor olyat látok hogy az "énekes"csak pózol,jópofáskodik,nem akarok rondábban fogalmazni,majd hogy lealázza a nótát.Nem írok neveket,mert nem az a célom hogy valakit,konkrétan lejárassak ,de talán magára ismer egy pár "énekes".
Kedves Zsuzsika!
Itt már mindent el lehet képzelni.Amióta a Himnuszt átakarták írni-azóta már nem tudok csodálkozni.Pedig az már nem most volt.
Magdika!
Köszönöm megállapításodat,de azt hiszem nem írtam semmi olyat,ami nem fedi a valóságot.
Tisztelettel:Nagypál Béla

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Magdika! Ez pontosan igy van ahogy írtad, sajnos.A hamis gyöngy csillogása sok embert elvakit.
Barátsággal:Zsuzsa

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Akkor talán már ideje lenne , és le kellene már venni innét a Klub oldaláról ezeket a gépesített nótához sem hasonlítható valamiket, hiszen ezek jelenlétével mi magunk is a silányt népszerűsítjük ! Nem ?

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 11 éve

Kedves Zsuzsa! Az lenne a kérdésedre a válaszom, hogy mire lehet itt számítani, ha a szinte legnagyobbnak kikiáltott Nefelejcs nótaversenyen, a záró pillanatokban, egy "üstökösként " feltünt, és azóta gyorsan el is tünt pop énekes énekelte a Vörös bort ittam az este c. nótát, kezében papírral, mert még a szövegét sem tudta. Amikor ezt a fórumon szóvá tettem, azt a választ kaptam, hegy nem a vájtfülüeknek készítik a műsort, hanem a széles rétegeknek. Szerintem a műsorkészítőknek a feladata az lenne, hogy a szélesebb rétegeket igényességre szoktassa, elérhető áron, és nem igénytelenségre kárhoztassák, mert csak azt tudja megfizetni. Sajnos " nagyjaink" is szívesebben nyúlnak egy jenki nótához, mármint ami a könyökükön jen ki, minthogy átélt szép előadással meghódítsák a közönséget. Nem egy versenyen hátrány, ha valaki ismeretlen dalt visz, hátha az még új szerző is, szinte biztos bukás, mert arra oda kell figyelni. A mulatós zenét én azonosítom a gépi ritmussal, ami elveszi a szépségét dalainknak, még ha csárdásról is van szó, mert nem enged egyetlen egyéni " gondolatot" az énekesnek. Nagypál Bélával teljesen egyetértek, mindenben, olyannyira, hogy csak gratulálni tudok szépen megfogalmazott véleményéhez.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

" Nem mondhatom el senkinek, hát elmondom mindenkinek.." egy általam jól, s mások által is ismert önmagát művésznek kinevező zongorista ember, ki merte jelenteni azt,hogy dzsesszesíteni szeretné a magyar nótát,mert szerinte így a fiatalok megszeretnék.. Azt hittem nem jól hallok, dzsesszesíteni? Erről mi a véleményük, véleményetek kedves nótatársaim?
Nótás barátsággal:D.Zsuzsanna

Válasz

Lichtmannegger Tibor üzente 11 éve

Üzenem a "mulatós zene " művelőinek, hogy irjonak maguknak szöveget és zenét és azokkal szórakoztassák a közönségüket a Magyar nótáinkat pedig hagyják békén mert a szerzőik nem azért irták őket és szereztek hozzá ilyen szép dallamokat,hogy magukat sztárzenészeknek nevező kontárok át irják azokat és azzal tönkre tegyék az értéküket. Nótabaráti tisztelettel !

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Zsuzsikám ! Csatlakozom véleményedhez, annál is inkább mert ha finoman is, de rám gondoltál az alábbi soraidban, mert bizony én is kaptam hideget, meleget amiatt, hogy bizonyos " Horthy -dalokat " soknak tartottam. No, de a lényeg ! Valóban ne vigyük már a Béka s-e alá a műfajunkat. Mikor mindenhol azon erőlködünk, hogy elismerjék és valódi művészi értéket képviseljen a magyarnóta,addig úgymond kis "lezser " elvonított stílusban ide tálalják sokunk elé " megcsúfolt " formában. Nagypál Béla barátunknak külön köszönöm méltó kiállását. Mi már itt D.Zsuzsival meg sem mertünk szólalni. Egyben tisztelettel és ezúton kérjük Klubvezető Magdikánkat, hogy ilyeneknek ITT ne adjon helyet. Ez mindannyiunkhoz méltatlan !!!! Dalos üdv LM nótaszerző, költő

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Béla! Épp ma reggel gondolkodtam azon, hogy be kéne írni. A mulatós zenének semmi köze a Magyar nótához. Néha meghallgatja az ember, de hogy folyamatosan azt töltse fel valaki, az már kicsit sok, mondhatnám...SOKK..... ne keverjék ezt a kettőt össze! Bár megfogadtam, mikor a BAKA nótákat ugyanígy egymásután rakták fel és én szintén szóvá tettem, hogy nem ide való, hát ne tudja meg mit kaptam, a kígyó a legkedvesebb jelző volt amivel az általam nagyon tisztelt, és szeretett nótatársamat, és engem illettek. Most mégis felvállalom, Önnek van igaza, kedves Béla.EZ a Klub maradjon a szó nemes értelmében a MAGYAR NÓTA KLUBJA:!!
Őszinte tisztelettel:D.Zsuzsanna

Válasz

Nagypál Béla üzente 11 éve

Kedves Mindenki!
Hát figyeljen mindenki rám!Már kezdek rosszul lenni attól a sok mulatósnak nevezet nótától,mely már a vízcsapból folyik.Lehet hogy sok embernek az igényét kielégíti,de egyáltalán nem mindenkiét.Nem értem hogy miért kell a klasszikus magyar nótákat,csárdásokat megcsúfítani????Beleolvasunk e műfaj történetébe,rájövünk arra hogy a magyar nóta a magyar ember lelke.Miért kellene megváltoztatni?Híres szövegírók,zenészek éltek azért hogy a magyar ember vigadni,búsulni,reménykedni tudjon.Ma is vannak tehetséges zeneszerzők,szövegírók,akik a napi munkájuk mellett,feláldozzák szabadidejüket.Ennek élnek.Hozzájuk csatlakoznak azok az énekesek,akik fizetnek azért hogy a magyar nóta virágozzon.
Tisztelt /laci rajz/!
Én nem ismerem Önt,de nem hiszem hogy ennyire ferdén ismeri a magyar nótát,az embereket.Sok profi énekes hosszú évtizedekig harcolt,mire elismerték őket.Sok amatőr énekes ugyan ezt teszi.A lelküket is odaadják a magyar nóta fenn maradásáét.
Én tisztelem hogy megpróbálja az embereket szórakoztatni,csak azt ne mondja hogy ismeri az emberek lelkét.A magyar nóta nem azt jelenti hogy midből sláger lesz.Nem azt jelenti hogy a pékinas, a bádogos munka közben,az fütyüli.A magyar nóta a magyar ember életét,lelkét tükrözi.A mai mulatós zene nem más mint pénzhajhászás.Tudom hogy pénzből élünk,de ez nem azt jelenti hogy a szépet, a jót,a nemest tönkre kell tenni.
Köszönöm mindenki figyelmét.Amennyiben elolvassa,netán vesz fáradtságot,válaszol nekem.
Nem sértegetni akarok senkit,csak megvilágítani,mi a helyes út.
Nótabaráti tisztelettel:Nagypál Béla

Válasz

Sánta Béla üzente 11 éve

Károlykám! Tökéletesen egyetértek veled!
Béla

Válasz

Simon Károly üzente 11 éve

Az úgy mond mulatós zenétekkel menjetek a francba.Mindent el kell b-ni ami a miénk. Karesz

Válasz