HORVÁTH GÁBOR üzente 11 éve

Itt szeretném megjegyezni, hogy a F.J.-t pátyolgató Juhász Zsuzsanna-61- Egerági lakos valamint Füzes Piroska - 57- Budapesti lakos nem hiszem, hogy tagja az Ezüstidőnek.

Az egri Kultúrális Központ csak helyet ad az Ezüstidőnek!!!!!!!, nem szervező és nem is rendező!!!!
A rendező és szervező:
- Ezüstidő Szabadidős Egyesület
- Életet az Éveknek Országos Szövetsége ???

Válasz

HORVÁTH GÁBOR üzente 11 éve

Tisztelt egri Nótaversenyre reagálók!

Furcsa véletlen?? amikor megjelent a felhívás a networkön a 15 klubomba nem tudtam belépni, mert egyszeriben jogosulatlanná váltam!

A rendszergazda nem tudta orvosolni, csak a mai napon tudtam újra bejelentkezni.
Ezért nem jelentkeztem eddig, de most pár dolgot szeretnék tisztázni.

1. Kedves priviben telefonálók és e-mailozók_ seemi közöm a hirhedt egri Nótaversenyekhez!!!! 2010. március 04.-én kiléptem az Ezüstidős Szervezetből.

2. Sokan kérdezték tőlem, hogy mi ez az Egyesület. A megértő magyarázatra leírom a 2010. március 04.-i klubdélutánon F.J. Úrnak elmondott és írásban átadott indoklásaimat:
-több mint 50 éves szórakoztatóipari pályám során sose díjaztam a zenei dilettantizmust, a szakmai hozzá nem értést, nem beszélve az emberi kommunikáció sárba tiprásáról.
- eddig sem voltam kényszer és erőszak-szervezetnek a tagja, ezután sem leszek.
-a zenei jótanácsaimat, a lehetséges fejlődéseket elutasító énekesekkel nagyon nehéz dolgozni. A saját fejlődés érdekében tenni is kell!!!
-a segítő kezem nyujtását a mai nappal 13 órától zsebre tettem( 2010.mácius 04.) és ezennel önszántamból kilépek ezen diktatórikus KLUBBÓL. Igazolvámnyomat és a tartozásomat ezennel átadom!
- az arra érdemeseknek az ajtóm továbbra is nyitva áll, mivel EGERBEN is szükség van a magyar nótára és a sláger zenére.

Megjegyzés: akkor a klubban 12 fő énekes volt ma 4 fő.

Ez mindenre magyarázat !

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Fotó feltöltése a saját profil oldaladon:

Rákattintasz a profil szerkesztése irásra.

Ahol a fotódnak kellene lenni a kozépső oszlop jobbsarkában felül találod.

A megnyiló 2-es szám alatt találod a profilkép szerkesztése.

Erre katt.

profilkép feltöltése alatt -tallózás - erre rákattintasz és megnyilik előtted a saját gépre feltöltött képek , kiválasztod azt amelyiket szeretnéd, hogy megjelenjen rákattintasz, megnyitásra kattintás után a profilképed szerkesztése alatt megjelenik a fotó.

Ezen egy kicsit a kis nyilakkal, ha kell akkor állitasz rajta, ha pont jól áll akkor nem kell tenni semmit vele csinálni, csak a menteni.

A nyitó oldalon a középső oszlopban található a feltöltések linkje. Ha arra kattintasz elolvashatod a menetet, ha valaki mégsem boldogul valami miatt, nyugodtan tessék kérdezni. kv.

Feltöltések az oldalra.

.http://magyarnota.network.hu/blog/magyarnota-klub-cikkei/feltoltesek-az-oldalra

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ön verseket is ír kedves Piroska, s felolvasáskat is tart úgye? Akkor már tudom ki ö, s nem csodálkozom a véleményén.

Válasz

Petik Erzsébet üzente 11 éve

Kedves Klubtársaim! Ha visszanézitek itt a kommenteket egyértelművé válik, hogy ez a mániás rang és díj osztogatás műfajunk ismert vezetői Szirmai László, Nógrádi T. István agyszüleménye! Naná hogy Bokor János büszkén vállalja a császári rangot! Erre már csak azt lehet mondani, hogy SZEGÉNY MAGYARNÓTA......! Milyen sorsra jut még????

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kínlódok ezzel a képfeltöltéssel,mert olyan mintha nem merném az arcképemet mellékelni ahhoz amít írok.Sajnos, számomra nehéz ez a művelet.MElőbb-utóbb msjd csak sikerül.
Tiszteletteljes nótás barátsággal a Klub minden tagjának.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Piroska!
Mily meglepő ,hogy mihelyt arc nélkül csatlakozott a klubhoz,első dolga volt,hogy abban a szempillantásban első hozzászólásában kedvest-szépet írjon nekünk,védelmébe véve az egri verseny szertartását.
Ha elolvasta volna Fürész elnök két levelét,rájöhetett volna arra,hogy a versenykiírás már nem arról szól,ahogyan,amiért eredetileg íródott.

Már nem két napos lesz a verseny, hanem csak egy fordulós,
Bál az lesz,de ha én versenyezni akarnék ,nem hajnalig tartó bállal kezdeném,
Ha igen akkor nekem ingyenes lenne,
Egész napos ellátást kapnék,
Tombolatárgyat nem kellene vinnem,
2000 FT-t visszafizetnek,
Nem lesz Királlyá koronázás,
Nem lesz koszorúeső

Igencsak kilóg a lóláb nem gondolja?

Igaza lehet Dalnoki Zsuzsanna hozzászólónak is.

79 hozzászólással ellentétben ez a "szösszenet"jutott eszébe?

Igaz ön eddig nem volt tag, (vagy ez csak egy ál-regisztráció),önt nem bánthatta az egyesület vezetójének a hozzászólókat lesújtó, lenéző,megalázó véleménye.
Ezért kár volt a belépést és a hozzászólást felvállalnia.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Piroska! Véletlenül nem ismerőse, pártoló tagja az Ezüstidő Egyesületnek Egerben?Ismerős a neve. " Ebből mi is profitálunk " mondja.. hát igen, profitálunk.........

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Jaj kedves PIROSKA ! Ne hogy már Ön mondja ki azt hogy hogyan becsüljük meg azokat, akik tettek, tesznek és még tenni fognak a MAGYAR DALAINKÉRT!!! Ne hogy már Ön mondja meg hogyan kell rangos rendezvényeket létrehozni !!! Elnézést már , de kellő figyelemmel olvasta a T. Fűrész ÚR ( " közönséges minősítő jelzőit " ) pontosan azokra, akik már hosszú évek óta tettek a műfajért. Nos , akkor olvassa el!!! És akkor osszon itt lapokat nekünk. Abból meg tudhatja, kiket sértett meg a Tisztelt .F.J ÚR "ordenáré" szavakkal. Mert akiket minősíthetetlen jelzőkkel illetett a T. SZERVEZŐ ÚR, azok mind, mind fáradhatatlanul és minőségben tettek , tesznek az ÜGYÉRT , kedves PIROSKA !!!! Ellentétben........... Ennyi.

Válasz

Füzes Piroska üzente 11 éve

Kedves József!
Feltételezem, hogy Ön előtt is ugyan úgy ott van az oldalon a Nótaverseny Felhívás. Szó sincs a verseny alatt tánczenéről, csak az előző napi Bálon lesz tánc, de ez természetes. Próbáljon pozitívan hozzáállni.

Válasz

Pálfi József üzente 11 éve

Piroska drága nem értettem, ilyen mesére van szüksége ami itt kerekedik? Ugyanis másik mese nincs. A többi nem mese hanem a pénzről szóló kegyetlen hajsza. Ahol a Magyarnóta koronázásához tánczenekar szükségeltetik ott nem a műfaj van előtérbe helyezve.
Tisztelettel

Válasz

Füzes Piroska üzente 11 éve

Kedves Mária Magdolna!

Most látom milyen remek kezdeményezések vannak a magyar nótakincs megőrzésére. Szerintem nekünk, felnőtteknek is kellenek a mesék, történetek. Én kedversnek találom a koronázási szertartást,s véleménye lehet mindenkinek, de meg kelle becsülni azokat az embereket, akik tesznek és dolgoznak is az ügyért. A néhány ellendrukker meg szervezzen saját versenyt, s ebből is mi profitálunk

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Magdika!
Szívesen feltöltenék képeket, de sajnos nem tudok, nem értek hozzá. Többször jelezték már más vonalon is, hogy tegyek fel magamról is.Elég keveset értek a géphez Ezt az oldalt már megszoktam, azért tudok itt írni, de sokat kell gyakorolnom.Mindenesetre megpróbálok valakit megkérni erre, biztosan segítene.Szemüveges vagyok,s néha abetűk ékezetét is elnézem, de nam baj, a fő, hogy az ember szíve ott legyen, jelen esetben, a magyar nótáé.Szeretnék több nótaklubbal is kapcsolatot létesíten, a klubbom s a magam nevében is.Biztos vagyok abban, hogy kölcsönösen, mindkét fél megelégedésére sok közös, hasznos témánk volna, fellépések barátságok stb Nem tudom hol lehetne megrendelni a magyarnótás újságot, szeretném járatni magamnak, hogy képben legyek
Nótás barátsággal üdvözlök mindenkit:Dalnoki Zsuzsanna

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Kedves Zsuzsanna, ha tudsz töltsél fel képeket magatokról .Nincs különösebb probléma a gépeléseddel. Érthető a hozzászólás. Az elütések előfordulnak másnál is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Boics, de néha nem fveszem észre, s ezért dupla betű kerül egymás mellé, vagy nem ütök szünetjelet. Hiába , nem megy ez a gépelés..... ezt is tanulni kéne.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Talán beszéljünk valmi másról,hagyjuk csillapodni a kedélyeket. Remélem mindenki elgondolkodik a történtekről, s levonja a tanulságot belóle., magam is! Szeretném bemutatni a klubomat, ahol mint amatőr énekes, éneklek, s a klubvezetői teendőket is elvégzem. Hevesi József Magyarnóta Klub, székhelye Eger. Művészeti vezető:Dobó Katica. Korrepetitorunk:Gonda László. Szertnivaló, lelkes kis csapat, akik mindent megtesznek azért, hogy a maximumot hozzák ki magukból Amatőr énekesek vagyunk, de szívünket-lelkünket beleadjuk agy-egy előadásba. A közönség tudja, hogy nem vagyunk hívatásos , tanult énekesek, de így szeretnek bennünket, s ha néha apróbb-cseprőbb hibát vétünk is, nem veszik rossznéven.A mi szeretett énekeseink, mondják, és a mi imádott közönségünk.
Hát így élünk mi együtt, kéz kezet fogva, drukkolunk egymásnak, s örülünk ha sikerül a társainknak az előadás.nem várunk elismerést, köszönetet mindezért. nekünk a közönség szeretete,tapsa a legnagyobb ajándék.Szeretem a clubomat, örülök, hogy velük együtt művelhetem ezt a csodás dolgot, hogy magyarnótát énekelhetünk, s talán az utánunk jövő generrációnak is átadhatunk ebből a szeretetből egy kicsit, talán ők is folytatják ezt a nemes hagyományt, és éneklik, folytatják, amit miátadunk nekik.
Dalnoki Zsuzsanna

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Természetesen így van a nóta királya a nótás társadalmat mozgató erőkkel szemben tehetetlen. Csak ez az agyament kitaláció miatt bekattant az agyam. Mára már visszakattantam és Tolnai ur bocsánatáért is esedezem

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ilyen verseny kiírást!!!!!! Most meg kapkodás, átgondolatlanság,felfoghatatlan,ami ott tötrénhet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Valóban, András a KIRÁLY, de nem áll , nem állhat felette a nótás-társadalmat mozgató erőknek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Mária!. Nekem megvan minden verse, s dala. ,szívből szólnak szívhez.Mély érzelmet tükröznek, sokszor a kezembe veszem a könyvet. A tehetséget nem lehet lenyomni, bárhol, bármikor újra a felszínre tör. A tiszavirágéletű felkapott "műveszek", oly gyorsan felejtődnek, amilyen gyorsan a tiszavirág meghal.Gratulálok a munkájához, töretlen szorgalmához.
Tisztelettel:Dalnoki Zsuzsanna

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Talán meg kellene erről az egészről kérdezni a két másik kitűnő művészünket. De szerintem ők ezeket nem is olvassák.Mert valóban logikusabb és elfogadhatóbb lenne , ha valami másnak neveznék azt a (mindenáron kiadandó díjat !) Pl A nemzet nótaénekese.. vagy hasonló ..) Andris már valóban semmit nem tud tenni itt , és szólni...Talán még szólni igen, de minek és KINEK ????? Itt valami óriási deformáltság áll fenn műfajunkban : Mikor én ide a nótásokhoz ( kb 15-18 éve )elszegődtem, hittel és őszinte felvállalásokkal voltam tele. Erősíteni akartam műfajunkat, megőrizni és tartani rangját a kultúrális palettán. Örömmel vállaltam fel minden nélkül a NÓTÁS LAP tudósításait, ahol csak tudtam segítettem a rendezvények munkáit. Aztán lassan , lassan be kellett látnom valamit !!!! Itt nem csak ez számít. Minden gagyit (legyen az nótaszöveg, új nóta, vagy akár egy -egy kezdetleges rendezvény ...) mindent lehet, csak pénz is legyen hozzá.De engem azért segített az Isten, mert a írói vénámat nem lehetett elvenni senkinek tőlem, és saját lábamra állva , magam rendezem előadásaimat, írom dalaimat, (amik soha nem lettek OLIMPIAI győztesek ) de annál többen vállalják fel énekelni. (Nem voltak szerzői estjeim, meg nem ünnepeltettem magam, de amit teszek a mai napig is azt egy olyan műfajért szeretném tenni, ami nem lesz a köznevetség tárgya. Mit mondhatnék még ? Végtelenül sajnálnám, ha ez a műfaj, amiért sokan, őszintén, hittel, tettük a dolgunkat, ez most elértéktelenedne. Valóban az élvonalbeli, műfajunkat képviselő " NAGY " előadóink már megszólalhatnának ott, ahol kellene. Tudom nekik sem könnyű, de talán nagyobb hangsúllyal bírnának.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Magdika! Ön nagyon jól látja.Sajnos Ez az igazság!
Én is keresem a miérteket,de sosem kaptam választ.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Kedves Tolnai úr csak arra gondoltam, ha már egyszer van egy ilyen cime, hogy a magyarnóta király akkor azt ki lehetne használni hogy befolyást gyakoroljon a múfaj vezetőire, hogy ne fordulhassanak elő ilyen dolgok. Ezek szerint a műfaj vezető funkcionáriusai, úgy, mint nóta királyt soha meg sem kérdezik semmilyen kérdésben.
azt értem, hogy ez a cím tradicionális szokás miatt került az ön birtokába.De ez egy elismerés, egy rang. és ha nem értene a magyarnótához nem ismerné annak minden csinját binját biztos nem önre esett volna a választás.
Ha viszont semmibe veszik a címet mi szükség van vezetőinknek arra, hogy még császári rangot is adjanak valakinek, ha úgysem fogja senki a véleményét megkérdezni.sem a nóta királyának, sem a nóta császárának.
Tolnai úr nem magával van gondom, imádom ahogy énekel, hanem a címmel amely ezek szerint arra nem használható, hogy befolyással is birjon arra a műfajra aminek a királya.
Valahogy igy gondoltam: mintha egy orvos nem gyógyithatna és senki nem kérdezné meg a véleményét a páciens betegségi tüneteivel kapcsolatban.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Kovács Mária Magdolna!

Nem szeretném Önt megsérteni mint ahogy azt Ön teszi,de velem kapcsolatban igazságtalanul ír!!!
Mit tudok én ez ellen tenni????
Én találtam ki???
Én rendezem????
Meghívtak engem???
Kérdezett engem valaki???
Én akarok császár lenni???
Én fogadom el a Császári kinevezést???
Akkor miért engem szapul???

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Tehát a Nógrádi úr zseniális ötlete nehezedik a magyarnóta műfajára ólomsúlyként húzva lefelé és csak lefelé. Mivel a császársággal kapcsolatos véleményemet már több hozzászólásban leírtam, annyit tudok még hozzáfűzni, hogy ez a mániás rang és dij osztogatás felülmülja minden ideggondozói intézetben ápolt elmeszüleményét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Visszautalva első hozzászólásomra,örülök,hogy az itt kommentelők egyformán látják az egri verseny hozzá nem értő szervezőinek kritikán aluli jártasságát a rendezéssel,kiírással kapcsolatban. Mi csak tamáskodni tudunk Fűrész úr szerint.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mindkét művészt , Szentendrei Klárát, Bokor Jánost tisztelem s nagyra becsülöm, nem hiszem, hogy erre a " megtiszteltetésre vágynak" ők enélkül is elismertek, nem ettől a "címtől "válnának még nagyobbá!.Kételkedem abban, hogy ezekután ők a nevüket adják ehhez a komédiához, legalább is merem remélni.
Tisztelettel:Dalnoki Zsuzsanna

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Tisztelt Bokor János művész úr és Szentendrei Klára művésznő. Az Önök hozzáállása ebben az ügyben nem ismert. Vajon mi lehet a motiváló ereje, hogy valaki nevetségessé tegye magát olyan cím elfogadásával, amelynek semmi, de semmi köze nincs a magyarnótás műfaj területén kifejtett tevékenységükhöz. Önökhöz sokkal jobban illenék a nemzet kiváló magyarnóta előadói cím, vagy valami hasonló.
Tolnai úr megoldottnak látja az ügyet miként a korona az ő fején marad. A többi már nem is érdekli, csak az a fránya koronna ne billegjen már a fején.
Van nekünk egy katonatisztünk aki magyarnótás rendezvények megszervezésére adta fejét. ezzel még nem is volna semmi vaj. A baj ott gyökeredzik, hogyha valamit a mi szervezőnk a fejébe vesz, ha törik, ha szakad azt keresztül viszi, mert a magyarnóta császárrá avatás olyan tűzként világítja elméjét, amely minden más értelmes gondolatot kiéget az agyából. Ez a vaskalapos diktatórikus gondolkodásmód semmiféle véleményt és elgondolást nem tud a magáévá tenni, csak az lehet fasza egy jó dolog amit ő hoz létre.

Szóval miért is nem lehetne bálkirályt és királynőt választani, valamint a két arra érdemes előadónkat egy egy tiszteségges dijjal, mondjuk nemzetünk kiváló nótaénekesi címmel olyan rangra emelni, amelynek viselése nem válna a viccgyártók célpontjává.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bocsánat,de a "Császári" címet nem én találtam ki.Mivel én a Nótakirályi roma hagyomány megőrzéséről tárgyaltam és közöltem,hogy foglalt a cím,azonnal rávágta Nógrádi Úr,hogy akkor Császár lesz.
Majd felhívták Bokor Jánost,hogy a "Nótakirály" cím foglalt,válasszon. Vagy Eger város Nótakirálya vagy Nótacsászár szeretne lenni. Végül megállapodtak az utóbbiban.
Én tudomásul vettem és édesanyámmal eljöttünk haza.

Válasz

Petik Erzsébet üzente 11 éve

Kedves nótás barátaim! Az alábbi véleményt nem a párom, hanem én írtam, csak egy a laptopunk! Szinte minden hozzászólóval egyetértek... Nótás üdv P.Erzsi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nevetséges, hogy egy versenyfelhívás után idáig jutottunk! Talán még azt is megérjük valamikor, hogy nagyérdemű felsőbb nótás vezetőink PÁPÁT is kiálltanak?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem tudom sírjak, vagy nevessek:! Úgyanezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem amit Kovács Mária Magdolna és László Mária az alábbiakban leírt. Magam nemcsak csodálkozom valakin, hanem ledöbbentem, s csalódtam benne. Ezzel én is lezárom ezt a témát. Szél ellen........

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Tévedés ne essék nem Bokor János, és Szentendrei Klára előadóművészek ellen van kifogásom, hanem az agyament titulus ellen. Magyarországon szerény történelmi ismereteim szerint soha nem volt császárság. Nem baj, majd lesz méghozzá a kulturális minisztérium főtitkára, a magyarnóta egyesület elnöke és a magyarnótás társadalom hallgatólagos beleegyezésével. egy ujabb igazolására annak, hogy a magyarnótások vezetői nem állnak a helyzet magaslatán akkor, amikor a magyarnóta ügyét jó irányba kellene terelgetni.

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Magdikám ! Úgy érzem megelőztél. Nekem is hirtelenjében a "CÁRSÁG " jutott az eszembe. De már nem akartam feszegetni ezt a "NEVETSÉGES " erőlködést. Mit is mondhatnánk erre ? Bármilyen szomorú is , de barátaim, valahogy nem érezzük egy kicsit, hogy valahol kezd igaza lenni egy tőlünk kívülállónak...? Pl (A Csillag Születik furcsa zsűritagjának ?) Ha mi " magunk " is így , ilyen komolytalanra vesszük műfajunkat, akkor milyen jogon várhatnánk el mások megbecsülését a nóta irányában. Ez van. Kész. Hiszen ennek már meg kell, hogy történjen, mert ha nem, akkor oda a rendezvény. Bocsi. Elég. Azért egy kicsit csodálkozunk valakin, hogy ebbe belement.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Nótacsászár??????? Nos az ötlet kissé bizarr.
A romatársadalom évszázados hagyományaként szokás jogként él a muzsikus világban a királlyá koronázás és a cigányok nagyobb csoportjának helyi vezetőjévé, a .vajdává választás.
A nótacsászárságot pedig most akarják bevezetni . Ez az uralkodó cím a legmagasabb világ uralkodói rang, aki a királyok királya és felette csak isten áll. Ma az egyetlen élő császári cím a japán uralkodóé.
A következő évben talán a magyarnóta cárjaként, imperátoraként, fejedelmeként, bárójaként, szultánjaként fáraójaként bégjeként, emirjeként, vagy egyenesen a pápai titulussal fogjuk illetni valamelyik előadónkat.
Nos kedves Szirmai úr, Nógrádi úr, Bokor úr és Tolnai úr, Ezeknek az úraknak vág az eszük, mint a penge, csak nem jó felé. Ha nem akarják, hogy az egész ország és világ a magyarnótásokon röhögjön ettől a császárrá koronázási ceremóniától., ajánlatos lenne ujból felülbirálni saját döntésüket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen én is hallottam ilyen kijelentéseket , amiket László Marika megjegyzett N. I Úrtól, pár éve
Felsőzsolcán voltunk. Nem a legszebb véleménnyel volt akkor az amatőr énekesekről, s az általuk szervezett rendezvényekről. Finoman azt fejtegette, az amatőr énekeseknek nincs is helye a színpadon, ha emlékezetem nem csal. merthogy rontjuk a színvonalat. Azért maradt meg emlékezetemben, mert magam is amatőr énekes vagyok.Amatőr vagyok, de mindent megteszek azért, hogy szerény képességemből a legtöbbet kihozzak. Hetente járok énektanárhoz, eleinte többször is. /Sajnos a betegségem egy időre ezt felfüggesztette/. Az éneklés öröméérte éneklek, nem feltétlen azért, hogy színpadra állva tegyem ezt. Ha megengedi a művészeti vezetőm, hogy néha egy-egy dalt elénekeljek a Színpadon, megtiszteltetésnek veszem, s alázattal teszem.Nem hiszem, hogy ezáltal már valaki lettem.Nem értékelem sem többnek, sem kevesebbnek magam, mint aki vagyok.Soha nem indultam, s nincs is szándékomban nótaversenyekre járni. Ennek két oka van: Egyrész a négy év, amióta énekelni tanulok, kevés ahhoz, hogy kiálljak versenyezni. kettő, bocsánatot kérek előre is azon tisztessége, jószándékú, szakmájukat magas színten végző emberektől, akik tiszteségessen birálnk el énekesekt, da sajnos már azt is megtapasztaltam, hogy nem minden esetben azok nyerik meg a versenyeket, akik a legjobbak. Erre utaltam amikor egyik hozzászólásomban azt fejtegettem, hogy a magyarnóta nem lehtshow műsor, és biznis. / Bocs, de néha elütöm,elnézem a betűket, sajnos nem vagyok ezen a téren gyakorlott..
Tisztelettel:Dalnoki zsuzsa

Válasz

BODROGI ZSUZSA üzente 11 éve

De,kiszórtak,minden Őszirózsást,csak nézze át a továbbjutókat,és a kieső neveket!!!!
És bizony az egyetlen akit nem tudtak "legyőzni" az sms-szavazatok manipulálásával,mert bekerült olyan is,aki aki nem érdemelte meg! Sajnos a "nagyobb" kereskedelmi Televízióknál is így működik a közönség szavazás, Nádasdy Lacinál sikerült,és megérdemelten elért egy helyezést,bár szerintem is jobb volt!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Barátaim!

Tájékoztatlak benneteket,hogy az elmúlt napokban feltüntetett sérelmem
a mai napon megoldódott,és tisztázásra került.
Köszönet érte Szirmai László Igazgató Úrnak,az Országos Szórakoztató Központ Igazgatójának. Szirmai Úrral, Nógrádi Tóth István Úrral ,és Bokor János kollégámmal közös megegyezés alapján megállapodtunk abban,hogy a Nótakirály címet én viselem továbbra is. Bokor János barátomat pedig "Nóta császárnak avatják majd Egerben.



Nektek pedig Köszönöm a sok támogató levelet,és a sok szeretetet!
Nótás szeretettel: Tolnai András

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Azért nem, mert számít nekik, hogy meghívják-e a következő hakniba. Az igazság kimondása nem kifizetődő. Néhány nagy énekes ebből élt, él és ebből szeretne megélni, amíg ki tud állni. Ez rettenetes probléma, mert azt mutatja, hogy a legtehetségesebb és legjobb énekes sem mondhatja el a saját véleményét anélkül, hogy ne kelljen szembenéznie a mellőzöttség fenyegetésével. Akinek a Kádár-rendszerben módja volt eltitkolni a jövedelmét és ezért most 50e Ft nyugdíjat kap, kénytelen lehetőleg senkivel sem összeveszni és senkinek nem megmondani a szemébe, hogy mit gondol róla. Mert ha ezt teszi, akkor a következő hakniból lehet, hogy kimarad.
A magyar nóta évek vagy évtizedek óta olyan helyzetben van, mint egy haldokló szocialista nagyvállalat, amelynek vezetését újraválasztják a közöny vámszedői, akik a vállalatgazdasági szinten profittermelésre már képtelen üzem infrastruktúrájából egyéni boldogulásuk légvárait építgetik, nem törődve azzal, hogy ha a vállalat csődbe megy, akkor a légvárak is összedőlnek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nevezett urakkal nem állok telefonkapcsolatban, mert egyikükért sem rajongtam soha. N. T. I. úr vélhetően figyelemmel kíséri ezen oldalt, hiszen már olvashattunk tőle hozzászólásokat. Vélelmezhető, hogy a most tervezett eseménnyel kapcsolatos észrevételeinket is olvassa, vagy legalább közvetítő révén értesül a felháborodásunkról. Ha ennek ellenére mégis elmegy a rendezvényre Szirmai úrral és tevőlegesen részt vesz azon olyan minőségben, ahogy az meghirdetve van, akkor végképp kiírja ő és Szirmai úr is magát a magyar nóta színvonaláért kardoskodók közösségéből, de legalábbis hiteltelenné válik mindaz, amit a színvonal fenntartása érdekében tiltakozásukkal, felsőbb szervek felé levelezgetésükkel tesznek.
Elegem van abból, hogy minden versenyen Szirmai László neve tűnik fel. Miért nem hiányozhat egyetlen rendezvényről sem? Nem kiemelkedő előadója a nótának, hanem csak egy közepes szerzője. Elmúlt az a rendszer, amikor egy nótaénekest az ORI vagy az OSZK közvetített ki. Az énekesek egyáltalán nem függnek az OSZK-tól, még a kezdők sem. Magyarázza már el nekem valaki, hogy Szirmai László mit keres – rendszerint ráadásul zsűrielnökként – magyar nótás versenyeken, rendezvényeken.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyet értek a hozzászólókkal, de nagyon EGYET László Marikával. Nem csak erről a versenyről van szó. Amikor egy neve sincs nótaklub meghív egy húzó nevet, csak azért, hogy a közönség ezért az egy húzó névért bemenjen az előadsára, a nótaklub tagjai szerepelhessenek, akkor az a bizonyos húzó név nem kérdezi meg, kikkel is fog fellépni egy színpadon? És ha önérzetes lenne a profi énekes, ha számítana a szakma, a műfaj, akkor nem fogadná el a meghívást. Sőt nótaturnékat Erdélyben és az ország különböző részein sem vállana egy szál zongorával. És persze meg kellene kérdezni a tisztelt zsűri tagokat is! Én ezzel nem a nótaklubokat akarom sérteni. A nótaklub él a lehetőségével. Pontosan arra szeretnék célozni, hogy a műfajért a még aktív "nagy" nevek nem tesznek semmit. Nem hallatják magukat. És igazából a profi énekesek hálásak is lehetnek a nótakluboknak, minden egyes szervezőnek, aki még fellépési lehetőséget kínál nekik. Én kiállok az amatőrök, a nótaklubok, a szerevők mellett, még akkor is, ha mindenütt azt halljuk, hogy ők járatják le a műfajt. Nem ők járatják le. Ők a maguk eszközeivel, lehetőségeivel teszik, amit tudnak tenni. De a kérdésem ismét az: mit tesznek a húzó nevek, a profik, a köztársaság érdemrenddel kitünetetett énekesei?

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Magdikám ! Milyen kollektív dologról beszélünk ? Elsőként és legfontosabb kitételt az jelentené, ha az ily módon szervezett versenyekhez a műfaj " VEZETŐ-KÉPVISELŐI ) nem vállalnának pl ZSŰRIZÉST, JÓVÁHAGYÁST ! Nem mondanának rá ÁMENT ! Mert mint Dalnoki Zsuzsika mondta, az EGRI EGYESÜLET vezetője senkitől (értjük pl a magunkat, a közkatonákat !!), nem fogad el semmi véleményt, tiltakozást. Na de azoktól, akik ebben főszerepet kapnak ??? Pl az ÍTÉSZEK ??? Azoktól sem megy tiltakozó vélemény?! Szerintem ez a dolog fő nyitja ! Elvállalni egy olyat, ami ellen olykor egy -egy értekezleten ők adnak hangot és tiltakoznak legjobban ! Pl néhányat említve... "-dilettánsok ne rendezzenek, színvonalat adjunk minden rendezvénynek, nem hozzáértők ne rendezzenek...stb stb..) Hol van akkor most ez a véleményük ???

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Minden olyan versenykiirást bojkottálni kellenne amely nem felel meg a műfaj hagyományainak. ezt viszont maguk a műfaj képviselői, közkatonái, nemcsak a vezetők tehetik meg.
A többek által összehangolt módon történő visszautasítás, a helytelenítés kifejezése, vagy bizonyos feltételek kierőszakolása a nótás társadalomhoz tartozók együttes összefogásával lehetséges.
A szervezettel szembeni nyomásgyakorlás, mint például nem megyek el olyan versenyre amely eleve nem felel meg a hagyományos kiirás szabályainak, nem fogadom el a felkérést, a meghívást, a nótakedvelő közönség nem aszisztál szinvonal alatti rendezvényeken, mind, mind tiltakozások lehetnek a színvonal alatti megjelenés ellen.
Ebben a klubban rejő lehetőségeket felajánlom minden esetben az ilyen jellegű megszervezésekre is. A színvonal azzal nem fog emelkedni, ha a problémákat feltárjuk, ugyanakkor nem teszünk semmit annak érdekében, hogy azok meg is szünjenek.
A kommentezők négy év óta jelenitik meg a kifogásokat, világítanak rá, a bajok gyökerére, elemezték a visszás eseteket és a kritikák falra hányt borsóként peregnek le azokról akiknek illenék legalább elgondolkodni a kritikák jogosságán, vagy jogtalanságán.

Válasz

szabó ferenc üzente 11 éve

Hát igen, a színvonal elszállni látszik, amióta pénzért megvehető ez a műfaj, amióta pénzért BÁRKI azt csinálhat, amit csak akar, ott nyerhet, ahol akar.....és akkor kérem nem szabad csodálkozni, hogy az ördög műfajának titulálják mindezt.....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Mária!
Igen, jól látja a dolgokat, ott vannak, és még aszisztálnak is hozzá.Elgondolkodom, ha a hozzáértő vezető személyiségek ebben partnerek, miért csodálkozunk azon, hogy a magyar nótát oly sokan lenézik?! Mikor mi "magunk" is megengedjük az ilyen "színvonalú" versenyek megrendezését.

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Az , hogy egy szervező "hozzá nem értő !!!!" az egy dolog., Na de hol vannak ilyen esetekben a szakma " HOZZÁÉRTŐ vezető személyiségei ", akik ezt helyre tennék?? - Hát, ott ! Ott vannak, ilyen szervezésekre IGENT MONDVA !

Válasz

László Mária üzente 11 éve

És az Ilyen szemléletű,(műfajunkhoz nem értő vezetővel megáldott ) " EGYESÜLETTEL vannak együttműködésben a MAGYARNÓTA vezető képviselői ??????? LM

Válasz

Simon Zsóka Mecin-Mecs üzente 11 éve

Egyetértek minden hozzászólóval a versennyel kapcsolatban.Külön köszönöm Dalnoki Zsuzsa véleményét,így az én problémámat is leírta,hiszen én is ott voltam,de én sem bírtam ezt az ellentmondást nem tűrő stílust.Ezért hagytam ott a nagyon jónak ígérkező egyesületet így minden kapcsolatom megszakadt velük.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Na akkor katonásan rendre leszünk utasítva, de ettől a probléma még probléma marad és Tolnai András művész úr megsértése is sértés marad. Gondoljon csak bele a tiszt úr, hogyha vele történne meg ilyesmi. a neki adományozott rangjelzéseket minden szó nélkül visszavennék és másra ruháznák át., mert a nóta királyunkkal valami ilyesmi fog megtörténni,, nem is beszélve arról, hogy ez roma muzsikusok több száz éves hagyománya és nem amatőr versenyeken szokás ilyen címek adományozása. Lehet, hogy jó szervező, de nem elég jó, mert nem volt eléggé körültekintő és a magyarnóta műfaj sajátosságaira és a roma kultúra hagyományaira nincs tekintettel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Magdika!
Sajnos, rövid ideig tagja voltam Fűrész János egyesületének . Jó szervező, mindent megmozgat annak érdekében, hogy elérje amit akar,viszont nem tűr ellentmondást, mindennek úgy kell lennie ahogy ő akarja. Ezért nem is értem, mikor azt írta a " tamáskodók" neki mondják el a véleményüket, úgyan minek, úgysem érdekli bárki bármit mond is.A nótás szakmához pedig semmit sem ért, ha értene, nem tett volna olyan kijelentést, hogy nem énekelhetünk lassú és andalgó nótákat, mert azt a közönség nem szeret, csak a csárdásokat. Nem is igen szerette, ha ezekkel a dalokkal próbálkoztunk. Ő hívatásos katonatiszt, s viselkedésében ma is ezt a jegyet hordozza,a tagokat is katonákként kezeli, megtapasztaltam.

Válasz

vincze gábor üzente 11 éve

A MAGYAR NÓTAKIRÁLY 2008.ÓTA MÁR MEG LETT VÁLASZTVA Ő PEDIG TOLNAI ÁNDRÁS ÉS EZT A CIMET SENKI SEM VEHETI EL HALÁLA UTÁN SE TÓLE.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SZÉGYEN HOGY ILYEN HOZZÁNEM ÉRTŐ EMBER SZERVEZ RENDEZVÉNYEKET..

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

A magyar nótaklubba felkerült cikkek, híranyagok a figyelem felkeltését, az információk gyors, szabad áramlását szolgálják.

A klubtagok jogos észrevételei, pedig rávilágítanak olyan visszáságokra, amelyeken illenék elgondolkodni és nemes egyszerüséggel önkritikát gyakorolni.

A kommentek nem öncéluak, senki sem azért írja ide a véleményét, hogy azzal a klubban levő hozzászólások száma szám szerint növekedjen, hanem minden kommentező gondolatait az a cél vezérli, hogy a rendezvények, versenyek találkozók a legtöbb elismerést kapják. A műfaj ötcsillagos rendezvényei hiába teszik egy-egy lépcsőfokkal magasabbra az elismerés ranglétráján a magyarnótát, ha mindig is lesznek olyanok akik semmibe veszik a nemes célt, hogy a műfajt ki kell emelni abból a szakadékból amelybe belecsúszott.. Ez a szakadék nagyon mély és nem lehet megengedni magunknak semmilyen lazaságot. A műfaj legkiemelkedőbb egyéniségei által pontokba kellene foglalni azokat az ismérveket amelyek jellemezhetnek egy-egy versenykiirást, (szép példa a szegediek versenykíírása) egy-egy nótatalálkozó , egy-egy est, vagy délutános rendezvényt. A műfaj képviselőinek nemcsak önös érdekeit kellene nézni, hanem összefogni a műfaj érdekében is, mert ha ezt nem teszik meg a szakmailag mindig lesznek elfogadhatatlan lefelé húzó , csak a bevételt szem előtt tartó esetek.
Ezekhez kellene tartania magát minden szervezőnek, amennyiben nem tudja ezeket a feltételeket garantálni, úgy nem kapna engedélyt a rendezvény megtartására

Egy egyszerű példával támasztanám alá. Azt mindenki tudja milyen egy jó igazi tyúkhúsleves. Bele kell tenni mindent ami belevaló se többet, se kevesebbet.

Nos, ha én hozzáöntök még két liter vizet, meg hozzáadok egy kis marhahúst, esetleg sertés húst, behabarom egy pohár tejföllel is, már nem is tyúkhúslevesnek hívják és minden valószínűség szerint kapok egy felhigult zagyvalékot ami már ehetetlen lesz.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Szerény meglátásom szerint a szervezők összekeverik a szezont a fazonnal. Összemosnak rendezvényeket

Először is van egyszer egy versenykiírás amatőr előadók részére
:
Van egy találkozó:


Bál rendezése:


Van egy nótakirály és királynői cím adományozás: ezt szerintem átírhatnák bálkirály és bál királynóre


Nemzet Magyar Nóta Énekese kitüntető cím átadása: ez csak profi több éven át a műfajban sikereket elért előadó lehet




Egy résztvevő költségei:
versenyre benevezés: 6.000.- ft. + kollégiumi szállás: 2.000.- ft. + étkezés + tombola + ? báli belépő + ünnepi ruha + utazás költsége

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Talán azért kerestek meg Zsóka ezzel kapcsolatban, mert még abban a tudatban vannak többen, mint én is még nem oly rég, hogy Te is aktív , lelkes tagja voltál az EZÜSTIDŐ nótás közösségnek. Mivel a NÓTÁS ÚJSÁGBAN is találkozhattak tudósításokkal az olvasók, melyekben örömmel számoltál be működéseitekről. Talán nem értesültek még arról, hogy Te kiléptél onnét. Üdv LM

Válasz

Simon Zsóka Mecin-Mecs üzente 11 éve

Mivel többen megkerestek privátban az egri nótaversennyel kapcsolatban,szeretném közölni mindenkivel,hogy nem tartozom a rendező egyesülethez és semmilyen kapcsolatom nincs velük.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Kedves klubtagok! Az imént hívott fel Tolnai András úr a MAGYAR NÓTA KIRÁLYA az egri nótaverseny programján belül magyarnótakirályi cím adományozásával kapcsolatban.
A cigánymuzsikus társadalom több százéves tradícióija szerint a közösség kiválasztása alapján a saját mûfajában a legjobbat, a legkiválóbbat illeti meg a korona és a cím viselése, amelyet nagyszabású és látványos ceremónia keretében adnak át.
A nótaéneklés elsõ királyát, aki szerelmének a színpadot, fizetségének a tapsot tartja, 2008 július utolsó napján koronázták meg Budapesten. Ő Tolnai András.
A korona méltóbb főre nem is kerülhetett volna.
Az egri szervezőknek már tudomásuk van arról, hogy a magyarnóta klubban sérelmezzük a szervezők hozzá nem értését, de az elnök úr "tamáskodásnak" nevezi az ide irt kommenteket és alaposabb odafigyelést vár a versenykiirás elolvasásakor.
Ajánlom a szervezők figyelmébe a

http://magyarnota.network.hu/blog/magyarnota-klub-cikkei/a-magyar-nota-kiralya-tolnai-andras-1

linket melyben forrás megjelöléssel áthoztam azokat a cikkeket amelyek a királlyá koronázásról adnak hírt.
A magyarnóta királya: Tolnai András. A korona őt illeti haláláig és azon túl is.

Többszöri átolvasás után is úgy látom, hogy az ámítás erre a versenykiirásra helyénvalóbb, mint "sz"ámítógépes kommentekre. Díjak sokasága vár gazdáira, A díjdömping viszont erősen megkérdőjelezi azok értékét.
Arra a következtetésre jutottam, hogyha uj királyt és királynőt akarnak megkoronázni akkor az előző királyt és királynőt meg kellene fosztani a címtől, ( amire viszont semmi okunk nem lehet ) mert egyszerre csak egy királya lehet a műfajnak.

Válasz

MOLNÁR JENŐ üzente 11 éve

Tisztelt eddigi hozzászólók!
Bár régebben már hozzászóltam ehhez a témához,de újra visszatérnék ide.
Nemrégiben láttam a szegedi nótaverseny kiírását és szeretném az egri főszervezőnek a figyelmébe ajánlani,tanuljon belőle.Így néz ki egy korrekt versenykiírás sallangok és lózungok nélkül.E mellet feltűnt még,hogy a szegediek számlaszámra kérik a nevezési díjat míg az egriek Fűrész János lakás címére.Nincs a rendező egyesületnek számlaszáma,vagy más ok miatt kérik a lakás címre a horribilis nevezési díjat?
Remélem a fülébe jutnak az itt felvetett problémák.Ha nem olvasná bízom benne,hogy felhívják figyelmét a klubtagok.Senki nem akar "tamáskodni",csak tisztességes versenyt.
Nótakirályt pedig nem egy amatőr versenyen kell megválasztani,hanem arra érdemes plénumon.

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Kedves Péter! Ezzel csak az a gond, hogy az itt leírtakat pontosan azok nem olvassák, akik ebben érintettek !!! Én már elsőként, ahogy láttam kiírást jeleztem N.T.Istvánnak, hogy itt valami "bibi " van. Kértem,tekintse meg a Klub oldalait, mert műfajunkból többen érthetetlennek tartják ezt az egészet. Hogy aztán a továbbiakban mit lépnek, azt már nem tudom. Szerintem érdemes lenne közvetlen velük ezt közölni. Vagy telefonon, vagy privát Email-ben. Üdv LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A koronázás a cigányzenészek tradíciója. A hagyomány szerint a cigányzenészek választanak cigánykirályt a legjobb prímások közül, és ez a hagyomány az elmúlt években kiteljesedett a magyar nóta királyának és a cigánynóta királynőjének megválasztásával, vagyis ezeket a titulusokat a szakmában szokásjog alapján a cigányzenész szakma alapítja, adományozza, így elvileg szervezetek, magászemélyek „nótakirály koronázásának” jogi akadálya nincsen. Ezt tudhatja Nógrádi úr és Szirmai úr is, mi több: nekik ezt tudniuk kell, a kiírás szerint azonban nevüket adják ehhez a rendezvényhez, amelynek főszervezője magának vindikálja azt a jogot, hogy koronafőt jelöljön. Ha ők úgy vesznek részt ezen a rendezvényen, mint ahogy az kiírva vagyon, akkor ez a fő probléma. Az, hogy nem diszkreditálják, hanem jelenlétükkel hitelesítik ezt a rendezvényt a koronázással együtt. E két úrnak hivatalból kellene negligálnia ezt a rendezvényt, és minden fórumon hangot kellene adniuk annak, hogy Tolnai András személyében már létezik nótakirály, és két király nem fér meg egy korona alatt akkor sem, ha egyformán érdemesültek a viselésére. Egész egyszerűen a fenti okok miatt, amely okokkal Nógrádi úr és Bokor úr egyaránt tisztában van. Mindezt nem Bokor János ellenében és Tolnai András védelmében gondolom, hanem egy hagyomány és szokásjog tiszteletében. A szakma képviselőitől azt várom el, hogy tartsák távol magukat ezen rendezvénytől és tartsák tiszteletben a cigányzenészek nótakirály-választási szokásjogát, Bokor Jánosnak pedig a Magyar Nemzet Magyarnóta-énekese vagy más kitüntető címet adományozzanak.

A magyar nóta királynője Kovács Apollónia – őt nem koronázták meg a cigányzenészek, de ekként tartják számon, így tekintenek rá. Szentendrei Klára jelölésével ezért én mindaddig várnék, amíg Kovács Apollónia él.

Válasz

szabó ferenc üzente 11 éve

Kedves egri Szervezők
Megkérdezem továbbá, hogyan képzeli a kedves Szervező Úr, hogy egy meglévő címet adományoz - tény, hogy színvonalas művésznek - oda, mintha Tolnai András már meghalt volna??? Ez borzasztó, miért van ebben az amúgy is elnyomott műfajban széthúzás, acsarkodás???? Miért kell kihúzni a gyufát kedves Szervezők???

Én magam részéről garantálom, hogy nem lesz nóta király koronázás!

Válasz

szabó ferenc üzente 11 éve

Kedves Németh Úr!

Igaza van! Azonban megkérdezem, hogy a nótakirályt, Tolnai Andrást, miért nem hívják meg egyetlen egy versenyre sem zsűrizni??!! Talán, mert címéből kiindulva nem engedné felhígulni a műfajt???? Talán ezért, talán esetleg anyagi okai vannak, hisz a tehetség, a tudás és a SZÍV a legfontosabb számára, nem a pénz!!! Én ezt tapasztalom minden egyes előadásán, amin volt szerencsém ott lenni.

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Bocsi, de én még azt is furcsának találom, hogy mi ez a sok "Gyémánt"... "Arany".."Ezüst" .."Bronz" kutyafüle, meg Isten tudja mi fene cím osztások??? Hiszen olyan is volt már, ha emlékezetem nem csal, a MOM-ban megrendezett Jákó Vera emlék nótaénekes versenyen. Hogy pontosan melyik évben már nem emlékszem, de jelen voltam. Még mit kell megérnünk? Szegény műfajunk ! És akkor nekünk mondják, hogy vigyázzunk műfajunk rangjára. Hm...Hm..Hm Egy biztos , mi (kicsik ) vigyázunk ! Egyébként sok sikert !!!! LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nótakirályt nem avathatnak,mert az én vagyok!!! 2008-Július.31.-étől.

Ezt tiszteletben kéne tartani. A szervező urat már értesítettem,hogy ez lehetetlen,mert ebből pert fogunk indítani,a 100 tagú cigányzenekar,a Rajkó zenekar és a Kállai Katalin a Kulturális Minisztérium részéről. A Magyar Távirati Irodát is értesítettük.Minden híradásban felszólítjuk a szervezőket,hogy álljanak el ettől a ceremóniától.

Leszögezni kívánom,hogy Nem Bokor János személye ellen van kifogásom,mert a legjobb énekesünk,és jó barátom is,aki szintén meg van döbbenve,hiszen vendégem volt a koronázásomon. Nótakirálynőt avathatnak,de Nótakirályt nem.Egy Országnak 1 miniszterelnöke lehet! A koronázás több száz éves Cigány muzsikus tradició. Miért nem találták ki 2008 előtt?? Legalább már ezt ne vegyék el tőlem. De mint említettem,mindent megtesznek az illetékesek ez ellen.

Tisztelettel: Tolnai András

Válasz

Németh Károly üzente 11 éve

Kedves Dalostársak!
Csak remélni merem, hogy sokan emlékeznek még Pécsi Kiss Ágira, aki Istennek legyen hála, még köztünk van. És aki 8 éves kora óta énekel 2 diplomás éneke-zene tanár, Lerner díjas Énekművész. Jelenleg Ö az EGYEDÜLI, aki ezekkel a képzettségekkel rendelkezik, a nóta énekesek sorában. Vajon Őt, aki abszolút autentikus a műfajban, miért nem hívják meg a Zsűribe és miért nem kapta még meg a neki járó Kossuth díjat? Aki 62 éven át bel és külföldön egyaránt népszerűsítette a magyar nótát, mint műfajt! "Lerner díjat" is csak tavaly kapott, eleddig az illetékesek nem gondoltak arra, hogy megérdemelten kellene díjazni azt az áldozatos munkát ami Ö a műfajba önzetlenül fektetett. A mai napig nincs párja a nótaéneklés tanításában. Kedves Művésznő! Kívánom, hogy éljen sokáig, hogy minél tovább tanulhassunk Öntől mindnyájunk örömére. A Nótakirálynő megválasztásánál még jelen vannak: Pécsi Kiss Ági, Talabér Erzsi, nem utolsó sorban Máté Ottika is! Ezt evidenciában kell tartani.

Válasz

VESZELKA MÁRTA üzente 11 éve

Tisztelt nóta szerető barátaim.Az Egri nóta versenyhez szeretnék hozzá szólni.Fűrész János és Sánta Gyula urak,tudják é egyáltalán mit is jelent az AMATŐR,,,verseny???Pláne korhatár nélkül?,,,Felháborító,hogy így ,ilyen szinten beszennyezik a MAGYAR NÓTA KULTURÁJÁT.Ez nem tisztességes ,pláne olyan énekesekkel szemben,aki már tettek is valamit ezért a művészetért !Had említsem fel,hogy már van,meg koronázott kirájynőnk:BANGÓ MARGIT:KOSSUTH DÍJJAS,NÓTA ÉNEKES ÉS MÉG SOROLHATNÁM.Ez felháborító.És itt kellene el gondolkodni,hogy mire mutatott rá :Puzsér Róbert a csillag születikben.Továbbá:Bokor János nem kezdő,hanem profi,akit nem egy amatőr rendezvényen kellene kitüntetni,hanem egy színvonalasabb műsorban!Szentendrei klárika,ő sem amatőr,hanem profi,őt is úgy szintén színvonalasabb műsorban illetné meg a kitüntetés,nem de bár ?HA önök akik ,viszonylag magas funkcióban dolgoznak,hogy engedhetik meg, hogy ennyire le alacsonyítsák,meg szégyenítsék ezt a csodállatos hagyomány-őrző kultúrát?Látom nincs önkritika ,és nincs semilyen tisztelet az IGAZI művészek iránt..

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A MAGYARNÓTA nemzeti kincsünk, ezért kellő tisztelettel, s alázattal kell hozzá közelíten! Az a véleményem, csak olyan ember rendezzen Magyarnóta Versenyt, aki, akik ezekkel a tulajdonságokkal és magas színtű szakmai hozzáértéssel rendelkeznek, ennek hiányában show műsort csinálnak belőle. A magyarnóta nem válhat biznisszé!

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

A felhívást és az alatta utólagosan gondolom az itteni észrevételekre adott választ áthoztam az Ezüstidő Szabadidős Egyesület oldaláról Juhász Zsuzsanna kommentjére hivatkozva. klubvezető

FELHÍVÁS

AMATŐR ELŐADÓK
III. ORSZÁGOS és HATÁRONTÚLI NÓTAVERSENYÉRE
(egri NÓTÁS TALÁLKOZÓ)


1. A verseny célja:

a magyar nótakincs megőrzése, népszerűsítése, új tehetségek felfedezése
a nemzeti összetartozás erősítése, hídépítés a világban levő magyarokkal

2. Ideje, helye:

2012. május 19-20. szombat és vasárnap, 10.00 és 9.00 órától

EGRI KULTURÁLIS ÉS MŰVÉSZETI KÖZPONT
Bartakovics Béla Közösségi Háza (Eger, Knézich K. út 8.)

3. Résztvevők: amatőr nótások, korhatár nélkül

4. Öltözet: alkalmi (színpadi)

5. Nevezés:
2-2 hallgató és csárdás nótákkal
díja: 6000,- Ft/fő
határideje: 2012. május 5.!

6. Postázandó: Nevezési lap kitöltve, postai csekk befizetés fénymásolata és a Nóták kottái – 1 borítékban az alábbi címre:

FŰRÉSZ JÁNOS
EZÜSTIDŐ SZABADIDŐS EGYESÜLET elnöke
3300 EGER, Tulipánkert út 49.

7. Információ: +36/70/526-2805; www.ezustido.uw.hu


8. A verseny rendje:
1. nap


10.00: Elődöntő (1 hallgató+1 csárdás) cigányzenekarral
18.00: Eredményhirdetés (továbbjut: 24 fő)
20.00: Bál (kímélő falatok, tánczene) – 1 db tombolatárgyat hozz magaddal

2. nap:

9.00: Döntő (1 hallgató+1 csárdás)
15.00: – Eredményhirdetés
– díjak átadása
– Nóta király és Nóta királynő koronázás ill.
a Nemzet Magyar Nóta Énekese kitüntető cím átadása
– Gálaműsor
9. Díjazás:

Elődöntő: Emléklap
Döntő: Oklevél, Emlékserleg – 5 minősítő fokozat (Gyémánt, Arany, Ezüst, Bronz, Vas)
– 7 zsűri különdíj
– 1 különleges díj
Képzőművészeti alkotások
2 főre 1 éjszakás vendég meghívás
2 főre szóló gyertyafényes vacsora
egri borok


10. Egyéb:

”Gyémánt” fokozatot elért nótaénekes nem versenyezhet, minden korábbi versenyző csak magasabb fokozatba léphet vagy zsűri különdíjas lehet!
Szállás: kollégiumban kb. 2000,- Ft/fő

Eger, 2012. január 23.


Fűrész János Sánta Gyula

Ezüstidő Szabadidős Egyesület Életet az Éveknek Országos Szövetség alelnöke
elnöke Heves Megyei elnök



Kedves Nótabarát!


1. Örülünk az eddig beérkezett jelentkezéseknek. Elemezve az elmúlt évek észrevételeit, felhasználva más hasonló rendezvények tapasztalatait, a Kárpát-medence legrangosabb nótaversenyét, ill. nótás találkozóját igyekszünk megvalósítani.

2. Mindenki amatőrnek számít, aki nem előadóművész, énekművész, vagy nem szerzett bizonyítványt az OSZK-tól,- mindegy hány éve nótázik.

3. A várható versenyzői létszám ,a nagy távolságok, a rendezvény jellege miatt tervezzük 2 napra a találkozót.

4. A nevezési díj magába foglalja a két nap zsűrizést, a cigányzenekari kíséretet, az egész napos büfé étkeztetéseket, a bált tánczenével és könnyű falatokkal. (A névvel ellátott szerény tombolatárgyak is a személyességet mélyíthetik.)

5. A zsűri elnöke: Hegyesi Hudik Margit énekművész, az EKF docense. Tagjai: Nógrádi Tóth István előadóművész, daliskola vezető, a Magyar Nóta szerzők és énekesek Országok Egyesületének elnöke, továbbá dr. Fehér Eszter nótaénekes.

6. A Gálán a nótaéneklés két ikonját, Bokor Jánost és Szentendrei Klárát kivánjuk az összmagyarság magyarnóta Királyává és Királynőjévé koronázni örök időkre- Nógrádi Tóth István és Szirmai László, az Országos Szórakoztató Zenei Központ elnökigazgatója közreműködésével.
Az Ezüstidő Szabadidős Egyesület megalapította " A Nemzet Magyar Nóta Énekese" kitüntető címet. Az évente átadandó elismerést is a fenti két énekes kapja meg először.

7. A szállás a Szt. Hedvig Kollégiumban (Dobó tér 6.) lesz.

8. Fogjunk össze a magyar nóta ügyében! Ha továbbra is "tamáskodsz", ne a (sz)ámítógépen irogass a világnak, hanem tőlem kérdezz....


Barátsággal: Fűrész János elnök

Forrás: http://ezustido.uw.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=39

Válasz

juhász zsuzsanna üzente 11 éve

Kedves Mária Magdolna!

Honlapunkra kattintva vettem észre, hogy a Felhívás 5.-ös pontját a rendszergazda még nem törölte. A két professzionális nóta énekest már értesítettük.
Barátsággal: a Szervező

Válasz

juhász zsuzsanna üzente 11 éve

Kedves Kovács Mária Magdolna!

Kérem sziveskedjen alaposan elolvasni a III. Egri Országos és Határontúli Nótaverseny Felhívását, Nevezési lapját, és a szervező I. sz levelét, melyek az ezustido.uw.hu honlapon találhatók. Tisztelettel: a Szervező

Válasz

MOLNÁR JENŐ üzente 11 éve

Tisztelt Hozzászólók!
Olvastam,hogy több hozzászólásban hiányolták az Egyesület reagálását a beírásokra.
Ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy ez valószínűleg nem is fog megtörténni mivel, mikor két éve részt vettem a nótaversenyen,egy pár információhoz jutottam.Akik ismerik azok között köztudott,hogy a főrendező nem rendelkezik számítógéppel és nem is ért hozzá.Ezért nincs E-mail címe sem.Szerintem egy-egy klubtag tájékoztatja Őt az interneten történtekről.Csodálkozom azon,hogy az Egri Kulturális Központ asszisztál az ilyen verseny kiíráshoz hisz ez rájuk is rossz fényt vet.
Egyébként mindenki hozzászólásával egyetértek.

Válasz

Petik Erzsébet üzente 11 éve

Háromszor is megnéztem, és ott nem találtam, de így már világos számomra! Köszönöm Magdika!
Üdv: Erzsi

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Kedves Erzsike ez alatt a felhivás alatt 16 db hozzászólás van. Mind itt van A frissben azért nem látszanak, mert hátracsúsztak, mivel há istennek más cikkekhez is vannak kommentek. A felhivás forrás anyagában a szervezők nem érhetők el, igy nem tudom értesíteni őket az itteni hozzászólásokról, csak régebbi szervezések anyagát találtam meg, de emailes elérhetőséget nem.

Más: Elkezdtük a nótaszövegek szétválogatását és azok is mind megjelennek automatikusan a frissben is.

Válasz

Petik Erzsébet üzente 11 éve

Kedves klubvezetőnk, Magdika! Szeretnék választ kapni, miért tüntették el a Frissből a verseny felhívás alatt a hozzászólásokat? Netán valakiknek szúrja a szemét?
Üdv: P.E.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bizony, bizony László Mária megjegyzésével itt teljesen egyet értek.
Tisztelettel:D. zs

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem szuverén véleményem kedves Fodor barátommal egyetemben, hogy soha nem jutnak el ezek a sorok azokhoz, akikre a magyarnóta ügye igazából a legjobban kellene, hogy tartozzon és igazából tenniük is kellene érte valamit!
Mennyire igaz, hogy micsoda biznisz folyik itt a nótaverseny piacon!!!
Már csak a NAV-nak kellene bele nézni és jönne a hatalmas bukovári!!!
Kedves LM.-nak is és a Petik Erzsikének is teljesen igaza van e témában!!!
Őszintén sajnálom azokat a több évtizede pályán lévő nótaénekeseket, akik a "Nótasztár" versenyen szinte labdába sem rúghattak, az alig csupán néhány nótát ismerő és sztárnak felmagasztalt énekesek mellett!!!
Össze kellene ollózni ezeket a bejegyzéseket és elküldeni azoknak az érintetteknek, akik ezekből a bejegyzésekből valóban soha egy sort el nem olvasnak el, mert nem klub tagok és így valóban nincs lehetőségük, hogy megismerjék ezek tartalmát, miközben a klubtagok meg itt civakodnak egymással teljesen feleslegesen!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Klubvezető!
Most vettem észre,hogy Ön töltötte fel ide a felhívást.
Lehetséges,hogy a szervezők nem klubtagok, esetleg nem látják a kommenteket és ezért, vagy csak nemtörődömségből nem válaszolnak, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyják a tagok észrevételeit?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én már egy hete várom a szervezők észrevételeit, de eddig mindhiába.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Kedves Szervezők, ez a felhívás bizony sokunknál kiverte a biztosítékot. Kérek rá reagálni esetleg a felhiváson változtatni!!!!!!!!!!!!

Válasz

László Mária üzente 11 éve

Bocsánat! Lehet, hogy nehéz felfogású vagyok, de itt valami bibi van !!! AMATŐR ELŐADÓKNAK VAN MEGHIRDETVE UGYE ?? Akkor kinek, kiknek van mersze, értékítélete ahhoz, hogy itt "Nótakirálynőket.., királyokat és "Nemzet Nóta énekes " címeket kreáljanak????
Egy józan gondolkodású szakmabeli szervező, vagy ítész még az élvonalhoz tartozó , rangos , elismert előadók között sem dobálózik ilyen nevű díjakkal. Gondolkodjanak már !!! ha ugyan van mivel, hogy AMATŐRÖK közül lesz majd a NEMZET NÓTA ÉNEKESE ??!!! Gratulálok ! LM

Válasz

Petik Erzsébet üzente 11 éve

Kedves Attila! Szavaidból úgy tűnik más vizeken evezünk.... Véleményem szerint országunkban szinte minden nótaverseny tisztességtelen, de aki versenyezni akar, hát tegye! Nagyon vonzó a színpad, mindenki nótaénekes akar lenni, már Dunát lehet rekeszteni velük. Ezt a különböző nótaklubbok ki is használják rendesen, kell a sok ingyen énekes a műsorukhoz, amiből a vezetők és az egy két ismertebb vendégénekes ki is veszi a hasznot... A nívót nem nézve, csak műsor legyen, ezt tapasztalatból tudom...Én nem vagyok versenyekre járó személy, és nem is leszek, de a Nótasztárt nem hagyhattam ki, főleg hogy több száz énekes közül beválogattak. Hogy a Nótasztárban nem jutottam tovább? Nem rajtam múlott. Sokan jelezték is felém, sőt az elődöntő tíz közönségi szavazatban is benne voltam, bár ettől se több, sem kevesebb nem vagyok. Fátyol Tivadar elismerő szavait megnézheted a videómon, azt már nem akarta fokozni egyik nagyérdemű zsűritag sem, rosszat meg nem is tudtak volna mondani. Sajnos nem zenészcsaládból származom, negyedik éve mióta A Nógrádi úr Daliskolájában énekesi minősítést kaptam már énektanárhoz sem járok, pénzpocséklás lenne a semmiért, saját magamat tanítom. Nem vagyok baráti tegező viszonyban Bokor Jánossal, sem Szirmai úrral. Nótaműsort szervezni nincs lehetőségem, nem is tudnék. Így nem tudok szereplési lehetőséget adni Bokor Jánosnak, Tarnai Kiss Lászlónak,stb.. sőt Szirmai úr sem lehet nótaműsorom fővédnöke...mivel nincs. A fiatalságnak pedig nagy ereje van, amit én már rég nem mondhatok el magamról, így Buffó R. Sándornál sem volt esélyem, aki rendesen elájult a legtöbb hangja sincs fiatal versenyzőtől. Erről ennyit. Nádasdi Lacit személyesen ismerem, az Őszirózsán Őt a legnagyobb arany fokozat illette volna meg,mert még a jóisten is nótaénekesnek teremtette! Ennek én már hangot adtam! Hogy ott ezüst lett,csak a magyar zsűrielnök szakmai tudását, vagy irígységét jellemzi. A Nótasztárban az én értékrendem szerint Laci előkelőbb helyet kapott volna.... föleg azért is mert az egyetlen volt akit tényleg most fedeztek fel ezen a TEHETSÉGKUTATÓN. Erről ennyit.
Kedves Attila vedd a fáradságot, és olvasd el figyelmesen a lejjebb lévő kommenteket, talán jobban fogod tudni miről is van szó!
Dalos üdvözlettel: Petik Erzsi

Válasz

GYŐRÖG ATTILA üzente 12 éve

Erzsike Drága.Te sem jutottál tovább,pedig nem voltál a felvidéki Őszirózsán.Nem szórtak ki minden Őszirózsást sem,mert a Nádasdi Laci is ott szerzett minősítést. Abban igazad van hogy az Őszirózsán túlzásba vannak a minősítések. De a zsűri elnöke az mindig Magyarországi!

Válasz

Petik Erzsébet üzente 12 éve

Figyelmesen végigolvastam a felhívás minden szavát, nem tudom sírjak-e vagy nevessek! Mindenféle fém fokozatok, nótakirály- királynő, korábban valamilyen fokozatot elért versenyzőnek kötelező magasabb fokozatba lépnie? Inkább röhej. Kísértetiesen hasonlít ez a felvidéki Öszirózsa versenyekhez, hiszen az is jó pénzt hozhat a konyhára. Az ottani díjazottakat mind kiszórták a Nótasztárból is. Nem veszik észre az amatőr énekesek, hogy mindez csak a szervezők pénzkereseti lehetőségéről szól ? 6000 forint a nevezési díj, nagyon durva....A magyarnóta verseny az egyik menő biznisz ma magyarországon. Ennek korlátozására felfigyelhetnének már a felsőbb szervek! Nem kellene ezt a szép műfajunkat mégjobban lealacsonyítani. Fodor Károly és Molnár Jenő alant írott hozzászólásával teljesen egyetértek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Valóban? Akkor tényleg kár volt szervezni.

Válasz

Csordás Béláné Bözsi üzente 12 éve

Sok sikert

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tudják mi a lgérdekesebb? Igazán nem is érti, és szereti a Magyar Nótát a Tisztelt Elnök Úr. Szerinte az emberek nem szeretik a lassú és az andalgó nótákat. Csak a csárdást engedi énekelni. Nem értem, ilyen véleménnyel miért rendez Magyar Nóta versenyt.

Válasz

MOLNÁR JENŐ üzente 12 éve

Tisztelt Olvasók!
Elolvastam a Nótaverseny kiírását és nem tudom,hogy sírjak-e,vagy nevessek?Úgy gondolom,hogy ettől a kiírástól már nincs lejjebb.
Lehet írni különféle lózungokat a nótakincsről és az emberi összetartozásról,de aki már egyszer volt versenyen Egerben,az már ezt nem veszi be.Volt szerencsém két éve ott lenni ezen a rendezvényen,ahol a rendezés,zsűrizés a vendégek ellátása kritikán aluli volt és ez nem javult a másodikon sem.
Az öltözet meghatározásánál hiányolom:a szoknya hosszának,vagy a nyakkendő színének előírását.
Azt,hogy 6000 ft.nevezési díj mellé még vigyen magával tombolát is,nevetségesnek tartom.A verseny két napra való széthúzását,kifejezetten pénzbeszedésnek gondolom.
A Magyar nótavilágában való teljes tájékozatlanságnak tartom a Nóta király/nő,illetve a Nemzet énekese cím odaítélését.Szerintem a szervező talán még nem is hallott Tolnay András,vagy Bangó Margit,vagy Máté Ottília nevéről.Hogy mer egy amatőr énekest ezekhez a művészekhez hasonlítani,akik valóban sokat tettek a Magyar nótáért.Remélem,hogy a kiírás eljut az OSZK.illetékeseihez is.Lelki szemeimmel látom,hogy ha véletlenül az egri győztes találkozik pl.egy neves,ismert énekessel és bemutatkozik:xy Nóta király,a Nemzet énekese vagyok,akkor a Művész Úr bizonyára nagyon meglepődik.
Arra is kíváncsi vagyok,hogy egy ilyen verseny kiíráshoz ki meri adni a nevét a zsűribe mivel úgy látom,hogy ez is titkos.Úgy illene amikor megjelenik a felhívás,akkor már tudni kellene a zsűri tagok névsorát.Szerintem a minősítési jog sem illet meg mindenkit komoly szakmai tapasztalatot feltételez a minősítések kiadása.
Remélem,hogy Fűrész János is elgondolkodik a leírtakon.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tisztelt Szervezők!

Én ezt úgy értelmezem,hogy a nóta versenyt 2 napra "nyújtották", mivel a délelőtti elődöntők után18:00 kor eredményhirdetés, majd pihenésképpen este 8-tól bál is lesz, gondolom a 6000 ft nevezési díj tartalmazza. Ide kellene vinni tombolatárgyat.( a vendég vigye?)

Az esti bál rendezése belefér egy közösségi ház szervezésébe. A nóta verseny ilyetén megszervezése már kérdéseket vethet fel. A nótaverseny és a bál, nem természetesen összekapcsolódó rendezvények.
Szabadidős egyesület jelenleg milyen kapcsolatokat ápol a magyar nótával?
Esetleg Nótaklub, Nótakör működik az egyesületen belül? Ha igen, akkor annak égisze alatt szerveződhetne ez a nótaverseny. Ennek hiányában megkérdőjelezhető a verseny szervezőinek tájékozottsága.
Ezt látszik alátámasztani az a tény, hogy a kiírás nem ad teljes körű tájékoztatást a jelentkezni kívánók számára.
Nevezési díj: bállal vagy anélkül
Zsűritagok estleges megnevezése, ami azért is nagyon fontos, mert az utóbbi időben a sorra szerveződő nótaversenyeken rengeteg bírálat érte magát a zsűrit is.
Akadt olyan verseny ahol a szervező egyben versenyző is volt, meg is volt a visszhangja, ennek kivédésére a szegedi egyesület tagjai csak "egyik oldalon" vehettek részt a versenyen.

Más: tudtommal van már Magyarországon Nótakirály Tolnay András, és Nótakirálynő Bangó Margit személyében, ennek felülbírálatát, amit ez a versenykiírás tartalmaz nem tartom helyénvalónak. Feltételezem,nem a szervező egyesület adta magának erre a jogosítványt.
A Nemzet Magyarnóta Énekese? Nem túlzás ez?

Anno Ábrahám Dezső, a Jákó Vera Alapítvány, és a Jákó Vera Nótaszinház igazgatója amatőr és vizsgázott nótaénekesek számára külön-külön kategóriában országos szintű koszorús nótaénekes minősítő versenyt szervezett. Bárki nevezhetett a két kategória valamelyikében. Akkor és ott énekeseink minősítést szerezhettek. Azóta már több helyen is a szervezők más ötlet hiányában elorozva,meglovagolva Ábrahám Dezső kezdeményezését, egyre-másra szerveztek minősítő versenyeket.
A Kispesti Vigadó Nótaköre ehelyett Cselényi díjat, a Magyarnótaszerzők és Énekesek Délalföldi Egyesülete Bánfalvy díjat alapított és adományozott az arra érdemesült énekeseinek.
A koszorús minősítések odaítélése kompetencia kérdése, egyébként ennek jelentősége a közelmúlt egyik nótaversenyén koszorúeső okán tartalmát vesztette.

A versenyt amatőrök részére hirdették meg. Az eddig elért "koszorús" minősítést szerzett énekesek még mindig amatőrök?

Kíváncsian várom a szervezők észrevételeit.

Válasz

beres san dorne üzente 12 éve

Eszt már szeretem nem a politika illik hozzánk hanem ez mi nyugdijasok dolgoztunk eleget a kikapcsolodás jobban kell nekünk.

Válasz