[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Mária én csak egy vagyok a fiatal generációból,mondjuk úgy,hogy ismerem is a nótát , apám anno Németországban dolgozott,mint jugoszláv vendégmunkás ebből kifolyólag sokat hallgattuk az üzenet a távolba című műsort. Azon kívül nálunk otthon most is szeretik a fiatalok a nótát. Megjegyzem én ismerem is a nótát nem csak úgy ítélkezek felette.
Én a jelenlegi 50-60 70 évesek magamutogatása felett ítélkezem, ahogyan ön is írja, ma a pénz diktál. Van pénz,van nótafelvétel, nincs pénz.akkor énekelhetsz magadnak minnt tennie kellene véleményem szerint a képzetlen nótakedvelő magamutogató középkorú esetleg ídősebb generációnak.
Ez inkább árt mint használ. Jó napot

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 12 éve

Kedves János én nem szoktam saját kedvemre formálni a bejegyzéseket. Soha egyetlen bejegyzést nem irtam át. Sőt véleményt sem szoktam irni, nehogy befolyásolja valakiét is,.hagyom, hogy a tagok irják csak le saját véleményüket. Arra szoktam ügyelni, hogy a véleménycserék megfelelő stilusban történjenek meg.
Hogy most mégis itt látja hozzászólásomat az alább megjelent megjegyzésére utalva teszem meg.
"Látom formálódnak az eddig féltve őrzött, ki nem mondott vélemények. igen, mindenki,de legalább is nagyon sokan nótát akarnak énekelni.Nem elég az 50-60-70 év,a nóta szeretete, ami elmúlt az úgysem jön vissza." megjegyzésére reagálnék.
Hiába hangoztatják a közszolgálati rádióban, televizióban, hogy nincs igény a magyarnótára megcáfolják ezeket a vélekedéseket az egymás után megrendezésre kerülő magyarnóta műsorok sikerei.. Ma a pénz diktál, és ez óriási probléma.
De minél jobban kiirtják az elektromos médiából ezt a műfajt, annál jobban fog élni a nép körében. A nóta akkor is élt, mikor még nem volt rádió és televízió.
igaz kimaradt két generáció, aminek tagjai nem csak, hogy nem szeretik, de nem is ismerik a magyar nótát, de mégis ítélkeznek felette. Önnel ellentétben én hiszek benne, hogy fel fog nőni egy új generáció, aki újra szereti majd a magyar nótát

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Péter!
Nem szeretnék többet ezzel a témával foglalkozni, mint említettem, a szervező lelke rajta.Ön írja,hogy 4 lábon áll a műsor, véleményem szerint ezek a lábak hol rövidebbek,hol hosszabbak. Burkoltan arra is céloztam,hogy a nagy nevek! nem a kicsik fix összegért felvállalják a műsort,utána titok övezi, hogy mennyi fellépti díjat kaptak a fővállalkozótól.Olyan keveset,hogy szégyellik saját maguk előtt is. Kecskeméten is volt már rá példa nem is egyszer.Elejtett, óvatlan beszédekből sok mindent kihallani.
Sokszor a fővállalkozó hozza magával a képzete szerint nem hozzá mérhetőket.Mindenki tudja,csak ön nem?
Látom formálódnak az eddig féltve őrzött, ki nem mondott vélemények. igen, mindenki,de legalább is nagyon sokan nótát akarnak énekelni.Nem elég az 50-60-70 év,a nóta szeretete, ami elmúlt az úgysem jön vissza. L J

Válasz

Kovacsne Lídia üzente 12 éve

Jó szórakozást kivánok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves János!
Mondhatni: természetes, hogy nem képvisel minden szereplő egyforma minőséget. Ebben Önnek maximálisan igaza van. Látott már Ön olyan műsorkiírást, amely szerint minden, a plakáton szereplő név egyforma szakmai nívót jelenít meg? Mert én nem. De Bokor János akkor is minimum X Ft-ért megy el énekelni, ha Balogh Tünde-szintű énekesből 5, 10 vagy egyetlen egy se lép fel a műsorban. Az ő felléptidíj-igénye nem lesz magasabb attól, hogy szakmai színvonalát más fellépő meg sem közelíti! Amennyire én a nagy énekeseket ismerem, néhány kivétellel nem kérdezik meg előre a műsor szervezőjétől, hogy rajtuk kívül még ki fog fellépni, és nem ez alapján kérnek fellépti díjat.

Én megértem, hogy minden plakáton csak nagy neveket szeretne látni, de amit Ön képvisel e tekintetben, az idealizmus szerintem. Én 100 évre visszamenőleg őrzök műsorplakátokat és –kiírásokat, és ezek alapján elmondhatom Önnek, hogy az utóbbi 100 évben Magyarországon nem volt 1 tucat olyan nótaműsor, amelyben kizárólag azonos, vagy megközelítőleg azonos nívót képviselő előadók léptek volna színpadra ugyanabban a műsorban. László Imre, Kovács Apollónia, Cselényi, Solti Károly, Mindszenthy István, Gaál G. neve mellett ismertségben és szakmai minőségben mindig másod- vagy harmadvonalbéli énekesek is felléptek ugyanabban a műsorban.
Nyilvánvaló, hogy Bokor Jánosnak magasabb fellépti díj jár, mint Balogh Tündének, hiszen magasabb szakmai minőséget képvisel. Az koncepcionális kérdés lehetne, hogy meghúzunk egy szakmai színvonalat és én azt mondom, mint műsorszervező, hogy az én műsoromban XY-nál csak magasabb kategóriájú énekes léphet fel. Egy ilyen koncepció azonban veszélyeztetné a műsor kivitelezhetőségét. Én persze támogatnám azt, aki ilyen műsort szerkesztene, és fejet hajtanék az előtt, aki oda a Hunyadvár utcába veszteség nélkül most meg tudna ilyet szervezni. Láthatólag azonban a műsor szervezője nemhogy egyetlen műfaj legjobb előadóit hívná meg, hanem 4 műfajra hirdeti meg az előadást. Nyilván azért, hogy a kockázatot mérsékelje. Ezzel kapcsolatban László Mária klubtársunk bizonyára értékes adalékokkal szolgálhat.

Remélem, válaszom tükrözi azt, hogy megértettem Önt. Ha mégse, kérem, jelezze!
Tisztelettel
Kovács Péter

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Itt voltam...Sokat adok az ön véleményére,talán most kevésbé értett meg.
Minden fellépő közel azonos minőséget képvisel?
Nincs több kérdésem. Üdvözlöm nagyrabecsült klubtársam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Balogh Tünde sehol nem volt évtizedekkel ezelőtt, de ettől még lehet jó énekes. A szakmában eltöltött évtizedek nem garantálják, hogy valaki ünnepelt énekes legyen! Ismerek fiatalokat, akiknek ha megadatna 2 év olyan szakmai tapasztalat, ami pl. a 70-es és 80-as években megadatott számos, ma ismert és befutott énekesnek, akkor 2 év után lenyomhatnák őket nem a megjelenésük, hanem a szakmai színvonal alapján. Attól, hogy valaki ismeretlen, nem feltétlenül rosszabb is, mint az, akit Ön ismer. Ha Váradi Bélát, Balogh Tündét vagy Bagdi Erzsit bírálni kívánja, akkor bírálatát szakmai érvek szerint tegye meg, és ne az alapján, hogy Ön vagy milliók ismerik-e őket, és hogy hol lépnek fel.
Tájékoztatom, hogy a „nagyok” fellépti díja nem attól függ, hogy hány és milyen minőségű egyéb szereplő van a műsorban. Nem létezik az Ön által vélt összefüggés pl. Bokor János fellépti díja és azon feltétel között, hány és milyen egyéb énekes lép fel a műsorban. Tehát ezt is rosszul gondolja. El tudom képzelni, hogy versenyeken rossz tapasztalatot szerzett és mások is, de ez a meghirdetett műsor nem versenykiírás, itt legfeljebb a nézők tapsáért versenyeznek a szereplők.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ha kitörli,ha saját kedvére formálva átfogalmazza is , a lényegen nem változtat.
Jó napot.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 12 éve

Cak ahogy az alapszabály és az etikett előirja.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Még jó,hogy amilyen haragos, kedves Lukács Jánosnak szólított.
Az ön Fásy mulató beli fellépési lehetőségét nem lehet egy napon említeni a száztagú művészeinek műsorával. Balogh Tünde hol volt még évtizedekkel ezelőtt? Figyelmébe ajánlom a 2009-es yutub felvételeit,amelyeket nem kívánok itt minősíteni.
Váradi Béla az ismeretlenségből lépett elő. Fazekas József????
Tudja,nagyon sok felvételt hallgattam már meg, a két fülem nem dísznek nőtt a fejemhez.
Fiatal vagyok,hangsúlyozom, csak nagyon nagy nótakedvelő. Senki sem áll közvetlen kapcsolatban a nóta érdekeltséggel sem a családomból,sem az ismeretségi körömből,nem vagyok részrehajló, nem írigyelem a műsorukat. Mint mindenütt, itt is fellelhető az a jelenség,lehet hogy rosszul gondolom, a húzó nevek mellé társítanak egy két kevésbé ismert művészt, akik mellet a nagyok még nagyobbak lesznek, ezéltal nagyobb fellépti díjat kérhetnek. A Kicsik pedig érjék be "morzsákkal" és később dicsekedhessenek,hogy a etc...etcc.. léptem fel.Ne legyenek efelől kétségei.ez némely esetben így is van. A kecskeméti versenyen nézőként, elcsípett folyosói beszélgetéseken is halottam már ilyet.
Ne lepődjön meg, ön túl naív, ha azt hiszi.hogy ez egy légből kapott kitaláció.
Sok az önámítás. Jó napot.
Lukács János vagyok,és ez NEM ÁLNÉV!!!!

Válasz

Bagdi Erzsi üzente 12 éve

Ide figyeljen kedves Lukács János! Hogy merészeli lejáratni azokat az énekes kollégáimat jómagam is beleértve, akik évtizedek óta letettek az asztalra. Nem tudom kinek a nevében ír, - de sejtem - szerintem irigyli a műsorunkat. Nem csak ide illünk hanem máshová is és bizonyítottunk. A Szervező nevében is kikérem - hogy így vélekedjen. Horváth Zoltán egy kitünő szerző és zenész a 100 tagú cigányzenekar prominens tagja, akinek jogában áll megállapítani, hogy kiket talál jónak műsorában felléptetni. Szégyellje magát kedves Lukács János- vagy akinek a nevében írt! Állon elénk és szint valljon! Fedje fel magát. Ne álnevek alatt írjon kedves irigy hozzászóló!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

PI például

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Találtam egykét nem egészen ideillő nevet.Pl FJ VB,BT BE.
A szervező lelke rajta.

Válasz