[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tisztelt nótaénekes és mint én- csak nótaszerető barátaim. Megint kezdődik a vitázás, azhelyett, hogy inkább örülnénk egymás sikereinek. Szerintem mindenki előtt nyitva a kapu, ki előbb, ki utóbb sorba kerül. Az eddigi vitáról nekem nagyon a "de akkor a szomszéd disznója is ....... " mondás jut eszembe.
Nótás barátsággal, Laci

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Évike!
Cilike ott volt,ön nem? Cilike informálta mások riportjáról?
Kár volt Kovács úr véleményét ennyire tragikusan vennie. Hová lett néhány sor miatt a megértés? Megérte?

Válasz

Bordás Cecília üzente 12 éve

Mindnyajan nagyon örültünk,hogy egyaltalan egy radio ott kepviseltette magat,de amin el kellene gondolkodnunk,az az,hogy ez nem az anyaorszagbol valo volt.
Szomoru az a teny viszont,hogy az elcsatolt orszagreszünkön ma nagyobb jelentöseget tulajdonitanak ennek a müfajnak,de egyben öröm is eltölti a lelkemet,ha arra gondolok,hogy az ottani magyarsag több mint 90 evi kin ellenere is mennyire megtartotta a magyarsagat es ennyire apolja nemzetünk draga kincset.
Köszönet Sz.Veronikanak az elkeszitett anyagert.
Szivelyes üdv.Cilike.

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 12 éve

Kedves Magdika !

Nem tudtam,hogy másokkal riport készült,és hogy milyen formában lesz adásban,ezt csak itt tudtam meg Cilike tudósításában.Sajátomról sem tudtam,hogy egész műsort fog kitőlteni,csak az időpontot tudtam,hogy mettől-meddig van a sugárzás.Nincs bennem önzés.Amit tudtam azt írtam le tájékoztatásul,innét nem sok jóindulatot kapván visszajelzésként,hisz tényleg csak a tájékoztatás volt szándékom,nem rossz irányba.Talán azon fogok elgondolkodni,hogy érdemes -e sok időt tőltenem ezen az oldalon,vagy időt tőltenem ezen az oldalon.
Mellesleg tegnap éjjel olvastam cikket az Őszirózsa idei rendezvényéről az interneten--A magyar nóta is kincs--Szabad újság címmel.Nótás jókedvvel : S.Éva UI : Sajnálom a hiányos félreinformációt,mások kellemetlenkedését,mit kénytelen vagyok lereagálni,gondolom megtenné hasonló jóérzésű ember is ilyen esetben.Üdv.:S.É.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Béla!

Semmi baj, ezt a témát lezártnak tekintem, már így is jelentőségén túlmutató reakciókat kapott, és más irányban, mint az az eredeti tájékoztatás célja szerint kellett volna, hogy történjen. Én mindenesetre megtudhattam belőle, hogy nem vagyok buta ember, csak "kötöszködő", ami a „szánalmas” jelző után roppant hízelgő rám nézve. Remélem, és ha a közösség is úgy akarja, akkor Évának e felfedezéséből a klub közössége még sokat profitálhat.

Tisztelettel

Kovács Péter

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 12 éve

Kedves Péter !

Nekem nem kell se az,hogy Péter szemében fontos legyek a klubban,sem nem vetélkedek az okosság terén.Bár néhány iskolát elvégeztem,vannak sikereim munkáim,tevékenységeim területén,és otthonról is hoztam magammal elég okosságot a géneimben hordozva és még egyebet is.Sajnos egy dolog hiányzik belőlem,hogy meddő vitába -rosszindulatuságra/még ha a jószándéknak van is írva/ nincs miért megnyílvánulni.Meghagyom Péternek,hogy okosságával fontosságát kiélje.A tegeződésnek és magázódásnak részemről nincs jelentősége,sok embert ismerek és nem emlékeztem,hogy mi tegeződtünk-e vagy sem,nem néztem utána az előző beszélgetéseinkben.Ugyan olyan közvetlen vagyok emberekkel mindkét esetben,aki ismer,az tudja.Továbbá,nem kívánok ehhez a témához bár mi említést a továbbiakban tenni,magam részéről befejezettnek tekintem.
Üdv.: S.Éva

Válasz

Sánta Béla üzente 12 éve

Kedves Péter! Igaz, hogy az előző hozzászólásomban úgy fogalmaztam, hogy én már nem igen szeretném folytatni a témát. de a tisztesség azt kívánja, hogy a nem körültekintő fogalmazásomat helyesbítsem, és egyben bocsánatot kérjek tőled, mert Isten a tanúm rá, hogy az irigy szóval nem a becses személyedre gondoltam. Az volt a gondolatomban, és most helyesbítem is, hogy - aki az én érvelésem után is önreklámozásnak tekinti Évike, rádióban elhallatszó műsorára szóló értesítését - azt a legnagyobb sajnálatomra irigynek ítélem meg.
Még egyszer bocsánatot kérek, mert úgy érzem, hogy a sértegetés nem igen kapcsolható össze az én személyemmel.
Nótás tiszteletemmel: Sánta Béla

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 12 éve

Amíg a könnyebb műfajban jól működő menedzseléssel tartják magukat életben, addig a magyar nóta műfajában erről a fogalomról nem is beszélhetünk
Éva csak fel akarta hívni magára a figyelmet. A hibát ott vétette amikor tudván a többiekkel készült riportról azokat nem említette. Ha az elkészült riportokat nem is egy műsorban, hanem külön külön akarták leadni akkor is fel kellett volna híni a figyelmet rájuk is, ha pedig egy adásban lement akkor meg pláne. egy kis önzetlenség nemcsak Évát menedzselte volna hanem a többieket is, hiszen a közönség nemcsak Évával készült riportra volt kiváncsi, hanem általában a nótával kapcsolódó minden cikkre, riportra, médiában történő megjelenést szomjasan várja.
Önmagunk menedzselésére szükség van,....de a magyarnótához tartozó közösség tagjainak nemcsak önmagukat kell szem alőtt tartaniuk, hanem a műfajét is és műfajban tevékenykedő valamennyi személyét és történését. Menedzselésre nagyon nagy szükség van és lesz is még, ....csak nem minegy hogyan tesszük azt meg. Ezen érdemes mindenkinek elgondolkodnia és a jövőre nézve felülirnia viselkedését, hogy a magyarnóta a mostani divatos szóval élve menedzselése jó irányt vegyen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Eddig tegeződtünk, de úgy látszik, a lenti kritikám nyomán oly hirtelenséggel esik személyem más megítélés alá az Ön részéről, mint amilyen hirtelen felkiáltást okozhat, ha a buszon valakinek a tyúkszemére lépnek.

Nincs felbUjtóm; amennyire autonóm a személyiségem, olyannyira autonóm a véleményem is, melyet nem az Ön lejáratására, hanem csak jó szándékú kritikaként jeleztem, semmit meg nem kérdőjelezve sem a rádióriportjából, sem az előadásaiból. Ne keressen tehát felbUjtókat a véleményem mögött, és senkit se, aki a védelmemre szorulna.

Magam egyelőre nem szorulok orvosi segítségre, kötözni való sebem nincsen, kötöZködni pedig végképp nem akarok. De ha Ön hangulat- és modorváltásával az utolsó köteléket is eloldja, amely valamely módon eddig összekötött bennünket, akkor én nem tehetek mást, mint hogy oldószert is adok hozzá.


Ui: Ha esetleg még utoljára megtenné, hogy Kókay Istvánt méltató tegnapi cikkembe bemásolná az Ön szerint hiányzó részt a Leszler-könyvből, az kitűnő új alkalom lenne arra, hogy fontossá tegye magát a klubban, és megmutassa, hogy az Ön tudása is ér legalább annyit, mint az enyém.

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 12 éve

Kedves Bélám !


Köszönöm gratulációdat ! Örülök,hogy tetszett a rádióadás !Nem vagy vele egyedül ! Engem minden élmény --legyen ilyen ,olyan--erősít,és előbbre visz életutamon !Gondolom úgy hallottad,hogy szerénységem és tenniakarásom igazolódott az interjúban is a műfajért.legalább ilyen visszajelzéseket kaptam zömében.Köszönöm hozzászólásod !
Nótás jókedvvel : S.Éva

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Béla!

Hacsak nem akarod belém fojtani a szót és kőbe vésni a saját véleményed a klub nyitó oldalán, véleményedre azért kell reagálnom, mert szerinted az én hozzászólásom tárgyi témában széthúzást eredményez, mi több, még irigy is vagyok.
Nos, hozzászólásodnak az a része, hogy nem szeretnéd,

„ha most erre a hozzászólásomra ellenfogalmazványok, ellenérvek cikkei íródnának, mert az megint széthúzást eredményezne”,

számomra elfogadhatatlan. Széthúzás ugyanis nem ezzel kezdődik. Az meg, hogy a véleményemet irigységből írtam, egyszerűen nevetséges még azok számára is, akik csak innen a netről és az írásaimból ismernek. Akiknek nem az, azoknak szívesen kifejtem részletesen.

A dolog onnan indult, hogy Cilike felhívta a figyelmet arra, hogy nem csak Évával készült riport, hanem más szereplőkkel is. Ha Éva blogjában a többi szereplővel készült riportra is felhívta volna a figyelmet (hiszen nyilván tudott róla, hogy nem ő az egyetlen), akkor a többiek közül valószínűleg megköszönte volna neki valaki. De ő nem ezt tette, hanem csak magáról tudósított. Korábbi hozzászólásaiból ítélve, nem vagyok egyedül azon véleményemmel, hogy Évára jellemző, hogy fontoskodó módon szereti magát előtérbe helyezni.
Mindezzel őt nincs szándékomban bántani, elfogadom, hogy különbözőek vagyunk, és nekem aztán egyáltalán nem árt vele. Én csak felvetettem, hogy több szerénység, visszafogottság mellett elért eredményei még nagyobb szimpátiát keltenének tiszteletre méltó tevékenysége iránt.
Nyugodalmas jó éjszakát kívánok!

Péter

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 12 éve

Szegény Péter !

Igen szánalmas ez a monológ,mint a szerzője....teli ellentmondással --- nem az én szegénységi bizonyítványom az biztos ! Nem gondolom,hogy példákat kéne felsorolnom erről az oldalról a plakátokat,műsorokat,előadók által feltett videókat--önmagukat mutogatókat illetően....nem buta ember maga,csak kötöszködő és biztos még van felbújtója is,akit ha úgyérzi még védelme alá is vesz.
Én igazán azt reklámozom,hogy segíteni szoktam az embereken,nem belerugni a másikba--hát lehet szólni, nem szégyen ,ha segítségre van szükség-orvosi segítséget is tudok javasolni földrajzi behatárolhatóság nélkül.
Üdv.:S.Éva

Válasz

Sánta Béla üzente 12 éve

Kedves Évikém! Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy minőségi műsorairól híres rádiós csatorna riportot készítsen vele. Ezt természetesen ki kell érdemelni, és ahogy végig hallgattam ezt a műsort, bizony-bizony Te erre, hogy leadják a veled készített riportanyagot, nagyon rászolgáltál. Gratulálok a nótával kapcsolatos gondolataidhoz, és nem különben a közbe-közbe felcsendülő CD-éd dalihoz, és az aranykoszorús minősítésed igazolását szolgáló, "Vannak olyan emlékeim" című dal megszólaltatásához.
Önreklámozásról itt szó sincs, irigykedik aki ezt állítja. Ha úgy vesszük akkor az egész nótaoldalunk is egy nagy önreklámozás, mert számtalan művészünk is feltöltötte már ide az önmagáról szóló videóit. De hisz ez egy természetes dolog, hogy tudatjuk a többi nótabarátunkkal, hogy hol hallhatnak nótákat, hol értesülhetnek az új zenei dolgokról, hamár a Tisztelt médiáink nem elégítenek ki minket, az ilyen műsorokkal.Sőt, jómagam még meg is köszönöm, hogy tudattad velünk ezt a műsort, mert legalább ezt is tudjuk, hogy az éter ezen helyén is hallható magyar nóta-műsor, és nem is akármilyen!
Épp egy-két napja volt ez slágertéma itt a Nótaklubban, hogy tegyük félre az irigységet, inkább örüljünk minden nótás testvérünk elért sikerének, örüljünk, hogy foglalkoznak a nótával!!!!!!!!
Személy szerint én nagyon nem szeretném, ha most erre a hozzászólásomra ellenfogalmazványok, ellenérvek cikkei íródnának, mert az megint széthúzást eredményezne.
Gratulálok Évikém, és biztatlak a műfaj további lelkes folytatásával, és további szép sikereket kívánok úgy neked, mint a többi művész nótabarátomnak!
Nótás barátságommal: Sánta Béla

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Éva!
Na én pont erre szeretnék utalni. Amerikában és Izraelben vagy – földrajzi behatárolhatóság nélkül – az üzleti életben, a fiatal menedzserek miliőjében talán elfogadott dolog az, ha valaki az elért eredményeit reklámozza és a profitvárakozások teljesülése, vagy az egyéni ambíciók megvalósulása, esetleg csak az elismerés iránti vágy érdekében saját portékáját, üzleti sikereit, áruját vagy egyéb teljesítményét reklámozza. A művészek között, különösen a magyar nóta előadóművészei között, de még inkább a nagy énekeseink között nem az önreklámozás a jellemző, hanem a művészi alázat, a visszafogottság és a szerénység. Ez nem valamiféle megjátszott álszerénység, hanem abból fakad, hogy a nagy művész nem saját magát tolja előtérbe, hanem a produktumának és magának annak a műfajnak vagy művészeti ágnak él, amelyben alkot. Nem a saját személye a fontos neki, hanem maga az alkotás, maga a produktum, amely ha jó, úgyis magára vonja a figyelmet és az értékelő azonnal összeköti azt az alkotójával. Az önreklámozás a magyar nóta művészei és hallgatói körében akkor sem kelt jó benyomást, ha egyébként olyan minőség vagy teljesítmény van mögötte, melyre azonnal és feltétlenül oda kell figyelni.
Üdv.
Péter

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 12 éve

Kedves Mindannyiotok !


Ha esetleg lemaradt valaki az adásról,és érdeklődik felőle,meghallgathatja a HONLAPOM Interjúk oldalán az 5. pontban.A telefonon és a Facebook.-ra érkezett gratulációkat köszönöm.Külön köszönet Szabadkáról érdeklődőknek !

Nótás jókedvvel : S.Éva

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 12 éve

Kedves Lacikám !

Köszönöm a kiegészítést,hogy hol lehet még fogni az adást !Azt hiszem kellő reklám értékű minden közzététel !

Csókollak benneteket drága feleségedet is , szép hétvégét kívánok!

Nótás jókedvvel : S.Éva

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 12 éve

Kedves Péter !

Szerintem itt nincs semmi vita .Én a fentiekben tudattam az oldal olvasóival azt amit én tudtam,tehát a "szeretettel invitálok " kezdetü leírt pár soromat,aztán ennyi.Úgy gondolom,ennél kedvesebben nem igazán lehet invitálni embereket,amikor ez a beszélgetés készült velem,azt se tudtam,hogy kategóriát,illetve milyen katagóriát elérek-e,ill.érek el.Nincs itt vita ,aki ott volt hallott,látott mindent,szép , jó,kellemes napot töltöttünk el.Én is kiváncsian várom a rádióadást,mert még magamat sem hallgathattam vissza.Részletekbe sem akartam bocsájtkozni,elért kategóriámat sem ismertettem,ez nem helyezés ,hanem kategória,aki ott volt részletesen kell,hogy tisztába legyen azzal,hogy akik nem szlovákok azok mint külföldiek minősítést kaphatnak csak,erre törvény van,és mint egy vizsgán ötös és ötös között is van különbség.A szóbeli értékelésnek volt érdembeli lényegisége.Részemről itt vitának nincs helye,egyszerűen közzétettem az itteni érdeklődőknek,hogy hol leszek hallható.
Maradok tisztelettel,szeretettel,Nótás jókedvvel : S.Éva

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Sziasztok mindannyian, én biztos meghallgatom ezt a rádióműsort is. Egyébként a határmentén 92,5 és esetleg 90,5MHz-en hallgatható az újvidéki rádió.
Üdvözlettel, Laci

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A Cilike és Éva közötti vita lezárásának békéltető szándékával szeretném megosztani Önökkel egy délvidéki tapasztalatomat.

Elszakított nemzetrészeinken, különösen Délvidéken sokkal nagyobb szak- és általános újságírói érdeklődés jellemzi a nótaműsorokat, mint Csonkaországban. A nótaműsorokon jellemző, hogy újságírók, rádióműsor-szerkesztők jelennek meg és kérdéseket tesznek fel, riportot készítenek a fellépőkkel, ismertségre, szakmai tudásra/múltra és tapasztalatra tekintet nélkül. Pár éve Madarásszal a szabadkai városházán énekeltem, és a műsor előtt mindkettőnket több újságíró és rádiós szerkesztő megkeresett, és riportot készített mindkettőnkkel, tehát velem is, pedig nekem nincs se arany minősítem, és a kutya sem ismert Szabadkán.

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 12 éve

Szia Cecikém !

Itt ezen az oldalon semmi nem gond nekem,én oly ritkán írok is bár mit,hogy egyszerűen akik engem szeretnének hallani leírtam,hogy hogyan lehet könnyen rákapcsolódni a rádió közvetítésére.Ez az "esetleg nem vagy jó kapcsolatba"-fel sem merült bennem .Valójában nincs is mit magyaráznom.Az" egynéhányunkkal " kifejezésedben tudtam meg a nevek mellett,hogy veled is történt beszélgetés,hála Istennek van még érdeklődés a műfaj jószándéku előadói felé.Én az elért eredményemről,sikereimről sem tudósítottam itt senkit.
Maradok tisztelettel,szeretettel,Nótás jókeedvvel mindannyiotok felé : S.Éva

Válasz

Bordás Cecília üzente 12 éve

Kedve Eva!Itt ez nem volt tema,hogy te kikkel vagy,esetleg nem vagy jo kapcsolatban,ide csak az volt leirva,hogy sok mindenki massal is elkeszült az interju,valamint,hogy erdekesnek,különlegesnek tartott szemelyisegei ennek a müfajnak.De mivel erröl meg senki sem tudositotta a nagyerdemüt,ezert irtam meg az alabbi hozzaszolasban-egy-ket nevet emlitve.Gondolom ez nem okoz gondot,hogy nem egy külön bejegyzesben tudositottam erröl.Magamat meg sem emlitettem.
Üdv.Cilike.

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 12 éve

Kedves Mindannyiatok !

Én mindenki sikerének tudok örülni,és igen jó kapcsolatban vagyok a Cilike által említett előadókkal, Cara Arankával 2007-ben voltunk döntősök az első Dankó Pista versenyen azonos díjazásban volt részünk ott is,Kali Margitkával a népdalok is összetartanak,már csak a közös gyökerek végett is.Aki esetleg megtisztel és meghallgatja a mostkövetkező műsort remélem , hogy örömét fogja ismét lelni .A több irányból érkező gratulációkat nagyon köszönöm !
Nótás jókedvvel : S.Éva

Válasz

Bordás Cecília üzente 12 éve

Kedves Bela!Az ujvideki Radio meg nagyon sok mas resztvevövel is keszitett interjut,pld.Kali Margitkaval-akit a Veronika egy különleges egyeniseg jelzövel illetett,Cara Arankaval,aki a termeszetesseg,nagyszerüsegevel adta elö a notakat es meg egy jonehanyunkal.Biztos erdekes lesz ez a riportsorozat amit Verinika összeallitott.Heti egy adasban adta es adja majd le a radio.
Szeretettel üdv.Cilike

Válasz

Simon Zsóka Mecin-Mecs üzente 12 éve

Személyesen volt alkalmam örülni és tapsolni annak,amikor kihirdették azt :Aranykoszorús magyarnóta énekes Smidéliusz Éva.
Megérdemelten kaptad az elismerést.,további szép sikereket kívánok nemcsak a nótás életben,hanem az élet minden területén.

Válasz

Sánta Béla üzente 12 éve

Bocsánat! Nem tudom, hogy hogy került oda a kérdőjel. Hát Igen. Érdemes lenne a MEHET szó előtt elolvasnom amit írtam.
Sánta Béla

Válasz

Sánta Béla üzente 12 éve

Kedves Évikém! Gratulálok az aranykoszorús minősítésedhez? de ezt nem potyára kaphattad, ha az Újvédéki rádió munkatársa is felfigyelt rád. Mindenféleképp meghallgatom a riportot.
Köszönöm a tájékoztatást, és várlak nov.12-én a gyöngyöstarjáni nótás talákozónkon!
Béla

Válasz