Németh Borbála üzente 12 éve

Az én gyermekeim általam kedvelik a klasszikus zenét, a kórusmüveket, a NOTAT és az OPERETTET is.De bizony valamilyen szinten minden mindennel összefügg.Van egy régi közmondás:"Holló a hollónak nem vájja ki a szemét",már ez is érvényét vesztette.Nagyon mélyre kellene ásni a probléma gyökeréhez.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csak tv-csatornákkal tényleg nem, de nélkülük sem. Az emberek ugyanis naponta több órát töltenek tévézéssel, sok százezer vagy talán millió embernek ez az egyetlen szórakozása, és szokásaik kialakulásában a televíziók által közvetített érték- és szokásminták hatnak. Különösen a fiatalokra, akik ugyan sokat vagy még többet interneteznek is, de ezzel együtt is a fiatalokra van a kínálat a legnagyobb hatással. Én nem a kereskedelmi televíziókat ítélem el ebből a szempontból, mert úgy vélem, azok műsorpolitikája a kialakult gazdasági modellben már nem állítható magasabb rendű kulturális célok szolgálatába, hanem a közműsor-szolgáltatókról beszélek. Az utóbbi 20 évben azok az érték- és szokásminták nyertek teret, amelyeket a televíziózás révén ismert meg az átlagember.
Természetesen csak megfelelő pedagógiai, kultúr- és nemzetpolitikai, valamint köznevelési módszerek összehangolásán alapuló komplex rendszerben változhat meg a helyzet. Az is gond, hogy erre irányuló, megvalósítható kormányzati tervek még mindig nem körvonalazódnak.

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Ugyan ezt kértem én is kedves Borbála !!! Gondolom azért nekem válaszolt. Én is ezt hiányolom. Számos versenyen voltam vagy segítő, vagy zsűri tag, de mindig alapvető közlemények közé tartozott a " döntnökök " ismertetése. Nem beszélve a tudósításokról. ha pl én írok egy versenyről a sajtóban, akkor elemi tényező, hogy a zsűri tagok neveit kiemeljem . Talán egyszer megtudjuk ezt is .Dalos üdv LM

Válasz

Szolnoki Mária üzente 12 éve

Nem oly rég voltam egy rendezvényen és fiatal énekesek adtak operett és nóta műsort, nagyon szép előadás volt,- 30 év körüliek - , szivvel énekeltek sőt még hang is párosult hozzá! műsor után találkoztam régi ismerőssel aki akkor ballagott a helyszinre, és megkérdeztem, hogy miért nem jött előbb, hisz akkor volt a nóta is. Bocsánat, hogy igy irom, de a szám is tátva maradt mikor az volt a válasza, hogy nem ismeri őket mit nézzen rajtuk, majd most jön K.F. akit mindig lát a TV-ben. Na én éppen erre a műsorra nem voltam kiváncsi. Sajnos ha már a mi korosztályunk is csak azokra kiváncsi akik a F. mulatóban, Házibuli A. stb. műsorában vannak akkor nincs miről beszélni. A nóta énekesek és művészek vagy beállnak ezen sorba, vagy éhen halnak! Aki tartja magát valamire az nem megy el, de és igen itt van a DE, mert a számlákat fizetni kell, a gyereket etetni és iskoláztatni kell, kénytelen idáig alacsonyodni. Ha ezeket a "műsorokat" a közönség nem őrjöngve fogadná akkor talán nem itt tartanánk. Manapság elveszett a minőség, sajnos.

Válasz

Németh Borbála üzente 12 éve

Kedves Marika, az eddig leírtak alapján itt lenne az ideje, hogy a TISZTELT ZSURI felfedje kilétét és HOZZASZOLJON !!! Vagy nem mer? De miért?????????????????

Válasz

Németh Borbála üzente 12 éve

Kedves Péter,egyetértek Veled.Sajnos a társadalmi történések kivetítödnek az élet minden területére és nem minden az, aminek mondják,ill,láttatják....!!! Nincs elválasztva az ocsu a búzától.Egyébként rajtunk múlik, hagyjuk-e magunkat mások üres öndicséretével,bájolgásával elbüvölni....!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ezt a problémát egyszerűen nem lehet televíziós csatornákkal megoldani. Ha kétszer ennyi csatorna sugározna magyar nótát kétszerannyi időben mint jelenleg, akkor sem. Ma már egy átlagos háztartásban több tv van, és 20, 40, 60, vagy sokesetben még több csatornával. Ma is vannak csartornák, ahol lehet magyarnótát hallani, ha sokkal több volna, akkor sem lehet odaülni az emberek mellé, és rábeszelni mindenkit, hogy melyik csatornát nézzék. Jó lenne ha szélesebb körben terjedne a magyar nóta, viszont televízióval és rádióval a sok választási lehetőség miatt, ezt megoldani csak ezekkel nem lehet. Azoknak, akik szerezik, ez jó lenne, mert többet hallgathatnának, viszont ismertetésében, megszerettetésében kevés szerepet tud vállalni. Más megoldásokat kell találni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A legjobb énekeseink itthon 50-60e Ft-ért lépnek fel, és van egy nem annyira jó, mint amennyire ismert és törtető, aki ennek a 2-3-szorosáért. Ez az egy – a rutint nem számítva - még Jóska bácsi halála után sincs benne az első 10-ben, csak a pofátlanul magas gázsijával tűnik ki. De az ostobaság és a sznobizmus nem ismer határokat, emiatt az általa kért összeget sokfelé kifizetik neki.

És valóban vannak, akik örülnek, ha eljutnak egy hakniba, főleg a fiatalok. Ők gyakran ki nem mondottan, de lényegében csak költségtérítésre elég összegért lépnek fel, és nemegyszer azt sem kapják meg a műsorszervezőtől, aki a gázsit egyébként pofára és nem teljesítményre állapítja meg.

Egy műfaj megítélését hiba nézettséghez kötni és hibás az a szemlélet, mely elfogadja a nóta száműzöttségét a nézett csatornákból. Az állam többek között kultúrafenntartó funkciót is ellát vagy kellene, hogy ellásson, és ha minden műsorcsatorna műsor-összeállítását a nézettségre alapozza, akkor a nézői egyszerűen lezüllenek. A kereskedelmi csatornák, ha jogszabály nem kötelezné őket, pusztán alantas ösztönökre és vásárlásösztönzésre irányuló tartalmat adnának. Rájuk a nóta tekintetében egyáltalán nincs mire számítani. A legnagyobb probléma, hogy Magyarországon a közműsor-szolgáltatók ugyanebbe az irányba indultak el ahelyett, hogy a közművelődés magasabb szintű igényeinek felelnének meg. A Magyar Rádió például egyszerűen törvényt sért azzal, hogy kizárja műsorkínálatából a cigányzenét és a magyar nótát.

A társadalom zenei ízlését, magasabb rendű kultúra iránti igény- és ingerszintjét lehet a műsortartalommal befolyásolni. Az emberek abból választhatnak, amit kapnak. A közműsor-szolgáltatók a tartalom összeállításánál nem az emberek igényét veszik figyelembe, hanem megbízóik elvárásait, jóllehet annak az egy-másfél millió magyar embernek az adóforintjából is élnek, akiknek ilyen tárgyú igényük lenne.
A magyar média egy tudatipari műhely, átnevelő központ, amelynek központi törekvése a hagyományos magyar kultúra kiirtása.

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Valóban szeretnénk információt a zsűri összetételéről ! Valaki tud erről tájékoztatást adni ??? Kedves versenyzők egyike ! Mindegy melyikük válaszolna , de kérjük ossza meg velünk a T. Döntnökök nevét, hiszen mint versenyző , ismernie kell őket. Köszönjük.

Válasz

Németh Borbála üzente 12 éve

Egyetértek Veled és a tobbi kritikus hozzászolással."NEM ZOROG A HARASZT,HA A SZEL NEM FUJJA.........!!!!!!!!"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Feszültségek vannak. A magyar nótások körében igenis feszültségek vannak, ezért érzi mindenki erősebbnek sérelmeit, ami persze nem jelenti azt, hogy néha ezek nem jogosak. De nem ez a probléma gyökere. A probléma gyökere szerintem az, hogy a magyar nóta "piaca" nagyon beszűkült. Míg a különböző rendezvényeken egy énekes, aki nem zenekarral, hanem felvett alappal énekel elkérhet 50ezer,100 ezer forintot, és természetesen az ismertebbek ennél is jóval többet, addig a magyar nótások annak örülnek, hogy van egyáltalán valahol valami. Azt is tudom, hogy néha csak az útiköltséget térítik meg, vagy azt sem. Sok esetben teljesen ingyenesen lépnek fel nótások, és örülnek, hogy ők lettek meghívva. Más stílusokban éneklők, és azok közül is sokan olyanok is, akik egyáltalán nem az ismertek közé tartoznak elmondhatják, hogy alig van szabad hétvége, amikor jó díjazásért nem lépnek fel. Nálunk az élvonal is alig tud érvényesülni. Ez a trend aztán pár lépcsővel lejjebb már brutálisan érvényesül. Ez roppant feszültséget gerjeszt a nótások között. Ami ezt tetőzi, az pedig, hogy nem látják a kiutat. Évről évre záródik a kör, a reménytelenség, az érdektelenség fokozódik. Természetesen ki vagyok én, hogy ezt állítom? De olvashattuk sok neves énekesünk hasonló véleményét is, Bokor János stb. Igazi megoldást senki nem tud felvázolni. A piacot a pénz uralja, a pénz a nézettségben van. Rengeteg a csatorna, megoszlik a nézettség, és tény kedves nótás Barátaim, hogy a magyar nótának most kicsi a nézettsége egyéb műsorokhoz képest. Tetszik, nem tetszik ez van. Ez nem értékének tükröződése, hanem a nézettségéé. Nem azt jelenti, hogy nincs, de igenis más műsorokhoz képest kicsi. Ki vállalja, hogy egy csatornának egy kevesebb nézettségű műsor miatti kiesést kipótol, megterít? Valaki közülünk? Vagy az állam? De az állam is közpénzekből gazdálkodik! Ha erre költ, máshova kevesebb marad, ez van, és akkor azok a mások fognak zúgolódni. És attól még nem biztos, hogy nézik. Lekötözni senkit nem lehet egy műsor elé, mindenki azt néz, azt hallgat amit akar. Egy étteremben sem azt eszik a vendégek, amit a szakács akar megfőzni, hanem amit ők akarnak. Aki szereti a nótát, az énekelni fogja, lehet, hogy egyre kevesebb helyen, vagy nótás összejöveteleken stb. Ezek a dolgok vannak, és sok feszültségnek ez a melegágya.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Egyetértek az utolsó 3 hozzászólással, a kecskeméti versenyen nézőként jelen voltam.
Mit mondjak,le sem mertem eddig írni, mert a fejemet vennék volna itt egyesek.
Azt gondoltam, megköveznek,ha ilyen csúmyákat írok, mint amiket az előzőekben olvastam.
A koszorúesőt kivéve itt is hasonló jelenségek játszódtak le.
Több, versenyre nem való művészjelölt volt itt is neveket nem akarok említeni.
Nem akarom ismételni az iméntieket,de ez a nóta lejáratása.
Azok is teszik ezt, akik állítólag fennmaradásáért küzdenek.
Küzdenek,de nem tudják,hogy miként tegyék.
Haggyák ezt meg a hozzáértöknek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nótaversenyen való részvételnek ma már nincs tétje. A legtöbben úgy mennek el versenyezni, hogy azt se tudják, ki alkot róla véleményt.
Mint a műfaj maga, a versenyszervezés is lejáratódott. Akik versenyezni szeretnének, jobban járnak, ha alkalmasint összedobják pénzüket egy jó cigányzenekarra, kibérelnek egy vendéglőt, megvacsoráznak vagy megebédelnek, és együtt mulatnak egy jót. Mindenki kapjon mikrofont, és mindenki énekeljen a többieknek. Még videófelvétel is készülhet, és a jó produkciók kerüljenek nyilvánosságra. Gyöngyösi Kiss Anna hasonló programokat szervez.
A nótaversenyre jelentkezés olyan, mint 4-évenként elmenni szavazni: abban bízol, mert gyorsan felejtesz, hogy a másik jobb lesz, és hamarosan kiderül az ellenkezője. A nótaversenyre jelentkező abban bízik, hogy elismerést kap, és megnyílnak a lehetőségek a tévéfelvételekre vagy a haknizásra. A valóság pedig az, hogy a jelentkezők többsége eleve alkalmatlan, de ezt nem mondják meg neki, amíg ő fizet. Hakniba pedig a jobbak közül is csak a körhöz tartozók kapnak meghívást.

Válasz

Nádasdi László üzente 12 éve

Köszönöm kedves Nóta Kedvelő a velem is, kapcsolatos hozzászólásodat, tudnék mesélni ezzel a versennyel is kapcsolatosan,de nem teszem van nekem elég sok irigyem így is. Egyébként nagyon jól látod a dolgokat egyetértek veled !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Minden magyar embernek szeretnie kellene a magyarnótát határainkon túl, és kis országunkban. De: nem kellene minden dalos ajkú embernek művésznek képzelnie magát, hiszen abból még az ismertebb nótaénekeseink közül is kevés van. Bizony a Tv-ben is néhányukról silány felvételt láthatunk. Akkor mit várunk el a KI MIT TUD-ok versenyzőitől? 30 ilyen olyan koszorú már nevetséges. Ráadásul semmi súlya, rangja nincs, csak szépen hangzik. Apropó! Mindenki mélyen hallgat a T. zsűritagok kilétéről. De miért is??? Ezen a versenyen ha valaki elérte a bronzot, a következőn már ezüstöt kell kapnia, utána pedig kötelező az arany! Aki most bronzos lett jövőre már ezüst lesz, az ezüstök pedig bearanyozódnak.... Jövőre nem is kell már énekelni, csak a mostani ranglétrát feljebb emelni. Egy új versenyző ha többet produkál mindannyiuknál, labdába sem rúghat..Ha nyomon követjük az eseményeket, ez így megy évek óta....Lehet a koszorúkra hivatkozni, de ezek az emberek / tisztelet egy két kivételnek pl. Nádasdi Laci aki már sokszor bizonyított a nótaműsorokban, Tv-ében....miért nem lett bearanyozva? / sehol nincsenek, és nem is lesznek a nyilvánosság előtt. Egyszer leadják a versenyen énekelt blokkjukat a Duna Tv-én, mi meg fogjuk a fejünket, hogy úristen! utána pedig jön a nyugdíjas klubb, színvonal alatti klubbocskákban, dalkörökben az ingyen éneklés, egy két lakodalmi buli, és? Marad az itthoni Nótaversenyzés, ahol még sokszor döntőbe jutás sincs. Ezért van a nóta a béka feneke alatt. Emberek!. Nótázzunk, daloljunk itthon magunk között a családban, baráti körökben, ettől lesz szebb, vidámabb a lelkünk, de nem mindenáron mikrofonnal a kezünkben! Igazat adok László Máriának, koszorúeső reánk hulljon, ne a sírjainkra! ÉLJEN A MAGYARNÓTA!!! A következő évben már nem a hazai, hanem az Őszirózsa versenyre megyünk koszorúesőért! Ha itthon nem, hát ott sütkérezhetünk a dicsőségben.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Így van, tisztelet és elismerés illeti a zsűrit és a zenekart is egy nótaversenyen. Természetes dolog, hogy eltérő vélemények azok vannak, hiszen azért vagyunk emberileg különbözők. Mindamellett örüljünk annak a nagyon lényeges közös tulajdonságunknak, hogy szeretjük a Magyar Nótát! Amíg énekeljük ezeket a tiszta, szép szövegű dalokat, addig szüleink és nagyszüleink is velünk, bennünk élnek.

Válasz

Komáromi-Szabó Gyula üzente 12 éve

Szívből gratulálok a verseny díjazottjainak, Sajnos, most nem tudtam részt venni a versenyen, pedig nagyon szerettem volna .

Válasz

Bodó Zsuzsa üzente 12 éve

Gratulálok a nótaverseny díjazottjainak ! Méltatlannak találom viszont, hogy a zsűri tagjait, illetve elnökét meg sem említi senki !!! , -pedig nekik is szeretném elismerésemet kifejezni szakértő véleményükért.
Nótás tisztelettel: Zsuzsa

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Kicsit vidámabbra véve a témát kedves felelgetők !!! Inkább itt " Hulljon a koszorúeső, mint sírjainkra !!!!" Nem de? Na , sok sikeres szép napot ,és versengés nélkül is énekeljétek a szép magyar dalainkat. üdv LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Árpádhoz csatlakozva.
Nem kétlem, hogy akik koszorúkat kaptak, azok mind megérdemelték. Bár, hogy egy versenyen belül több, mint 30 koszorút kiosztanak, és ha ezt megszorozzuk mondjuk 10 évvel, akkor azt lehet mondani, hogy előbb utóbb csak koszorús énekesek lesznek köztünk. Felőlem... :)))

Válasz

Ivány Árpád üzente 12 éve

Kedves Ida!
Az Ipolynyéki Őszirózsa nótaénekes verseny örök problémája számomra ez a ,,koszorúeső,,.Volt már olyan ,,nótaénekes,, is, aki csak három nótát ismert, ezzel megnyerte a versenyt, és automatikusan arany minősítést kapott. Szerintem ez egy kicsit erős, nem?Már évek óta nem járok az Őszirózsára, pont ez miatt. Változtatni kellene az értékelés és díjazás módján, mert rengeteg tehetséges kezdő nótaénekesnek elveszik a kedvét a műfajtól.

Válasz

Cára Aranka üzente 12 éve

Kedves Nótás Barátaim!
Köszönöm szépen a gratulációkat. Én is tiszta szívből gratulálok a többi versenyzőnek .
A verseny szervezőinek és rendezőinek köszönet a fáradságot nem kímélő munkájukért, az ipolynyékieknek pedig a csodálatos vendégszeretetükért!
Aranka Csókáról

Válasz

Sánta Béla üzente 12 éve

Kedves énekes barátaim! Mindannyiótoknak gratulálok a tisztességes helytállásért, mert a szívetek mélyéről sugárzó művészetetekkel adtátok jelét annak, hogy a magyarajkú emberek legigazibb műfaja a magyar nóta! Mindenféle identitási harc legfőbb támasza, a hazai műfaj hirdetése. További kitartást és művészsikereket kívánok nektek!
Nótás barátsággal: Sánta Béla

Válasz

visser agnes üzente 12 éve

Kedves Nótás Barátaim!

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, a bíztatást és én is szívből gratulálok az Őszirózsa magyarnóta énekesek versenyének valamennyi résztvevőjének. A verseny szervezőinek és rendezőinek köszönet a fáradságot nem kímélő munkájukért, az ipolykeszieknek és az ipolynyékieknek pedig a csodálatos vendégszeretetükért!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Ida!
Gratulálok minden résztvevőnek! Nem tudom a részleteket, csak amiket írtatok, viszont nem értem, hogy miért ne lehetne jó helyezett egy olyan versenyző, aki még kezdő. Szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Ha ez így lenne, akkor azt sem hiszem, hogy igazságos volna, hogy valaki csak azért kapjon jó helyezést, mert már hosszú évek óta jár, és mindegy hogy megérdemli, vagy sem, de úgymond ott volt velünk mindig. Szerintem nem azon múlik, hogy tíz éve vagy egy éve kezdte, hanem, hogy ott akkor mit teljesít.
Üdvözlettel gratulálok még egyszer!
Üdv : Laci.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 12 éve

Köszönjük szépen a tájékoztatást. Minden dijazottnak szívből gratulálok, a magyarnóta klub nevében is.

Válasz

Szitás Ida üzente 12 éve

Igazad van Hajnika, szív nélkül tényleg nem szól a nóta....Jolcsika a Vörös Karcsi volt a legjobb, tényleg büszke lehetsz rá! puszi nektek

Válasz

Soós Jolán üzente 12 éve

Kedves Ida!Köszönjük!Szeretettel gratulálok Mindnyájatoknak!Joli

Válasz

Mazács Hajnalka üzente 12 éve

Drága Ida!!! valamit most mondtál!de szerintem nem minden a" jó hang " a magyar nóta énekléséhez. Ha a szív hiányzik,azt a közönség megérzi. mégegyszer szívből gratulálok!!!puszi!! Hajni
"

Válasz

Szitás Ida üzente 12 éve

Kedves Klubtársaim!
Ahogy megígértem írom az eredményeket,...a szombati elődöntőből 18-an jutottunk be a vasárnapi döntőbe.
BRONZKOSZORÚS minősítést kaptak:
Hazai versenyzők: Fazekas István, Juhász Irén, Mazács Hajnalka, Német Borbála.
Külföldi versenyzők: Dudás János, Gyrus Tibor, Grényi Lászlóné Aranka, Pál György, Sipos Izolda.
EZüSTKOSZORÚS minősítést kaptak:
Hazai versenyzők: Bartáné Nyitrai Mária, Barti Éva, Győrög Attila, Horvát Veronika, Lőrincz Roland, Molnár Angelika, Szitás Ida, Varga István, Visser Ágnes,Vörös Károly.
Sipos József - aranydícsérettel díszített ezüst minősítést kapot.
Külföldi versenyzők: Nádasdi László, Hajnal Nikolett, Bordás Cecília, Balázs Anikó.
ARANYKOSZORÚS minősítést kaptak:
Hazai versenyzők: Gubík Magdolna, Lukács Galambos Edit, Szabó Horkay Hajnalka.
Külföldi versenyzők: Cára Aranka, Hlavátsch László, Smidéliusz Éva, Szávolovics Gabriella és Teplán Sándor, aki a határontúliak legjobb előadója díját is megkapta.
A hazai versenyzők közül a dobogóra álhattak és a Duna Tv-ben énekelni fognak:
I.- Gubík Magdolna
II. - Lukács Galambos Edit és Szabó Horkay Hajnalka
III. - Vörös Károly
Természetesen ezen a versenyen is voltak igazságtalanságok, hiszen abban mindannyian egyettértünk, hogy a ranglétrát azt be kell mindenkinek járni!!! és elsőre aranykoszorús minősítést adni olyan énekeseknek, akik mögött nincs szakmai tudás, tapasztalat, nincs színpadi megjelenés stb., az csak teher az énekes számára, mert sohasem fogg tudni ennek a minősítésnek megfelelni, és igazságtalan azokkal szemben is, akik évekig tanulnak, megméretettnek és rááldozzák mindenüket. Elkerülhető lett volna az a malőr is, amikor az 1 órás élő rádióközvetítésben, esetleg lehetőséget kaptak volna más énekesek is, nemcsak az eggyik hazai zsűritag preferáltaji, hiszen ha megszakítják 2 percre az élőadást, mert rettenetes intonációs zavarokkal küzd a versenyző, az nem csak a zsűri szégyene, hanem az egész verseny lejáratása. És persze az örökös huzavona a prímással is rátesz még egy lapáttal, mert ha bejátsza az eggyiknek, akkor játsza be a másiknak is!, mert akkor ismét csak ott tartunk, hogy az aki nem tudja megadni a hangnemet és nem tudja 1 akordból megfogni a kezdőhangot, az aranyminősítést kapp, aki pedig igen, az gyengébet. Mindezeket leszámítva a hangulat az nagyon jó volt és mind a két helyszínen nagyon nagy vendégszeretettben részesülhettünk. Én személyszerint köszönöm azoknak a magyarnóta énekeseknek és nótaszerető barátaimnak, akik eljöttek és megtiszteltek minket pályakezdőket azzal, hogy ott drukkoltak nekünk a közönség soraiban – ez nagyon sok erőt adott nekünk, de azoknak is, akik gondoltak ránk odahaza és drukkoltak nekünk. Ezúton is köszönöm mindenkinek a gratulációkat, remélem találkozunk jövőre is, szeretettel – Ida.

Válasz

Soós Jolán üzente 12 éve

Kedves Hajnalka!Köszönöm!SJ

Válasz

Mazács Hajnalka üzente 12 éve

Egy nagyon tehetséges,és nagyon a szívéből éneklő énekest kihagytak a névsorból. A Vezekény-i Győrög Attilát,aki szintén szerepelt a döntőben és benne volt a rádióműsorban.Az ezüst minősítésű énekestől sokat lehetne tanulni,hogyan kell szívből magyar nótát énekelni.Ezúton is szívből gratulálok neki,és minden díjazottnak! Tisztelettel: Mazács Hajnalka

Válasz

Soós Jolán üzente 12 éve

Csatlakozom Bélához!Ágnes,sok szeretettel gratulálunk!Lélekben Veled voltunk!Telefonon tudtuk a részleteket!Szép születésnapi ajándék lett számodra Unokabátyádék jelenléte is a Díjkiosztó Gálán vasárnap!

A Pátria Rádió egy órás élő adást is sugározott vasárnap 15 órától!Abban szintén Ágnes is szerepelt!

Énekesek az élőadásban : Gubík Magdolna/Léva/
Lukács Galambos Edit/Szenc/
Vörös Károly/Balony/
Szabó Horkai Hajnalka/Bodrogból származik/
Molnár Angelika/Gúta/
Lőrinc Roland /Alistál/
Visser Ágnes/Hága/
Bartáné Nyitrai Marika

Elnézést,ha a esetleg rosszul jegyeztem le a neveket!Ők fértek bele az egy órába,amit a Rádió sugározott!

Döntőbe jutott,és Ezüst koszorús minősítést kapott kedves Klubtársunk Szitás Ida is!Neki is ezúton is gratulálok,Hajnal Nikolett.Sajnos sok résztvevőről nem tudok!Remélem jönnek és beszámolnak élményeikről!Várjuk szeretettel!

Egy újabb Nótással lett gazdagabb a Magyar nótát kedvelő közönség Vörös Károly személyében,aki tőlünk a Csallóközből,Csiliz-közből mint amatőr,felkészítő nélkül vágott neki a Versenynek,mindenki meglepetésére!Tudtuk,hogy szépen énekel,de azt senki sem tudta,hogy mire készül!Az Első "nekifutásra" a döntőbe került!Pontosan a minősítést nem tudom,ezért egyelőre nem kommentálom,de bízom benne,hogy hamarosan be tudom mutatni.Kellemes meglepetést szerzett,és hiszem, sokaknak örömet.Valami elkezdődhet nálunk is!Büszkén jelenthetem ki,hogy a kis Csiliz-közi faluban,Balonyon/Baloň/ él egy Magyar Nóta énekes,akit nemsokára a Duna TV Kívánságkosár műsorában is láthatunk!

Karcsi!Sok szeretettel gratulálunk!A folytatáshoz sok sikert kívánunk!SJ

Válasz

Sánta Béla üzente 12 éve

Gratulálunk Visser Ágnes nótabarátunknak, az ezüst koszorús minősítéséhez, és egyben nagyon Boldog Születésnapot kívánok neki, klubunk tagjai nevében is! Ágika, ez nagyon szép születésnapi ajándék volt. További hasonló sikereket kívánunk!
Nótás barátsággal: Sánta Béla

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 12 éve

Ki tudja ki énekelte be magát a győztesek közé?

Válasz