[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Visszalapoztam! Ez volt Kovács Péter megjegyzése.

"4. Szerintem Kádár-Németh úr értékes tagja a közösségnek, csak szétszórtan, nem jó helyen és nem jó időben, valamint nem megfelelő stílusban fogalmazta meg utóbbi kritikáit. Ha összeszedné és esszé formájában, disztingvált módon fejtené ki gondolatait, talán emészthetőbb lenne."
De mivel KNS Úr nem felel meg a Kovács Úr felsorolásainak, szétszórt, nem jó helyen és időben, nem megfelelő stílusban szól, nem disztingvált módon, s ennek következtében nem emészthető, s azt sem tudja, mi az hogy "esszé "
ezért NEM ÉRTÉKES TAGJA A KÖZÖSSÉGNEK! STORNÓZNI! Hogy KNS Úr is értse: TÖRÖLNI!

Válasz

Bordás Cecília üzente 12 éve

Kedves Sandor!

A Kovacs Petert hadd ne tegyük mar Önnel egy nivora,mert ez olyan lenne mintha a napot az ejszakaval hasonlitana össze az ember.
A PETER STILUSA,ISMERETE,HOZZAALLASA EHEZ A MÜFAJHOZ TELJESEN MAS KATAGORIABA SOROLHATO MINT AZ ÖNE!!!Töle csak tanulhatna!
Nagyon unalmas es felhaborito a stilusa amit ebben a közössegben gyakorol.
Hogy meri egyaltalan ezt a modortalan viselkedest megengedni maganak???
Üdv.Cecilia

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Lapozzon vissza Kovács Péter kb 1 héttel ezelőtti hozzászólásához és azt is "rágja" át!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Csodálkozom a nótaklub vezető és a moderátorok magatartásán. Állítólag ez az oldal azért jött létre, hogy kezdő, amatőr énekesek is meg tudják mutatni nóta iránti szeretetüket, elkötelezettségüket, esetleges fejlődésüket. És akik nem énekelnek, hallgathassanak szép nótákat akár profi akár félprofi vagy amatőr énekesktől is. Aki nem tetszik, azt nem kell hallgatni. A TV csatornán is átlépünk egy távkapcsoló segítségével. Kikerüljük, átlépjük és nem fűzünk hozzá semmit.
Én eddig azt tapasztaltam, hogy ez a bizonyos KNS Úr a hozzászólásaiban a szakmai hozzáértés legcsekélyebb szintjén sem tudja kifejteni mondandóját, csupán laikus módon szubjektív tetszést illetve nem tetszést gyakorol lekezelő sítlusban. Én megkérdőjelezem emberi mivoltát!!? Le is ellenőrizném, egyáltalán létezik-e, ott tanít,oktat, ahol ő ezt állítja, illetve a fotón egyáltalán Ő van? DE nem teszem, mert ennyi energiát, időt nem érdemel.
Most csak ÖNÖK miatt írok. EMBEREK! Egy intelligens ember ezt nem teszi, csak egy beteg. Állítsák már le. Köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

"azoké, az amatőr előadóké akik nem kapnak szinpadi fellépési lehetőségeket. "
Önt idéztem Magdolna.

A feltöltött amatőr videók többsége mégsem a fürdőszobában készült ugye?
Még csak nem is baráti körben.
Nótaversenyen, ahol a versenyző fizeti a nevezési díjat, a közönség meg a belépőt és sokszor ilyeneket kap cserébe.

Válasz

Soós Jolán üzente 12 éve

Sok szeretettel gratulálok kedves László!További sok sikert kívánok!SJ

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Így kell ezt csinálni!
Nótaműsor nem kell, lesz helyette nótaverseny.
Fizet a versenyző nevezési díjat, hogy énekelhessen, jelentkeznek cca.20-25-en. Szorozzuk meg!
Fizet a néző,hogy 8-10 ilyen-olyan amatőrek mondott versenyzőt (aki már a 15-20.-ik nótaversenyen indul)a gálán meghallgathasson,és közben befogja a fülét,lehajtja a fejét, mormol valami magában és örül,ha végre VÉGE!

EZ kell????????????????
Meglesz............(aki)k elteszi a bevételt.

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 12 éve

Kedves László!
Köszönöm, hogy megismerhettem az életutadat, személyesen az első, Gyöngyösön
megtartott nótás barátok találkozóján volt szerencsém élőben hallani az előadásodat,
ami igazán nagyon jól sikerült. Egyáltalán nincs miért szégyenlened magadat, amiért
elkezdtél énekelni, hiszen soha nincs késő, főleg ha még jó visszajelzéseket is kapsz
fellépéseid alkalmával. Kívánom, hogy sok örömben és sikerben legyen a továbbiakban is részed. Nótás barátsággal: Magdi

Válasz

Sánta Béla üzente 12 éve

Kedves Laci barátom! Én is egy igazi, nótátkedvelő embernek ismertelek Téged, és bízom benne, hogy a nóta szeretete végig kíséri a remélhetőleg hosszú életedet. Ilyen, szívből fakadó, a nótát önzetlenül szerető és művelő műfajkedvelők, a nótaműfajunk igazi példaképei.
További sikeres nótás munkásságot kívánok!
Nótás barátsággal: Sánta Béla

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Kedves Laci barátunk!!! Nagyon örülünk megszólalásodnak, mert azt hiszem TE , egyike vagy azoknak, akik nem valami " profizmusra.." és " főállású" énekesi karrierre vágynak, hanem Téged igenis a MAGYARNÓTA SZERETETE indított a magyar dalaink éltetésére!!!! ÉS EZ A LEGFONTOSABB !!!!!! Hidd el, nem véletlenül sodort a jó Isten a " félnótások " nagy családjába. Itt a helyed, és életed állomásaihoz , bátor megmérettetéseidhez csak gratulálni tudunk. Meg egyébként is Téged egy igaz, őszinte és végtelen szerény EMBERNEK ismerhettünk meg. Maradj köztünk !!! üdv LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az elmúlt időkben történt méltatlan viták és hozzászólások miatt sokáig csak a figyelmemmel vettem részt a klub életében és be vallom még a kilépést is fontolgattam. Most mégis azt mondom hogy mások hülyesége miatt miért is én távozzak. Én is csak egy kis porszem, egy kis amatőr vagyok és ki mondottan zavar ha "művész uraznak"!
Mit is mondhatnék itt ezeket a sorokat olvasva. Egyik oldalról kemény kritikák, a másikon műfaj iránti szeretet és annak a féltése a meghatározó. Tanulni csak a negatív kritikákból lehet. Lehet és kell, és ez nem szégyen. Ugyan akkor ennek párosulnia kell egy egészséges önkritikával. Sajnos az utóbbi sokunkból hiányzik. Én 54 évesen kezdtem el énekelni igazából a magyarnótát és nem szégyenlem magam. 57 évesen sikerült megélnem azt a felemelő érzést hogy könnyeket láttam egy gyönyörű nóta éneklése után a közönség szemében. És ezt a csodálatos érzést köszönhetem a nótás barátaimnak akik segítettek ebben. És itt neveket kellene hogy írjak. László Marika aki méltán mondható a nóta helytartójának. Ha valaki, hát ő rengeteget tesz a műfajért mint író, szerző és szervező. És sorolhatnám hiszen oly sokan vagyunk itt e klubban és klubon kívül is.
És még valami. Én is jelentkeztem a NÓTA TV versenyére, igaz a 30-on kissé túl vagyok. Nem győzni megyek. Meg próbálom a legjobbat kihozni magamból, de számomra a részvétel a fontos és a nóta, a Magyarnóta! Még merem vállalni az arcomat is hozzá.
Íme a NÓTA TV-hez el juttatott önélet rajzom.

Készült a NÓTA TV Nótasztár című műsorához.

Nevem Rákosi László, születtem 1954 május 22-én Szarvason egy Békésmegyei kis városban. Már gyermekkorom óta magával ragadott a nóta és a zene iránti szeretet. Iskolám elvégzése után Budapesten a húsiparban helyezkedtem el Soroksári úti marha vágóhídon. Itt hosszú éveken át kultúrmunkát is végeztem, ifjúsági klub vezetőként. Autodidakta módon megtanultam gitározni és rengeteget énekeltem a magam és a
barátaim szórakoztatására. Már ekkor is közel állt hozzám a magyarnóta. 26hónap sorkatonai szolgálat után munkám mellett jogosítványt szereztem és közgazdasági szakközép iskolát végeztem. Megnősültem és innen sajnos a család és a munka miatt háttérbe került a dal és a nóta. Házasságomból két gyermek született, egy leány és egy fiú. Mindkettő zenei általánost végzett, leányom nyolc évig tanult zongorázni. Miután a gyerekek felcseperedtek egy barátom révén elkezdtem látogatni a Kispesti magyarnóta klub rendezvényeit ahol nagyon jól éreztem magam és mivel ott ez természetes volt együtt énekeltem a fellépő művészekkel. Igazából itt kezdődött el az én nótás életutam. Barátaim és családom rábeszélésére jelentkeztem a Hálózat TV Nefelejcs nótashowjára a második sorozatra ami sajnos érhetetlen okok miatt elmaradt. Hogy erre az eseményre ne menjek felkészületlenül, meg kértem Szabó Szilvia művésznőt hogy készítsen fel erre versenyre. Ez a döntés meghatározó lett számomra. Bár a verseny elmaradt, Szilvia bemutatott a Kispesti magyarnóta és népdal klubban ahol rövidesen tag is lettem. Álmomban sem mertem gondolni arra hogy egy ilyen nagymúltú klubban fogok énekelni amely Ferkó István, Herr Olivér nevével fémjelzett. És akkor eljött a nagy megmérettetés a „KEZDET”, az első fellépés a Kispesti közönség előtti évadnytó, amit a DunaTV is rögzített. Életemben nem énekeltem ennyi néző előtt és cigányzenével kísérve. Azóta is immár három éve rendszeresen járok ének órákra és ha hívnak nagy-nagy szeretettel megyek énekelni. Nagyon sok barátra és ismeretségre tettem szert a három év alatt. Életemnek ez a három év meghatározója lett, amit köszönhetek szeretett ének tanáromnak Szabó Szilviának és hogy elmélyítette bennem a nóta és a népdal szeretetét. Szakmai tudásához kétség nem férhet. Jelenleg három klub és dalkör tagja vagyok ahová rendszeresen eljárok énekelni. Boldog vagyok hogy dalolásommal örömet tudok szerezni embertársaimnak. Mivel még aktív vagyok és dolgozom, /közép vezető vagyok a TESCO GLOBÁL ZRT-nél/ nagyon nehéz egyeztetni a munkámat a nóta énekléssel az ezzel járó elfoglaltsággal. Mégis ahogy csak tudom megpróbálom és ebben a feleségem is nagyon nagy részt vállal, mert tudja hogy számomra a nóta mennyit jelent. Sokat, nagyon sokat, mindent.

Köszönöm hogy időt fordítottatok rám.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 12 éve

EZ csak természetes Béla.
A rendezők mit tanultak az előző rendezés hibáiból megtudjuk julius 2-án.

Válasz

Vas-Varga Tibor üzente 12 éve

Mit mondjak? Regisztrált és már a válogatón kiebrudalt versenyzője voltam a "Lehullott a rózsalevél I"-nek. Azért a gálán kaptam lehetőséget egy hallgató eléneklésére, ha már egyszer az 5000 forintot befizettem, s oly dolog történt velem, ami még a Nefelejcs Nótashow stúdiójában, hét televíziós kamera kereszttüzében sem; remegett a lábam a színpadon. Nem én mondtam, egy szakember szavait idézem, nem nevesíthetem, mert erre az engedélyét nem bírom; "ez a verseny a műfaj megcsúfolása volt." Vajon tanultak-e ebből a második verseny rendezői?

Válasz

Sánta Béla üzente 12 éve

Kedves Magdika! Nem stílusom és nem is kenyerem a hízelkedés, de amit én leírtam, azt úgy is gondoltam. A magyar nóta-műfaj nagyon sokat köszönhet Neked. És most nem akarok előre inni a medve bőrére, de ha sikerül jogilag is elismertetni az ÖMNE-ét, akkor megtiszteltetésnek vesszük, ha tanácsaiddal, ötleteiddel segíted az egyesületi munkánkat.
A továbbiakban is ilyen eredményes klubirányítást kívánok!
Sánta Béla

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 12 éve

Kedves Béla megállapításaidat túlzottnak tartom , hiszen sem a nótanagyasszonyának ciméért és semmilyen dij kedvéért csinálom. Köszönöm mindenkinek aki az üzenetekben is bátorított és kommentjeikkel alátámaszttották azt, hogy a klubban mégiscsak érdemleges munka folyik. Köszönet nektek. MM.

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Béla tagtársunk minden szavával, gondolatával egyetértek. Csak köszönettel és elismeréssel tartozhatunk MA, egy olyan elhivatott embernek, mint a Klubvezetőnknek. Aki ebben a gyűlölködő, egymást leszóló világunkban megpróbál egy kis barátságos szigetet teremteni. Hiszen mindenhonnét..(Média..lásd "Való-Világ.. ) csak a durvaság, közönséges, és ízléstelen dolgok jönnek le, rombolva magyarságunkat, alapvető erkölcsi értékeinket. Ezért nagyon fontos, hogy még legyenek olyan közösségek, ahol az
összetartozás megteremtése a lényeg. Aki ezeket nem így érzi, az valóban nem ide való!!!!!! Az csemegézzen máshol, másmilyen neki való "értékeket között " És akkor Ő is jobban érzi majd magát. Ez a KLUB óriási hiányt PÓTOL, mint pl a Petőfi rádióból kiszorított déli NÓTA-műsor , amely által mindig értesülhettünk rendezvényekről!!! Itt, ez a Magdika által létrehozott blog, azt a kiesést pótolja, és lehetőséget ad arra, hogy egymás programjairól, örömeiről, sikereiről halljunk, s ha kell , és tudunk még segíthessünk is egymásnak !!!!!!!!! Aki így érzi annak itt a helye, aki meg nem, hát annak nyitva az ajtó kifelé is. Ennyi az egész. üdv LM

Válasz

Sánta Béla üzente 12 éve

Kedves Magdolna! Sajnos nincs olyan hatalmam, de ha lehetne én életmű-díjjal tüntetnélek ki Téged a magyar nóta ügyéért tett munkásságodért, fáradozásodért. Amit felsoroltál, hogy mi mindent tettél a magyar nóta ügyééért, és rendszerbe foglalásáért, az az elsőtől, az utolsó szóig igaz és elvitathatatlan az érdemed. Magam és a többi klubtag nevében kérlek Téged, hogy ne térítsen le senki és semmi erről a csodálatosan megépített utadról, mert bizony-bizony nem mindíg igaz a mondás, hogy pótolhatatlan ember nincsen. Nem hiszem, hogy még egy ilyen ambíciójú, tág látókörű, és műfajkedvelő személy lenne kishazánkban, aki ennyi mindent tudna tenni ilyen rövid idő alatt a magyar nóta-fűfajért, mint amit Te tettél és elértél. De nem is hagyjuk, hogy akárki lerombolja azt, amit ennyi áldozatos munkával felépítettél. Kívánjuk, hogy még nagyon sokáig irányítsd ezt a klubbot, mert itt a magyarság nemes összetartásáról tanúskodik minden olyan tag, aki TÉNYLEG a műfaj szeretetéért lép fel nap mint nap erre az oldalra. Nem túlzás az összehasonlítás- Széchenyit a legnagyobb magyarként jellemzik, én pedig Téged a magyar nóta-műfaj nagyasszonyának tartalak!!!!!!!
Minden nótabaráti tiszteletemmel és elismerésemmel: Sánta Béla

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 12 éve

Kedves Kádár- Németh Sándor ha a klub vezetésére fáj a foga nagyon szívesen átadom Önnek, csak szólnia kell és nem mindenbe belekötő negativ véleményekkel lemínősíteni a klubot. nos óhajtja igazgatni, vagy ha nem akkor a kritikáit úgy fogalmazza meg, hogy az senkit ne bántson, a klub hangulatában maradjon továbbra is azon nótázni szerető emberek csoportosulása akik a magyarnóták meghallgatása miatt járnak ide kikapcsolódni, azoké, az amatőr előadóké akik nem kapnak szinpadi fellépési lehetőségeket. A klubban megtalálhatóak a magyarnóták gyöngyszemeitől kezdve tehetséges kezdők és kevésbbé tehetséges amatőrök videó felvétei. Itt ha valamelyik nem tetszik csak kattintani kell egyet és már is bele lehet hallgatni a következőbe. Kinek a pap kinek a papné Izlések és pofonok külömbözőek A diktatórikus módszer csak önnel szembeni levélben érvényesül, mivel arról már elfelejtett megemlékezni, hogy kértem üzenetben irja meg a problémákat, de arra nem reagált sehogy. A nyalizásos módszert nem értem, mert nálam senki nem nyalizik, nem is tud mivel és miért. Részemről mindenki a klub érdekeinek szempontjából van kezelve akár nyalizik akár nem, de megjegyzem erre nem volt példa. Ezért az a meglátásom nem ismer sem engem, sem a klubot sem azt hogy ez a klub milyen célból lett megalakítva. Feltételezem, hogy felkérték arra, hogy a klubban szétzüllesztő tevékenységet folytasson, mert azt sehogy sem értem, hogyha a feltöltött videók között nem talál kedvére valót, a feltett ismeretterjesztő cikkekbe beleköt legyen az bármiféle akkor mégis mi a csudát keres még a klubban. Mi a célja? Mit akar elérni? Nem tán szakmai fórimmá átalakítani az általam létrehozott klubot Az ön véleményei alapján nótás szeméttelepnek tartott klubot én hoztam létre, az én munkám fekszik benne én büszke vagyok rá. Amig ez a klub nem alakult meg, egyetlen magyaroldalon nem volt ennyi összegyűjtótt magyarnótás videó, szövegekkel ellátva, szövegírók, zeneszerzők feltüntetésével. A rendezvényeket szanaszét lehetett csak megtalálni hosszú percek keresgélésével. Jelenleg már nagyon sokan ismerik. Megkérnek rendezvények, tanfolyamok, versenyek népszerűsítésével. Nos kedves uram létrehozok én egy elit nótás klubot is, de ki fogja megmondani oda kik kerülhetnek be talán ön válogatná ki azokat a videókat amelyek mindenféle kritériumnak megfelelnek?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az elmúlt 1-2 nap számos hozzászólásának stílusát bírálva és azok helyének megfelelőségét megkérdőjelezve szeretnék észrevételt tenni.

1. Általános véleményem, hogy nagy énekesekre emlékező műsorokra csak bizonyos kategória feletti énekeseket szabad meghívni. A Debrecenben elsőként megrendezett Gaál Gabriella Emlékműsorban például Kocsor Irén és Rigó Mónika szereplése színvonal alatti volt (a Mónikáé még tartalmát tekintve sem oda való), Nógrádi úr, Rozika, Madarász és a fiatal cigány úriember (elnézést, hogy a nevére nem emlékszem) viszont kitett magáért és teljesítményük méltó volt ahhoz, hogy ilyen műsorban szerepeljenek.

2. Az internet korában mindenféle, önkritika nélküli felvételek nyilvánosságot kapnak. Az internet előtti, valamint egytelevíziós és egyrádiós korban bizonyos nívó alatti teljesítmények nem kaptak nyilvánosságot, a televízióban és rádióban, valamint a hanglemeziparban csak erősen cenzorált felvételek jelentek meg. Természetesen nem állítható, hogy ezek mind jók is voltak, de az igen, hogy kirívó nívótlanság nem került adásba és köztudatba. A kereskedelmi televíziózás és rádiózás megjelenése, valamint az internet lebontotta korlátok ellenére drasztikusan összeszűkülő hallgatóság, megváltozott finanszírozás és ellenséges politikai nyomás jellemzi a piacot az utóbbi évtizedekben. Minden várakozással és kéréssel szemben a közmédia által továbbra is mellőzött a műfaj. Teljesen egyértelmű a politikai döntéshozók rendszerfüggetlensége: bár az SZDSZ volt a magyar kultúra legnagyobb ellensége és tőlük támogatást még naivak sem várhattak, a magát most nemzetinek mondó kormány háttérhatalmi megbízásból vagy látványos nemtörődömségből e téren (is) az elődei politikáját folytatja.

Megjelentek a műfaj továbbvitelének utánpótlását hirdető magánintézmények, amelyek dedikált célja látszólagos, de az elmaradt meghívások miatti kiesés kompenzálására és a pénzkifizetők szereplési lehetőségei ígérvényének kétségtelenül jó.

Csak néhány énekes él belőle, de sokan szeretnének így élni, vagy legalábbis időnként reflektorfénybe kerülni, és ezért ki-ki vérmérsékletétől és anyagi lehetőségeitől is függő áldozatot hoz.

Néhány szervező valóban áldozatos munkájának köszönhetően a műfaj még élőben eljut a közönséghez, melynek szíve nagyot dobban egy-egy jó produkció hallatán, ám a produkciók többségében több a lelkesedés, mint a szakértelem.

3. A nótával kapcsolatos események azt mutatják, hogy sok helyütt nagyobb a tülemkedés, mint az ennek alapját képező erény. A lelkesedés és az ambíció mellett szakmai szempontok alig vagy háttérbe szorítottan érvényesülnek a kiválasztásban, és nincs, aki ebben szakmai szempont érvényesítését számonkérje. Egyetlen műsoron belül, ugyanazon a színpadon jelen van a szakma is, de a nagy törtetésnek engedés mindenütt teret hódít magának és végeredményben vegyes érzelmeket kelt a közönségben.

4. Szerintem Kádár-Németh úr értékes tagja a közösségnek, csak szétszórtan, nem jó helyen és nem jó időben, valamint nem megfelelő stílusban fogalmazta meg utóbbi kritikáit. Ha összeszedné és esszé formájában, disztingvált módon fejtené ki gondolatait, talán emészthetőbb lenne.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 12 éve

Amilyen stilusban közelítenek hozzánk olyan stílusban válaszolunk

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 12 éve

Egy sportból hozott példával had szóljak hozzá ehhez a méltatlan és szégyenteljes vitához, hogy MINDENKI megértse. Nem véletlenül van NB.I NB.II NBIII. és a csúcson ott áll a Nemzeti válogatott. Mi lenne, ha csak a válogatott focizhatna, hogyan kerülnének be újabb játékosok???? Nagyon sokszor az alsóbb osztályokból a teljesitményük alapján beválasztott " senkik" jobb teljesitményt nyújtanak, mint a válogatottban már örökös kenyeret kapó " igaziak".
Ha azt vesszük, embernek kell azt is tekinteni, aki csak 8 általánost végzett, vagy érettségizett, és nem csak azokat akik elvégezték az egyetemet, ezen az alapon nótaszerető lehet az is, aki felmeri vállalni hogy szeret énekelni, és senki nem állitja magáról hogy bármelyik NAGY-nak a vetélytársa. Mindenkinek meg vannak a körei, ahol megmutatja magát, és ez a fórum ilyen. Ez egy magánember inditványára létrejött klub, ahol nem akarják megváltani a világot, csak szeretnék közelebb hozni az embereket egymáshoz, és régi hagyományaikhoz. A nóta sohasem volt a " legműveltebb" emberek zenéje, de vajon azok-e a legműveltebbek , akik csak rombolni tudják a dolgokat. Nagyon jó lenne, ha kúltúrált hangnemben megírná valaki a kifogásolt videók alá, hogy hol van a hiba, mi volt rossz, esetleg a zenekarról is eshetne szó, amikor a dalok egy részéről fogalmuk sincs, és ők is a szinpadon vannak, nem csak az ifj. Sánta meg a Puka K. és a többi " válogatott" zenél, hanem ott is vannak NB.III-ok.
Egy szóra Veszprémre, és a kezdeményezésükre kitérve engedjék meg, hogy megjegyezzem, hogy ha semmi más nem történt volna mint az az egy óra, amit Veszprémben megéltünk közösen, hogy a dalosok mindenféle irányítás, szervezés nélkül, közösen énekelve várták meg amig a zsűri döntött, és lehet hogy sokan nem ismerték közülük a kottát, de ismerték az érzést, ami belülről jön az egyszerű emberből, és fűzték egyik dalt a másik után. Nagy élmény volt, jobb volt mint egy rossz válogatott meccs. Arról nem is beszélve, hogy olyan nagytudású fiatal prímás és zenekara kísért mindenkit, hogy minden résztvevő csak az elismerés hangján szólhatott.
Itt nekünk vidéken még jobban meg kell küzdenünk azért, hogy a magyar nóta fennmaradjon, mert nincsen lehetőségünk a legjobbak meghallgatására, de feláldozva a szabadidőnket, idős emberek csoportjait készítjük fel arra, hogy egy egy kisebb rendezvény alkalmával megmutassák a mai fiataloknak, hogy hogyan is szólt régen egy összejövetel alkalmából a nóta.
A "futottak" még kategóriára visszatérve csak annyit, hogy a május 27.-i rendezvényen szépszámú, első számú énekes is vállalta a fellépést, és visszatérve a kiinduló hasonlathoz, az NB.I-ek mellett biztosan lesznek NB.II-ek és III-ok is, de ezt megitélni csak majd az tudja, aki megtiszteli az előadást és el jön.
A klubvezető türelmét csak megköszönni lehet, hogy eddig nem lépett, de haragját megérteném, ha a fésületlen rossz indulatot ki kívánná szűrni a több mint 6ooo tag életéből. Ha kettővel kevesebben leszünk, a " magunk szintjén" , akkor is jól fogjuk magunkat érezni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Önnek minden és mindenki tetszik? Hát ez nagy baj!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem gondolom magamról,hogy mindenhez értek. A zene sok minden,de nem minden.

Képpel, gerincesen csak a jót és szépet,talpnyalósakat írni az gerincesség? Ki nem vállalja a véleményét?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nincs szükségem rá,mivel tudom, hogy a klasszikus zenét nem abszolút kezdők, dilettánsok,kottát nem ismerők hada műveli!
A kioktatást tartsa meg magának!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Azt gondolja magáról, hogy mindenhez ért; ez nagy baj. Ha klasszikus zenével foglalkozik, akkor található ilyen oldal a network-ön, oda látogasson kritizálni. Azt hiszem ,nem mindegy,hogy egy fogorvos ,vagy egy agysebész hajt végre egy műtétet komplikált agyi sérülésnél.Mind a kettő orvos a maga területén. Még is együtt tudnak dolgozni, tiszteletben tartják egymás munkáját .Talán a klasszikusok között nem számít az ön véleménye, ezért látogat erre az oldalra. Itt próbál erőt meríteni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tolnai Andris elért valamit, de meg is állt egy szinten.
A Nótakirályból mi lehet még,ha tovább "fejlődik"?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nem nótaéneklést hanem klasszikus zenét tanítok. Kérem hozzászólásaimat figyelmesebben elolvasni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tisztelt Kovács Úr!
Tolnai Andrást is csak egyesek kedvelik, kettesek meg nem. Hál' Istennek, hogy a "nagy"-nak nevezett énekeseinknek is más más tábora van. Tolnai Andris elért valamit, de meg is állt egy szinten. És a legjobbakra is rá lehet unni ha a vízcsapból is a neve folyik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tisztelt Kádár -Német Sándor!

Felháborító a stílus, amit megenged magának, mindenkit sérteget az oldalon.Kerestem magáról fényképet, de sajnos nem találtam.Nem szeretem az arctalan embereket akik nem merik vállalni kilétüket és úgy alkotnak véleményt másokról. Ezek szerint önnek nincs arca; gerince van? Arcátlan módon nyilatkozik olyan dolgokról, aminek részese se lehetne.Talán ez a baj? Megértem a keserűségét, de nem így kellene felhívni magára a figyelmet. Ha ön tanít, akkor nem lehet probléma az ön számára egy számot feltöltene,a saját tudásáról, elképzeléséről, hogy hogyan kell a nótát énekelni. Biztos vagyok benne, hogy sokan kíváncsiak lennének rá. Lehet, hogy így hitelesebb lenne a sok kritika, amit megfogalmaz. Szeretettel várjuk az önről készült felvételeket. Üdvözlettel egy arcát, egyéniségét, gerincét is megmutató énekes.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Veleszületett.......Nem 50 évesen kezdte......Többek között erre akartam rávilágítani.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Tisztelt Uram!
Amennyiben rendelkezik a tárgyi (gondolom zenét tanít) háttérrel és hangi adottságokkal,úgy TEGYE MEG!!!!

Válasz

László Mária üzente 12 éve

Kedves Icuka, és János ! Sok sikert kívánva, csak gratulálni szeretnék az újabb nemes kezdeményezésetekhez. Az általatok meghirdetett VERSENYHEZ ! Nem könnyű az, amit felvállaltatok tudom, de hitetek, lelkesedésetek eredményes lesz. Megadni a lehetőséget a megmutatkozásra, a mai világban, nem kevés. Erőt egészséget , jó felkészülést. üdv LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A korhatár előírása szerintem sem célravezető. Tolnay András 18 évesen profi volt és többet tudott a szakmáról és a szakmából, mint számos ismert mai énekes.

A magyar nóta nem az ősi kultúránk része, hanem a XIX. században kialakult népies műdal és a magyar őstörténethez semmi köze!

Reméljük, hogy Muladi úr részéről csak elírás, amit a magyar népdalról írt.

Válasz

Muladi József üzente 12 éve

Kedves Kádár-Németh Sándor! A korhatárt illetően nem értek Önnel egyet!
Én 50 éves vagyok, szeretem írni és újabban énekelni is a Nótát!
Egyetlen élő, magyar, ősi kultúra, amit KÖTELESSÉGÜNK megőrizni és folyamatosan ápolni, nem úgy, mint a népdalt!
Ha a tanítványaim megtudnák, hogy esetleg fellépnék, mint magyar nóta énekes, lehet, hogy kedvet kapnak hozzá és nem ítélnének el.
Még az is meglehet, hogy így "toboroznánk" új rajongókat.
Vagy meg sem próbálhatom az éneklést?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Csak remélni merem, hogy egyszer valóban az ifjú tehetségek felkutatása lesz a cél,ami úgy 30 éves korhatárt jelent majd a verseny kiírásánál.
Azt nem írom,hogy csak amatőröknek,mivel eltörölte az OSZK a vizsgáztatást,így mindenki ott énekel,ahol lehetőséget kap. Javasolnám, hogy Nógrádi úr az iskolásait tartsa meg magának,énekeljenek "csak" neki. Nekünk is van tőle "vizsgázott" nótaénekesünk, egy elég is belőle. Csak a jókat-jobbakat vigye (hozza) magával énekelni.30 éves kor után a nótaiskola csak lehúzás. A vidéki fellépések ezekkel az "énekesekkel" CSAK NEKI hoznak hasznot!!!!!!!!! Szégyen ,merénylet a nóta ellen!
Ez az oldal is hemzseg a "merénylőktől" !

Válasz