Farkas Rozália üzente 13 éve

Végre olyan Művész kapta a Kossuth díjat, aki a legméltóbb rá, s hozzáteszem, melyet már réges-régen meg kellett volna kapnia! Drága Pólika! Tiszta szívből gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok!

Válasz

Faragó István üzente 13 éve

Gratulálok a művésznőnek!

Válasz

Rocska József üzente 13 éve

Kedves Éva.
Megtisztelő sorai.a művésznővel kapcsolatosan,megtisztelőek.Azonban Kovács Appollónia
nem tervez fellépéséket ,sajnos betegsége ezt nem engedi meg,még vendégként sem hivható meg sehova,még Budapesten sem/Pl .Chili müv központ.Pesterzsébet/ ahova mindig szeretettel várnák a művésznőt!Pólika betegségénél fogva/baleset/ nagyon nehezen jár illetve nem tud közlekedni járni sem rövid távon sem hosszu távon.Most is kezelés és családi gondozás alatt van/Palotásné Fazakas Katalin keresztlánya álltal.Kérem a fentiek megértését.Rocska József a Pólika" klubb vezetője

Válasz

Rocska József üzente 13 éve

Kedves Katalin.Engem mint a művésznő közelebbi ismerősét,örömmel és megnyugvással tölt el,hogy végre aki legjobban megérdemelte e műfajban megkapta e kimagasló kitüntetést.Megjegyzem már korábban is megérdemelte volna nem csak 85.évében!De ennek is nagyon örülünk.Igen sokan várnák vissza a művésznőt az előadásra,melyen mindig telt ház volt,azonban betegsége folytán,ez többé már nem lehetséges,Sajnos!Maradjon meg mindig emlékünkben,dalai,videó felvételei.Tisztelettel Rocska József Pólika klubb.

Válasz

Mezeiné Horváth Kati üzente 13 éve

Drága Kovács Apollónia! Kitüntetéséhez szívből gratulálok, egészségi állapotában mielőbbi jobbulást, és gyógyulást kívánok! Boldog vagyok, hogy végre megélhettük ezt, hogy e nemes díjjal jutalmazták kiemelkedő, csodálatos munkáját! Bízom benne, hogy további fellépéseinek többször lehetünk még szem- és fültanúi.
Édesanyám, aki sajnos már 7. éve nincs körünkben (2004. október 15-én elhunyt), mindíg nagyon imádta az ön, és pályatársai (a teljesség igénye nélkül: Madarász Katalin, Gál Gabriella, Bangó Margit, Horváth Pista, stb.) nótáit. Gyakran volt olyan este, amikor még együtt volt a családunk (gyermekkoromban), hogy a szüleimmel együtt (a gyűjteményükben lévő dalos füzetekből is) nótáztunk. Én is szívesen tettem ezt velük, és a barátaikkal.
Régen családunk barátaival, szomszédokkal gyakran együtt ünnepeltünk. Voltak különböző közös munkák (kukoricatörés, disznóvágás, stb.), ahol összefogással egymásnak segítettek az emberek, és utána este közösen beszélgettek, nótáztak, mulattak. Ezt ma sajnos kevesen ismerik!!!
Mégegyszer szívből gratulálok DRÁGA MŰVÉSZNŐ!!!

Válasz

Heit Julianna üzente 13 éve

Gratulálok a díjhoz,megérdemelten kapta a művésznő.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kovacs A pollonia az az enekesnô aki nagyon sok sikert élt át és még most is nagyon sikeres muvésznô nagyon szeretem a notait dalait... valamikor elkezte énekelni a cigány dalokat namibe belletette a szivét és a lelkét is nagyon passzoltak neke ezek a dalok de ô othon érzi magat a notak ban a dalokban a csardaqsokban is nagyon szeretem a muvésznô hangját nagyon tud énekelni ... pl... az aszt mondjak hogy tavasz nyilik c notat mnég sosem hallotam mas elôadomuvesztol... csak tôle talan azért mert a muvész nô énekli a legszebben van tôbb olyan nota amit a mas énekesek tôbbé sajnos nem tudjak énekelni mert az apolka tudja a legjobban .... menj csak tovabb az utadon,, elmegyek az életedbôl, azt mondjak a menyorszagban ,azt mondjak hogy tavasz nyilik.. ezek a kedvenc notaim... de ha hallom a muvésznot rogton felismerem nagyon sok sikert és egészséget kivanok

Válasz

Halmosi János üzente 13 éve

Kár,hogy személyesen nem vehette átt. Bizony már korábban is megérdemelte volna,hisz eddigi életét az olykor-olyannyira mellözött "nemzeti kincsünk" ápolására (megtartására) förditotta.

Válasz

Wegmann Annamaria üzente 13 éve

Kedves Bela!
Nagyon - nagyon igaz amit irtal!En csak ma olvastam a hirt .De felhaborodtam, hogy miert ilyen keseön!?
A dalaival többet adott az orszagnak mint mi azt megerdemelnenk!Köszönet erte Apollonianak!Szerintem sincs nala jobb, es ahogy Te irtad, nem is lesz.

Üdv:Annamari

Válasz

Wegmann Annamaria üzente 13 éve

Kedves Apollonia!

Nagyon - nagyon megerdemelte ezt a dijat!!Örülök neki, es meg sok sok szep magyar nepdalt es notat enekeljen nekünk eröben egeszsegben.
Azt az egyet azert meg kell mondanom! A Magyar Allam nagyon sokat kesett a dij kiadasaval, es mar sok - sok dijat kellett volna Önnek adniuk.

Üdvözlettel:Annamaria

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 13 éve

Kedves Klubtársak !

Múlt héten kedden voltam énekórán Mesteremnél,mikor megcsörrent a telefonja,és a vonal végén Sánta Ferenc a jó hírrel,hogy a Drága Művésznő nevét felterjesztették e nagy elismerésként a Kossuth díjra .Boldogság tőltötte el szívünket a hír hallatán,nem akartam előre harangozni,de nagyon örülök,és innét is gratulálok!Már előzőekben is történt ilyen próbálkozás,sajnos most jutott rá sor.....Közös koncertről járja a hír,hogy Bangó Margíttal fognak műsort adni.Várjuk a fejleményeket.Jóegészséget kívánok Kovács Apollóniának !

Nótás jókedvvel : S.Éva

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Kedves Művésznő szívből gratulálok a megérdemelt kitüntetéséhez. adjon Isten hosszú életet, hogy még sokáig tudjon örülni ennek a díjnak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A méltatás kiegészítendő feldolgozott magyarországi, erdélyi, délszláv és orosz cigánydalok művészi megformálásában nyújtott kiemelkedő teljesítményével és e műfaj népszerűsítésében vállalt úttörő szerepével!
Ma tényleg ünnepeljünk és félre minden mással, mert valakinek fönt eszébe jutott, hogy van még magyar nóta és él még Pólika!

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 13 éve

Kedves Cilike és Béla!

Örüljünk Kovács Apollónia kitüntetésének és úgy érzem, hogy ezek a vélemények most
nem ehhez a cikkhez illenek!

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Cilike! Megértem az érzelmi kirohanásod okát, és teljesen azonosulok is vele.Nem nagyon akarom már tovább fűszerezni, mert elvégre ez, nótafórum, és nem akarom politikai színtérré változtatni. Csak egy mondat erejéig: Sajnos ezt hozta a "DICSŐ" rendszerváltás!
/Akarom mondani, hatalomváltás/
Béla

Válasz

Bordás Cecília üzente 13 éve

Kedves Bela!
Elözö hozzaszolasomban en is pont erre utaltam,amikor azt irtam,hogy vegre mar.
De kerdem en,ha lenne igazi nemzeti összefogas,akkor kepes lenne barki is bennünket letiporni es nemzeti kincsünket kenyük-kedve szerint a sülyesztöbe dobni?Ebredjünk mar fel vegre es tegyünk is ellene,mert igy csak tovabb romboljak mind azt ami MAGYAR.
A nacionalizmus az nem egy negativ fogalom,hanem ereny,mert minden nemzet büszke a sajat verere es meltan apolja,szereti kulturajat is.Akkor mi miert ne lennenk a magyarsagunkra büszkek?Elöször ismerjük meg es szeressük ami a mienk,utanna majd megszerethetünk mast is,de gerincünk,tartasunk sajat kulturankbol formalodik.
A roman nepet nagyon becsülöm azert,hogy nem engedi gyermekeit,nemzeti kulturajuk nelkül felnöni.Az anyatejjel mar azt szivjak magukba.A tv csatornakon kivetel nelkül nap-mint nap a horajuk es a többi nepzenejük,tancuk,hagyomanyuk van sugarozva.Probalna csak ezt valaki tölük elrabolni vagy szabotalni,ott kö kövön nem maradna!De miert?Mert van összetartas.
Hat peldat vehetnenk roluk mi is.
Nemzeti kultura,nemzeti erzelem es nemzeti identitas nelkül nincs gerinces eletünk e földön.Ezt a szemleletet kell kepviselnünk es tovabbadnunk.

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 13 éve

Kedves István!
Én is most olvastam a hirekben és örömmel látom, hogy már közzétetted az örömhírt, köszönöm!
Szívből gratulálok Kovács Apollóniának a méltán megérdemelt Kossuth Dijhoz, jó
egészséget és hosszú boldog életet kívánok!

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Örömmel, de nem teljes megelégedéssel olvastam a hírt. Föltettem magamnak a költői kérdést: Mért csak most, a 85, életévében kapja meg, eddig mire vártak a T. magyar kormányok? Megvárták, hogy olyan beteg legyen, hogy az unokahúgának kell átvenni a kitüntetést. /Föltételezem, a betegsége miatt nem tudja átvenni személyesen/
Személy szerint, Apollóniánál tehetségesebb, rátermettebb nótaénekest el nem tudok képzelni, sem a múltban, sem a jelenben, de még a jövőben sem! Ő a magyarnóta -éneklés legnagyobb megtestesítője.
Igaz, jobb később mint soha. Node ennyire későn?
Gratulálunk a kedves művésznőnek a régen kiérdemelt kitüntetéséhez, és még hosszú boldog életet kívánunk neki.
Nótabaráti szeretettel és elismeréssel:Sánta Béla

Válasz

Bordás Cecília üzente 13 éve

Kedves Istvan!
Nagyon örülök,hogy közzetetted.Hat Ö erre a dijra mar nagyon regen raszolgalt es örülök neki,hogy vegre mar megkapta.Gratulalok az elismereshez!

Válasz

Simon Zsóka Mecin-Mecs üzente 13 éve

Hála Istennek! Megérdemelten kapta a díjat.Gratulálok Kedves Művésznő!.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A hírek között böngészve akadtam rá a mindannyiunk számára nagy örömöt jelentő írásra és arra gondoltam, hogy azonnal közzéteszem!
Gratulálunk Pólikának az elismeréshez!

Válasz