László Mária üzente 13 éve

Kedves Imre barátunk a szívünkből szólt. Sokunkat az vezérel, amit ő elmondott. Talán csak annyit tennék hozzá, hogy a " magyar nóta újra él.." helyett, " A MAGYA NÓTA TOVÁBB ÉL !!!"
Bátorkodom ezt azért így megfogalmazni, mert mi is már itt, Újpesten a 31-ik, teltházas, cigányzenés előadásunkhoz érkeztünk el, s ennek jegyében ünnepeljük a 10 éves jubileumunkat márc.25-én !!!! És pontosan ezért a mottónk:: " A magyar nóta tovább él ! "
Hiszem, és tudom ,hogy nem csak hazánkban él tovább ,hanem határainkon túl is. Mert vannak ott is szívvel-lélekkel tevő társaink !!! üdv LM

Válasz

Balogh Imre üzente 13 éve

Igen! csatlakozom azokhoz a véleményekhez, akik a magyar nóta mellőzése ellen emelik fel szavukat és minden lehetséges eszközzel küzdenek a magyar nótáért. A magyar örökségért, a magyar hagyományért, nemzeti kincsünkért! A magyar nóta nem kevesebb a népünk kulturájában, mint a népviselet, vagy a népi tánc. Még a nevében is "magyar"!
Felháborító amikor a világörökség részeként ismert Hortobágyon a hagyományőrző napokon-Hortobágyi Lovas Napon, a tetőtől talpig népi öltözetve felsorakozott szereplők felvonulása közben amerikai qantri, vagy angol nyelvű popzene szól a több tízezres nézősereg fülébe. Sok idelátogató külföldi a hagyományos népi kultura csodálatára érkezik ide és helyette angol zenét kap a magyar vírtushoz. Hogy illik ez össze?
Nem csoda, hogy már a magyar dal, a nóta nem divat ,mellőzve van, hiszen a médiák által támogatott X Faktor és hasonló rendezvényeken, versenyeken csak az a menő, ha valaki angolul énekel. Ez az "úrhatnámság" már korosztálytól független. Nagyon sok "sztár" nem is tudja, hogy mit énekel, csak betanulta a szöveget. Nem is beszélve a hallgatóságról, aki nemhogy angolul, de még a magyar nyelvet sem ismeri. Hát ez a kulturánk, a Győzike, a Való világ és más hasonló lealacsonító sorozatok. A magyar nóta mellőzhető, mert az magyar és nem angolul éneklik.Pedig a szinvonalasan előadott, profi cigányzenekaros magyar nóta műsoroknak igenis van nézője és egyre több látogatója, ezt tanusíthatom, mi akik a három év alatt 16 teltházas előadást adtunk ebben a műfajban. De az elismerés sohasem a rendezőnek szóljon, az elismerés elsősorban a MAGYAR NÓTÁÉ !!!
Azért dolgozunk és az a mottónk, hogy:" a magyar nóta ujra éljen"

Válasz

Bari Zsolt üzente 13 éve

Ennek örülök!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Zsuzsa! Nagyon szépen köszönöm hozzászólását! Egyben reménykedem abban, hogy Nógrádi Tóth Istvánhoz is eljunak szavaink, s elgondolkodik rajta. Mint Clubvezető vettem részt a Felsózsolcai rendezvényen, s bizony csak a jóneveltség tartott attól vissza, hogy ott rögtön ne reagáljak a Művész Úr ezen kijelentésére.Kicsit kiábrándultam belőle, mert saját magának mondott ezzel ellent. Hogy akarja Ő igy a Magyar Nóta megtartását, ha ugyanakkor megakadályozná legszívesebben, hogy az amatőr énekesek felléphessenek a Színpadra? Az én ismeretségi körömben is vannak olyan énekesek akik az Ő Dalénekes Iskilájában végeztek nem mondom, sokan szépen énekelnek, képzetten közöttük, de bizony van olyan is,aki jobb volna, ha elhallgatná, hogy papirt szerzett erről.
Tisztelettel:karanyiczné, Zsuzsa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Zsuzsa!
Egyet értek én is minden mondatával. Valószínű azért, mert én is az amatőr énekesek közé sorolom magam, bár én profi énekesnek csak azokat az énekeseket tartom, akik több évtizede vannak a pályán, igaz már egyre nehezebb, de meg is tudnak élni előadóművészetükből, hivatásos énekesek.
Sokan, a nótás ismerőseim is tévhitben vannak, ha azt hiszik, ha
szereztek egy papírt, akkor ők már profi énekesek.
A nótaverseny szerevzésekor is beigazolódott: voltak olyanok, akik rendelkeztek működési engedéllyel, és nem hoztak olyan szintet, mint aki semmilyen papírral nem rendelkezett.
Szükség van az amatőr énekesekre, hiszen ha így halad a világ sora, csak ők fogják tovább adni ezt a műfajt, hiszen nem lesz lehetőségük több évtizedet ezen a pályán leélni, megélni belőle meg pláne nem.
Üdvözlettel: Kádár Zsuzsa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves János!
Köszönöm szépen, már azt hittem egyedül maradok a véleményemmel.
Tisztelettel:Karanyiczné, Zsuzsa

Válasz

Pesti János üzente 13 éve

Kedves Zsuzsa!
Egyezik a véleményünk!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Elnézést kérek az elírásért nem Dalos Iskola, hanam Dalénekes Iskola.. Karanyiczné, zsuzsa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mindenben egyet értek, de van amihez hozzáfűznék valamit. Egy alkalommal az hangzott el, Öntől,Felsőzsolcán. Amatőr énekeseket nem volna szabad a Színpadra kiengedni. Attól, hogy nincs minden amatőr énekesnek papirja, még tudhat úgy énekelni, mint pár papirral ellátott énekes a Dalos Iskolából. Tapasztalatból mondom. Sőt sokkal szebben énekelnek, főleg ha még rendszeresen járnak Tanárhoz, s képezik magukat. Nincs oklevelük? Hogy terjedjen a magyar nóta szeretete, ha ezeket az embereket nem engedik színpadra lépni, Az amatőr énekesek nagyon is sokat tesznek azért, hogy az emberek ismételten a szívükbe zárják nemzeti kincsünket a MAGYAR NÓTÁT! A közönség higgye el Művész Úr nem mindig azt várja,hogy a legmagasabb iskolázottságú hangot hallja, tisztában vannak azzal, hogy amatőr énekesek állnak a színpadon, s tetszik nekeik. A nevében is benne van, magyar nóta. Ez mit takar? Hogy a nép ajkán terjedt, adták egymásnak tovább, nemde?A nép pedig nem mindig képzett hangon énekelt!Magam amatőr énekes vagyok, aki heti három alkalommal járok éenek Tanárhoz, aki a szakmája kimagasló képviselője. Igaz, papirom nincs, nem is lesz.
Őszínte tisztelettel:Karanyiczné, Zsuzsa

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Kedves Zsolt!! A cigányzenekarok mellett hál Istennek, nem csak egy ember áll ki, vagy kettő, vagy néhány. Vagyunk többen,és ez biztató !!!!! Üdv LM

Válasz

Acsai Ferenc üzente 13 éve

Kedves Nótás Barátaim!

Olvasgatom a véleményeket hozzászólásokat, érdekessek tanúságossak én nem kommentálnám most egyiket sem. Szerintem valahol mindenkinek igaza van.
Egy tény meg kell menteni a magyarnótát TISZTELET és elismerés mindenkinek aki ennek érdekében bármit is tesz. Fogjunk össze ennek érdekében támogassuk az élen járókat, Anit, Bélát, Máriát, Istvánt, Józsefet, Pétert és sorolhatnám. Közös erővel sikerülni fog újra fénybe emelni ezt a csodálatos kincsünket a magyarnótát. Az úton szerintem már rajta vagyunk haladjunk előre és " Szeressük egymást gyerekek "
Remélem a nyáron sikerül megszervezni nekem is az első nótagálámat, ezzel is támogatva az élenjárók jó példáját. Bízom benne lessz olyan nagy sikere mint a múltheti nótaestünknek amely úgy érzem kitartásunk munkánk egyik szép gyümölcse.
Mindenkinek sok sikert kitartást, tanulást és jó egészséget békességet kívánok.

Nagy szeretettel Üdvözlök mindenkit Feri

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Kedves Cilike és Béla! Utóbbi válaszaitokkal teljesen egyetértek! Itt most összefogás kell, hogy el tudjunk érni valamilyen eredményt .Vezetőknek, zenészeknek, énekeseknek, nótaszerető embereknek össze kellene fognunk valamilyen elképzelés mentén, amivel valóságos eredményt tudnánk elérni!
Én hiszem, hogy sikerülni fog!!!!

Válasz

Bari Zsolt üzente 13 éve

Nagyon köszönöm a támogatását a válszát Múvésznő!

Válasz

Bari Zsolt üzente 13 éve

Kedves olvasó"k" komment írok!
Az előző hozzászólásom után talán egy ember állt ki csak a Cigányzenekarok mellett!Annak köszönöm!Azzal vannak elfoglalva kinek mennyi helyesírási hibája van!Ez tényleg szomorú dolog!!Remélem többen is igy gondolják!Biztos mindenre van megoldás csak közösen akarni kéne és nem csak beszélni!Igen legyen magyar nóta legyen cigányzene!M.Zs.

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Béla klubtársunkkal annál is inkább egyet értek, mert aki nem ismeri azt az embert, akiről véleményt formál, az addig ne is írjon kritikát !!!!!!!! S ha már a helyesírásról beszélünk, hát bizony Attila Úr hozzászólásában is akad kivetnivaló, de betudhatjuk azt félreütésnek, ami a gépeléseknél nagyon gyakori lehet. Lehet, hogy valaki ékesszólóan tud írni, de lényegi munkát műfajunk terén még nem tett le az asztalra. Nos ez esetben Nógrádi Úrról ez nem mondható el. Lehet, hogy nem mindig a legsikeresebb, és eredményesebb utat találta meg a nótás helyzetünkben, de hogy nem tétlenül nézte közel 40 évig , s főleg az utóbbi időben , a nótás szakma nehéz, göröngyös, akadályokkal teli valóságát. Nem üzennék semmi mást a felelőtlenül kritizálóknak, csak annyit: Próbálják meg ők is, csak a töredékét megtenni annak, amit jelen esetben Nógrádi elnök úr már tett. Talán akkor nem lennének oly kényesek egy-két betűnek elírására . Mert nem érnének rá kukacoskodni!!! Ennyi .Dalos üdv LM

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Tisztelt Seress Úr! Nem akarom megvédeni a Nógrádi Urat, mert szakmailag továbbra is fenntartom róla alkotott véleményem, de az lenne a kérésem Önhöz és a többi klubtagunkhoz is, hogy akármennyire is szúrja szemünket egy nyelvtanilag rosszul leírt szó, kérem ezt ne tegyük szóvá, mert nem a helyesírását, hanem a szakmai véleményét szeretném értékelni a kedves hozzászólónak. Úgy lehet, ha ezt a módszert alkalmaznánk, akkor értékes hozzászólásokról maradnánk le, mert nem biztos, hogy mindenki jeles helyesírással büszkélkedhet. Bevallom, nekem is problémáim vannak a rövid és hosszú magánhangzók alkalmazásával. Rendben van, Hála Istennek segít a helyesírás-ellenőrző program, de ahogy észrevettem, Nógrádi Úr elég indulatból fogalmazta hozzánk a hozzászólását, és ideges állapotban én sem tudok a külsőségekre figyelmet fordítani.
Kedves Cilike! Nagyon igazad van, és remélem, hogy már a közeljövő is orvosolni fogja ha nem is minden, de legtöbb bánatunkat!
Nótás barátsággal: Sánta Béla

Válasz

Bordás Cecília üzente 13 éve

Bizony,bizony amiröl a Zsolt ir valoban fajo es katasztrofalis es ami a legborzalmasabb,
cigany zenekarok nelkül hal csak ki igazan ez a müfaj.Szisztematikusan epitettek le, parhuzamosan müfajunkkal ezt is.
Az ö sorsukkal ki foglalkozik?Az ö problemajukat ki karolja fel?Ezeket a fantasztikus zeneszeket ki kepviseli barhol is?
Sosem felejtem el,hogy a 80-as evek vegen es a 90-es evek elejen Budapesten,meg nagy szamban voltak azok az ettermek ahol ciganyzene szolt szinte minden nap.Ma mar ott is,ahova a legtöbb turista jar,nagyitoval kell keresni az ettermeket ahol nem szünt meg ez a szolgaltatas.Ezert a mostoha allapotert ki fog majd felelni?Ki lesz majd az aki szavat emel ertük?Öket nem csak anyagilag,hanem szellemileg is megnyomoritottak!Ök akik generaciorol,generaciora atadtak tudasukat es oly büszkek voltak erre a kincsükre ma azon gondolkodnak,hogy milyen mas allasba tudnanak elhelyezkedni,hogy megtudjanak elni.Ez a müfajunk legnagyobb katasztrofaja a nemzeti kulturank megfosztasa mellett.

Ha ez a müfaj a nemzeti köztudatbol eltünik,akkor a nemzeti öntudatunk,magyarsagunk is leepül.Ezert folyik mind ez a hadjarat a magyar nota müfaj ellen.
Ezt nagyon is tudatosan müvelik.
Hol van meg egy ilyen pofatlan es felhaborito megoldas,hogy egy nemzet csak interneten sugarzo radioadasban hallhatja sajat zenejet?Ilyet a nemeteknel vagy olaszoknal csak probalnanak megtenni,barrikadra menne a nemzet,az mar holt biztos!

Kellemes es elgondolkodtato hetveget kivanok mindenkinek.

Cilike.

Válasz

dr. Seress Attila üzente 13 éve

Kedves Nógrádi Úr!

Igaz,hogy mi nem ismerjük egymást,de engem megdöbbent az a szörnyűség
miszerint egy elnöki poziciót betöltő ember nevezetesen Ön,
ennyi helyesírási hibával hogy lehett az elnöki székben!!!

"én már 40 ével," " televízió is felvet", " Kazetát" "egymást szapuló ember együt,"
"küdjed" melettem"

Kedves Uram! Ha Ön nekem írna valami kérelmet,levelét azonnal elutasítanám,mert az írásából is látni,hogy sajnos igen alacsony az intelligencia szintje.
Szerintem már ideje lenne hazamenni végleg!!!
Nem most kell kapálózni avva elkésett,miont ahogy Sánta Úr is mondta,jogosan!
Miért látunk ennyi amatőrt a médiákban? Egyik rosszabb, mint a másik.Miért engedi engedte meg nekik a szereplést?

Ha ez így megy tovább,akkor Önt meglincselik,és azért fogunk tüntetni 6200 ember,hogy Ön mondjon le,és HOZZÁÉRTŐ, IGAZSÁGOS VEZETŐ LÉPJEN az Ön helyére.
Nem akartam bántani,de ez a sok szarvashiba az írásában TRAGÉDIA!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Béla!
Ha nem tudnád a nóta egyesület 20 éve a Magyar Nóta megmentésére jött létre.
Azóta ostromlom a rádiót, televiziót, minisztériumot a nóta érdekében.
Én már 40 ével ezelött cigány zenekarral rendeztem nóta müsoraimat, melyet a televizió is felvet. Számtalan kottát, CD-t kazetát adtam ki /117/ ti a sok egymást szapuló emberek együt nem tettetek a nótáért ennyit. Aki a helyemre akar ülni küdjed, mert már legalább 10-en
megfordultak a hivatalban melettem, ezért a pénzért senki nem akart dolgozní, a hozzáértésről nem is beszélve. Örülnék ha egy országos összejövetelen mondanátok el véleményeteket, mely javarésze tájékozatlanságból ered. Ha meghívtok szivesen elmegyek
sok kérdésre megválaszolok, de a szitkozódásnak nem látom értelmét.
Nógrádi Tóth István

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Matusik Sándor, nótaszerző kollégámnak köszönöm, hogy egyetért állásfoglalásommal, és a szókimondó Sombereki Arnold nótabarátom figyelmébe szeretném ajánlani a "Napi 5 Ft-ot, a magyar nótánkért" című Felhívásomat, ugyanis ebben a cikkemben kilátásba helyeztem az Ön által sérelmezett dolgokra szóló orvoslást is. Gyöngyösön, április 2-án, főnapirendi vitatémánk lesz. Kérem, ha teheti, tiszteljen meg minket jelenlétével, mert minden ötletet, tanácsot meghallgatunk, és annak megfelelően döntünk. Kezünkbe próbáljuk venni a magyar nóta jövőjét!!!
Sánta Béla

Válasz

Matusik Sándor üzente 13 éve

Azt hangoztatják,nincs igény a magyar nótára a fiatalok körében,nem szeretik azt.Kérdem én, hogy lehet azt szeretni, amit/akit/ nem látunk, nemhallunk,egyáltalán nem tapasztalunk?Ha a fiatalok nem szeretik,/ az részben érthető/de ez ellen csak úgy lehet érdemlegeset tenni,ha a médiákban meghallgatásukra mód van.Ebben viszont csak azok segíthetnek,/ha akarnak/,akik azokat irányítják.Azt mondják, a kutúrájából él a nép.A magyar nóta kultúránknak egy része,s hogy valóban tudjunk úgy élni, mint azt tehetik más népek,életben kell tartani/tartatni/ a magyar nótát!!!Ehhez kell olyan"vezér", mint volt a parasztoknak Dózsa György!Ne azok a kitalációk kapjanak helyet az interneten,melyek szövege csupán egy mondat,s értelme sincs!A Szöveg annyit ér, amennyi a mondanivalója.Annak, amelyben azt énekli az "előadó",hogy:nekem olyan nő kell, aki szép, de buta.A szöveg írójára ez egy kissé enyhe megjegyzés,de kifejezi "igényességét"!!!Elszomorító az ilyet hallani annak, aki nem a pénz miatt "farigcsál" ilyen dalnak nem mondható valamit.Ezért kell ezt a műfajt megismertetni,megszerettetni mindenkivel,hogy érezhesse a különbséget az igazi,és az oly divatos,semmit mondó zene között!!!Ami ma még divat, az holnap már még emlék se.Olyat kell alkotni, ami időt álló,mert csak az értékes, s mindenben azt keresi az, aki kicsit is igényes.Legyen mindenki igényes,s akkor nem vész az el, ami érték!!! Sánta Béla gondolataival pedig egyetértek.

Válasz

BAGI KATA üzente 13 éve

Ennek az elmúlt idő politikusainak köszönhető, hogy ide jutott a magyar nóta ügye! Kóka!!! Ugyan kérem! A magyar állam pénzén tanult orvosnak, de mivel a mentőorvosnál kevés a pénz, átnyergelt politikusnak, ez sokkal kifizetődőbb! " nagy a jólét, a pannon puma meg száguld"-- a szakadék felé! Minden nép büszke nemzeti jellegű zenéjére, minálunk akarattal züllesztették le ezt a szép, sok embernek örömöt adó műfajt, aminek az előadását igenis tanulni kell, asok évig! Hol vannak a híres cigányzenekarok? Nem elég Mága Művész úr, a kisvárosok vendéglőiben egyáltalán nincs cigányzene, ha egy külföldi idejön az cigányzenét akar hallani nem mást,--a mást otthon is hallgathatja!
A cigányokat is megfosztották attól, amihez értenek: a muzsikáláshoz! Most segélyből,---tehát mibelőlünk ,élnek, a gyerekeiket már nem is tanítják a csodálatos hegedűre!
Ide juttatta az országot a kultúrpolitika amagyarság ellen! Ez az igazság, mert hagytuk.

Válasz

Bari Zsolt üzente 13 éve

Tisztelet Nógrádi Úr!
Elolvastam a cikket.......a hozzászólásokat....Hát a hozzá szólóknak kell igazat adni!!Sajnos!Már késő!Eltünt a hagyomány a hungarikum szó már nem létezik!Mi lesz azokkal a tanult cigányzenészekkel akiknek az ük apjuk is a zenével kereste a kenyerét?Őket miért felejtették el?Miért nem beszélünk a Cigányzenészek helyzetéről akik éltetik a nótákat?Miért hallgat erről a témáról mindenki?!
Én szomorúnak tartom,hogy énekes bárki lehet.......De zenész nem mindenki!!Persze most az jönne,hogy mert egy 5 tagú cigányzenekar milyen drága egy nóta estre!!Jó lesz egy zongorista is ugy kb. 10ezerrel olcsóbban (ezt ugy gondolják,hogy spórolás)De hol a színvonal?Be lemez aztán ütögetem a billentyüket a zongorán.......Ez kell!Mert ez egy 10ezer-el olcsóbb!!!!De még is mi lenne ha a másik oldalt néznénk ;5 tagú zenekar és a magyar nóta valóban ugy szólal ahogy annak szólni kell!Szomorú!És az is hogy erről nem beszél egy cikk sem!Szerintem addig nincs igazi nóta műsor amíg újra nem szól az igazi Cigány muzsika!M.Zs.

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Bocsánat! Én csak annyit fűznék egyetlen egy pontjához a témának, hogy bizony egy nótás rendezvénynek színvonalát, rangját , látogatottságát nem mindig ,és nem kizárólag az előadók " profizmusa " adja meg. Ahhoz nagyon sok elő szervezés, áldozatos munka, szép , ízléses színpadkép megteremtése kell, hogy vonzóvá tegyük az előadásokat. És ami elengedhetetlen kitétele egy igazi nótaműsornak, a CIGÁNYZENEKAR kíséret, és nem egy szál kis szintetizátor !! Tudjuk , ez nagyon megdrágítja az előadást, de nem mindig a haszonra kell gondolnunk. Mert a zenekarok a hűséges kísérői a nótáinknak, és ezzel a cigány muzsikusaink helyzetét is segítenénk. Dalos szeretettel LM

Válasz

NAGY MIKLOS üzente 13 éve

Mit kellene szégyellni a Magyar zenébe ?
Söt büszkélkedhetünk vele.

Üdvözlettel
Ikeda

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Tisztelt Nógrádi Úr! Nem gondolja, hogy a nóta megmentése érdekében teendő intézkedéseivel, már vagy 20 évet megkésett????? Most kapkod már? Önnek, mint a szakma első számú vezetőjének azonnal kötelessége lett volna érdemi intézkedéseket tenni, amikortól érzékelhető volt nótánk háttérbe szorítása. A rendszerváltással együtt megkezdődött nemzeti identitásunk letörése, amihez a leghatékonyabb fegyvert, a legdrágább, leghazafiasabb értékünket, a nótánk elvételét használták fel. Erre csak most jönnek rá? Eddig milyen látványosnak mondható intézkedést tud megemlíteni, amivel tett volna nótánk megmentéséért valamit? Az aláírásgyűjtések, a nótás rendezvényeken való felszólalások eredményt nem hoztak. Nem hallatta a hangját a médiákban, nem szervezett demonstrációt, stb.stb. Miért? Mert féltette az állását!
Tisztelt Nógrádi Úr! Nem gondolt arra, hogy egy agilisebb,enerváltabb, a nóta érdekeiért SZÍVBŐL küzdő és tenni akaró egyén részére átadja vezetői mandátumát?
Innen, a Magyar Nóta Klubból is, több olyan személyt meg tudnék nevezni, aki megfelelne ezen elvárásoknak.
Tisztelt Művész Úr! Kérem ne gondolja, hogy bírálatommal sértegetni akarom Önt, csupán elégedetlenségemet fejezem ki, nótánk ápolása, életben tartása iránt foganatosított tevékenységeinek semmitmondó mivolta iránt.
Tisztelettel: Sánta Béla

Válasz