Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Drága Magdikám, Erzsikém, köszönjük és tudom, hogy lélekben ti is velünk lesztek a találkozó alatt. Szeretettel gondolok rátok , nótás barátsággal:Ani

Válasz

Petik Erzsébet üzente 13 éve

Anikám drága! Kívánom hogy nagyon jól sikerüljön a találkozó, sikeres fórumozást, és fergeteges jókedvű mulatozást kívánok nektek, a következőn remélem én is ott tudok lenni. Változott a programom, nem Zsámbékon, hanem a Pataki Műv. Házban énekelek vasárnap,
az Egressy Béni dalkörbe is járok a Máté Ottikához.. Minden kedves barátomat üdvözlöm.
Nótás szeretettel:P.Erzsi

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

A találkozón érezzétek magatokat kellemesen. . kitünő hangulatot, gyönyörű napsütéses időt hasznos, eredményes megbeszélést felejthetetlen élményeket kívánok a klubvezető

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

A Nótástalálkozónk énekeseit és minden résztvevőjét nagy szeretettel várjuk holnap Gyöngyösre! A szép napos idő úgy tudom, meglesz, a remek hangulatról pedig mi magunk fogunk gondoskodni! Köszönöm Némethné Magdikának és László Marikának a jókívánságaikat és a többi nótabarátnak is, akik most nem tudnak eljönni, de üdvözletüket küldik a találkozó résztvevőinek!
A többi nótás rendezvénynek is sok sikert kívánunk!
A NÓTAGÁLA énekesei lesznek:
-ACSAI FERENC
-BALOGH IMRE
-BÁNFI ANTAL
-BÁNYAI MÁRTON
-BÉNYEI ILONKA
-BODÓ ZSUZSA ÉS SZABÓ GYUSZI
-FEJES SÁNDOR
-KALI MARGIT
-KENÉZ LAJOS
-KOLTAI LÁSZLÓ
-KOVÁCS ANDOR
-MIKLÓS SZILVIA ÉS SZILÁGYI SÁNDOR
-RIGÓ MÓNIKA ÉS TÁNCOS GYERMEKEI
-SMIDÉLIUSZ ÉVA
-TURAI KISS MÁRIA
-GYÖNGYÖSI KISS ANNA
ZENÉT SZOLGÁLTATJA: LUKÁCS ANDRÁS, SÁNTA BÉLA, SZABÓ GYUSZI

Mindenkit várunk nagy szeretettel és nótás barátsággal!!!
Gyöngyösi Kiss Anna és Sánta Béla
szervezők
Tel: 06-30-4294422

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Kedves Nótabarátok! Az április 2-i találkozónk esti Nótagáláján a következő énekesek lépnek fel:
-ACSAI FERENC
-BALOGH IMRE
-BÁNFI ANTAL
-BÁNYAI MÁRTON
-BODÓ ZSUZSA ÉS SZABÓ GYUSZI
-FEJES SÁNDOR
-KALI MARGIT
-KENÉZ LAJOS
-KOLTAI LÁSZLÓ
-KOVÁCS ANDOR
-KULCSÁR ISTVÁN
-MIKLÓS SZILVIA ÉS SZILÁGYI SÁNDOR
-RIGÓ MÓNIKA ÉS TÁNCOS GYERMEKEI
-SMIDÉLIUSZ ÉVA
-TURAI KISS MÁRIA
-GYÖNGYÖSI KISS ANNA
ZENÉT SZOLGÁLTATJA: LUKÁCS ANDRÁS, SÁNTA BÉLA, SZABÓ GYUSZI

Nótás barátsággal és üdvözlettel: Gyöngyösi Kiss Anna szervező
tel: 06-30-4294422

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Drága Magdikám! Köszönöm, hogy gondolsz ránk és azt kívánom, minél előbb múljon el a betegség és hozzon az új tavasz neked is nótás-dalos sikereket.
Szeretettel puszillak:Ani

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 13 éve

Annikám! Örülök hogy ilyen szép kis műsort sikerült újra csinálni, remélem sok produkció felkerül majd a klubba, mert sajnos én most nem tudok részt venni, de lélekben veletek leszek, sokat gondolok Rád, vigyázz az egészségedre, én most beteg vagyok, meg a párom is, amint irtam. Mindenkit üdvözlök, szeretettel Magda

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Drága Anikánk!Nagyon jó hír!!!!!Boldog vagyok,hogy újra együtt lehetünk!!!!Puszi,Jolikáék

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Kedves Nótaszerető Barátaim!
"Meglódultak" a jelentkezések, köszönöm az érdeklődéseket és szokásunkhoz híven hamarosan jelentkezünk a résztvevő énekesek neveinek közlésével.
Nótás barátsággal és szeretettel üdvözlünk mindenkit:
Gyöngyösi Kiss Anna és Sánta Béla
szervezők

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Erzsike! Én is várom a mielőbbi találkozásunkat minden kedves nótabarátommal, és így veled és kedves férjeddel is, akinek további és teljes felgyógyulást, jó egészséget kívánok!
"Galambszívet örököltem"
Nótás barátsággal: Béla

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

Drága Anikám és kedves Béla! Most hogy már kőzeledik a szép magyarnóta ünnepe, alig várom az ujabb találkozót! Én biztosra veszem, hogy ez is olyan jol fogg sikerülni mint az előző kettő! Bár a mai napig féltem, hogy a férjem betegsége miatt le kell mondanom, de az álapotta javult, igy azt hiszem ott tudunk lenni! Minden nótás barátomnak űdvőzlettem küldöm Erzsike

Válasz

Kovacs Lajos üzente 13 éve

Mária ! Ez csodálatos !

Válasz

Kovacs Lajos üzente 13 éve

Anikám ! Én még beférek ? Üdv : Lali..

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Kedves nótaszerető barátaim!
Lehet még jelentkezni a nótás találkozónkra!
A fergeteges hangulat garantált, gyere és nótázz, mulass velünk!!
Nótás barátsággal invitálok mindenkit: Gyöngyösi Kiss Anna szervező.

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Kedves nótabarátok! Köszönöm, hogy ennyien jeleztétek a részvételi szándékotokat a nótás találkozónkra! Bízunk benne, hogy nagyon jól fogja mindenki érezni magát az összejövetelünkön és olyan fergeteges hangulat lesz most is, mint az előzőeken volt.
A részletes programot egy másik cikkben írtam le és mivel nem múlt még el a határidő, várom a további jelentkezőket is.
Nótás barátsággal üdvözlök mindenkit:Ani

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Zsuzsikám! Ez így van,valóban Máté Ottília vitte sikerre, a " Kis hazánknak.... ) ,amit azt hiszem nem tudok neki igazán meghálálni. Csak köszönni. De úgy vélem, Ő nem is vár
ennél többet. Azt mondta Ő is , és Siliga Miklós is, hogy ez, akár lehetne a MAGYAR NÓTA HIMNUSZA is. Korábban azt is akarták, hogy az legyen a címe, hogy "Himnusz a magyar nótához " Amit abban leírtam, azt úgy is érzem. Amíg ilyen emberek, énekesek, barátok , és pártolók vannak, mint Te is, addig .." Kis hazánknak áldott földjén, a magyar nóta igen is virágzik !!!!!! puszi LM

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Magdika én megértem, hogy egy rendezvényre történő eljutás költséggel jár, annak is aki 300 km távolságból, de annak is aki csak akár 10 km távolságból látogatja meg barátait. Van akinek még utazási kedvezménye sincs, de úgy van vele, hogy évi egy alkalommal belefér szűkös kiadási keretébe az a pár ezer Ft, mert talán valahol visszatudja pótolni ezt az összeget. Csak a Te esetedet valahogy nem nagyon akarom megérteni, mert még úgy látom, hogy nem vagy jogosult az ingyenes utazásra / kérlek bocsáss meg, nem az életkorod akarom publisztikálni/ , de a 90 %-os utazási kedvezmény viszont megillet, amely utalványt addig meg is fogsz kapni. Oda-vissza 920 Ft-ba fog kerülni az utazásod. Tudom, és meg is értelek, hogy minden egyes forint kiadását meg kell fontolnunk, de úgy érzem, hogy aki tényleg ott szeretne lenni a baráti társaságban, az most talán megengedhet ennyi plusz kiadást magának. Bocsáss meg Magdika, senkinek sem akarok a pénztárcájában kutakodni, csak az utazás költségeire való hivatkozásodra mondtam el saját meglátásom. Nagyon bízom benne, hogy se Téged, se pedig más nótabarátomat nem sértettem meg az okfejtésemmel.
Igaz, én is kaptam a napokban egy nagyon kedves tiszteletbeli meghívást egy nagyon kedves klubtagunktól egy nótás rendezvényre, és én sem tudtam élni a lehetőséggel, mert nekem mint MÁV-dolgozónak, a MÁV vonalán nem kell fizetnem, de viszont nekem meg a budapesti szállásköltség kifizetése okozott gondot, mely nagyságával mindannyian tisztában vagyunk.
Összegzés kép még el szeretném mondani, hogy tudom sokunknak spórolni kell előtte is, meg utána is, hogy részt vehessünk ezen a baráti/ és fontos / nótatalálkozón, de anyagi lehetőségük figyelembevételével, kérem, hogy minél előbb jelezzenek Aninak részvételi szándékukról, mert Aninak nagy könnyebbséget jelent az időbeni tervezés és szervezés terén.
Ígérem, aki eljön, nem fogja megbánni, nagyon jót fogunk mulatni!!!
Nótás barátsággal: Sánta Béla

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Magdika a véleményed nem szorul moderálásra.

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 13 éve

Drága Anikám! és Béla! Kedves Nótás barátaim!
Legszívesebben veletek lennék " péntek-szombat és vasárnap" de minden jelentkezésemet, és azt hiszem sok nyugdijas nótás barátunk részvételét is be fogja határolni a rendezvényeken, az utazási kedvezmények elvétele. Ez az kedves Béla, amiről írtam, hogy hiába szerenénk mi összefogni, 6o E Ft-os nyugdijból nem lehet utazgatni az ország egyik végéből a másikba, tehát ezzel ezt is kivették a lábunk alól. Bocsánat hogy igy kifakadok, mindig szerettem volna elkerülni az aktuális politikát, de most kikivánkozik belőlem,hogy nem csak az a hibás, aki nem közvetit elég magyar nótát, hanem az is, aki meggátolja hogy az egyik nótaszerető magyar ember találkozzon a másikkal.
Magdikám! ha érzéseim kinyilvánitása nem fér bele itt a hozzászólásokba, kérlek moderáld ki, azon jók maradunk. Ölelek minden kedves barátomat Magda

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A László Marika és Siliga Miklós szerzeményét ,a "Kis Hazánknak áldott földjén..." kezdetű dalt, Kisvárdában Máté Ottilia előadásában hallottam, amelyet a "Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország .." betétdalaként ismertünk meg.
Egyszerűen csodálatos.

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Kedves Magdika! Köszönjük a szép verseket , László Marikának és Elemérnek is! Szeretném, ha a találkozón is elhangoznának, hiszen ennél tömörebben és szebben kifejezve másképpen nem is tudnánk elmondani érzéseinket, vágyainkat.
Nótás barátsággal:Ani

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Nótáspapa legujabb nótaszövegében is tovább él a magyarnóta. Ő is és itt még sokan mások is teszünk is érte, hogy tovább éljen. Gratulálok a szerzőnek a szöveghez és a még most készülő zenéhez is.


ÉL A MAGYARNÓTA!

Ha megszólalt a hegedű, vele együtt a cimbalom, a klarinét és brácsa,
Magyar ember ajkán akkor fel-felcsendült, szíve-lelke legszebbik nótája.
Sok évtized telt már el így, de megmaradt a szívünkben örökre a nóta, (Hisz)
Azt dalolták a galambok, velük zúgták a harangok, (hogy) ÉL A MAGYARNÓTA!

Megpróbálták eltaposni, a szívünkből kitörölni örökre a nótát.
Kizárták azt mindenhonnan, de a nóta végül mégis kiállta a próbát. (Mert)
Ha megszólal a hegedű, kíséri a cimbalom, a klarinét és brácsa,
Azt dalolják a galambok, velünk zúgják a harangok, (hogy) ÉL A MAGYARNÓTA!

Gyimóthi Elemér verse, rövidesen Némethné Kovács Magda zenéjével

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Kis Hazánknak áldott földjén vers: László Mária zene: Siliga Miklós

Kis Hazánknak áldott földjén, ha egy gyermek születik
Édesanyák dúdolgatva, a szívükhöz ölelik,
Dallal szőnek minden álmot, mely a rónán lágyan ring,
Magyarföldön minden ember egy szép dallal születik.

Amíg élünk, végig kísér Tiszától a Dunáig,
Lelkünkben a magyarnóta nem hervad, csak virágzik,
Bárhol járjunk a Világban, messze földre kerülve,
Ha felcsendül egy magyarnóta, könny szökik a szemünkbe.

Mikor télre új tavasz jön, madárdalos kikelet,
Úgy ébred a mi szívünk is, ha egy kis dal zengedez,
Kicsiny falvak határában, nagy városok zajában,
Nem némulhat soha sem el, ajkunkról a magyar dal !!

Ezt a kincset csak mi kaptuk, őseinktől örökbe,
Ez kísér el minden napon, bánatban és örömben,
SZÓLJATOK HÁT DALOS AJKAK, HIRDESSÉTEK SOKÁIG,
KIS HAZÁNKNAK ÁLDOTT FÖLDJÉN, A MAGYAR NÓTA VIRÁGZIK !!!

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

"Ne késsetek harangok siessetek csatába"

Zúgjatok harangok, ős, magyar harangok,
Elmentek végre az idegen bitangok,
Hirdessétek zúgva az egész világnak,
Az első napját a magyar szabadságnak.

Zúgjatok harangok, az egek is rengjenek,
Riasszátok talpra alélt nemzetemet,
Hirdessétek zengve keletnek, nyugatnak,
Lesz végre hazája a szegény magyarnak.

Zúgjatok harangok, zúgjatok, zengjetek,
Adjátok vissza az elveszett hiteket,
Hirdessétek zengve északnak és délnek,
Örömünnepe ez az egész magyar népnek.

Zúgjatok harangok, zengjetek, bongjatok,
Harangozzátok be a szép magyar holnapot,
Zúgjatok harangok, zúgjatok, zúgjatok,
Hirdessétek meg az új Magyarországot!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gratulálok minden szervezőnek, aki a magyarnótával kapcsolatos rendezvény szervezését felvállalja. Legyen az nótás bál, nótatalálkozó, verseny vagy ki mi tud, emlékest vagy gála műsor. Petik Művésznőnek gyengéje a Ki mit tud, de még most sem fejtettem meg, miért ne lenne értelme ezeknek a rendezvényeknek, hiszen nagyon sok fiatal és idős nótát szerető embernek itt van lehetősége megmutatni magát vagy saját maga számára sikerélményt szerezni. Ha jól informálódom, minden rendezvénynek, nótatalálkozónak, nótásbálnak költségei vannak. Így van ez a Ki mit tud-nál is. Mindenki maga dönti el, melyik rendezvényen szeretne részt venni, mulatni, kikapcsolódni, megmérettetni magát vagy talán az életben egyszer kiállni a színpadra egy ki mit tud keretében.
Még egyszer sok sikert, erőt, kitartást kívánok a szervezőknek, az énekeseknek pedig bátorságot, sikerélményt. A lényeg: hirdessük és éltessük a nótát.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szóval Kedves Magdolna: "megkondult a kecskeméti öreg templom nagy harangja"? :))))

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

SZÓLJATOK HÁT DALOS AJKAK:..........!
Igaza van Erzsikének most nagyon nagy összefogásra van szükség a magyarnóta méltó helyére való kerüléshez, abban viszont Bélával értek egyet, hogy szükség van a rendezvényekre, hogy terjedjen a híre Fel kell hogy ébredjen "csiprerózsika álmából" a nótás társadalom minden résztvevője. Szövegírók, zeneszerzők, előadóművészek, a média képviselői, műsorszerkesztők. Nem elég a nótákedvelők táborának sem azt várni, hogy mások beleénekeljék a sült galambot a szájukba. Uj modern világban élünk alkalmazkodnunk kell a jelenlegi viszonyokhoz, uj utakat kell keresni a nóta népszerűsítésére.
Ma már nem elég a tehetség, nem elég az, hogy valaki ismerje a kottát, gyönyörü hangja jó szinpadi megjelenése legyen.
A magyarnóta klubban megjelenő tartalom, a fórumban elégedetlen előadóművészeink és nótakedvelő barátaink tollából megszületett kommentek vélemények hatására észrevehetően megindult valami a "nótásvilágban" Még téli álmukból felriadtak vezetóségünk képviselői is bármég kissé álmosan de érzik tenni kell valamit, mert ha a jelenlegi állapotok tovább konzerválódnak az utolsó lehetőségét is elszalajtjuk, hogy a magyarnótát visszahelyezzük megérdemelt méltó helyére a médiában és az emberek szemében.
A kapott ránk hagyott értéket gondozni kell, a nóta szeretetét és ismeretét gyermekeink, unikáink és dédunokáink felé nekünk kell átadni, mert a minket követő nemzedék erre már nem lesz képes
Tennünk kell valamit a mentősök is azt szokták mondani, hogy van négy perc az ember életében amikor még vissza lehet fordítani valakit az életbe
Az agonizáló magyarnóta műfaj utolsó 4 percének feladata hárul most ránk
vissza kell fordítanunk kómában levő szeretett nótánkat az életbe és ehhez minden eszközt meg kell ragadnunk és igénybe kell venni.

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Erzsike! Nagyon szépen beszélsz úgy a nóta szeretetéről, mint annak védelméről.
Egyet is értek veled minden gondolatodban, de azért én úgy érzem, hogy szükség van mindenféle nótás rendezvényre, legyen az ki mit tud, vagy nótabemutató, mert hadd terjedjen a híre, hisz ez csak nekünk, nótakedvelők és védelmezőknek kedvez, a mi malmunkra hajtja a vizet. Ezek a rendezvények, mint a veszprémi, gyöngyösi, vagy budapesti, csak demonstrálják a "nagyjaink" felé, hogy akármennyire is szeretnék kiölni a nótát a szívünkből, ez bizony nem fog nekik sikerülni.
Kívánom is, hogy minden ilyen nótás találkozó becsalogassa a médiákat, mert magyar ember számára nem kell hangulatosabb kikapcsolódás, mint a rádió hangszórója-illetve tv képernyője előtt ülve, hallgatni a szívet melengető magyar nótát.
Gratulálok, mert az egyik legszebb Sándor Jenő-szerzemény a kedves nótád, és megpróbálom szívemből, lelkemből eljátszani Neked. Sándor Jenő nekem is a kedvenc nótaszerzőm.No de hát hosszú lesz az est, még nagyon sok szerző dalát elénekelhetjük.mert hála Istennek van választéka, repertoárja a magyar nóta műfajának!
Nótás barátsággal: Béla

Válasz

Petik Erzsébet üzente 13 éve

Drága Anikám és Béla! Ezt a mostani találkozót én személy szerint nagyon fontosnak tartom! Remélem hogy drága műfajunk iránti szeretetünk elképzelésünk, méltó helyére kerülése nem süket fülekre talál. Úgy érzem míg ez nem valósul meg, nincs értelme a KI MIT TUD rendezvényeknek /..senki ne értsen félre, nem rossz szándékkal írom,,,/. Itt most nagy összefogásra van szükség. És ha elértük amit szeretnénk büszkén hírdethetjük László Mária szép versét:......... SZÓLJATOK HÁT DALOS AJKAK:..........! És így is lesz!
Béla barátom szeretném ha az én dalomat is eljátszanád majd ott nekem. Sándor Jenő gyönyörű szerzeményét, melynek címe:ÖREG CIGÁNY KOPOTT CIGÁNY, HÚZD EL AZ ÉN RÉGI BÚS NÓTÁMAT.......És természetesen a te szép szerzeményeidet is.
Örömömet és gratulációmat fejezem ki e találkozó szervezéséért.
Nótás dalos üdvözlettel:Petik Erzsébet

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Köszönöm kedves Marika! A te műsorodhoz is sok sikert kívánok és minden nótás rendezvényhez! A magyar ember szereti a magyar nótát--és ez természetes is! Csak az nem, hogy a magyar média ezt nem így gondolja! Bárcsak ebben el tudnánk érni közösen valamilyen változást!
Mindenesetre mindnyájan tesszük a dolgunkat és bizakodunk.
Szeretettel puszillak:Ani

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Biztos vagyok benne ANI, hogy sokan lesznek, hiszen ilyen hangulatos eseményt nem lehet kihagyni. No meg nem minden vendéged énekes, hogy versenyezni induljanak, vagy éppen már nem is akarnak versenyezni!! Sok sikert, szép találkozót! Üdv Lm

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Kedves Klubtagok és minden érdeklődő!
Ezt a képes meghívót azért tettem fel, hogy mindenki láthassa, milyen jó hangulatú találkozónk volt legelőször is Gyöngyösön.
Mivel a veszprémi versennyel sajnos egy napra esik a rendezvényünk, kérek minden érdeklődőt, lehetőleg mielőbb jelezzék részvételi szándékukat, hogy el tudjuk dönteni, meglesz-e a megfelelő létszámunk.
Én bízom benne, hogy igen!
Gyertek el és töltsünk újra egy felejthetetlen délutánt együtt!
Nótás barátsággal: Ani

Válasz