Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

KÖSZÖNÖM, HOGY VÁLASZOLTÁL KEDVES BÉLA ! HÁT AKKOR TELJES GŐZZEL ELŐRE A MAGYARNÓTA MEG MENTÉSÉÉRT! MINDEN NÓTÁS BARÁTOMNAK VIDÁM HÉTVÉGÉT KIVÁNOK ERZSIKE

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Erzsike! szívmelengető amit írsz, de kérlek, ne haragudj, mert én is arra kérek minden kedves hozzászólót. és közös ügyünkért tenni akaró nótabarátot, hogyha lehet, kerüljük a politizálás módszerét, helyette kulturális platformon próbáljunk meg eredményeket elérni. A politika veszélyes fegyver, nem mindha megijednék tőle, csak a klubunknak nem szeretnék belőle bajt.
Nótaösszefogással: Béla

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

Kedves Béla ! Én kérek elnézést valóban tegeződűnk, de annyira felháboritott, hogy ilyen meg tőrténhet itt nálunk! Ahogy a L. Marika kéri, ne politizáljunk, mert az sehova sem vezet! Inkább teljes összefoggással menjünk a győzelem felé, mert a magyarnóta él és élni fogg! Csak nekünk nem szabad fel adni és meg hátrálni! Én bizzok benne kedves Béla , hogy ez a meg mozdulásod nyitott fűlekre talál, és mi együt a sok nótás barát segitségedre leszünk, bármikor és bármiben melleted álunk! SOK SIKERT KIVÁNOK ERZSIKE

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Lalikám! Megmondom őszintén, ezeket a szavakat vártam tőled, ismerve nótaszereteted és optimizmusod. Bízom a közös összetartásunk sikerében!
Nótaösszetartással: Sánta Béla

Válasz

Kovacs Lajos üzente 13 éve

Kedves Béla Barátom !
Én részemről támogatom az elképzelésedet hiszen hasonlóan gondolkodunk és össze tart bennünket a magyar nóta szeretete. A huszonnégy óra az nagyon igaz és annak is a háromnegyede kb.Üdvözlök minden jó ötletet ami segít a nemes cél elérésében.
A szegényebb rétegtől érzéseim szerint több támogatást fogunk kapni úgy erkölcsileg mint anyagilag.Bélám,ha lesz akkor személyes kéréseddel is fordulhatsz hozzám levélben.Én maximálisan támogatom az ötletet.
Nótás Baráti Üdvözlettel : Lali 6vanból..

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Cilike! Igazán köszönettel vettem biztató, bátorító szavaid. Az ilyen támogató szavak további lüktetést ad nekem, és többi elvbarátunknak is. Igen, én is úgy gondolom, hogy rövid idő elteltével, miután már jól kirajzolódtak az érvek és ellenérvek halmazai, a szervezésben résztvenni kívánókkal szeretnék találkozni, mert rengeteg megbeszélni valónk lesz.
Tehát a mihamarabbi viszontlátásra!
Nótaösszetartással: Sánta Béla

Válasz

Bordás Cecília üzente 13 éve

Kedves Bela!

Nagyon örülök,hogy külömbözö megoldasok lehetösegevel tetted közze ezt a felhivasodat es nagyon remelem,hogy közösen egy jarhato utat talalni is fogunk,ami majd elinditja a magyar nota igazi felviragoztatasat.En is hasonlo folyamat elinditasan munkalkodom,ami a nota egesz karpatmedencet atölelö terjeszteset foglalja magaba.Összefogassal minden celt elerhetünk.Tamogatokat es szponzorokat kell toboroznunk,ebben az ügyben.Ha ez sikerül,akkor a sajat Tv csatorna sem kizart.Erre minden keppen szükseg van,mert ezen keresztül lehet egyszerre a legtöbb embert elerni es epiteni,formalni gyermekeinket.
A közel jövöben össze kell ülnünk es meg kell beszelnünk a lehetösegeket.Addigra mar körvonalazodik a külömbözö megoldas es szemelyek is,akik ezt erdemlegesen meg is tudjak vitatni es a cel fele is vezetik majd ezt a nemes ügyet.
Szeretettel üdv.,Cilike.

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Szakál Gáborné! Most még a megszervezés leg-leg elején vagyunk. Még azt sem tudjuk, hogy milyen hivatalos szervezetet alakítsunk, ügyünk kezelésére. Kértem a nálamnál hozzáértőbb nótabarátaim segítségét /pénzügyi, alapítványszervezési szakemberek/ de ilyen téren sajnos még senki nem jelezte felém segítőszándékát. Puhatolózok a hivatalos szerveknél, de egyedül nehezen megy, és még a napi munkámat is végeznem kell mellette. Nem panaszkodni akarok, csak segítséget kérni, attól aki jártas az ilyen szervezésben.
Tehát kedves Szakálné, örülök támogatási szándékának, de kérem, hogy várjon még egy kis ideig, amíg itt meg nem hirdetjük a pontos lehetőségét. Addig kérem, hogy sem Ön, se pedig más támogató sem adományozzon senkinek semmit, ilyen címszó alatt.
Nótaösszetartással: Sánta Béla

Válasz

Szakál Gáborné üzente 13 éve

Hova küldjem a hozzájárulást?

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Csak úgy legyen, ahogy most "Idegenbe szakadt" hű, magyarjaink mondják!!!!!!!!!
Mint mondják, mellettünk állnak. De jó is lenne. Én már több évvel ezelőtt megkerestem egy Amerikában működő " Magyar Újságot" melyben felhívással és segítség kéréssel fordultam az ott élő, magukat "Nagy magyaroknak " tartó tenni tudó honfitársunkhoz, pontosan műfajunk megmaradásáért. Hát bizony csalódtam-, Azon kívül, hogy sok szerencsét kívántak, és kitartást, no meg a " VELETEK VAGYUNK!!!) hangzatos szakon kívül nem tapasztaltunk tényleges segítséget. De még csak nem is továbbították kérésünket. Remélem ,és hiszem hogy a jövőben ez másként lesz. TALÁN.

Válasz

Imre Judit üzente 13 éve

Tiszta szívvel támogatom a kezdeményezést! Köszönöm!!!! I.Judit.

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Tisztelt Kennedy Stephen, azaz Kedves Pista bátyám!
Boldog vagyok, hogy Ausztráliában is tudnak nótánk megmentéséért tett Felhívásomról, köszönhetően az internetnek! Jóleső érzéssel tölt el, hogy oly nagy távolságban is hangja és ereje van drága anyaországból származó műfajunknak a magyar nótának. Azért is fogalmazok így, hogy "anyaország", mert idegenben, a magyar nyelven kívül, mi más tudna szívderítőbben emlékeztetni magyar voltotokra, mint az oly szeretett magyar dallamok szívszorongató csengése, harmóniája.
Tudom, hogy sok nehézség vár az út végéig, de megígérem, kitartok a végtelenségig.
Nem az a szándékom, hogy hősként emlegessenek, csak annyi, hogy az idegen-gondolkodású irányítók cenzúrája alól, a világ minden magyarja összefogásával, felszabadítsam a magyar nótát. Vissza kell, hogy kapja, méltó helyét és rangját!!!
Jó egészséget és töretlen nótaimádatot kívánok Nektek, a távoli földön is!
Nótaösszefogással: Sánta Béla

Válasz

Kennedy Stephen üzente 13 éve

Kedves Magyar Testverem!
Szivem, lelkem csak sirni tud; hiszen a messzi, KENGURUK foldjerol mit is mondhatok. 56-ba fegyvert fogtunk; s bujdosni kellett; mig ma minden ok nelkul, (a penz ehetetlensege az ok) elhagyjak sajat hazajukat csak egy jobb elet vegett???
Napoleon kerdezte egy tabornokat: mondjad, mit csinaljak a Magyarokkal? A felelet egyszeru volt: VEDD EL MULTJUKAT, S AZT CSINALSZ VELUK AMIT AKARSZ.
Bela testver, hat igy van manapsag. Nem Napoleon, de masok intezkednek e felett.
a Magyarok Istene vezessen utadon, Bele Testver.
Kennedy istvan

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Irma és Lajos bátyám! Nagy megtiszteltetésnek veszem, hogy támogatjátok elképzelésem, és annak megvalósulását. Jó egészséget kívánok Nektek!
Béla

Válasz

Kenéz Irma üzente 13 éve

Kedves Béla !
Nagyon örülünk az ilyen kezdeményezésnek,teljesen egyetértünk minden mondatottal,amíg élünk ezt valljuk mi is és minden tőlünk telhető segítséggel hozzájárulunk e nemes célhoz,akár szerepléssel,akár más formában.
Kívánunk neked a cél eléréséhez ,sok erőt és nagyon jó egészséget.Nótás szeretettel Kenéz Lajos és Irma.

Válasz

Cserei József üzente 13 éve

Éljen,a magyar nóta ...

Válasz

Kali Margit üzente 13 éve

Van egy jó közmondás: MINDENT LEHET, CSAK AKARNI KELL!!! Hát mi akarjuk!!!!! MEGMENTJÜK A MAGYAR NÓTÁT!!! Én is mellétek állok és megteszem a tőlem telhetőt!!!!
Kali Margit

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

A szerepléssel kapcsolatban már leírtam elképzelésem: miszerint elképzelésem szerint, egy pártatlan szakmai bizottság el fogja bírálni, hogy minősítési szempontból ki alkalmas és ki nem, a terveinkben szereplő műsoridőben történő szereplésre. Minden tehetséges énekesnek, zenésznek, nóta és szövegszerzőnek szeretnénk biztosítani a szereplés jogát.
Különben is, egy kissé uncsi lenne egy bizonyos szereplő gárda műsorát nézni, hallgatni.
Egy nagyon igazságos, demokratikus, megújult nótás társadalom létrehozása szerepel célkitűzéseim végletében. Származástól, nemtől, kórtól, lakóhelytől, vallási hovatartozástól függetlenül szerepelhet mindenki a nótaműsorokban, ha a minősítési elvárásoknak megfelel, és szívvel adózik a nóta iránt.
Nótaösszefogással: Sánta Béla

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Erzsike! Köszönöm kedves segítőkész szándékod. és remélem, hogy hamarosan sor kerülhet erre a gyakorlatban is. Csak azt nem értem, hogy mióta magázódunk, holott ismerősei vagyunk egymásnak, és eddig tegeződtünk.
Nótaösszetartással: Sánta Béla

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

Kedves Sánta Béla ! Én szivessen csatlakozom , az ön által kezedeményezett , NAPI 5FT-ÉRT A MAGYAR NÓTÁNKÉRT! Nem is tudnám el képzelni az életem a Szép Magyar nóták és cigánydalok nélkül! Bár én csak egyszerü Magyar állampolgár vagyok de élek a joggal, hogy meg védhessem ezt az egyet ami még meg maradt a szép Magyarországbol! Köszönetett szeretnék mondani, László Márjának aki mindent meg tesz, annak érdekében , hogy ez a szép műfaj fent maradjon! én mint székely származásu igaz magyar létemre szeretném ha a kulturánkat meg tudnánk védeni! Ha kel bármi áron, de győznűnk kell! A média segitsége fontos szerintem, mert a mű holdas adokrol sajnálattal vettem tudomásul, hogy le vették a kedvenc műsorom a muzsika tv-ét! Kérek minden nóta kedvelő barátom, hogy most tartsunk össze, hisz mindegyikünk érdeke, hogy továbbra is meg szolaljon a tv-be illetve a rádioban a szép muzsika szó! Tisztelettel Kerekes Erzsébet

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Zsuzsikám! csatlakozom a Te véleményedhez., és a többi kedves , lelkes és kitartó társaméhoz is. Csak egyet ne hagyjunk figyelmen kívül!!!! Szinte lehetetlen az országos összefogás!!! Amíg az a kevés , de nótát közvetítő Tv csatorna csak bizonyos előadókat ad le, s mindig ugyanazokat, amíg a műfajunkról szóló és azért kiálló verseket elutasítja pontosan a szakma, és pl a Duna TV, a ( "Nemzet Televíziója " ), amíg csak saját kis " haknis " érdekek navigálják a fellépéseket, addig nagyon nehéz dolga lesz azoknak, akik ezt meg szeretnék változtatni.

Részemről egyet tudok tenni. Továbbra is, úgy mint eddig 15 éve, fórumokon, előadásaimban, verseimben, a kis dalos közösségemben kiállok a műfajunk értékeiért, szavalom a magyarságunkat megőrző verseket...( klasszikusokét és sajátomét is ) , már ahol persze igény van rá, és MEGENGEDIK!!!!! Kedves társaim ahol csak tudom mondom azt a versemet, ami meg van videón is, és amivel üzenek Hazámnak, és nektek. Hallgassátok meg kérlek és terjesszétek,. Megtalálható itt is a Nótaklub videó tárában. Címe: " ÜZENET A XXI-ik SZÁZADNAK " !!!!!!! szeretettel LM

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 13 éve

Kedves Béla! A besorolásoddal ezer százalékig egyet értek, nem bántottál meg vele, mentségem csak annyi, hogy jóval többet éltem már, több nagyon komoly csalódás ért az életben, és én lennék a legboldogabb, ha a támogatók csoportjáig fel tudnám magamat tornászni. Hidd el, én pesszimista támogatóként is mindent el fogok követni, ha valami feladatot kapok, hogy a terved sikerüljön. Nótabaráti szeretettel Magda

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Tibor! Nagyon egyetértek minden egyes gondolatoddal, csak gratulálni tudok a világnézetedhez. Köszönöm, hogy mindezt leírtad, és az ügyünk harcosa vagy..
Péterkém, Te nagyon professzionálisan ítéled és értékeled a való világunkat, és azt kell, hogy mondjam, neked is minden gondolatod az enyém, de kérlek, még ha teljes mértékben igazad is van, ne tereljük politikai síkra ezt a témát, mert mi csak a kulturális javainkért emelünk szót, és nagyon nem szeretném ha ennek a klub inná meg a levét. Ahogy kértem a Felhívásom elején és végén: Nem politikai, hanem kulturális összefogásként kell értékelni a fogalmazványt. Tudom a kultúra és politika ok és okozati összefüggésben viszonyul egymáshoz, de abban látnám az igazi győzelmünket, ha célunk megvalósításához nem kellene a politika fegyveréhez nyúlnunk, ezt inkább hagyjuk meg a politikusoknak. Természetesen Neked is köszönöm értékes és lelkesítő gondolataid közlését. Széll laci barátomnak is nagyon köszönöm jóleső támogatását.
Magdika kedves: Tudod nagyon jól, hogy soha nem haragudtam meg gondolataidért, kritikáidért, úgy ahogy most sem. Ez egy természetes dolog, hogy vannak érvek és ellenérvek, sőt ez az egészséges. Sőt, most én kérem, hogy Te sem haragudj meg azért amit most írok, de már kezd kialakulni a három szárny: radikális támogatók, támogatók, és pesszimista támogatók. Úgy ítélem meg, hogy Te inkább az utóbbi csoportba tartozol, akik ugyan jónak látják a kezdeményezést, de a jelen helyzetben nem kivitelezhetőnek.
Természetesen én sem szeretnék fejjel a falnak menni, éppen ezért indítottam vitatémára elgondolásom kivitelezhetőségét. Tisztában vagyok vele, és a kedves, segítségüket felajánló támogatók is, hogy karosszékből nem lehet irányítani a folyamatokat, és felvállalom/ felvállaljuk / a szervezéssel és működtetéssel járó terheket.
Majd ha ott tartunk, hogy mely előadók legyenek akik szakmai megfeleltség szempontjából figyelembe jöhetnek a szereplésre, egészen bizonyos vagyok benne, hogy egy pártatlan kuratóriumot össze tudunk állítani ennek eldöntésére. De bár csak már ott tartanánk! De egyébként ez világszerte így működik, kell egy zsűri aki osztályoz, mert silánnyá nem válhat a minőség.
Zárásként még csak azt szajkózom, hogy most minden erőnkkel terjesszük, hirdessük a Felhívás létét, tudjanak róla nótaszerető társaink. Nem elég hozzá az internet, mindenki a saját maga módján és lehetőségéhez képest terjessze a közös összefogás tényét és helyét, ahol nyomon követhetik, hogy hol is tart kezdeményezésünk helyzete.
Továbbra is várom megtisztelő hozzászólásaitokat!
Nótaösszefogással: Sánta Béla

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az a baj, hogy itt évtizedek óta nemzet- és magyarellenes garnitúra uralkodik, folytonosságban, amely folytonosság az 1919. évi patkányforradalomig, de legalábbis a Rákosi-rendszerig nyúlik vissza bizonyítható módon. Bélával teljesen egyetértek abban, hogy radikális változások szükségesek, de ennek a radikális változásnak mindenekelőtt politikai színtéren kell végbemennie. Más szóval, valódi rendszerváltásra van szükség, amely megteremti a nemzeti érdekek érvényesülését és kikényszeríti annak érvényesíthetőségét. Illúzió ezt a jelenlegi poltikai garnitúrától és intézményrendszertől várni.

A magyar média ebben a helyzetben minden lehetne, csak nem pártatlan. Teljesen világos, hogy a magyar nóta ügye semelyik kereskedelmi médiában nem köthető össze azzal a piaci létszerveződési modellel, amelyben a kereskedelmi televíziózás és rádiózás működik. Mégpedig azért nem, mert a nótaszerető közösséghez marginális vásárlóerő társul, és amúgy is nemzetközi érdek minden nacionalista felhang elfojtása. Ilyen körülmények között csakis az állam, az állami kultúrpolitika emelheti fel a műfajt méltó rangjához, és teheti népszerűvé és vonzóvá generációk számára. Gondoljanak bele: 40-45 évvel ezelőtt a táncdalfesztiválok korát éltük. Magyar szerzők és magyar előadók versengtek magyar nyelven, élő nagy szimfonikus tánczenekarok kíséretében előadott táncdalok sikeréért. Ma ott tartunk, hogy a legnézettebb, mert legnagyobb lefedettségű országos kereskedelmi televíziók rendezte tehetségkutató műsorokban 35-40 év alatti fiatalok szinte kizárólag angol nyelven, CD-ről szóló zenei alapra énekelhetik külföldi énekesek számait és tesznek szert olyan, de most gyorsan múló nézettségre és népszerűségre, melyet 45 évvel ezelőtt a táncdalfesztivál kínált. Az persze más kérdés, hogy több okból ezekből az ifjú jelöltekből sosem válik egy Kovács Kati vagy Szécsi Pál, de a lényeg ez: a mai 35-40 év alatti korosztály életérzése, gondolkodása már teljesen nemzetközi, kulturálisan idegen érzületi és idegpályákra van hangolva, mert évtizedek óta azt tanítják neki, hogy a külföldi az jó, a magyar pedig silány. A nyugati fogyasztói társadalom énképéhez társított reklámok és az azok révén közvetített szórakozási szokások teljesen kiírták tudatából, érzületéből a népdalos, nótás kötődést, amely avíttnak, elavultnak, dzsentricsökevénynek van számára beállítva, ráadásul semmilyen gazdasági tevékenység nem húz hasznot belőle.

A magyarság évtizedek óta tartó anyagi, erkölcsi és szellemi lepusztulásának társadalmi robbanás lesz a következménye. A kérdés csak az, hogy mikor.

Válasz

Kormos Tibor üzente 13 éve

Kedves Béla, kedves Magyarok!

Csak ismételni tudom önmagam, de ha kell, minden nap megteszem, ne a kifogásokat keressük, elég a De!, Viszont, Ám, Azonban, stb. kezdetű hozzászólásokból!
Értsük már meg, hogy mindnyájan tisztában vagyunk vele, hogy van bürokrácia, meg pénzközpontú értékrend, sok minden akadály, egy a lényeg; ha nincsenek ilyen Fanatikusok, mint Sánta Béla, és mi nem állunk mellé minden lehetséges módon, akkor birka módjára végignézhetjük, hogy a magyar kultúrát lábbal tiporják, és ezzel egy nemzetet söpörnek le a föld színéről, ma még csak egy- két ágát lehetetlenítik el a nemzeti kincsünknek, és ha így folytatódik, előbb- utóbb bekövetkezik az, hogy meg sem szólalhatunk magyar Anyanyelvünkön!
Ne azt hangoztassuk, mit nem lehet, miért nem megy, hanem, hogy mit lehet, mit tudunk, mit merünk megtenni, meglépni, készeknek kell lennünk anyagi dolgokkal is, bármivel az ügyet támogatni, mert mindezek mulandó, pótolható dolgok, de, ha minket, Magyarokat Kiírtanak, azt semmilyen más nemzet nem tudja pótolni!
Mitől féltek? Nem bűntettre készülünk, nem mocskos, korrupt, politikai lépéseket kívánunk megtenni, csak egyszerűen életben szeretnénk maradni, kultúránkkal, nemzeti öntudatunkkal együtt! Ehhez ne lenne jogunk?!
Igenis, aki magyarnak érzi magát, és élni szeretne, tessék csatlakozni hozzánk, ki- ki ereje, tehetsége szerint!
Ne feledjük, magyarok nem csak a mai, térképészti értelemben vett Magyarországon élnek, hanem Felvidéktől Munkácsig, körös- körül magyar nevű városok, falvak tömegei, mind a mi vérünk, nem beszélve a világon szétszórva, majdnem minden országban jelen vagyunk kisebb- nagyobb populációkban, Amerikától Ausztráliáig!
Szégyen, és gyalázat, hogy, míg a rádió keresőjét csavargatva, belehallgatva egy-egy adó műsorába, az ott felhangzó zenékből pillanatok alatt beazonosítható annak forrása, ez szlovák-, ez szerb-horvát-, ez stájer-, ez sváb-, stb. nemzet adója, a magyar rádió összes adójából napok alatt sem derül ki ugyanez! Legyen az kereskedelmi-, vagy közszolgálati-, egykutya!
Minden tiszteletem a szinte egyedül álló műsora a Kossuth Rádiónak, melyet Éri Péter népzenész vezet, a Muzsikás Együttes tagja, hirtelen nem is tudok más műsort említeni, ők megtalálták a módját, hogy heti egy alkalommal sugározzanak, egy ismétléssel!
Remélem, tudtam néhány ötletet adni, milyen irányban lehetne lépéseket tenni, segítségért, tanácsért, támogatásért!
Ne felejtsük ki a magyar popzenészeinket, egyéb műfajokban tevékenykedő művészeinket se, akiket szintén egész biztosan meg lhet nyerni ügyünknek. Csak példaként említem Pataki Attilát, az Edda Művek vezetőjét, akit hallottam magyarnótát énekelni, (kitűnően!) vagy Nagy Ferót, aki egy férfikórusban énekelt hazafias indulókat! (segítsetek ki, pontosan kikről van szó!)
Fel a fejjel, ne hagyjuk magunkat, csatlakozzunk! Egységben az erő! Ébredjetek, Magyarok!
Szebb jövőt!
Köszönöm a lehetőséget!
Kormos Tibor

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 13 éve

Kedves Béla! Őszinte csodálója vagyok a kitartásodnak, és a terveidnek, de most jön a DE.
Egyet kell azokkal érteni, akik ezt a fajta megvalósitást nem látják kivitelezhetőnek, hozzátéve persze azt, hogy az anyagi segitség ha feláll ez a dolog, részemről is teljesen természetes. Alapitványt egészen közelről nem láttam, illetve az adminisztrációját nem ismerem, de egy nagyon kicsi mintegy 1oo fős egyesületemben, ahol semmiféle támogatást nem kapunk, csak esetleges pályázatból tudunk némi pénzt szerezni, meg az 1 % gyűjtéséből, ott is fel kell állitani a vezetőt, a vezetőségi tagokat, a pénztárost, a gazdasági vezetőt, és a minden éves közgyűlés, meg a beszámolók a tagság flé, hatalmas munka. Ezt nézetem szerint igy , ilyen távolságból nem lehet megcsinálni. Már a bejegyzéshez is komoly összeg kell, és az alapitványoknál egy kuratórium dönti el az esetleges felhasználást, bármiről legyen szó, és már ott is vagyunk, hogy ez egy szubjektiv műfaj, tehát ugyan úgy megkezdődne, hogy kinek a szereplését támogassa az alapitvány, ki énekel jól, és ki kevésbbé. Látjátok hogy sokszor itt a klubban is milyen eltérő vélemények vannak, és ez még a kevésbé rossz, de sokszor nagyon gyenge produkciók alatt is csak dicshimnuszok találhatók.
Nem szeretném ha azt hinnéd hogy nem támogatom az ötletedet, csak féltelek, hogy olyanba lovalod bele magadat, aminek nem egészen látod a végét.
Bocsánat az őszinteségemért, de megszokhattad, hogyha egy kicsit becsomagolva is, de mindig megirom a véleményemet, remélve hogy nem bántok meg vele senkit, mert őszintén igy érzek. Szerintem a magunk környezetében ha tudunk műsorokat szervezni, vagy az ország egy-egy szegletében, mint azt az Anika is tette, erőnkhöz mérten már csináltunk valamit. Egyik videó alatt olvastam, hogy kisér xy 7 tagú cigányzenekara, és az énekest a cimbalmos követte egyedül, és nem kisérte, a többi zenész meg állt mellette, no ez az egyik legnagyobb gond! A dalok elénekléséhez meg kellene nyerni kiváló zenekarokat is, mert egy szál hegedüvel nem lehet " madarat fogni" Addig amig a legtöbbünknek nincs annyi nyugdija vagy keresete, hogy gond nélkül kifizessen 5-6oo e. Ft-ot egy zenekarnak, addig nem mehetünk sehova a nótaszeretetünkkel.
Mégegyszer mondom , az ötlet aranyos, bárcsak sikerülne kivitelezni. Ölellek Magda

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Béla!

Én támogatom az alapítvány létrehozását, de azt ne felejtsük el, ezek az aláírások a szemétkosárba kerültek.
Viszont a környezetemet először szerintem egy aláírás gyűjtéssel kellene ráébreszteni, miről van szó. Én szórólapoknak is híve vagyok. A kultúránk,hagyományunk, anyanyelvünk, nemzetünk sorsa a tét.
Semmitól nem határolódom el. De azt se felejtsük el, hány ember nem internetezik a magyarnótát szerető emberek közül. Még nagy énekeseinknek sincs honlapja, de még számítógépe sem. Ezt is figyelembe kell venni.

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Zsuzsika, és Marika! Eddig ez volt a trend, vagyis csak aláírásokat gyűjtöttek, több tízezret is, és mi lett az eredménye? Füttyet sem hánytak rá. Bár beteljesülne az elgondolás, de az én meglátásom szerint, falra hányt borsó lenne az egész. Sajnos itt már csak a radikális intézkedés segíthet. Ismétlem, bár tévednék benne!
Sánta Béla

Válasz

Bata Lászlóné üzente 13 éve

Kedves Zsuzsa!

Ez is jó ötlet! Csak az én falumban és munkahelyi környezetemben biztosan lenne 500 aláírás. Nehéz elkezdeni, de menni fog!
"Lehullott a rózsalevél, nem vihetek a babámnak rózsát" ennek a nótának a sorai jutnak eszembe. Rajtunk múlik, hogy ez lesz-e a jövő.

Üdvözlettel: Marika

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Péter, Magdika, Ani és Kinga! Boldog vagyok, hogy Felhívásomhoz hozzászóltatok.
Ahogy gondoltam, már úgy alakul az eleje is. Péter elmondta azokat a tényeket, amiket én nem ismertem, a Tisztelt hölgy hozzászólók pedig támogatásukról biztosítanak. Ha én sem bíznák az indítványom sikerében, akkor bizony el sem indítottam volna, de érzem, hogy rengeteg támogatót tudunk szerezni elképzelésünknek. Sajnos a pénz az nagy úr. Ez a mai világ már annyira elanyagiasodott, hogy annak birtoklása nélkül szinte semmilyen ügyet el nem lehet intézni. És hát részünkről sajnos hiába a szenvedély, a kultúraszeretet, ha nincs pénz, nincs élvezet. Azért van szükség a gyűjtésre, hogy bebizonyíthassuk a " nagyoknak"- nem tudják megtörni hazánk és kultúránk iránti identitásunkat-! Nagyon bízom benne, hogy népes tábora lesz útjára indított Felhívásunknak, mert megítélésem szerint nemcsak az anyagi károkkal járó természeti csapások esetén, hanem magyar kultúránk megmentése estén is összefog, úgy a hazai, mint magyarajkú testvéreink sokasága, legyen az erdélyi, délvidéki, felvidéki, vagy akármely kontinensen lakó magyarérzelmű rokonunk. Az elsődleges feladatunk most arra irányuljon, hogy ahol csak tudjuk, terjesszük ezen Felhívást, minél többen tudjanak arról, hogy miben és miért kérjük a segítségüket.
A technikai megoldásokra pedig várom a szakmai javaslatokat. Én is úgy gondoltam, ahogy Magdika, az ügy érdekében alapítványt kell létrehozni, mert ez lesz minden további intézkedésnek a hivatkozási alapja, és az alapítvány számláján tudjuk fogadni a beérkező adományokat. Ismét kérem tehát az ebben jártas klubtagjainkat, közreműködésükkel, tanácsaikkal legyenek segítségünkre .
Bár ne lenne szükség ilyen összefogásra, bár módosítana kormányzatunk az elvein, ugyanis ők ki akarnak bújni a felelősség súlya alól, mert azt hangoztatják, hogy a kormány pártatlan médiát akar, nincs beleszólási joguk a Médiatanács ügyeibe.
De kérem! Ez ostobaság, ezt a mesét még egy óvodás gyerek sem veszi be. Azt diktál aki a pénzt adja. Ugyanis ha a most megszületett Médiatörvényben elő tudták írni, hogy a zenei műsorok 30%-át magyar eredetűnek kell kitenni, akkor egy fél mondattal megtoldhatták volna, hogy már pedig ebből a magyar nótának ennyi és ennyi részesedést adjunk. Csakhát ez az "ennyi és ennyi" gyakorlatilag majdnem 0.
Tehát összegezve: a segítségét felajánló klubtársaimtól azt kérem, hogy terjesszék és ismertessék a Felhívás lényegét, sajtó, gyűlések, fórumok, piaci bevásárlások, vallásgyakorlás előtt és után, utazások, stb... stb..alkalmakkor.
Ismétlem: pénzt senkinek ne adjanak, és ne utaljanak, amíg az arról szóló bejelentésünket meg nem tesszük!!!!!
Várom a további hozzászólásokat!
Nótaösszefogással: Sánta Béla

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A kezdeményezéssel egyet értek, de a megvalósítás elgondolkodtatott. Hirtelen a "mentsük meg kassai színházat" felhívás jutott eszembe, amit a Duna Tv tett közzé az arra elkülönített számlával és én 24 MFt-ra emlékszem, annyi jött össze. ( vajon ebben a Duna Tv partner lenne -e)Tehát úgy gondolnám, egyszeri felajánlások lennének, de folyamatos pénzbeli támogatásra nem igen lehetne számítani. Viszont el tudnék képzelni egy országos felhívást, demonstrálást. El kellene készíteni egy egységes kérelmet, felhívást, amit lakóhelyünkön, környezetünkben aláíratnánk. Elvinni nótaklubok, egyesületek, magánszervezések rendezvényeire ott fennhangon hírdetni a szándékot. 2011 a magyarnóta éve, mentsük meg a magyarnótát címmel. Lehet, hogy amit most leírok még nem átgondolt, csak rögtönzött gondolatok, de úgy ézem, a M1, a Duna , a Nóta és Muzsika Tv-k elhatárolódnának. Én a helyi tv-kel kezdenék. Természetesen akkor, amikor a kezünkben lenne az aláírt felhívás. A szakma nagyjait bevonni, mármint azokat, akik e nemes ügy mellé állnának, megyszékhelyeken, nagy városokban színvonalas előadásokkal megpecsételni. Első lépésnek tehát mindenképp aláírás gyűjtéssel kezdeném.
Én várom a további hozzászólásokat, megerősítést, kiegészítsét vagy elvetést.

Kádár Zsuzsa

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves nótaszerető barátaim. Egyetértek az elhangzottakkal és ahogy tudom, támogatom is
ezt a kezdeményezést teljes szívvel és erőbevetéssel.
Laci

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Kedves Béla!
Felhívásod minden szavával egyetértek!
Úgy érzem, kötelességünk valamit tenni és ebben a klubban hála Istennek hangot adhatunk elképzeléseinknek és minden nótaszerető emberrel összefogva megvalósíthatunk olyan lépéseket, amiket itt felvázoltál.
El kell kezdeni, mivel hiszünk benne és nem akarunk tovább tétlenkedni!
Szinte fáj a lelkemnek, amikor majdnem minden nap itt olvasom a hozzászólásokat, hogy mért veszik ki a talajt a magyarnóta alól....
Ha nem teszünk ÉRTE, még többet fognak tenni ELLENE !!!!
Nagyon jónak tartom az elképzelésedet és azt kívánom, hogy vigyük végbe, kezdjük el a megvalósítását és ne hátráljunk meg semmiképp!!
Én tehát támogatom az elképzelésedet minden erőmmel!!!
Kitartást és sikereket kívánok neked--- és mindnyájunknak, akik HISZÜNK a magyar nótában!!!
Nótás barátsággal: Ani

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Hát van egy kis gond a Muzsika tv magyarnóta adásával kapcsolatban. Mindössze 3szor 15 perc van reá szánva. Ez bizony édeskevés a nótára kiéhezett emberek lelkének.
Meghívók formájában szét küldtem a a klubmeghívókat, hogy a felhívást minnél többen lássák és olvassák. Azoktól akik már tagok elnézést, mert az ismerősök minden csoportjának elküldtem, ezért valószínű, hogy olyanok is megkaták akik rendszeres látogatói a klubnak.
A magam részéről az adománygyűjtés gondolata igencsak rossz fényt vet kormányunk kulturolitikájára, a megvalósítást csak egyszámlán keresztül tartom megvalósíthatónak,

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Jelen pillanatban szól a Muzsika TV és száll a nóta cím alatt magyarnóta hallattszik jeles előadókkal. Nem tudom ez mióta és mennyi műsoridőt ölel fel, de utánna nézek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A jelen helyzetből kilábalást csak országos lefedettségű rádió vagy televízió jelenthet olyan műsorszerkezettel, mely nem csak mutat, hanem nevel is: egyszerre több generációnak kell a műfaj szépségét az egyetemes magyar kultúrán belül irodalommal és művészetekkel azonos értékén megmutatni. A 35-40 év alatti korosztály számára, akik már a televízió és az internet korában nőttek fel és élnek, a televíziós megjelenést tartom célravezetőnek. Ez a jelen helyzetben csak úgy lehetséges, ha gazdag ember a zsebébe nyúl, vagy közadakozásból jön össze annyi pénzt, amelyből televíziós műsoridő vásárolható.

Országos lefedettséget biztosító rádiós frekvencia nem vásárolható, országos lefedettségű rádióműsoroknak saját műsorszerkezetük van, ott műsoridő nem vásárolható. Rádiófrekvenciához jutni pályázat útján lehetséges. De csak körzeti és helyi frekvenciákra. Kérdés, hogy mit ér az ügy azzal, ha csak egy-egy városban és környezetében van lefedettség. A frekvenciadíjakat általában 3-4 évig évente kell fizetni, az éves díj lefedettségtől függ, és éves szinten tízmilliós nagyságrendű. Ehhez képest a műsorterjesztés díja nagyságrendelig 5-8 M Ft/év. Ha feltételezzük, hogy mindenki társadalmi munkát végez, nem kell stúdiót, szerkesztőt, energiadíjat és egyebeket fizetni, akkor is min. évi 40 milliós tételről van szó. Ez azt jelenti, hogy csak az induláshoz 270e embertől kell egy hónap alatt fejenként 150 Ft ahhoz, hogy legyen a kezdeményezésnek 1-éves anyagi fedezete.
Nótaműsorok most is vannak, vidéken és a fővárosban is, némelyiknek a költsége alig marad el egyhavi rádiós műsorterjesztés díjától.

A magyar nóta most nem az a műfaj, amelyre egy akár csak helyi vagy körzeti rádió építhet. A kereskedelmi rádiók nem zeneszeretetből, hanem reklámokból élnek, a rádiós reklámpiac pang, és nagyon fanyar ízű lenne az a reklámtorta, amelyből egy nótarádió csemegézhetne.

A megoldást egyelőre nem tudom másban elképzelni, mint televíziós műsoridő vásárlásában. Ezt a műsoridőt viszont magas színvonalon, példaértékűen, minőségi tartalommal kell megtölteni, a műsornak interaktívnak kell lennie, és nem hiányozhatnak belőle a szakma tekintélyei.
Röviden ennyi az első észrevételem.

Válasz