Hudák Ilona üzente 13 éve

Kedves Pálfi József! Végtelen öröm számunkra mindaz amit írtál! Sajnos a számítógépünk vacakolt és csak most tudjuk olvasni a válaszodat. Mindenképpen várunk A Dóry József emlékestre! Szivesen elküldöm a DVD-t is de ha személyesen tudom átadni az még jobb lesz, vannak más műsorról is felvételeink. Most meg már azon izggúlok, hogy tudunk-e addig értekezni, küld el a valódi e-mail címed, nagyon sűrgős!!!. Üdvözlettel: Balogh Imre

Válasz

Pálfi József üzente 13 éve

Kedves Balogh Imre barátom!
Megtisztelsz azzal, hogy barátodnak szólítassz.
Örülök, hogy sikerült, és nem feszegetve az előzményeket, csak halkan mondom, hogy úgy-e nem volt senkinek kissebb az értéke, mert nem első volt a plakáton?
A felvételt köszönettel fogadom, igérem le is játszom a nézőknek. Kérdésedre, hogy itt vannak-e nótaestek azt kell mondanom, hogy egyre ritkábban. (itt is szorul a pénztárca), de hogy ne legyen hiány a Magyar nótából a kis csapatommal mindig találok módot, hogy szóljon a nóta ha másként nem akkor rádión és televízión keresztül. Mostanában készült el sok videó Tűri Antalnak, amelynek én vagyok a rendezője, producere és a képvágó is. Ha érdekelnek a felvételek, megnézheted a (remélem nem tiltja a szabályzat más weboldalak beírását) www.lakodalmas.com oldalon a videók között. Ha az időjárás megengedi igérem ellátogatok a februári műsorra, de megbeszélhetünk egy itteni randevút is, amikor vendégül látnálak a TV műsoromban. Legalább meglátnád mit csinálunk itt délvidéken mi, akik ha nem is vas, de még mindig függöny mögött vagyunk. Jelzem nektek még útlevélre sincs szükségetek, hogy átjőjjetek.
Tisztelettel
Pálfi József

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Imre és Icus!

Szívből gratulálok a sikereitekhez! Kívánok nagyon jó egészséget, hogy a jövőben is legyen erőtök ilyen műsorok rendezéséhez, szervezéséhez.

Szeretettel:
Kádár Zsuzsa

Válasz

Balogh Imre üzente 13 éve

Kedves Pálfi József! Szeretnék most frissiben beszámolni részedre is a fergetegesen sikerült Gaál Gabriella emlékműsorról. Valóban csodálatos volt, de ezt a hamarosan elkészülő DVD-ről Te is és mindenki láthatja. Nem maradt szék üresen a 800 fős szinházteteremben és az előadás 215 perces lett. Bár amikor bejelentettem a műsor végét, még igen sokan szerették volna folytatni. Óriási öröm ezt így megélni, hogy a magyar nóta szeretők a rosz idő és út ellenére ilyen nagy számban és ilyen lelkesedéssel tapsolták végig az előadást. Minden előadó kitett magáért, kifogástalan volt a FArkas Jenő héttagu zenekara. Még sohasem volt Nálunk Karcagi János, de a bemutatkozás jól sikerült. Óriási sikere volt Farkas Rozikának. Kitörő örömmel és páratlan szeretetben fogadta a közönségünk a műfaj "öregjét", de örök fiatalját Győri Szabó Józsefet, valamint Madarász Katit, az élő legendát. Új szinfoltként hoztuk a műsorba Rigó Mónikát cigány nótákkal és három tűzről pattant és cigánylány táncosait.Diszvendége volt az előadásnak Fekete Gabriella, Gaál Gabriella leánya, aki nagy meghatódással nézte végig a műsort, hálásan köszönve a megemlékezést.Kedves József! Még nem ismerjük egymást, de a véleményed , a magyar nótáról vallot nézeted szerint máris szeretnélek a barátommá fogadni, ezért is írtam tegező viszonyban. Remélem nem érted félre. Ha elkészül a DVD küldeni akarok belőle, egyrészt, hogy megnézhesd a munkánkat, másrészt az ottani TV.ben is leadhatod, bizonyára a szabadkai magyarok is szivesen fogadják.Most máris uj emlékműsorra készülünk. Febr. 20.-án rendezzük meg a DÓRY JÓZSEF emlékműsort. Erre az alkalomra viszont szivesen látnánk vendégűl Téged, vagy többeket is, ha kedvetek lenne hozzá. A hazai körön kivül is szeretnénk műsorainkat tovább vinni és éltetni a magyar nótát. Ha van rá igény nálatok is rendezhetünk ilyen előadásokat. Bizonyára megírod a véleményedet. : Üdvözlettel:Balogh Imre

Válasz

Pálfi József üzente 13 éve

Köszönöm a meghívást. Szilveszteri mulatságot mi is szervezünk, tehát akkor mint műsorvezető foglalt vagyok a Szabadkai k23 televizióban. De egyszer azért majd ellátogatok egy nótaestre.
Mindenesetre sok sikert kivánok. Amig Magyarul (nem véletlen a nagy M) énekelünk addig mindegy milyen sorrendben, meg az is hogy hol, csak szóljon a MAGYAR NÓTA.

Válasz

Hudák Ilona üzente 13 éve

Kedves Nádasdi Laci! Köszönjük az egyetértő véleményedet, Te már tudod, hogyan zajlik itt egy ilyen rendezés, miután voltál itt fellépő. Köszönjük!

Válasz

Balogh Imre üzente 13 éve

Kedves Pálfi József!
Nagyon köszönöm a véleményét. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen őszintén és korrekten helyre tette azt a sok okoskodó kritizálót. Nagyon szivesen látnám Önt is és barátait a műsorainkon. Ha szeretne értesülni a műsorainkról ( évente négyet szervezünk Debrecenben) szivesen tájékoztatom, ha egy elérhetőséget küld. A legközelebbi rendezvényünk a szilveszter lesz. Ennek az a különlegessége, hogy a fellépő művészek estétől- reggelig velünk maradnak. Két zenekar játszik az est folyamán. Vagyis magyar nóta műsorral kezdődik az este, majd tánc-tánc és pihenés közben ismét nóta, operett, örökzöld és cigánydalok . Fantasztikus a hangulat. Ez Debrecenben a Kassai ut 129 szám alatti MGM Rendezvényházban lesz , ahol a terem 300 m2-es. Várom Önöket szeretettel.

Válasz

Pálfi József üzente 13 éve

Csak egy napja vagyok tagja ennek a klubnak, de azt hiszem ki is iratkozom hamarosan. Hogy valakit az is sértsen, hogy milyen sorrendben vannak a plakáton a nevek kiirva, mikor egyforma nagyságú betűkkel van ez már tényleg csak kákán csomó keresés. Nem beszélve atrról, hogy valaki beleszóljon abba, hogy ki lép fel egy emlékműsoron. Akinek ez a felállitás nem tetszik csináljon másikat. Elvégre mindenki előtt adva van a lehetőség. Viszont eddig senki nem mert belefogni, amikor meg más megteszi akkor kritizálni azonnal van mit.
Szégyelje magát az aki kritizálni mer.
A szervezőnek pedig sok sikert kivánok innen Vajdaságból. Ha nem lenne olyan messze és nem jeleznének rossz isdőt, magam is elmennék.

Válasz

Nádasdi László üzente 13 éve

Kedves Ica !!

Egyetértek veled, gratulálok a műsoraitokhoz !!!

Válasz

Hudák Ilona üzente 13 éve

Tisztelt Hozzászólók!
A sok-sok véleményt köszönöm. Legyen az akár negatív vagy pozitív megjegyzés. Mivel mi Debrecenben élünk, itt is vannak magyar nóta kedvelők, és mivel mi itt vagyunk otthon, így természetes, hogy itt rendezzük meg a műsorainkat. A jegyek ára azért annyi amennyi, mert ennek nagyon sok költsége van. Aki nem tudná tájékoztatom hogy nem kevés összeg a Lovardában a terem bérlet, az Artisjus - hoz is kell fizetni, a plakátok, a szórólapok, a jegyek nyomtatása, eladása, a reklám, valamint a zenekar, a fellépti dijak , sőt még az orvost is mi fizetjük, aki ügyeletet tart a műsor alatt. Ugyanis 300 fős rendezvénynél kötelező az orvos jelenléte. stb. Ez mind nagyon sokba kerül, lehetne még sorolni. Viszont aki csak kritizálni tud, arra kérem, hogy először is nézze meg mit is csinálunk mi itt Debrecenben. És a másik kérésem hogy rendezzen ő is ilyen műsorokat. Igérem az ország bármely távoli részébe elmegyek és kritizálni én is tudok. Mivel olyanok bírálták a műsorunkat akik egyet sem láttak. Igaz ez a legkönnyebb, kritizálni. Viszont a nézőtéren lévő 7-800 fő kedves vendég fantasztikusan érzi magát. Nekünk csak ez a fontos, és nem fogadom el senki véleményét aki legalább egyszer nem volt a műsorunkon. A legkönnyebb vaktában vagdalózni. MUTASD MEG MIT TUDSZ, ÉS CSAK UTÁNA BÍRÁLD A MÁSIKAT. Budapestről rendeznek nagy budapesti művészek műsorokat, de csak fél házzal, sőt nem egyszer a műsor is elmaradt, mert nem jött össze a közönség. Ugyanakkor a mi rendezésünkben mindíg telt ház van. Akkor ki csinálja rosszul???

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Bocsánat kedves István! Mint ahogy oly sok minden félreérthető ezen a fórumon, úgy érzem ez is az .Távolról sem dicshimnuszokról van itt szó, és nem is azok kellenek ide. Ezért én kérek a kis kolléganőm helyett is elnézést ! Valóban erre semmi szükség !! Találkoztunk már itt a fórumban a nyár folyamán is " túl dicsért " előadásokkal, az mégsem tűnt fel senkinek és nem tartották túlzásnak. De , ha figyelemmel kisérték a korábbi dolgokra vonatkozó reagálásaimat, érthető lehetett mindenki számára, hogy én csupán azt a téves állítását szerettem volna korrigálni K.Péter dalos társunknak, hogy ne állítsa szembe soha semmiképp , a vidéki igen tiszteletre méltó rendezőket, rendezéseket, a szintén elhivatott fővárosi szervezőkkel !!!! Hiszen mindnyájan ugyanarra törekednek !! Éltetni, népszerűsíteni a műfajt. És nem is akármilyen munkával és erőfeszítésekkel ! Mert ő állította úgy be, mintha máshol nem is jutna eszébe senkinek emlékezni, csak D-ben, Hát erről van szó barátaim. Semmi egyébről. Ezt próbáltam végig helyesbíteni. Ne szítsunk ellentéteket ebben az
amúgy is viharos műfajban. Köszönöm megtisztelő figyelmeteket , és tanulságos hozzászólásaitokat. S én, itt már szeretném lezárni ezt a furcsa- felesleges párbeszédet. Ennél mi, mindannyian többre vagyunk érdemesültek. További szép előadásokat, és sok erőt hozzá. LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez az okfejtegetés már mindennek a teteje!!!
Csinálja mindenki a maga dolgát, én így gondolom!!!
Nem kell senkinek a fellegekig érő, öndicséretekkel dicshimnuszokat zengeni!
Máshol is rendeznek kitűnő nótaesteket, emlékező rendezvényeket, nem csak Újpesten!!!
Újpesten "alamizsnát" kapnak a fellépő énekesek, pedig nekik is szükséges lenne a tisztességes fellépti díj, amiért száz kilométerekről elmennek énekelni!
Vidéken 2.000,- tól 2.900,- forintig terjedő belépő díjakat szednek, hogy tisztességes fellépti díjat tudjanak fizetni a rendezők!!! Újpesten meg le vannak nyomva az árak!!!
Meg kell ezt szüntetni!!!
A Pesti nyugdíjasok is ki tudják fizetni azt a kicsit drágább belépődíjat, úgy, mint a vidékiek!!!! Bocsi, de a műsor rendezéshez, szervezéshez ez is hozzá tartozik és most ki jött belőlem!!!

Válasz

VESZELKA MÁRTA üzente 13 éve

TISZTELT BARÁTAIM,,,ENGEDJÉTEK MEG HOGY SZÓLJAK,EZEKHEZ A DESZÓLÁSOKHOZ!!! .ELŐSSZÖR IS KEDVES PÉTER ÚR,,,,,,miért kéri számon László Marika,munkásságát,én Marikát,már több mindt tíz éve ugy ismertem meg ,mindt:MŰSOR-SZERVEZŐ-RENDEZŐ,KÖLTŐ,stb,és még így sorolhatnám! De amit tesz a kultúráért,azt önfelett,végzi !Rajta kívül nem láttam,ilyen elánnal harcolni,a magyarnóta megmaradásáért senkit sem mindt őt! Jelenleg is Ujpesten vezet egy nótaklubbot,ÉN SZEMÉLYESEN HA TEHETEM ,MEGTISZTELEM JELENLÉTEMMEL,ÉS MINDÍG MEGEMLÉKEZÜNK,GAÁLANYURÓL ! DE EZENKÍVÜL BÁRHOVÁ,HÍVJÁK MARIKÁT,SZAVALNI,VAGY MŰSORT VEZETNI,NAGY SZERETETTEL ELFOGADJA,ÉS VERSEIVEL-MEGZENÉSÍTETT DALAIVAL,MEG ÖRVENDEZTETI A KÖZÖNSÉGET ÉS MINKET,MERT MUZSIKA FÜLEMNEK AZ Ő DALAI IS,CSODÁLATOAN ÍR,KÉREM PÉTER ,OLVASSSA EL LEGALÁBB,,,,,,AMIKOR ÉN MEGSZÜLETTEM,,,,,DALSZERZEMÉNYEIT,ÉS TÁN MEGLÁGYULNAK AZ IRÁNTA VALÓ ÉRZELMEI! DRÁGA MARIKA,BOCS HOGY BELESZÓLTAM ,,,,,.AMI PEDIG GAÁLANYUT ILLETI,HADJUK MÁR BÉKÉBEN PIHENNI,,,,,ÉS HA ELJÖN AZ IDEJE,AMIT MEGÍGÉRT MARIKA,ÉS ANDRÁS,(a tanítványa),itt vagyok én is és ha szügség lessz rám,én rám mindíg számíthattok! előre is köszönöm,,,,Márta

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Marika! Olyan felháborodottsággal válaszol, mintha számon kértem volna Öntől valamit. Oktalanul reagált túl egy ártatlan kérdésfeltevést, amely azért fogalmazódott meg, mert illetékes helyről tettek nem várhatók.
Rögeszmés kapaszkodás? Nem, dehogy is, csak az a megszállottság, amely a 30-asok között rajtam kívül csak Tolnay Andrásban él évtizedek óta GG életműve iránt.

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Péter!! Mért kapaszkodik bele ilyen rögeszmésen , kimondottan ehhez az emlékműsorhoz????? Eljön az is majd az én elgondolásomban. Egyszerre nem tudok több emlékezést felvállalni. Évente 3 előadást hozok létre emberfeletti erővel!! Főként rég elhúnytakra emlékezve. Drága Gaál Gabriella művésznőt most kísértük el, de nekem itt Újpesten már egy éve be volt tervezve más. Milyen alapon és jogon kérdi tőlem, hogy én nem gondoltam e egy ilyenre???? Tőlem, kérdi ezt, aki másban sem fáradozok jobban 10 éve , mint a nagyjaink előtt való tiszteletadásban. (DankóP, Ugró Gyula, Kikli Tivadar,Fejes Imre, Horváth P, és még sorolhatnám...)
Egyébként a MŰVÉSZNŐ halála óta, minden műsoromban kiemeltem megemlékezünk róla, továbbá, ha vidékre hívnak konferálni, külön fejezetet szánok Gabika méltatására...(Ezt Madarász Katika tudja a legjobban!! ) Inkább azokat kellene megkérdeznie, akik saját maguknak csinálnak ÖT évenként születésnapi nótaesteket, saját szerzeményeiknek CD koncerteket, meg miegymást. Fejezzük be ezt kedves URAM!!!! Ha valaki igazán becsüli a nagy elődöket, az én vagyok. OKÉ!!!!???? Na minden jót. LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Barátaim!

Valóban NAGY ÉS SZÉP DOLOG,hogy megemlékeznek MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB
MŰVÉSZÉRŐL: GAÁL GABRIELLÁRÓL!!!

Igen igen igen!!!!!Szégyelhetik magukat a szakma vezetői,hogy itt Budapesten nem rendeznek nagyszabású emlék műsort a művésznőnek.Debrecennek eszébejutott!!!!!
Persze,hogy szivesen mentem volna magam is emlékezni és méltatni Gabikát,de nem is ez zavar engem,hanem az,hogy bizony olyanok is ott lesznek akik életükben nem találkoztak vele,sőt olyan is van,aki nem látogatta,de még a temetésére sem jött el.László Marika tudni fogja kikre gondolok,mert együtt áltunk a ravatólózánál.
És ez,NEM A MŰSOR RENDEZŐINEK A HIBÁJA!!!!!
A Lelkiismeretről beszélek! Ha életemben nem törődtek vele betegágyánál nem voltak és még az utolsó útjára sem kísérték el,akkor mire föl tiszteleg?? ja biztos jó a fellépődíj,vagy ismét egy lehetőség,hogy nagy közönség előtt szerepelhessen.Undorító!!!!!!!

Tavasszal azon leszek,hogy László Marikával karöltve lehetőséget keresünk arra,hogy mi is megemlékezhessünk.
A Debreceni szervezők azért nem hibásak,mert nem a feladatuk még azt is kikutatni,hogy a fellépők milyen viszonyban voltak Gabikával.Fejet hajtok előttük,hogy megszervezték.
Remélem szépen lezajlik majd,és odaföntről Gabika is látni fogja,hogy mennyien szeretik tisztelik." Nekem itt cseng a fülembe,hogy mit mondana pár személyre:-))"

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Kádár Zsuzsa!

Én szívesen szerveznék műsorokat, ha az választott életvitelem, időbeosztásom, családi és munkahelyi kötöttségeim mellett lehetséges volna. Vannak erre nálam rugalmasabb életvitelű és egyéb tekintetben is alkalmasabb személyek.
Tettekben mint a magyar nóta és a cigányzene hangrögzítés-történetének (kiemelten: az 1902-1960 közötti időszak) kutatásával, hanghordozók (fonográfhengerek, gramofonlemezek) gyűjtésével, rendszerezésével, archiválásával foglalkozom, és távlati terveim szerint szeretném ennek eredményét valamely korszerű adathordozón az érdeklődők számára közzétenni. Énekes, műsorszervező sok van, de ezzel más még nem foglalkozott, így ez rám hárul.

Tisztelettel

Kovács Péter

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Kovács Péter!

Egyébként Ön is mutathatna már tettekben, ténylegesen valamit a kritizáláson túl. Ha annyira nagyrabecsüli elköltözött nótaénekeseinket, ma élő nagyjainkat, ennyire szívén viseli a magyarság, magyarnóta sorsát, Ön előtte is meg van a lehetőség.
Én szívesen elmennék a közönség soraiba az ön által szervezett emlékműsorra, nótaestre az ország bármely pontján legyen az.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A döntés természetesen szabad, de egyben minősítő is. Én csak mellékesen jegyeztem meg, elsősorban kit tartok méltónak arra, hogy Gaál Gabriella emlékesten szerepeljen. Az én véleményem az, hogy aki ilyen előadóművész emlékére műsort szervez, annak a döntési szabadságát behatárolja az a szakmai minőség, amit a fellépőkkel szemben megkövetel.
A plakát is minősíti a szervezőt, mert akkor is tiszteletlen és méltatlan a legjobb előadó nevét hátrább említeni, ha a közönség egyébként tisztában van a fellépő személyek közötti szakmai minőségbeli különbözőségekkel - az én határozott véleményem az, hogy plakáton szakmai minőség szerint illik rangsorolni a fellépőket. Kívánom, hogy Gaál Gabriella emlékműsorok ilyen elvek mentén szerveződjenek az országban, mert csakis a kiemelkedő teljesítmény méltó az ő nevéhez, életútjához és szakmai örökségéhez.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem tudom "szó"nélkül hagyni, pedig kellene, de úgy érzem a szervezők mellett nekem is van néhány megjegyzésem, kiegészítésem, mivel itt a keleti végeken, ha nem is több, de évente egyszer én is szoktam nótaestet szervezni.
Büszke vagyok arra, hogy pl. nótás pályafutásuk alatt az én meghívásomra Szabolcs megyében Kisvárdában először lépett fel Győri Szabó József, Máté Ottilia, Hatvani Kiss Gyöngyi, dalszerzőnk László Marika, Záhonyban pedig Bokor János, Madarász Katalin, Dömsödi Farkas Bálint és még sok kíváló művész, akik nem először jártak erre felé. Debrecenben a Lovardában igen rangos műsort szervez évi több alkalommal Balogh Imre és párja Hudák Ilona, úgy mint Újpesten László Marika. Legutóbb szeptember 27-én Solti Károly emlékműsor került megrendezésre, ahol többek között Bokor János is fellépett, és ha jól tudom Tolnay András is szerepelt már a meghívott nótaénekesek között a lovardában. Mivel évi három műsort rendeznek, van egy olyan elvük, ( mivel sok kíváló énekes van) és a közönség számára is változatos legyen az előadás, egy énekes egy évben csak egyszer lépfel.De ez így van Kecskeméten is a Fejős Jenő által szervezett nótaesteken. Igazából azt szerettem volna megjegyezni, aki a mai világban magyarnóta est vagy emlékműsor szervezésre vállakozik, Uram bocsá', hadd döntse már el kit hívjon meg, és ki lépjen fel a műsorában. Aki másként látja, szervezzen és mutassa meg : Így kell ezt csinálni. És nem kukacoskodni, a hibát kereseni, milyen a plakát, ki hol helyezkedik el, milyen rangsorban. A közönség úgy is tudja, kinek hol a helye. Sajnálom, és fájlalom, hogy az első Gaál Gabriella emlékműsor magyarnóta klub cikke alatt ismét a vagdalózás irányába mentünk el.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Konkrétan senkit, általában pedig mindenkit, beleértve Önt is, aki foglalkozik Budapesten nótaműsorok szervezésével. Szeretném, ha Budapesten is megrendezésre kerülne emlékműsor Gaál Gabriella tiszteletére. A példa követésével nem lemásolásra gondolok, hanem egyszerűen arra, hogy nincs annál magától értetődőbb, mint az, hogy a magyar nóta nagyasszonyának tartsanak Budapesten emlékműsort a műfaj legjobb képviselőinek részvételével; ha én szerveznék ilyen műsort, akkor Madarász és Győri Szabó mellett mindenekelőtt Bokor Jánost és Tolnay Andrást hívnám meg. Sajnálom, ha soraimból vidék-főváros ellentétet sugalmazást olvasott ki, én ilyen ellentétet nem látok és ennek szítása nem áll szándékomban.

Ön nem gondolt még a budapesti műsor megszervezésére?

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Nagyra becsült és nagy tudású Péter barátunk !!! Kiket ért azon Bp-i szervezők alatt, akik példát vehetnének a vitathatatlanul, lelkes és igazán tiszteletre méltó debreceni rendezőségtől ? Én eddig senkitől még példát nem véve, azokat le nem másolva hoztam létre országos hírt kivívott műsorokat. Tartalmában és kivitelezésében egyaránt. Azt tettem és úgy, ahogy a szívem, a tehetségem és a műfaj szeretetem diktálta. Nem szerencsés, hogy megnyilvánulásaiban ellentéteket sugall a főváros és vidék között.
További szép és békés nótázást. LM

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Ugyanezt tesszük mi is itt Budapesten. S mindez, csak biztató mindannyiunk számára! Nem kellene itt Vidékről, meg Fővárosról beszélnünk!!! Jubileumok, szerzői estek, megemlékezések soraival ajándékozzuk meg mi is a kedves magyar dalokat szerető embereket. Rendezvényeinkre úgyszintén, ide is az ország legtávolabbi részéről érkeznek vendégek. Tegyük mindannyian a legjobb tudásunk szerint !! József Attila szavait idézve..... " Ez a mi dolgunk, s ez nem is kevés! " dalos szeretettel LM

Válasz

VESZELKA MÁRTA üzente 13 éve

KEDVES ILONA,ÖN ENGEM FÉLRE ÉRTETT,ÉN DEBRECENNEK,A VEZETŐSÉGNEK,MEGKÖSZÖNTEM,HOGY MEG EMLÉKEZTEK GAÁL GABRIELLÁRÓL !!! Ő NEM CSAK MAGYARORSZÁGOT KÉPVISELTE,HANEM AZ AKKORI,CSEHSZLOVÁKIÁT,IS!ONNAN INDULT PÁLYAFUTÁSA RIMASZOMBAT,MELLŐL EGY KIS FALUBÓL! ÉN IS AZ Ő DALAIN NŐLTEM FEL,DE KÉPZELJE EL,MÉG ÉDESANYÁM UNOKA TESTVÉREKÉNT ,ÉN VITTEM ÉS VISZEM TOVÁBB EZT A SZÜLŐI ÖRÖKSÉGET,ÉS EZ MÉG NEM MINDEN,MERT ÉN VAGYOK AZ ÖRÖKDEFOGADOTT LÁNYA,AKI LÁTOGATTAAZ ODRI OTHONÁBAN-UGYMOND ÖREGEK OTHONÁBAN,ÉRTI??? KÉRDEM ÉN -TOLNAI ANDRÁS,Ő VOLT AZ EGYETLEN EGY DIÁKJA,MIÉRT NINCS A MŰSORBAN?Ő A MŰSORÁBAN ITT PESTEN,,MINDÍG MEGEMLÉKEZIKA DRÁGA TANÁRNŐJÉRŐL.GAÁLANYURÓL..UGY GONDOLOM ITT SOK A MEGOLDATLAN KÉRDÉS!SZÁZ SZÓNAK IS EGY A VÉGE,-MÉGEGYSZER MEGKÖSZÖNÖM ÖNNEK,ÉS A RENDEZŐKNEK,HOGY MEGEMLÉKEZNEK A DRÁGA GAÁL GABRIELLÁNKRA !MARADOK TISZTELETTEL: L G V VESZELKA MÁRTA

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Nagy öröm mindannyiunknak és dicséretes a debreceni műsor rendezés! De emlékműsorok létrehozása terén, bátran ki merem mondani , hogy Újpesten ( tíz éve )folyamatosan létrejövő emlékestek mind példaértékűek , és követendőek voltak, és lesznek. Itt nem példa vételről kell beszélnünk, hanem aki ilyenbe fog , az szívből , elhivatottsággal , s ha kell áldozatot hozva RENDEZZEN ! Ennyi, a szép és emlékezetes műsoroknak a titka.

Válasz

Némethné Kovács Magda üzente 13 éve

Örülök Péter, hogy egyetértünk, mindegy az hogy vidék vagy BP. a lényeg, hogy valaki kezébe veszi ezt a dolgot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Negyedéve, hogy meghalt Gaál Gabriella és ez az első emlékműsor az országban...
Örüljünk, hogy valaki, valahol megrendezi.

A budapesti műsorszervezők csak példát vehetnek a debreceniektől.

Bárhol is tartanak ilyen rendezvényt, nagyon-nagyon szívesen közreadok a műsorhoz olyan hangfelvételt Gaál Gabriella legszebb és legritkábban hallott hangfelvételeiből, amelynek hallgatásától egy egész generációt fosztott meg a magyar (?) kultúrpolitika.

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Kicsit azért szeretném helyre tenni a dolgokat, társaim!! Budapesten nem mindenhol magas helyárakkal rendeznek igen RANGOS, SZÍNVONALAS műsorokat!!! Újpesten korábban, 5-700 Ft, most meg az utóbbi három évben is csak 900 Ft belépőkkel!! De meg lehet nézni a képeknél, hogy milyenek is ezek!! A Duna Tv felvételek sem érik el sokszor azt a szintet ! MÁS! Nálam mindig vannak vidéki városokból, jeles előadók felkérve , úgy felvezetve, talán még jobban is,mint bármelyiket a konferálásomban, hogy mindig csak a köszöneteket kaptam érte. És bizony nagyon remek vidéki előadók örömmel jöttek el hozzám, NEM fogadva el semmit, mert tudták hogy pl én mi munkával, szívvel teremtem meg a mindig ( tíz éve ), telt házas előadásokat. Továbbá tudósításaimban ( immár 15 éve ) kihangsúlyozva őket, kiemelten szólok a NEM BP-i fellépőkről , Nálam nem a PÉNZRŐL SZÓL MINDEN!!!!! Sajnos én is ott tartok, hogy lassan már nem tudom a magukat " SZTÁR MŰVÉSZNEK " mondott énekeseinket felléptetni, mert sokszor egy zenekari tiszteletdíjat meghaladó összegért énekelnék a nótákat. Hát erről van szó!!!! Nálam még nem volt 1000 Ft sem ,soha a belépő!!!

Mi a TISZTESSÉGES fellépti díj??? Kedves kollégáim??? Én aztán tudom!! A legtöbb helyen a "köszönöm, hogy itt voltál..., vagy egy szoros kézfogás...Ez" UGYE ISMERŐS " Sokan így vagyunk ezzel. Én is BP-i előadóművész vagyok, meg még miegymás, és még ráadásul sokszor írok is, arról az eseményről, MINDEN NÉLKÜL!!! 15 éve!!,ahová tiszteletdíj nélkül megyek, de mégis megteszem, mert műfajunkat PÉNZ, ellenszolgáltatás nélkül is lehet éltetni. Hát ENNYIT erről.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egyébként csak rá kell kattintani a plakátra és már látszik is minden!!!
Mindezen túlmenően nem csak Budapestből áll ez az ország!!!
Aztán pedig, hogy tovább ragozzam ezt a témát, Budapesten meg olyan helyárakért rendezik a műsorokat, hogy abból a fellépőknek még tisztességes fellépési díjat sem tudnak fizetni!!!
A mai világban pedig már minden a pénzről szól.
Ha a Budapesti művészek elmennek énekelni vidékre, bizony nagyon szép kis fellépti díjat kérnek, csak bírja kifizetni a szerencsétlen szervező!!!
Bocsi a kis eszme futtatásért!
De ezt csak az tudja, aki ezzel foglalkozik!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az a baj a magyar nóta műfaj területén, hogy pl. Budapesten és főleg az Országos Nótás Egyesületben a vidéki énekesek azok csak amatőrnek vannak minősítve kedves barátaim és mindaddig, amig ez a szemlélet uralkodik, igen nagy a baj!
Szervezhetnek és rendezhetnek a műfaj vidéki megszállottjai bármilyen rendű és rangú műsort, az elismerésből onnan fentről vajmi kevés jut számunkra vidéki nótakedvelőknek!!!
Az Országos Szövetségben is kormányváltásnak kellene lenni!!!

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Bárhol ott van , és meg van a lehetőség!!! Én például fejes Imre (Nótáskedvű....) emlékestet többször is már itt, Újpesten rendeztem, és nem Mezőtúron. Mindig, mindenkor, mindenhol, mindenkinek lehet emlékezni nagyjainkra. Meghívottak voltak az újpesti rendezvényemen Mezőtúr városvezetői, és ennek eredményeként, idén végre Mezőtúron (Fejes I szülőhelyén!!!) sikerült egy emléktáblát állíttatni a híres " Nótáskedvű " emlékére. Nincs helyhez kötve senkinek , a megemlékezés formája.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Nem az a gond, hogy Debrecenben rendezik meg az emlékműsort, hanem az, hogy csak ott. Budapesten is ott a lehetőség . Értem Tolnai Andrást. Rengeteg tüskeszúrástól vérezhet a szive,

Válasz

Hudák Ilona üzente 13 éve

Tisztelt Veszelka Márta!
A kérdésére válaszolva, a plakát teljes nézete jól látható, de ha bármilyen kérdése van szivesen válaszolunk. A rendezés helyszinére vonatkozóan pedig azt mondhatjuk, hogy Gaál Gabriella hála istennek az egész országot bejárta kitűnő előadásaival, és mindenütt szerették Záhonytól Sopronig. És egyébként Magyarország nem csak Budapestből áll. Mi egyszerű rendezők a saját költségünkön rendezünk olyan műsorokat amelyeket akár a budapestiek is meglátogathatják.( Egyébként vannak budapesti, sőt Tatabányai törzsvendégeink is.) Igy Dankó Pista emlékműsor, Vörös Sári emlékműsor, Solti Károly emlékműsor. És most Gaál Gabriellára emlékezünk. Akik szerették az ő kivételes előadásait, egyéniségét Debrecenben is megnézhetik az emlékére készült műsort. Biztosan nem csalódnak a szinvonalban.Mindenkit szeretettel várunk. Jegyek még kaphatók elővételben.Hudák Ilona

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Meg én,aki az egyetlen növendéke voltam,és aki Madarász Katalin után a legtöbbet tudna mesélni Gaál Gabrielláról!

Válasz

Szűcs Tamás üzente 13 éve

NAGY FÁJDALMAM , HOGY A MEGHÍVOTT ELŐADÓK KÖZÖTT NINCS OTT::: BOKOR JÁNOS !!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

VESZELKA MÁRTA üzente 13 éve

KEDVES NÓTA KEDVELŐ BARÁTAIM. 2010.08.27.ÉN TÉRT ÖRÖK NYUGALOMRA,GAÁL GABRIELLA ,A MI GAÁLANYUNK ! VÉGRE DEBRECENBEN HIÁNYZIK A MI NÓTAÉNEKESÜNK !DE MIÉRT NEM PESTEN RENDEZTÉK MEG???ITT AHOL ÉLT,ITT AHOL ELKEZDTE A PÁLYAFUTÁSÁT !NEM ÉRTEM,,,ÉS AZ ELŐTTEM LÉVŐHÖZ CSATLAKOZOM,SAJNOS A PLAKÁTON NEM LÁTHATŐK A TELJES INFORMÁCIÓK,LEHETSÉGES VOLNA EZT KORRIGÁLNI???tisztelettel :L G V VESZELKA MÁRTA

Válasz

Farkas Istvánné Veronika üzente 13 éve

Miért csak a plakát fele látható?

Válasz