Wittingerné Kiss Ica üzente 13 éve

Őérte és Mindenkiért, "Akik ott Vannak már régen egy-egy gyertya égjen"!!!!!!!!
Nyugodjanak Békében!!!!!!!!!! Wicus!!

Válasz

Pataki lászlóné üzente 13 éve

Nyugodjon Békében .Ő már nem érez fájdalmat csak a szeretteinek hullnak a könnyei .

Válasz

Kovács Erzsébet üzente 13 éve

A Gyertyaláng.hu oldalon lehet gyertyát gyújtani.

Válasz

Marton Lászlóné üzente 13 éve

Váratlanul ért Gaál Gabriella halála. Nagyon szerettem dalait. Nyugodjon Békében.

Válasz

Zsigáné Pesti Anna üzente 13 éve

Nagyon sajnálom mert nagyon szerettem ,nézni és halgatni!! Nyugodjon Békében!! Csepelről Anikó!!!

Válasz

VESZELKA MÁRTA üzente 13 éve

SAJNOS KÖZELEDIK AZ A NAP,MIKOR BÚCSÚT KELL INTENEM,DRÁGA FÖLDIMNEK,GAÁL GABRIELLÁNAK ! EGY CSODÁS TEHETSÉGET KELL EL ENGEDNÜNK,DE A DALAIT ÖRÖKRE MEG ŐRZÖM SZÍVEMBEN,ISTEN ÁLDJON MINDÖRÖKKÉ,DRÁGA GAÁLANYU !L G V VEZSELKA MÁRTA

Válasz

Reháné Jutka üzente 13 éve

Nagyon szerettem Gaál Gabriellát, meglepett a halála. Egy olyan magyar nóta énekesnőt vesztettünk el, akinek sajátos stílusát, hangját nem lehet pótolni. Isten nyugasztalja!

Reha Zoltánné

Válasz

Kállai Dezsőné üzente 13 éve

Sajnos a temetésre nem tudunk elmenni, de szivünkben örökké élni fog . A családnak őszinte részvétünk . KÁLLAI DEZSŐNÉ

Válasz

Kovács Gyula üzente 13 éve

Közhelynek számít, mégis igaz!
Csak az hal meg, akit elfelednek. Gabika tovább él dalaiban, amelyeket itt hagyott nekünk örökségül és szíveinkben, amelybe mélyen búgó hangjával belopta magát. Isten adjon neki nyugodt örök álmot. A család fájdalmában őszinte együttérzéssel osztozunk.
Szeretettel:
Kovács Gyula

Válasz

kóta jános üzente 13 éve

megint szegényebbek lettünk egy nagyszeü

énekes keres ott fent örök békét és nyugodalmat


de nálunk örökké él a hangod és a nótáid

most pihed ki magad

ISTEN ADJON ÖRÖK BÉKÉT

jani

Válasz

demeter lajos üzente 13 éve

Halála nagyon megdöbbentett nyugodjon békében Emlékét, hangját és a dalait amíg élek megőrzöm Demeter Lajos (lalipapa)

Válasz

Bagdi Erzsi üzente 13 éve

Fájó szívvel búcsúzom a nagy művésznőtől - egyik nótájának szövegével -

Baja Mihály-Orosz Barna

Tavasz legyen ha meghalok, Zengjenek a madár dalok.
Mert én mindig őszben jártam, mindig csak a tavaszt vártam.
Ha meghalok jöjj e Te is, ejts értem egy könnycseppet is,
A kezed meg rózsát hintsen, aztán áldjon meg az Isten.......

Emlékét szívünkbe zárjuk - a mátyásföldi Nótaklub nevében Erzsi

Válasz

Kovacsne Lídia üzente 13 éve

A művész nő halála nagy veszteség. Együtt érzek szeretteivel.
Fájó szívvel búcsuzom. Lídia

Válasz

Pinter Erzsók üzente 13 éve

AZ " ELMENTEK" TESTILEG MENTEK EL, LELKÜK ITT MARAD BENNÜNK S GABRIELLA is tovább él dalaival örökké velünk marad, s nyughelyére helyezés napján gyujtsunk egy szál gyertyát ,, ki ismerte v, szerette, én kevésbé, de minden elmentért fáj a lelkem,mert születünk, s egyszer csak eltününk, sokat meditálok ezeken, miért van ez?
e földön csak vándor vagyunk sajnos, használjuk ki , e rövid földi életet s tegyük emberivé,együttérzővé,megértővé egymás életét,igaz,önzetlen szeretetben ,békében,boldogságban mert, "rövid az élet, s hosszu a sir,,,"sajnos.
Minden elment ember családjának szeretném együttérzésem kifejezni, s probálják lfogadni, bármilyen nehéz is, de ily őszinte barátokkal itt a klubban összfogva, együttérezve könnyebb elviselni ezt a sorsot,,,erzsok

Válasz

Pinter Erzsók üzente 13 éve

kEDVES zSÓKA, NE VEDD ZOKON, HOGY ISMERETLENÜL,DE NEM TUDOK ELMENNI E SOROK MELLETT KÖZÖNNYEL, OSZTOM VÉLEMÉNYED SAJNOS E SZOMORU HIR HALLATÁN, SZAVAID OLY IGAZAK,S MEGHATÓ, E SZÉP GONDOLATOKAT KI FELTETTE, KÖSZÖNET, SGÁLGABRIELLA CSALÁDJÁNAK LEGŐSZITÉBB EGYÜTTÉRZÉSEM SZERETNÉM KIFEJEZNI, EZ MÁR A CSALÁD S BARÁTI KÖRBENA SAJNOS 6-IK HALÁL, NEM HISZEM EL, S NEM FOGOM FEL,TUL SOK EGY ÉRZŐ,SZIVŰ EMBERNEK, NYUGODJON BÉKÉBEN. ERZSÓK.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Gaál Gabriella temetésének ideje:2010.Aug.27.-én 14.- órakor a Farkasréti temetőben lesz.CSAK 1 SZÁL PIROS,VAGY FEHÉR RÓZSA HOZHATÓ!!!

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Tisztelt MTI elnöksége !

Azon kéréssel fordulok Önökhöz, mint újságíró, a Magyar Nótás Újság , zenés szakmai lap főmunkatársa, hogy az alábbi jelentős hírértékkel bíró közleményt Önök által helyesen megítélt helyekre, média-fórumokba, újságokba,a Magyar Közszolgálati Televíziók hír csatornáihoz eljuttatni szíveskedjenek.
Lévén én ,több neves művésztársammal együtt a Magyar nótás műfaj képviselője vagyok, ezért tartanám fontosnak és elengedhetetlenül méltó gesztusnak azt a tiszteletadást, hogy műfajunk nagy egyéniségének GAÁL GABRIELLÁNAK, több állami kitüntetést kiérdemelt, magyar nóta-előadóművésznek elhalálozását közzé tegyék. Műfajunkat, eltávozásával pótolhatatlan veszteség érte .Augusztus 3-án értesültünk családjától, hogy hosszú szenvedés után 80 éves korában fejezte be földi pályafutását.
Gaál Gabriella művésznő,1947-től a Magyar Rádió zenei szerkesztője,volt.'1958 óta élteti a magyar dalokat
Nívó díjas,Szot díjas és a Magyar Köztársaság Kis keresztjével kitüntetett., előadóművész, Nóta történeti , tudományos kutató.A nótás szakmát., műfajunkat óriási veszteség érte.

A további információkért,a Magyar Nótaszerzők és Énekesek Országos Egyesületét, lehet még keresni,

melynek magam is 15 éve tagja, munkatársa vagyok. Címük: Bp.1078.Városligeti fasor.58.fsz.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket,és kérésemet amennyiben lehet vegyék figyelembe.


tisztelettel László Mária újságíró. Bp.1047.Perényi Zs u 9/a

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Mély tisztelettel adózom az egész közösségnek a családommal együtt.

A mai nehéz időkben nem várhatjuk el, hogy a hivatalos szervek, érts a Szakminisztérium, vagy a Zeneművészek érdekképviseletén kívül, mástól kapjunk pénz.

A mi családunk összetartó család.
Megoldjuk a temetés költségét.

Anyám kívánsága szerint hamvasztva lesz, édesapánk ölébe fog nyugodni a Farkasréti temetőben.

Nem lesz hamvasztás előtti búcsú, hanem ahogy Anyánk kívánta egy szerény, minden hivalkodástól mentes búcsúztató lesz.

Az egész nóta közösség előtt meghajtom a fejem!


Tisztelettel:
Fekete Gabi






Kedves Gabriella!

A magunk és a Nótaklub tagjai és pártolói nevében ezúton fejezzük ki Önnek őszinte részvétünket és együttérzésünket édesanyja halálával kapcsolatban. Klubunk a magyar nóta népszerűsítése, hagyományainak megőrzése és közösségformáló céllal jött létre, tagjaink között Gaál Gabriella előadóművészete, felvételei kiemelkedő népszerűségnek örvendnek. Ezen az oldalon és másutt is az édesanyja és művészete iránti rajongó szeretet és tisztelet őszinte, fájdalommal vegyülő megnyilvánulásaival találkozhat.
Gaál Gabriella csodálatos előadóművész volt, magyar emberek millióinak kedvence, a nóta történetének kiemelkedő alakja, aki felvételeivel a műfaj gyöngyszemeit hagyta hátra. Dalai, nótái a magyar ember legbensőbb életérzését fejezik ki, a magyar karakter megformálása nagyra becsült zenei anyanyelvünkön. Nincs magyar előadóművészet, mely Gaál Gabrielláénál közelebb álló lehet a magyar dalkultúra hagyományaihoz, a magyar ember szívéhez. Művészete minden korosztályhoz szólt: népdalaival a magyar lélek mélyéig hatolt, színpadi karakterszerepléssel, humorral előadott cigánydalaival a fiatalok százezrei azonosultak, és könnyre fakasztott nyugdíjas korú milliókat. Mert mindenki másnál jobban ismerte a nóta keletkezését, történetét és stílusát is, melynek már életében idolja volt. Mert a művészet lényeges kifejezőkészletéhez tartozó katarzisteremtő képességét nem öncélúan alkalmazta, hanem magyaros ízlésből fakadó természetességgel.
A vastapsokkal, virágcsokrokkal jellemezhető kirobbanó sikerek, melyek édesanyja pályáját végigkísérték, örök emlékezetünkben maradnak, és biztosíthatjuk Önt afelől, hogy oldalunkon művészi kvalitásához és jelentőségéhez méltó terjedelmet kap.
Gaál Gabriellának meghatározó szerepe volt abban, hogy érdeklődésünk a népdalok és a cigánydalok mellett a magyar nóta felé fordult, már gyerekkorunkban felfigyeltünk kiemelkedő előadóművészi képességére, és évtizedeken keresztül figyelemmel kísértük pályafutását, gyűjtöttük felvételeit. Felvételeinek nehezen megszerezhető sokaságát féltve őrizzük, korabeli videófelvételeket kutatunk fellépéseiről.
Mi, akik rajongva szerettük őt a színpadon és múlhatatlan lelkesedéssel hallgatjuk hátramaradt felvételeit, szeretnénk, ha hozzá méltó síremlék hirdetné jelentőségét az utókornak. Ezért szándékunkban áll, hogy az anyagiak előteremtésére, illetve ehhez való hozzájárulás gyanánt gyűjtést szervezünk, melyről szóló felhívást elsőként és ezúton ehelyütt teszünk közzé. Amennyiben ehhez hozzájárul és elvileg egyetért a kezdeményezéssel, a felhívást jelen levél lényegi tartalmához csatoltan közzétesszük a technikai részletek egyeztetését követően.

Tisztelettel

Kovács Istvánné és Kovács Péter
Magyarnóta klub Network

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Sallainé Balog Mária írta itt:

Imadtam mélyen tisztelt muvesznonket Gaal Gabriellat!A szivem faj érte mindig nagy nagy szeretettel gondolok rà és tovàbb él kedves és gyonyoru notaival melyek a szivem mélyéig hatolnak amikor hallgatom oket.Az isten nyugasztalja ot békében!Most nagyon elszomorodtam e hire es mast nem is vagyok képes irni!Csodàlatos hangu ,nagyon super nagy eloado muvesznonk orokke szivemben élsz tovàbb!!!!!


vontszemu gyula írta itt:

Gaal Gabriella elkôltôzôtt a menyországba ...


vontszemu gyula írta itt:

ôszinte részvétem .... nagyon szépen énekelt nekem akkor tettszett amikor madarasz katalin muvesznô vel ciganydalokat énekeltek tudtak felvidittani a nézôket a vicces hangulattanl ...te tudod mut csinal az uram ....én hozzam is hu volt..... nagyon kar érte de szép évet megért koszônjuk neki hogy itt hagy ta a dalai a notait....



Tarné Irén írta a(z) Gaál Gabriella videói (gyűjtemény) blogbejegyzéshez:

Nyugodjon békében a művésznő, ha már a sors igy akarta.! Újra szegényebbek lettünk egy fantasztikus emberrel! Ez az a nóta, ami örökké "életben" tartja Őt !


kocsis marta írta a(z) Madarász Katalin és Gaál Gabriella: Kék nefelejcs videóhoz:

Kedvenc nótám!!!!!!!! Nekem ez a nóták nótája. A tenetésemen ezt fogják majd szólni.


Sámson Istvánnné Erzsi írta itt:

Nagyon sajnálom,mert egy tiszta szív és lélek hagyott itt bennünket. Sokat találkoztam vele, mindig nagyon aranyos volt és emberi. Nagyon- nagyon szerettem. Drága Gaál Gabriella, örökké itt fogsz élni a nótakedvelő emberek szivében. Soha nem feledünk. Nyugodj békében.


laska ágnes írta itt:

hát szép időt élt meg! nyugodjon békébe! sanálom a közvetlen hozzá tartozóját! őszinte részvétem


Sánta Béla írta a(z) Hogy a Földön videóhoz:

Ezzel a dallal szeretnék örökre Gaál Gabriellára emlékezni. Úgy érzem, hogy intelemként üzenheti nekünk, Földieknek a Magasból ezt a nótát. Mély és örök tisztelettel: Sánta Béla


László Mária írta itt:

A Magyar Nótás Újság szerkesztősége nevében köszönünk el a nagy művésznőtől.LM


Tolnai András írta a(z) Gaál Gabriella: Minden piros fehér rózsát videóhoz:

Fájó szívvel búcsúzunk:-(


Molnár Magdolna írta a(z) Gaál Gabriella Tavasz legyen ha meghalok videóhoz:

Köszönöm ezt a szép és méltó megemlékezést, nagyon meghatódtam ettől a csodálatos előadástól!


Nagy Béláné Jucika üzente 4 napja
Gyönyörű hangja volt.De a kegyetlen betegség mindent összetépett.Drága lelke nyugodjon békében.

Tófalvi Péter üzente 4 napja
80. életévében elhunyt GAÁL GABRIELLA Minden idők legnagyobb magyarnóta énekesnője.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

http://duft.extra.hu/

2010. augusztus 6., 6:14:45 | Duft
Meghalt az anyám!

Ez ügye egy mindennapi hírnek számít, hisz sok igaz magyar ember eltávozik a teremtőjéhez, nap mint nap.
De, ha úgy fogalmazom meg ez a gyászjelentést, hogy
2010 augusztus 3.-án, Gaál Gabriella magyarnóta énekesnő, tudományos kutató, életét 80 éves korában, visszaadta a lelkét Teremtőjének…

Gaál Gabriella Csepelen született 1930 január 3.-án, Rimaszombaton nőtt fel ahol Blaha Lujza is meglátta a napvilágot. 1946-tól a Magyar Rádió énekese, zenei szerkesztője (Nótakalendárium, Nótaböngészde) majd később a Magyar Televízió rendszeres szereplője. „Nyílik a rózsa” énekverseny szervezője. Munkásságát nívódíjjal jutalmazták. 1958 óta dalénekesként is megismerhette az ország, határon innen, és az ellopott magyar országrészeken is túl.


Pályafutásának sikeres, népszerű állomásai.
1984-ben SZOT-díjat, majd a "rendszerváltás" után a Köztársaság Kiskeresztjével tüntették ki. A magyar nóta és a népdal "élő lexikonja"! Kitűnő előadó, a műfaj egyik "zászlóvivője", népszerű előadója.


Gondolom van egy-két ember az országban, és a világban egyaránt aki felteszi a logikusnak tűnő kérdést:
- Miért nem hallottuk a hírekben ez a hírt?
Talán azért, mert nem volt plasztikai műtétje, nem okozott drog, és alkohol hatása alatt balesetet mások életét veszélyeztetve?
Nem tudom.
A családommal együtt, kis emberek vagyunk ahhoz, hogy hírértéket "csináljuk", e szomorú tragédiából.






Ő a mi Anyánk volt.
Több millió embernek egy Isten adta tehetségű énekesnő.



A Zeneművész Szakszervezettől kaptunk 50 ezer forintot. Ők ezzel az összeggel letudták az Anyám halálát.
Azért még megjegyezték, majd telefonáljak, ha megtudom, mikor temetik.
"A jókedvű adakozót, megáldja az Isten"?
Köszönöm, Isten nevében!
Továbbá, köszönöm a Duna televízió "Kívánság kosár" produkciónak, hogy bemondták, és egy zeneszámot is leadtak Anyám előadásában.
Tehát Ők tudják, hogy meghalt, a hírszerkesztőjükhöz miért nem ért el valahogy ez a hír?
Tarnai Kiss László is bemondta a műsorában, neki is köszönöm.
A "királyi rádió" hírszerkesztőjéhez nem jutott el ez a hír, vagy talán nem volt akkora hírértéke a Gaál Gabriella halálának, hogy továbbítsa?
Röviden ennyit mondhatnék, arra a hírre, hogy meghalt az anyám!
A temetéséről a családunk intézkedik.
Aki el szeretné kísérni utolsó útjára, megkérem a családom nevében, hogy csak egy szál piros, vagy fehér rózsát hozzon magáva

Köszönöm Felvidék!


Tisztelt Asszonyom!

Fogadja őszinte részvétünket Édesanyja halála miatt. Mivel a híradó sajnos a tragikus halálhírről nem értesült korábban, így arról utólag nem tudunk megemlékezni , de felvettem a kapcsolatot a hétvégi „ Reggel „ c. műsor felelős szerkesztőjével / Velkovics Vilmos / kérve őt, ha lehet, méltó módon emlékezzenek meg a nagyszerű nóta énekesnőről, művésznőről.



Kérem szíves megértését, és még egyszer fogadja együttérzésünket.

Siklósi Éva

TV Híradó



Ez bizony nem sikerült

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

http://www.lakatospal.hu/index.php?page=articles&id=7572&n-e-k-r-o-l-o-g--elhunyt-gaal-gabriella-a-magyar-notak-szerelmese-
N E K R O L Ó G- Elhunyt Gaál Gabriella, a magyar nóták szerelmese (2010. aug. 6.)
Megrendülve vettük tudomásul a szomorú hírt: elhunyt GAÁL Gabriella, nótaénekes, igaz magyar ember, akinek szívügye volt életében támogatni minden olyan tevékenységet, amely az egyetemes magyar kultúra gyarapodását és életben tartását szolgálta.

Ezúton köszöni a rimaszombati székhelyű Tompa Mihály Klub
vezetősége és tagsága, aminek életében dísztagja is volt, a sok-sok gondoskodást, támogatást a szűkös, nehéz pártállami időkben.

Külön köszönet a budapesti meghívásokért, ahol a közművelődési klub tehetséges tagjai és csoportjai bemutatkozhattak az akkori kőbányai közönségnek.

Fájdalmas minden búcsú, minden búcsúzás.

Fájdalmasabb talán akkor, ha olyan ember távozik az élők sorából, aki maga után olyan űrt hagy, amely pótolhatatlannak tűnik a magyar
nóta előadása és tudományos kutatása terén egyaránt.

Búcsúzunk tőle. Búcsúzik a kis felvidéki város, ahol nevelkedett, búcsúznak lakói, akik ismerték és szerették, akiknek lelki felüdülést jelentett szívből fakadó nótázása.

Koporsója előtt tisztelegve, búcsúzik Tőle a Tompa Mihály Klub hajdani és jelenlegi vezetősége nevében: Vaskői Károly, a klub elnöke

Emlékét szívünkben megőrizzük.

Mennyei „piros rózsák, fehér rózsák” között nyugodjon békében!

(2010. augusztus 6-án)

Rendhagyó Duft naplója- Meghalt az anyám!

Ez ugye egy mindennapi hírnek számít, hisz sok igaz magyar ember eltávozik a teremtőjéhez, nap mint nap.

De, ha úgy fogalmazom meg ezt a gyászjelentést, hogy 2010. augusztus 3.-án, Gaál Gabriella magyar nóta énekesnő, tudományos kutató, életének 80. évében, visszaadta a lelkét Teremtőjének, a fájdalom érthetőbb.

Gaál Gabriella Csepelen született, Rimaszombaton nőtt fel, ahol Blaha Lujza is meglátta a napvilágot. 1947-től a Magyar Rádióban dolgozott, zenei szerkesztőként.

Munkásságát nívódíjjal jutalmazták. 1958 óta dalénekesként is megismerhette az ország, határon innen, és az ellopott magyar országrészeken is.

Pályafutásának sikeres, népszerű állomásai: 1984-ben SZOT-díjat kapott, majd a "rendszerváltás" után a Köztársaság Kiskeresztjével tüntették ki.

A magyar nóta és a népdal "élő lexikonja"! Kitűnő előadó, a műfaj egyik "zászlóvivője", népszerű előadója.

Gondolom, van egy-két ember az országban, és a világban egyaránt, aki felteszi a logikusnak tűnő kérdést:

- Miért nem hallottuk a hírekben ez a hírt?

Talán azért, mert nem volt plasztikai műtétje, nem okozott drog, és alkohol hatása alatt balesetet, mások életét veszélyeztetve?

Nem tudom.

A családommal együtt, kis emberek vagyunk ahhoz, hogy hírértéket "csináljuk", e szomorú tragédiából.

Ő a mi Anyánk volt.

Több millió embernek egy Isten adta tehetségű énekesnő.

A Zeneművész Szakszervezettől kaptunk 50 ezer forintot. Ők ezzel az összeggel letudták az Anyám halálát.

Azért még megjegyezték, majd telefonáljak, ha megtudom, mikor temetik.

"A jókedvű adakozót, megáldja az Isten"?

Köszönöm, Isten nevében!

Továbbá, köszönöm a Duna Televízió "Kívánság kosár" produkciójának, hogy bemondták, és egy zeneszámot is leadtak Anyám előadásában.

Tehát Ők tudják, hogy meghalt, a hírszerkesztőjükhöz miért nem ért el valahogy ez a hír?

Tarnai Kiss László is bemondta a műsorában, neki is köszönöm.

A "királyi rádió" hírszerkesztőjéhez nem jutott el ez a hír, vagy talán nem volt akkora hírértéke Gaál Gabriella halálának, hogy továbbítsa?

Röviden ennyit mondhatnék, arra a hírre, hogy meghalt az anyám!

A temetéséről a családunk intézkedik.

Aki szeretné elkísérni utolsó útjára, megkérem, a családom nevében, hogy csak egy szál piros, vagy fehér rózsát hozzon magával!

GAÁL Gabriella leánya: Fekete Gabriella






http://www.magyarhirlap.hu/kultura/rimaszombat_bucsuzik_gaal_gabriellatol.html
Rimaszombat búcsúzik Gaál Gabriellától

Elhunyt Gaál Gabriella nótaénekes, igaz magyar ember, akinek szívügye volt életében támogatni minden olyan tevékenységet, amely az egyetemes magyar kultúra gyarapodását és életben tartását szolgálta. A rimaszombati székhelyű Tompa Mihály Klub vezetősége és tagsága, amelynek életében dísztagja is volt, köszöni a sok-sok gondoskodást, támogatást a szűkös, nehéz pártállami időkben. Búcsúzik tőle a kis felvidéki város, ahol nevelkedett, búcsúznak lakói, akik ismerték és szerették, akiknek lelki felüdülést jelentett szívből fakadó nótázása – kaptuk a hírt rimaszombati Tompa Mihály Klubtól.


http://www.nemzetihang.hu/Forum/viewtopic.php?p=12234&sid=5cc49332bb60c52518df02ec61b4c6bb
Életének 80. évében, augusztus 3-án elhunyt Gaál Gabriella, minden idők egyik legnagyobb magyarnóta énekesnője.
A haláláról nem jelent meg hír sem az írott, sem a virtuális médiában. Manapság nem egy jó magyar elvesztése kerül a címlapokra, hanem az értéktelen celebek hülyeségei.

Isten nyugtassa Gaál Gabriellát, hangja és a róla készült videók megtartják bennünk az értéket!

http://majti.blog.hu/2010/08/08/elhunyt_a_legendas_magyar_nota_enekesno
2010.08.08. 22:22 építészke
ELFELEJTETTÉK KÖZÖLNI A SZOMORÚ HÍRT! - Elhunyt a legendás magyar nóta-énekesnő!
A mai bejegyzésem nem tartozik a legvidámabbak közé... Néhány nappal ezelőtt ugyanis örökre eltávozott közülünk a magyar nóta-éneklés egyik koronázatlan királynője, Gaál Gabriella...

Furcsállom, hogy hatalmas magyarság-tudatunk ellenére (mely ebben az országban létezik) egyetlen médiában sem hallottam erről a szomorú hírről (csupán a Duna Televízió említette meg egyik műsorában)... Még esemény-szinten sem mondta be a rádió, vagy emelte hírei közé a kereskedelmi televíziózás (bár, az, elnézve ezeket a hozzá nem értő toll nélküli firkászokat, akik manapság a műsorokat csinálják, és/vagy a híreket szerkesztik, csoda lett volna)... Noha, azt hiszem, hogy a magyar nóta nemzetünk egyik alappillére, és ennek művelői megérdemelnének legalább egy sort a sok-sok idióta bulvárhír között...

Bár, értem én, hogy most az ország legnagyobb gondja az, vajon, meleg volt-e a lelőtt rendőr? Ha igen, ha nem, akkor is ennek az információnak a megerősítésére, illetve megcáfolására vár a tőzsde, ugyanis eszerint változik majd a deviza-hitelesek törlesztőrészletének havi lebontása... Szóval, nagyon figyeljük a híradásokat, mert sok múlik ezen (pl. a GDP-változás, illetve a jövő évi költségvetési hiány is)!!!

Visszatérve a szomorú hírre, egyetlen olyan televízió volt, mely emlékműsort szentelt a néhai művésznőnek, ez pedig a Nóta TV. Ma délelőtt 10.30-tól félórás nótakavalkádot adtak Gaál Gabriella (és néha Madarász Katalin) archív felvételeiből. Igen ám, de ezen csatorna éleseszű szerkesztői ezeket a felvételeket (is) ajánlókkal szakították meg, mely innen üzenném, hogy ÍZLÉSTELEN és GUSZTUSTALAN lépés (ha ennyi jó érzés nincs a "csatornát készítőkben", akik ők igazi erkölcsi nullák)... Nem igaz, hogy egy félórás emlékműsort hülyébbnél-hülyébb műsor-ismétlések ajánlásaival kell megszakítani (pláne, amikor a májbeteg, szerelmi bánatos, Amerikát megjárt, ám most hazatért, ex-benzinkutas Leót megláttam, mint kívánságműsor-vezetőt, elindítottam a "varázsdobozt" a földszint felé, de még időben meggondoltam magam, és visszarántottam)...

Erről ennyit, mindig vannak fontosabb hírek... Még akkor is, amikor olyan emberről van szó, aki nagyon sokat tett a magyar társadalom szórakoztatásáért, többet, mint a Bódi és a Zámbó-klán együtt valaha is fog...

Gaál Gabriella 80 évet élt...


http://www.promenad.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=77986
Gaál Gabriella (Énekesnő)

Kultúra: Elhunyt Gaál Gabriella
2010. augusztus 3-án, Gaál Gabriella magyarnóta énekesnő, tudományos kutató, életét 80 éves korában visszaadta a lelkét Teremtőjének.

Gaál Gabriella Csepelen született, Rimaszombaton nőtt fel ahol Blaha Lujza is meglátta a napvilágot. 1947-től a Magyar Rádióban dolgozott, zenei szerkesztőként. Munkásságát nívódíjjal jutalmazták. 1958 óta dalénekesként is megismerhette az ország, határon innen, és az ellopott magyar országrészeken is.
Pályafutásának sikeres, népszerű állomásai. 1984-ben SZOT-díjat, majd a "rendszerváltás" után a Köztársaság Kiskeresztjével tüntették ki. A magyar nóta és a népdal "élő lexikonja"! Kitűnő előadó, a műfaj egyik "zászlóvivője", népszerű előadója.

N E K R O L Ó G

Megrendülve vettük tudomásul a szomorú hírt; elhunyt GAÁL Gabriella, nótaénekes, igaz magyar ember, akinek szívügye volt életében támogatni minden olyan tevékenységet, amely az egyetemes magyar kultúra gyarapodását és életben tartását szolgálta.

Ezúton köszöni a rimaszombati székhelyű Tompa Mihály Klub vezetősége és tagsága, aminek életében dísztagja is volt, a sok-sok gondoskodást, támogatást a szűkös, nehéz pártállami időkben.

Külön köszönet a Budapesti meghívásokért, ahol a közművelődési klub tehetséges tagjai és csoportjai bemutatkozhattak az akkori Kőbányai közönségnek.

Fájdalmas minden búcsú, minden búcsúzás. Fájdalmasabb talán akkor, ha olyan ember távozik az élők sorából, aki maga után olyan űrt hagy, amely pótolhatatlannak tűnik a magyar nóta előadása és tudományos kutatása terén egyaránt.

Búcsúzunk tőle. Búcsúzik a kis felvidéki város, ahol nevelkedett, búcsúznak lakói, akik ismerték és szerették, akiknek lelki felüdülést jelentett szívből fakadó nótázása.

Koporsója előtt tisztelegve, búcsúzik Tőle a Tompa Mihály Klub hajdani és jelenlegi vezetősége nevében

Vaskői Károly
a klub elnöke





http://bocsika.blog.nlcafe.hu/?view=bejegyzes_oldal&bejid=141362
Gaál Gabriella hosszan tartó betegség után elköltözött tőlűnk ...

http://www.gyertyagyujtas.hu/index.php/17059.kivalasztott
Született: 1931.01.03.Rimaszombat,
Meghalt: 2010.08.03.Budapest

Magyarnóta,Népdal,és Cigánydal énekesnő.
Tudományos kutató,a Magyar Rádió szerkesztő-Műsorvezetője is volt.
Leginkább a még élő Madarász Katalinnal énekelt cigány kettőseivel lopta be magát Közönsége szívébe.

Válasz

Simon Zsóka Mecin-Mecs üzente 13 éve

Nagyon szépen összeszedett gondolatok.Köszönet,hogy mindannyiunk nevében megírtátok és azt,hogy gyertyát gyujtottatok az emlékére.Nyugodjon békében.

Válasz