SZÁSZ ZSUZSANNA üzente 13 éve

NYUGODJON CSENDESEN, KEDVES MÜVÉSZNŐ, EMLÉKÉT, DALAID ERDÉLYI MAGYAROK MEGŐRIZZÜK!

Válasz

Kovacsne Lídia üzente 13 éve

Szomotú a szivem. Pótolhatatlan művész ment el .
Szeretettel emlékszem vidám egyéniségére.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ZOKOG A LELKEM FÁJ ASZIVEM DRÁGA MÜVÉSZNÖ NYUGODJ BÉKÉBEN ASZIVÜNKBEN ÉLSZ TOVÁBB ......................MOLNÁRNÉ/IRÉN:::::::::::.

Válasz

Balog Viktória üzente 13 éve

Őszinte Részvétem az egész családnak!Mindig a jók mennek el .Sajnos!
Tisztelettel Balog Gyuláné

Válasz

Varga Zoltánné Marika üzente 13 éve

Fájó szívvel búcsúzom kedvenc énekesemtől.Szívem bár hogy fáj ezen nem lehet változtatni már.De szívemben itt marad örökre.Nyugodjon békében.Összes hozzá tartozójának ,Őszinte részvétemet küldöm,Tisztelettel: Varga Zoltánné.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Megdöbbenve értesültem róla,hogy a "Magyarnóták Szerelmese",Gaál Gabi, már nincs Köztünk.Sajnálatos ,hogy a Média még arra sem méltatta Munkásságát,hogy bejelentse tragédia hírét.Számomra egy örök Díva marad,aki sosem felejtette el ,hogy honnan indult,és megmaradt egyszerű embernek.Dalai által Örökké Élni Fog.Nyugodjon Békében.Őszinte Részvétem a Családnak:Tisztelettel:Tóth József

Válasz

Terjék Katalin üzente 13 éve

Nagyon szerettem a nótáit és Gabriellát is.Tiszteltem becsültem,mert megmaradt egyszerű embernek.Őszinte részvétem a családjának.Kati

Válasz

Egyed Józsefné üzente 13 éve

Teljes mértékben egyet értek Kovács Péter nyilatkozatával, -mint kívülálló nem tudom, hogy kinek mit kellett volna tennie, hogy ne így történjen, de - , ami történt valóban minden jobb érzésű embert felháborít.
A Művésznőnek békés, nyugodalmat kívánok, a családnak, hozzátartozóknak, magunknak- őt szeretőknek őszinte részvétem fejezem ki. A mi korosztályunknak nem halt meg, - mert nem felejtjük el. Margó

Válasz

VESZELKA MÁRTA üzente 13 éve

DRÁGA GABIKÁM,FOGADD ŐSZINTE RÉSZVÉTEM,!ÉN FÜLEKI VAGYOK A MÁRTA,BEJÁRTAM GÁLANYUHOZ,ÉN ÍGY HÍVTAM,MERT RÉGEBBTÖL ISMERTÜK EGYMÁST,ÉS ÚGY HÍVOTT,HOGY ÖRÖKBEFOGADOTT LÁNYOM,NO ÉN VAGYOK,MOST IS ALLIG LÁTOK A KÖNNYEIMTŐL! AZ ODRIBAN ÉNEKELZÜNK,EGGYÜTT,BEJÁRTUNK HOZZÁ A PÁROMMAL ! KÉRTED VITÁRIUS TEL.0036 13122708 ! VELED ÉRZEK DRÁGA GABIKÁM,BICS HOGY LETEGEZLEK,ISTEN ÁLLDJON MÁRTA

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ha valaki tudja Vitárius Imre telefonszámát, küldje el nekem!

Rossz számot adott meg, a táviratában!

Köszönöm

Válasz

Varga József üzente 13 éve

Ez ma Magyarország!
Mindegy, ki van hatalmon a szocik, vagy az alpáriak, ami az egész magyaré azzal nem tudnak mit kezdeni. Ha a Dunát nem fejezték volna le, akkor biztosan méltó emléket kapott volna a magyar nóta NAGYASSZONYA. Keresem a szavakat. Felháborító amit ez a mocsok áradat okoz a Kárpát-medencében, mindegy ki Dr Czeglédi, vagy Szalai Annamária. A sz..t azt paszírozzák, hogy minél büdösebb legyen, az értékek azok nem számítanak. Gabriella! Nyugodjál békében, mi nem felejtünk és ahogyan a Teremtő, mi sem vagyunk pártosak, illetve igen az értékek pártján állunk és megint szegényebbek lettünk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gaál Gabriellát, az Édesanyámat, augusztus 27. -én 14 órakor temetjük a Farkasréti temetőben

MEGKÉREK MINDENKIT A CSALÁD NEVÉBEN, CSAK EGY SZÁL PIROS, VAGY FEHÉR RÓZSÁT HOZZON MAGÁVAL!

Köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tudja Ön, hogy

-Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol a legjobb népdalénekeseknek a Kádár-rendszer ideje alatt nem jelent meg önálló hanglemeze?
-pl. Romániában a Ceausescu-éra alatt több népdalos lemez jelent meg, mint Magyarországon népzene/nóta műfajban együttvéve?
-sem Madarász Katalinnak, sem Gaál Gabriellának nem jelent meg önálló mikrobarázdás, 33-as fordulatú népdalos/magyar nótás hanglemeze a Magyar Hanglemezgyártó Vállalatnál?
-Gaál Gabriella és Madarász Katalin legszebb felvételeit a közszolgálati, többek között az Ön adóforintjaiból fenntartott Magyar Rádió archívuma rejti és rejtegeti úgy, hogy a most 25-30 évesek életükben még nem is hallhatták ezeket a felvételeket?
-a mai magyar átlagkereset reálértéke a 30 évvel ezelőttinek a 95%-a?

Bibó István, aki a XX. század egyik, legmélyebb rétegekben is gondolkodni képes elemzője volt, és az ún. hagyományos baloldal sem vádolhatja meg jobboldali el- vagy részrehajlással, 1945-ben írta meg „Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem” c. dolgozatát. Ennek egyik legdrámaibb mondanivalója kb. így szól: ha egy közösség beleszorul a hazugságok olyan zsákutcájába, ahol a dolgokat nevükön nevezni nem lehet és nem is szabad, akkor ez előbb-utóbb kikerülhetetlenül a közösség általános értelmi, szellemi és erkölcsi lezülléséhez vezet. Bibó ezzel azt akarta mondani, hogy a magyar népdalokra, cigányzenére és magyar nóta iránt, jelenkorunkra vetítve: pl. Gaál Gabriella művészete iránt - fogékony szakrális paraszti társadalom, ép lelki, erkölcsi és szellemi talapzatának elvesztésével végzetes lepusztulási lejtőre került, s mint tapasztaltuk Bibó óta az elmúlt évtizedekben, lényegében meg is szűnt. A globalitás közben a TV2, RTL Klub és egyéb szennycsatornák hathatós közreműködésével legyártotta a nyálafolyós konzumidióták létkarakter-készletét, az engedelmes munkaerő- és fogyasztóállatok csordáiból álló, embereknek látszó tárgyak tömegét. Ezek a tömegek ma létkarakterüknél fogva állandó hazugságban és félelemben élnek. A szakrális struktúra elpusztításában a leghatékonyabbnak bizonyult berendezkedés, a kommunista ideológia révén egy rendszerhazugság örökségét cipelik magukon, és a félelmet, a megfélemlítés beívódott fenyegetéseit, melyek egymást gerjesztve taszítják a társadalmat egyre mélyebbre.
A globalitás mindent elkövet azért, hogy az egyre több országban felismert, reszakralizációra, az erkölcsi-szellemi-lelki talapzat megerősítésére építő létfilozófiai modellek ne tudjanak kibontakozni, hiszen az az őáltaluk létrehozott materialista-haszonelvű rendszer végét jelentheti.
Fentiek alapján és Bibó gondolatait alkalmazva a mai magyar nótás művész közösségben uralkodó állapotokra, adódik válasz arra a kérdésre, miért kezeli a rendszer egy művészóriás halálát és kultúráját úgy, ahogy látjuk, pontosabban még csak nem is halljuk. Azért valaki, a gyakran szereplő művészek közül is, odaszólhatna az amúgy szerény képességű illetékesnek, hogy legalább utólag kövesse meg azt, akinek a pozícióját köszönheti.

Válasz

Imre Judit üzente 13 éve

Csatlakozom az előttem szólókhoz..Engem is mélységesen felháborít,hogy Magyarországon egyik tv-csatorna sem emlékezett meg Gáll Gabriella haláláról! Az a szomorú,hogy az anya országban szóra sem méltatták,amig a vajdasági oldalakon megemlékeznek róla!Mit is mondjak?!Ez Magyarország.Nyugodjon békében,béke poraira.Tisztelettel: I. Judit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Elég szomoru .hogy ilyen hires nóta énekesről médium elfelejt meg emlékezni, csak a pletyka rovat folyik!! Szeretettel és részvétel gondolok reá. Nyugodjon békében, és sokáig éljen szivünkben , ha felcsendüla nótája. Erősné Ili

Válasz

Bordás Cecília üzente 13 éve

Ez a teny nem csak felhaborito,hanem elgondolkoztato minden magyar ember szamara.Amikor müfajunk Nagyasszonyarol meg egy müsor erejeig sem kepesek megemlekezni,akkor ez egyertelmüen bizonyit mindent,azzal a tennyel karöltve amit az Orszagos Egyesület draga Gaal Gabriella müvesznö tavozasa agyonhallgatasaval cselekedett.Ez melyen megvetendö!
Es mind ez az Anyaorszagban törtenik,magyar kultura ellen!?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az ún. illetékeseket eddig sem tartottam sokra, de ezek után meg is vetem őket...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tisztelt Asszonyom!

Fogadja őszinte részvétünket Édesanyja halála miatt. Mivel a híradó sajnos a tragikus halálhírről nem értesült korábban, így arról utólag nem tudunk megemlékezni , de felvettem a kapcsolatot a hétvégi „ Reggel „ c. műsor felelős szerkesztőjével / Velkovics Vilmos / kérve őt, ha lehet, méltó módon emlékezzenek meg a nagyszerű nóta énekesnőről, művésznőről.



Kérem szíves megértését, és még egyszer fogadja együttérzésünket.

Siklósi Éva

TV Híradó


Ez bizony nem sikerült

Válasz

Hulin ERZSÉBET üzente 13 éve

TISZTELETTEL EMLÉKEZEM A MŰVÉSZNŐRE ! ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A CSALÁDNAK.

Válasz

Acsai Ferenc üzente 13 éve

Kedves Gabika!

Engedje meg hogy kifejezzem őszinte részvétem a családnak, mint már írtam is első reagálásomban, nagyon nagyra becsültem a drága Édesanyja művészi munkáját hálás vagyok a sorsnak hogy ismerhettem 30 éven át. Sokat tanultam tőle köszönöm a tájékoztatást Tv adásról és a temetés ügyintézéséről. Egyetértek a hivatalos szerveket bíráló hozzászólókkal a Művésznő
több figyelmet érdemelne a médiákban. Hiszen életében sok millió embernek csalt könnyeket a szemébe hallgatós nótáival vidámságot mosolyt csárdásaival. Nagy művészt veszített el a világ magyarsága. Sajnos a temetésre nem tudok most elutazni de első adandó alkalommal felkeresem a sírját és elhelyezem a kegyelet virágát. Remélem emlékére sokhelyen rendeznek majd emlékműsorokat bízom benne itt városomban is sikerül megemlékezni róla .Én minden erőmmel ezen leszek, hiszen olyan sokszor szerepelt nálunk. Mégegyszer őszinte részvétem a családnak magam és családom és az Abonyi nótaszerető emberek nevében.

Tisztelettel: Acsai Ferenc

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Józsi! Azt hiszem ezzel a véleményeddel sokan egyetértünk, hiszen olvashattad a korábbi közléseimet. Ott pontosan ezekről a dolgokról szóltam, majdhogynem szószerint !!!! Nézd vissza! Azóta már írtam az MTI-nek, felhíva a figyelmüket ,és kértem a médiákba való megemlékezésről,(közszolgálati TV stb ),és országos lapokban. Nem tudom léptek e? De lánya Gabika most jelezte, hogy hétfőn reggel nézzük a TV 1-et . Szomorú valóban, hogy a szakma nem tudja saját halottjának tekinteni műfajunk legnagyobb alakját????? Annál is inkább, mivel versenyekre, határontúli haknikra ,egyéb emlék nagy műsorokban tud segíteni a Művész Szakszervezet. Bizony most elemi dolog lett volna!!!

Válasz

Petró Sándorné Katalin üzente 13 éve

Őszinte részvétem a családnak! Tisztelet a Művésznő emlékének, nyugodjék békében!
Kati

Válasz

Soós Jolán üzente 13 éve

Őszinte részvétem a Családnak!Osztozom gyászukban!Drága Művésznő nyugodjék békében.Tisztelet emlékének!Soós Jolán és családja Felvidékről!Szlovákia/.

Válasz

Pap Attila üzente 13 éve

Fájó szívvel értesültem,róla hogy el ment a Művésznő.
Őszinte,tiszta szívvel osztozom Családja fájdalmában.
Tisztelettel; Attila

Válasz

Ráthy József üzente 13 éve

Tisztelt Hozzászólók!
Teljes mértékben osztozom Kovács Péter és az Önök véleményével. Gaál Gabriella az a legnagyobb formátumu művészünk volt, aki nélkül a magyar nóta, mint műfaj nem létezhetett. Talán még fel sem tudjuk fogni, hogy halálával mit veszített a magyarság, a magyar kultura. Legjobb tudomásom szerint a Nótás-szövetség is neki köszönheti létrejöttét. Szabadjon feltennem kérdésemet, nincs az országban egy olyan szerv, aki a művésznőt saját halottjának tekintené, ezt Gabika több évtizedes munkájával nem érdemelte meg. Hol van ilyenkor a Kulturális Minisztérium, a Magyar Rádió, az Országos Szórakoztatózenei Központ, a Magyar Nótaszerzők Országos Egyesülete, vagy a végtisztességhez szükséges pénz másoknak, a tűzhöz közelállóknak, talpnyalóknak nulla teljesítményű celebeknek van fenntartva? Szeretném megkérdezni a Kulturális Minisztériumot is, van-e ott egyetlen ember is, aki ismerte Gaál Gabriellát. Ehhez a szellemi géniuszhoz ők SOHA föl nem érhetnek, így talán legjobb, ha haláláról sem vesznek tudomást. SZÉGYELLJÉK MAGUKAT!!!
Fájdalommal osztozunk a család bánatában, és Gabikának békés megnyugvást kívánunk:
Lendvai Mária és Ráthy József

Válasz

Smidéliusz Éva üzente 13 éve

Kedves Klubtársak !

Most értem haza a nyaralásból családommal,és innét értesültem e szomorú hírről.
Szeretném kifejezni együttérzésem a család felé,Gaál Gabriella Művésznő nyugodjék békében!Nagyon sok szép felvételem van Tőle lemezen,Madarász Katikával személyesen többször volt alkalmam beszélgetni többek között közös zenei munkásságukról.Zenésztársak,akik egykor
Rajkósok voltak sokat meséltek nekem ,hogy mindig nagy élmény volt zeneileg kísérni éneklésüket,sok közös műsorban voltak együtt fiatalon is.Mindig kapom a bíztatást,hogy az ilyen nagy művészektől sokat tanulhatok,figyeljem az előadásuk stílusát.Nagyon sajnálom,elvesztése fáj,szeretettel emlékezem Rá mindig.
Tisztelettel : Smidéliusz Éva

Válasz

Bordás Cecília üzente 13 éve

Köszönjük Gabika a tajekoztatast,biztos sokan es nagy erdeklödessel fogjak majd nezni a müsort edesanyadrol.

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Értem én István, talán jobban ,mint gondolnád!! Én voltam és vagyok a Szövetséghez közelebb és jobban bántanak a dolgok, a látottak, mint bárkit.. De mivel mindig őszintén szóltam, lám távolabb is igyekeznek tartani. Azt hiszem te tudod a legjobban, a korábbi találkozókon..(Szeged,Kecskemét..stb), a hozzászólásaimat vagy nem engedték végig mondani, vagy nem is adtak számomra időt, lehetőséget. Ugy hogy ez a jelenség már
nem Gyöngyösön kezdődött, Szóltak más máshol is őszintén. !!!!!

Válasz

Csurgó Gyula üzente 13 éve

Őszinte részvétem a családnak. Nyudodjék békáében.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kérem nézzék a hétvégi Magyar televízió reggel című műsorát, megemlékeznek Édesanyámról.

Sajnos még nem tudom melyik nap, de reményeim szerint elterjed a hír Édesanyám haláláról.
A temetés időpontját legkésőbb hétfőre tudom ígérni.
Addigra kézhez kapjuk az anyakönyvi kivonatot.

Válasz

Verokné Ilona üzente 13 éve

Nyugodjék Békében.Kiváló énes volt.Hiányozni fog.
Részvétem a családjának.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Marika!
Ne haragudj, de úgy látom, hogy a lényeget te sem érted!!!
Én csupán arra szerettem volna reflektálni, hogy a Nótás Szövetség nem tette meg azt, amit meg kellett volna tennie!!!
Dicséretes dolog, hogy te meg teszed azt, amit másnak kellett volna, de ez a tájékoztatás igen is a Nógrádi Úré kellet volna, hogy legyen!
Üdvözlettel: István!

Válasz

Katavics Ferenc üzente 13 éve

Fájdalommal vettük tudomásul a Művésznö elveszítésését !

Nyugodjék békében.

Őszinte részvétünk a családnak

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kialudt egy fénylő csillag! Legyen örök nyugodalma.

Válasz

BAGI KATA üzente 13 éve

Nygodjon békében,nagyon sokat tett a nóta éneklésért, amikor még sokkal többet nótáztak a magyarok!

Válasz

fuzes mária üzente 13 éve

Köszönjük.

Válasz

Polgári Ferencné Jolika üzente 13 éve

Nagyon sajnálom a Művésznő!Nyugodjon békében!Őszinte részvétem a Családjának!Remélem legalább a temetéséről lesz híradás!

Válasz

Bányai Réka Beáta üzente 13 éve

Őszinte részvétünk a családnak!!!

Válasz

Barabas Cecilia üzente 13 éve

Oszinte reszvetem a csaladnak!!!!
Nyugodjon bekeben!!!

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 13 éve

Amint tudjuk a temetés időpontját fel fogom tenni az oldalra.

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Kedves Béla bátyám! Nagyon kedves Tőled, a köszönet, de bár ne ilyen aktualitása lett volna ezen szerzeményem bemutatásának!
Nagyon sok igazság van az előttem szólók elégedetlenségében, de talán most nekem sincs kedvem állást foglalni mellettük, csak annyit jegyeznék meg, hogy erről és ilyen dolgokról beszéltem a Magdikának, életutamról írt, riportjában.
Sánta Béla

Válasz

Kállai Dezsőné üzente 13 éve

Nen akarom elhinni, hogy elment tőlünk, ugyanis a televizioban se közölték a hirt .Ha nem jövök fel az oldalra, akkor nem tudom meg??? Szeretnék elmenni a temetésre valaki megtudja mondani, mikor temetik? és hol? Ő volt a kedvenc énekesnőm, és mindig is ő lesz. Kéreem ha valaki tudja mikor temetik irja meg KÖSZÖNÖM Kállainé Etelka

Válasz

Nagypál Béla üzente 13 éve

Sánta Bálának.
Kedves Béla!
Ebben a percben tudtam meg a hírt hogy Gaál Gabriella nincs többé.Nagyon megdöbbentem,mert az Ő dalait szájtátva hallgatva nőttünk föl.
Megszeretném köszönni Neked hogy ily szép dallammal és szöveggel búcsúztál a nevünkben.
Az előttem szólókhoz nem akarok bekapcsolódni.Erről megvan a saját véleményem.
Köszönöm szépen,Üdv: Béla.

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Kedves István ! Itt ki keres alibiket?? Pontosan arról beszélünk, ami mindannyiunkat bánt.!!
Azt hiszem én világosan fejtettem ki a lényeget. Egyébként most írom a kérelmet az MTI felé,hogy igenis tegyék közzé több médiában, lapban, nemzeti kultúránk nagy képviselőjének eltávozását. Bízom benne ,fülekre talál.
Egyébként, üdvözlendő az olyan szeretetteljes találkozó, mint ami Gyöngyösön volt.De talán ez most nem kapcsolódik a témához. És egyébként igenis nagyon sok helyen, sokszor, sokan elmondták már őszintén véleményüket. De szerintem, most maradjunk meg a főhajtás mellett!!! Ne keverjük ide bele a belső elégedetlenségünket. Én léptem .Keresem a kapcsolatot az MTI.vel. Üdv LM

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bizonyára a "celebbé ternirozott " személyeknek olyan pártfogoltjuk van, akik mindent megtesznek azért, hogy X. Y. mindenkor az érdeklődés középpontjában legyen!!!

De-hát kérem, senki nem meri nyíltan kimondani utánam, hogy hibázott az Országos Nótás-szövetség is!!!
Nem kell alibiket keresni, hogy ott fent elfelejtettek megemlékezni, hogy elmaradt a tájékoztatás, a szomorú hír közzététele!!!
Volt egy " Nótás találkozó" a közelmúltban Gyöngyösön, melyet a Gyöngyösi Kiss Anna szervezett, ahol a résztvevők nyíltan elmondták véleményüket az Országos Szövetségről, annak vezetőjéről, akkor itt miért nem merik mások is megmondani, leírni, hogy igen is ott hibáztak, hogy nem intézkedtek Gaál Gabriella halálhírének az írott és elektronikus médiában történő közzétételére!!!

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Újra csak egyet tudok érteni, azon kedves dalos barátaimmal, akik igenis nem hagyják szó nélkül ezt a "csendes" lereagálását ,műfajunknak a közönség által legkitüntetettebb, és szeretett egyéniségének elvesztése fölött. Mi az ,hogy hírértéknek sem vették?? Hát a világ legtermészetesebb dolga lett volna ,ha Uram bocsá, a SZAKMA vagy a "MAGYAR" Kúltúrális Minisztérium , vagy a kompetenciájukhoz tartozó "Akármi szerv", SAJÁT Halottjaként , vett volna búcsút, nemzetünk nagy művészétől. Az értesítésekről meg hagy ne beszéljünk!! Már elég sokan értesültünk a szomorú eseményről, mikor még bent az Egyesületben nem is tudtak róla. Ha meg igen, akkor valóban , ahogy kollégánk mondta, azon nyomban a Távirati Irodát kellett volna értesíteni . Minden esetre én még megpróbálom. Gabikám! Kérünk, tisztelettel, hogy szólj nekünk édesanyád búcsúztatásának idejéről. Erőt, kitartást .

Válasz

Bodnárné Ibolya üzente 13 éve

Én is most értesülök róla! Ez valóban felháborító!!!!!!!!!!!!!! Ekkora Művésznőről nem megemlékezni!! Őszinte részvétem a családnak!!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm a család nevében, azt a sok kimondott őszinte szót, amit mi is megfogalmaztunk már magunkban.

A zeneművészeti szakszervezet volt olyan együtt érző, hogy kifizetett számunkra 50 ezer forint temetési segélyt.

Ezzel az összeggel járultak hozzá a temetéshez.
Ígéretemet vették, hogy értesítsem őket, a temetés napjáról.

E gesztus amit a családomnak tettek, gondolom, elég, ha majd a hírekből tájékozódnak, mikor lesz az időpont.
Ha esetleg, nem tudom elintézni, mert én egy kisember vagyok ehhez a családommal együtt, és nem hivatalos szerv, akik képviselik a művészek érdekeit, hogy hírértéke legyen halálának, akkor, nem is kívánom a részvételüket.

Anyám temetése intézése folyamatban van, a jövő hét elején már tudom tájékoztatni az érdeklődőket a pontos időpontról.

Reményeink szerint a banki gyorskölcsön is megérkezik, és rendezni tudjuk a temetés költségeit.

Addig is, megtisztelő számomra a sok igaz szó, amit anyámmal kapcsolatban olvastam Önöktől.
A szívemből szóltak!

Köszönöm:
Fekete Gabi

Válasz

Sipos Izolda üzente 13 éve

Minden szavával egyetértek Péternek és egy pár előtte lévő hozzászolónakl(szó sincs politikai acsarkodásról)csak felháborító,hogy egy ilyen nagyra tisztelt Művésznő halálhiréről még csak emlitést sem tesznek. A"celebbé trenírozott"(Péter szavaival élve) müvészekről hangos lenne a sajtó.Köztudott már régen,hogy hagyományunkról,magyarságtudatunkról,nemzeti értékeinkről már már szégyen beszélni.Hát sajnos idáig jutoottunk és félő,hogy ettől még csak rosszabb lesz.


Kedves Művésznő családjának őszinte részvétem,nyugodjon békében!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Személy szerint én, majd hogy nem teljes mértékben meg vagyok róla győződve, hogy a mai politikai elitnek fogalma sincs arról, hogy tényleg ki is volt Gaál Gabriella, tehát úgy gondolom, hogy a Magyarnótaszerzők és Énekesek Országos Egyesületének kellett volna megtenni azt a lépést, amit elfelejtettek megtenni, hogy tájékoztatást adjanak Gaál Gabriella elhunytáról a Művelődési és Oktatási Minisztériumnak, Illetve az MTI-nek!
Gaál Gabriella a Nótás szövetséghez tartozott, tehát a szövetségnek illet volna a megfelelő tájékoztatást leadni!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Feltételezve, hogy nem vonja kétségbe sem Takaró László, sem Bordás Cecília, sem más klubtagok "jóérzésű ember"-mivoltát, az enyémet is beleértve, már ne haragudjon, de joggal háborodik fel minden "jóérzésű ember", amikor a magyar média módszeresen elhallgatja egy ilyen nagy formátumú előadóművész halálát. Senkiházi politikusokról, celebbé trenírozott, amúgy jó modor oktatására, viselkedésre és egyéb ismeretek elsajátítására iskolapadba való nyikhajok alantas ösztönökre vadászó történeteiről napjában többször is tudósítanak, miközben a magyar dalkultúra legjelesebb képviselőit módszeresen elhallgatják, rádió- és tévéfelvételeit évek, évtizedek óta nem közlik. Azért, hogy generációk nőjenek fel nemzeti kultúra, hagyomány, magyarságtudat és a hozzá kapcsolódó életérzések nélkül, mert az ilyen embertömeg legalkalmasabb az érdekeik hatékony érvényesítéséhez.
Tehát nem politikai acsarkodásról van szó, hanem érdekképviseletről. Magyar érdekképviseletről és kultúráról, amelyért Gaál Gabriella élt, és tudásával, tehetségével nemcsak korunk, hanem az egész nótatörténelem különleges, kimagasló alakjává nőtt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az énekesek Országos Egyesületének vezetőinek kellett volna értesíteni a
Magyar Távirati irodát,és akkor minden hírben Tv-ben rádióban elhangzott volna.

Tegnap beszéltem Gabika lányával,és teljesen fel van háborodva,hogy ennyire sem képesek odabent.Szégyeljék magukat de mélységesen! Az egyesületnek ez ingyenes mivel ők intézmény.A család azonban ezt anyagilag nem tudja megtenni.

Gaál Gabriella nagyobb tiszteletet és figyelmességet érdemelne az illetékesektől.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szervusz kedves Marika!!!
Őszinte szívemből sajnálom szegény Gaál Gabriellát, hiszen a legnagyobbak között kell őt említeni a magyar nóta világában!!!
Nem kellett volna e erről a sajnálatos eseményről az illetékesnek, mondjuk a Nógrádi Tóth Istvánnak tájékoztatni azokat, akik elfelejtettek róla csupán egy mondatban is megemlékezni???

Válasz

szűcs józsef üzente 13 éve

Szégyellem magam minden jóérzésű ember nevében,hogy egyesek politikai acsarkodásra használják nagy Énekművészünk halálát. Nyugodjék békében.Emlékét örökre megőrizzük.

Válasz

Sándor Gabriella üzente 13 éve

Sajnálattal olvastam a hírt a drága művésznő haláláról.
Méltatlan,hogy más hírforrásból nem lehetett olvasni eltávozását az élők sorából.
Emlékét és nótáit szívünkben örökre megőrizzük!
A családnak őszinte részvétem.
Nyugodjék békében.

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Bocsánat,hogy reagálok, kedves nótás barátom felháborodására. De mélységesen igazat adok neki, hogy állami szinten még csak említésre sem méltatták nagy művészünk eltávozását. De talán ehhez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy erre a hiányosságra olyan műfajunk vezetőinek kellene a figyelmet felhívni, és ott, és azon illetékesek felé, akikkel ők szorosabb munkakapcsolatban álltak , vagy még állnak is. Valóban nem lehet elmenni e jelenség mellett , nekünk nótásoknak csak úgy. Bízom benne, és hiszem, hogy talán megszólalnak majd, ez ügyben azok, akik minket és műfajunkat , állami szinten hathatósabban tudtak eddig is, és tudnak a jövőben is képviselni. Pl: (rádió,Művelődési Minisztérium..stb) Még hiszek benne!!!!!

Válasz

Bordás Cecília üzente 13 éve

Eppen ezert hallgatnak rola es nem verik nagy dobra.A mediat idegenek iranyitjak es egy biztos,nem a nemzeti ertek felemelese a celja,hanem ennek a porba tiprasa.Szegyen es gyalazat,hogy meg egy par szora sem erdemesitettek!

Válasz

Poliakné Magdi üzente 13 éve

Akinek Ő énekelt,így én is csendes főhajtással vesszük tudomásul általunk nagyra becsült és ÓRIÁSI népszerűségnek örvendett MŰVÉSZNŐNK megpiheni térését.
Nyugodjon Békében

Válasz

kornya janos üzente 13 éve

Egy csodas hangu enekesno ,es ragyogo tehetsegumuveszno fejezte be foldi pajafutasat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem lázítani akarok a rendszer ellen, hiszen mi csak itt élűnk ezen a helyen, amit már rég eladtak a fejűnk felől és idegenek dirigálnak felettűnk, enyomva mindent, ami egy kicsit is jelenthet nekűnk!
Nagyjainkat még a kegyeletben is megalázzák, mert agyonhallgatják egy ilyen nagy művésznő, mint Gaál Gabriella halálhírét is!
Pedig Ő az egész életével bizonyságot tett a hazaszeretről és emberségről!
Nemzeti kúltúránk sárbatiprása már már módszeresen folyik évtizedek óta!
A lelki hazátlanok uralkodnak és nem kímélnek semmi és senkit!
Mélységesen felháborító a hozzáállás állami részről!

Bocsánatot kérek az elhunyttól, hogy halálhírét felhasználtam fájdalmaim és sérelmeim közlésére, de talán Ő igazet ad nekem!

Válasz

Kiss Magdolna üzente 13 éve

Nagyon sajnálom Gaál Gabriellát csodás hangal áldotta meg az Isten.Nyugodjon békében.

Válasz

princzes julianna üzente 13 éve

Szomoruan vettem tudomásul hogy elhunyt Gaál Gabriella.Nagyon szerettem csodálatosan énekelt. Nyugodjék békében.

Válasz

kocsis marta üzente 13 éve

Búcsúzom Gaál Gabriellától!!!! Nagy veszteség, nem csak nekem, de sok nóta szerető embernek. Csodálatos nótákat énekelt együtt Madarász Katalinnal, ők elválaszthatatlanok voltak. Nagy veszteség ez minden embernek. ISTEN VELED GABRIELLA, NYUGODJ BÉKÉBEN.

Válasz

Simon Zsóka Mecin-Mecs üzente 13 éve

Szomorúan fogadtam Gaál Gabriellea halálhírét.Bizony hiányozni fog mindannyiunknak,mert szerettük Őt egyéniségét és a hangját is.Elhunyta alkalmából békét és nyugalmat kívánok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm a megemlékezést a család nevében!

Édesanyám, 1930 január 3.-án született Csepelen.

Rimaszombaton élt ott töltötte a gyermekkorát, egészen 17 éves koráig.
Mikor a magyarokat kollektív bűnösökké ítélte a benesi dekrétum, családját 50 kilós csomaggal kitelepítették Putnokra egy istállóba.

Később Csepelre költöztette őket a diktatúra.
Onnan indult a pályája.

Szomorúan értesültem, hogy nem volt hírértéke anyám halálának. kivétel a kívánság kosár műsor
Édesanyám számos magas állami kitüntetéseket kapott.
Egész élete arról szólt, hogy másokon segítsen.



Búcsúzik tőle családja is:
Fia Sándor, lánya Gabriella
5 unokája, 3 dédunokája.

Holnap megyünk intézni a temetést.

Itt megírom majd mikor vehetnek végső búcsút tőle.

Köszönöm a megemlékezést:
Lánya: Fekete Gabriella

Válasz

Ráthy József üzente 13 éve

Tegnap későn este értesültem az általam legmélyebben tisztelt, mindenkor csodálatos előadást produkáló, polihisztor művésznőnk, Gaál Gabriella haláláról. Különös ajándéka a sorsnak, hogy mint rendszeres műsorkísérő volt alkalmam az utánozhatatlan Gaál - Madarász duo műsoraiban gyönyörködni, szerény tudásommal produkciójuk emeléséhez hozzájárulni. Gabika betekintést engedett a fejében lévő kimeríthetetlen archivumba, sokoldalú ismeretével mindig káprázatba ejtette hallgatóságát. Nincs a világnak olyan kitüntetése, amivel művészete értékelhető lenne, de jellemző módon a politikai elittől soha nem kapta meg azt a megbecsülést, amit - ha senki más nem - de Ő megérdemelt volna. Hál' Istennek, közönsége méltányolta tudását, és szívébe zárta őt.
Drága Gabikám! Fájdalommal búcsúzunk tőled, és szívünkben örökké élni fogsz:
Ráthy József és párom: Lendvai Mária

Válasz

Bordás Cecília üzente 13 éve

Az amit egy par sorban meg lehetne fogalmazni,annyira keves ahoz,hogy kifejezzem mind azt amit a szivemben es lelkemben erzek.
Kötelessegünknek tartom ellemben,azt az utat követni,amelyet Ö kikövezett.Ezzel adhatunk igazi tiszteletet es elismerest munkassagaert.
Gaal Gabriella a magyar nota es magyar kultura"Nagyasszonya"marad Mindörökke!
Ö.V.F.N.Emleket örökke szivünkben hordozzuk!

Válasz

Sánta Béla üzente 13 éve

Feltöltött videómmal szeretnék búcsúzni Gabikától. " Hogy a Földön mennyi bűn van "
Emléked örökre megmarad nótáinkban, s szívünkben!
Sánta Béla

Válasz

László Mária üzente 13 éve

Egy végső üzenettel ,egy Overland vers idézettel ,tisztelgek Gaál Gabriella embersége és emléke előtt. .."Hosszú az út, és messze a cél,
csak amikor elérsz majd oda,
fogod föl eszeddel,
hogy maga az út, a vándor otthona ."

Válasz

Gyöngyösi Kiss Anna üzente 13 éve

Fájó és pótolhatatlan a veszteség, ami érte a nótás közösségünket! Őszinte részvétem a családnak! Gaál Gabriellát soha nem feledjük, művészete ÖRÖKRE itt marad szívünkben!!!

Válasz

László Mária üzente 13 éve

A magyar Nótás Újság nevében és magam részéről is pótolhatatlan űrt érezve búcsúzunk
műfajunk géniuszától, a magyarnótának egyedülálló , és kimagasló tolmácsolójától.
A Nótás Újság elődjének alapítója, Gaál Gabriella "polihisztor", olyan alapot rakott le a nóta történet " JÖVŐ HÁZÁNAK" megszilárdítására,amit senki, semmi, soha le nem rombolhat.
Áldjuk nevét, emlékét amíg csak élünk.

Válasz

Gyémánt Ferenc üzente 13 éve

Kovács Péter mindent leírt, erről a hihetetlenül nagy, de ugyanakkor végtelenül szerény , mindíg és mindenkinek segíteni akaró, nagylelkű MŰVÉSZ-ről el lehet mondani, le lehet írni.
A dal volt az élete! Szakmai körökben úgy emlegettük, hogy az a népdal, az a nóta amelyet Gabika nem ismer, az nincs!
Számomra legnagyobb elismerés volt amikor a Szeretem a magyarnótát című dalomra azt mondta: " Ezt a nótát eddig nem ismertem! "

A jó Isten adjon neki örök békét, nyugalmat!

Válasz

Kerekes Erzsébet üzente 13 éve

NAGYON SAJNÁLOM, HOGY CSAK MOST TUDTAM MEG, HOGY ELHUNYT EGY REMEK ELŐADÓ MŰVÉSZNŐ! ŐSZINTE RÉSZVÉTTEM A CSALÁDNAK , ROKONOKNAK ÉS A BARÁTOKNAK! ERZSIKE

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A Jó Isten adjon neki örök nyugodalmat,és még holtában is áldja meg a NÓTAKIRÁLYNŐT!
Vérzik a szívem,ha eszembe jut,hogy mindent neki köszönhetek,amit a pályámon elértem.
Már soha nem beszélgethetünk,és nem találkozhatom vele,majd csak "odaát.

Isten Önnel Gabi néni:-( KÖSZÖNÖK MINDENT!!!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tanulni? Lehetett tőle. Tudni azt, csak megközelítőleg is, amit ő tudott? Lehetetlen. Színpadon, dalban és nótatörténetben egyaránt.
10 éves voltam, amikor először megkönnyeztem. Akkor azért, ahogyan énekelt. Magasan kiemelkedett a mezőnyből. Rendszeresen fél 5-kor keltem fel, hogy rögzítsem népdal- és cigánynóta-felvételeit. Vagy ellógtam az utolsó iskolai óráról, csak hogy a fél 1-kor a Petőfi rádióban adott felvételeit magnóra vegyem.
Ezeket ma már egy éves átlagfizetésből nem lehet megvásárolni a Magyar Rádióból olyan minőségben sem, amelyet egy középhullámú adás és egy NDK-s magnó megengedett a 80-as években. A Magyar Rádióból, amely még arra sem méltatja 2010. augusztus 3-án, hogy a reggeli halála hírét közölje.
És megkönnyeztem most, amikor a Jóakaratú kegyelméből megváltást hozott ez a hidegfrontos nyári nap egy hosszú szenvedésre, amely méltatlan ahhoz az emberhez, aki életében egymagában annyi ember lelki támasza, a magyar dalkultúra nagyasszonya volt, holtában pedig a magyar nótakincs örök mementója marad: nógrádi és gömöri tempo giusto népdalok páratlan előadója, a cigánynótákban Madarász Katalin tercelő partnere, a magyar nótának pedig az, ami Edith Piaf a francia sanzonnak.
Nincs olyan kitüntetés, amit nem érdemelt volna meg, mégis csak a töredéke jutott neki abból, ami járt volna neki. Amit a politikától nem kapott meg, azt megkapta az értő közönségtől, mely a tenyerén hordta és rajongott érte. Mert a magyarság lelki alkatának zenei képlete volt, a magyar népi karakter hátborzongató őszinteségű feltárulkozása.

Egy lakatlan szigetre, ha a műfajhármasból, amelyet képviselt, csak 1-1 felvételt vihetnék magammal Gaál Gabriellától, ezeket választanám:
-Már Kékeden végigmenni nem merek (népdal 2’ 00”, Járóka Sándorral; Magyar Rádió, 1963. 05. 27.)
-Sötét erdő, sűrű erdő (cigánydal 3’ 48”, Lakatos Sándorral, Magyar Rádió, 1965. 07. 16.)
-Azt mondják, hogy szerencsém van

Ismerje meg minden magyar lélek, ki volt és mit tudott Gaál Gabriella!

Válasz

Imre Judit üzente 13 éve

Nyugodjon Békében!

Válasz

Vas-Varga Tibor üzente 13 éve

Kiáltás Gabika után
Az első borzongásban némán könnyezem. Egy furcsa emlék élesedik fel bennem. 2006. április 21-én kora reggel a munkahelyemen, az udvari ajtón kilépve, szélcsendben egy kis forgószél pörgette meg előttem az előző őszi száraz faleveleket. Csodálva néztem, mondtam egyik munkatársamnak a látványt, aki nyomban olvasmányélményeivel reagált az elbeszélésemre; az indián hitvilág szerint a forgószelekben szellemek jelennek meg láthatatlanul. Aznap este vettem szeretett költőbarátom, Bella István halálhírét. Persze, nem történt egyéb, mint a levegő fizikai törvényei szerint vissza kellett fordulnia az udvarnak az épületbe való beszögellésében. Most, alig három órája leesett egy kép a szobánk faláról, párom kapott utána. Persze, nem történt más, minthogy meglazult a szög, ami tartotta.

Kedves Gabika!
Akkor telefonon is, most pedig így, az éterbe kiáltva mondok köszönetet, hogy művészi tekintélyét latba vetve megtette értem, amit megtehetett. Dalai, tanulságai engem is elkísérnek holtomig, az újabb találkozásig. Isten vele, drága Gabika!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A Dalaiban örökké velűnk marad!
Fájó Szívvel Búcsúzúnk Tőle!
Nyugodjon Békében!

Válasz

Sipos Izolda üzente 13 éve

Szerettem a hangját és nagy tisztelője voltam.Családjának őszinte részvétem.Nyugodjon békében!

Válasz

Cserta Lászlóné üzente 13 éve

Nagyon szerettem Őt, Nyugodjon Békében!

Válasz